Unplash

Toen Marie Antoinette te horen kreeg dat het volk geen brood had, antwoordde zij naar verluidt: “Laat ze maar taart eten.” Deze beruchte woorden waren een duidelijke illustratie van de achteloze onverschilligheid van de Franse elite voor de benarde toestand van het gewone volk. Bovendien hebben zij waarschijnlijk de woede aangewakkerd die een revolutie ontketende die het Franse heersende systeem omver wierp, schrijft Nick Giambruno.

Als Marie Antoinette niet zo wereldvreemd was geweest, had zij misschien een betere woordkeuze gehad.

Hoewel de geschiedenis zich niet herhaalt, rijmt zij wel.

Ik breng dit naar voren omdat de moderne politieke, financiële en media-elites de laatste tijd tal van “laat ze taart eten”-opmerkingen hebben gemaakt.

Zij laten op dezelfde manier zien hoe onbewust zij zijn van de problemen van de gewone man, terwijl de inflatie uit de hand loopt, de tekorten zich uitbreiden, de aandelenmarkt instort, en de economische vooruitzichten met de dag somberder worden.

Laten we ze eens bekijken en nagaan wat ze kunnen betekenen voor het sociale en politieke klimaat in de toekomst… en wat u er aan kunt doen.

Voorbeeld #1: Inflatie is goed

Eerst vertellen centrale bankiers, de media en de academische wereld u dat er geen inflatie is.

Dan, wanneer de inflatie onloochenbaar wordt, zeggen zij u dat u zich geen zorgen hoeft te maken, want de inflatie is slechts “van voorbijgaande aard”.

En als dan blijkt dat het niet slechts tijdelijk is, zegt men dat u zich geen zorgen hoeft te maken, want inflatie is eigenlijk een goede zaak.

Het is niet ongewoon om dit soort belachelijke koppen te zien:

Voorbeeld #2: Geen kalkoen meer met Thanksgiving

Nadat de inflatie door een hoogtepunt van meerdere decennia is gebroken, is het niet langer mogelijk de klucht vol te houden dat “inflatie goed is”.

  EU verklaart dat burgers die het digitale ID van Bill Gates weigeren, worden uitgesloten van de samenleving

Dus is de berichtgeving van de elite overgeschakeld op manieren waarop het plebs kan omgaan met een steeds lagere levensstandaard.

Afgelopen Thanksgiving was het voor de Federal Reserve onmogelijk om de stijgende kosten van kalkoen te negeren. In plaats daarvan had de afdeling van St. Louis een nuttige suggestie voor de mensen die het moeilijk hebben: vervang de heerlijke kalkoen door goedkopere, zwaar bewerkte industriële smurrie.

Voorbeeld #3: Laat uw huisdieren sterven

Onlangs publiceerde Bloomberg een artikel met de titel “Inflation Stings Most If You Earn Lessan Than $300K. Here’s How to Deal.”

Daarin werd aanbevolen nog eens na te denken over de medische behandeling van uw huisdieren:

“Als u een van de vele Amerikanen bent die tijdens de pandemie een nieuwe huisdiereneigenaar zijn geworden, kunt u misschien nog eens nadenken over die dure medische behoeften voor uw huisdieren.”

Voorbeeld #4: Benzine is te duur? Koop een Tesla

Nu de benzineprijzen de pan uit rijzen, stelt de minister van vervoer Pete Buttigieg voor om een elektrische auto te kopen. Op die manier kan het plebs ophouden met klagen en zal het zich “nooit meer zorgen hoeven te maken over de gasprijzen.”

De gedachte of de mensen zich überhaupt een dure elektrische auto zouden kunnen veroorloven, leek niet in hem op te komen.

Voorbeeld #5: Huisvesting is te duur? Ga in een pod (capsule) wonen of trek weer bij uw ouders in

Nu de torenhoge prijzen de huisvesting in vele grote steden onbetaalbaar maken, wordt het wonen in pods gepromoot.

In Californië bijvoorbeeld is een huis met drie slaapkamers waar vroeger een eengezinswoning stond, omgebouwd tot een wooneenheid met pods voor 13 personen.

  Hoe Greta Thunberg wordt misbruikt voor klimaatpaniekzaaierij

Soortgelijke verhalen duiken op in andere steden. De media zien dit niet als een aanzienlijke verslechtering, maar vieren dit eerder als een milieuvriendelijke oplossing voor de stijgende woonkosten.

Zij raden ook aan om weer bij je ouders in te trekken.

Voorbeeld #6: Vlees Is Te Duur? Eet insecten en industrieel slib

Nu de inflatie vlees voor velen onbetaalbaar maakt, probeert de elite het voetvolk tevreden te houden door hen wijs te maken dat vlees slecht is voor het milieu.

Dat is een belangrijke reden waarom er in de mainstream media een stroom van artikelen is verschenen waarin de vleesconsumptie wordt veroordeeld en goedkope alternatieven worden gepromoot.

Hun oplossing is de plebs nepvlees te geven, dat gemaakt is van zwaar bewerkt industrieel slib, en hen insecten te voeren.

Bill Gates zei onlangs: “Ik denk dat alle rijke landen moeten overstappen op 100% synthetisch rundvlees”.

“Je kunt niet nog meer koeien hebben” en de regeringen kunnen “de vraag volledig omschakelen door regelgeving”.

In een artikel in The Economist staat: “Wij zullen de Europeanen en Amerikanen er niet van kunnen overtuigen om massaal insecten te eten… De kunst kan zijn om ze stiekem in de voedselketen te brengen.”

The Guardian meldt dat het eten van insecten de klimaatzondes kan verzachten en dat “als wij de planeet willen redden, de toekomst van het voedsel in insecten ligt.”

Hier is nog iets anders van Bloomberg:

Dit zijn maar een paar voorbeelden van een veel bredere drang tegen vlees.

Hier komt het op neer.

De elite heeft te horen gekregen dat vlees te duur is geworden voor de doorsnee mens. Hun antwoord: “Laat ze torren eten.”

Conclusie

Dit overzicht is geenszins een volledige verzameling van recente “laat ze taart eten” verklaringen. Het is echter voldoende om te begrijpen wat de elites denken en hoezeer zij de doorsnee mens verachten.

  WEF beveelt overheden van de wereld om de leeftijd van instemming te verlagen naar 12 jaar

Dit zijn dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor het ongebreideld geld drukken en andere beleidsmaatregelen die geleid hebben tot de stijgende prijzen waarmee de gewone mensen te kampen hebben.

En toen de pijn van de inflatie duidelijk werd, was hun antwoord: inflatie is goed… geen kalkoen meer met Thanksgiving… laat uw huisdieren doodgaan… koop een dure elektrische auto… ga in een capsule wonen of trek weer bij uw ouders in… en eet insecten.

Laten we, in plaats van deze voorbeelden afzonderlijk te bekijken, eens een stapje terug doen en nadenken over het grotere plaatje dat zij schetsen. Dit zal ons helpen de sociale en politieke situatie beter te begrijpen, waar het heen zou kunnen gaan, en wat wij moeten doen.

Tegen deze achtergrond lijken twee dingen duidelijk.

1) De huidige elites in de politiek, de financiële wereld en de media leven in een bubbel en zijn onverschillig voor de problemen van de gewone mensen – ongeveer zoals Marie Antoinette dat deed.

2) De woede bouwt zich op omdat de mensen steeds meer economische pijn voelen.

Niemand weet hoe de situatie zich zal ontwikkelen, maar ik denk dat het dwaas zou zijn om zichzelf en zijn portefeuille niet voor te bereiden op de turbulentie van de komende maanden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Trudeau’s Canada begint arme mensen te betalen om geëuthanaseerd te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin’s vergissing
Volgend artikelEU wil geen Russisch gas en roept leden op: Bereid u voor op een energievoorzieningsschok
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Vlees Is Te Duur? Eet insecten en industrieel slib(menselijk vlees). In de VS worden de vele doden in loog gelegd om het vlees van de botten te halen. Deze worden dan verwerkt en in plakjes verpakt De ouderen onder ons kennen de film “1984, naar het boek van Orson Wells”. Dat wordt nu toegepast om de vele lijken weg te werken.

    • Er was ooit ook een rel in Oude Pekela; honderden babies ouden zijn geslacht , grote seksfeesten bij een meertje; sex met kleuters.

     Busladingen kleuters naar ziekenhuis voor onderzoek; escavators aan het graven.

     Alles kwam van de fantasie van een gek wijf dat nodig in een inrichting moest.
     Onderzoek heeft een vermogen gekost

     Note: de “daders”waren Amsterdammers; voor Groningers een buitenaards ras.

     • Pierre H.M. van de Kletersteeg; natuurlijk…

      War een kanker trol ben je ,waarschijnlijk ingehuurd

      Heb je de film gezien blinde tyfeus homo .

      • @Edwin Vissers Wat een rattige opmerking .
       Je bent groninger?
       Zal mij niets verbazen !
       En idd ze hebben een grafhekel aan adammers.
       Ik leef nu 24 jaar bij deze gasten en idd ze zijn bot en achterbaks .
       Maar jij slaat alles Edwin Visser . 🙁

       • Cor is afgeleid van Cornelis. Cornelis is een jongensnaam die geen duidelijke herkomst heeft, net als het oorspronkelijke Cornelius. Misschien is er een verband met het Latijnse ‘cornu’, wat ‘hoorn’ betekent, waarmee Cornelis dus zou staan voor ‘de gehoornde’.

        het is me weer duidelijk ,zoon van Satan

  • Hoi Jantje,

   Pfff pistolen, nou daar zullen ze bang voor zijn als zij tanks, aanval helicopters, assult teams etc tot nucleare wapens hebben. Niet lullig bedoeld (maar een beetje wel) is dat een Marie Antionette opmerking.

   Wel fijn dat je nadenkt over de ”controle matrix”

   Groeten,
   Hugo

 2. Allemaal leuk en aardig.
  Zolang er nog levende have van de ene naar de andere kant v.d. wereld word getransporteerd is er NIETS a.d. hand.

  Zolang er vliegtuigen af en aan vliegen is er niets a.d.hand.

  Zolang de ngo’s en zelfbenoemde elites met vliegtuigen naar wef theekransjes vliegen is er niets a.d. hand

  Zo kan ik nog een a 4tje volmaken.

  Wij de wereldbevolking moeten de weffers bubbel uiteen laten spatten.

  Dat kunnen we.
  Door te zorgen dat de waarheid, die.zij verkrachten door ons ontkracht word.
  Het bedrog waarmee deze kleuters hun zin willen doordrijven.

  Dat ze zelf hun bedachte rotzooi maar opvreten.
  Carolien v.d. Plas gaf daar een aantal mooie voorbeelden van, toen ze de ingrediënten en toevoegingen van goedkope maaltijden in een debat benoemde.
  Hiermee worden we ongezond, was de strekking v.haar woorden.
  Teveel zout, suiker e.a. kunstmatige toevoegingen.

  Dus is men massaal van plan hun werknemers uit te dunnen.
  Sukkels, die niets kunnen als dromen en fantaseren dat zijn de weffers.

  Ze zijn nergens zonder de gewone werknemers, en zijn te dom om dat te beseffen.

  Wat een farce, weer.

 3. USA en Brussel steunen de nazi’s in Oekraine, en boycotten Rusland.

  Nu doen ze in UN huilie-huilie omdat Rusland de havens van de Oekraine dichthoudt, en noemt dat “weaponizing food”.

  Zij blokkeerden zelf export door RU van graan kunstmest en energie.
  Dat voert tot tekorten en dus honger.
  Nu weigert RU export via havens in Oekraine–en dat kan plotseling niet???
  —————————–
  Typisch dat de moffen ook weer klagen–zij hongerden hele dorpen uit in Rusland om te kijken hoe lang welke stadia duurden…..
  ———————————–
  Die stomme linksen hebben nu door, dat echte macht in productie en handel is; en dat de boycot echies hard terug boemerangt…..

  • Hmmmm….. ik denk dat de holomodor erger was dan wat Rusland deed.

   Overigens werd het Duitsland ook niet makkelijk gemaakt na de WOII. Daar konden de burgers ook niets aan doen en toch werden ze bestraft. De oorlog was toch voorbij?

   “Heuvelen val op ons, bergen bedek ons.” Dat is de weeklaag die over de wereld gaat komen.

 4. Honger en dorst waren altijd de belangrijkste wapens in een belegering……niks nieuws.

  Dat de gekkies in USA en Brussel de wapens op zichzelf richtten, is het bewijs van hun hoog ontwikkelde stompzinnigheid.

 5. Opstappen Allemaal heel den haag ! Partijen kijken om doen niks waar het om gaat. Miljoenen euro s gaat de grens over. Domme besluiten. Hier verarmen de mensen vele gestort in verdriet vanwege belasting fouten ingestorte huizen slecht beleid in zorg en scholen. Top belastingdienst OPSTAPPEN. Schandalig dat daar niemand zijn verantwoordelijkheid neemt. Mensen eerst! Dan pas de economie! Amen

 6. Naast al het negatieve dat we over ons heen krijgen, zijn schelden en kankeren geen oplossing. Het is nog meer negativiteit.
  Als alle mensen die ’tegen’ zijn zich zouden verenigen valt er meer te bereiken om onze stemmen te laten horen en is er meer mogelijkheid om invloed te hebben op beslissingen van onze overheden.

 7. Volgens Captain Ramsay (in zijn boek The Nameless War)(*), is het hele “Let them eat cake” verhaal een verzinsel: propaganda om mensen tegen Marie Antoinette en haar entourage op te zetten.

  (*) ook online als pdf te vinden en zal menig lezer hier wel aanspreken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in