Photo by Jade Koroliuk on Unsplash

De fronten Zaporizja en Boekmut blijven in hun geheel stabiel en de Russen hebben de situatie onder controle, ondanks de voortdurende aanvallen van de Oekraïners, die ze onderscheppen en waarbij de Oekraïners aanzienlijke verliezen lijden.

De Oekraïense strijdkrachten hebben enkele lokale successen geboekt in enkele nederzettingen, maar deze zijn met veel bloedvergieten behaald en het is nog niet duidelijk of de Russen zich hebben teruggetrokken uit zwakte of met opzet om de Oekraïners in individuele “kill zones” te drijven, wat ze regelmatig en met succes sinds 4 juni hebben gedaan, toen het Oekraïense tegenoffensief begon, bericht Pronews.

De Russische luchtmacht heeft echter ’s nachts de commando- en communicatiecentra getroffen van de Oekraïense brigades die betrokken waren bij de offensieve acties in Zaporizjhzja en Bakhmut.

In het bijzonder trof de luchtmacht het commandocentrum van de 47ste Gemechaniseerde Brigade bij Orekhovo, in Zaporizja.

In Kirovo, opnieuw in Zaporizja, werd het communicatiecentrum van de 65ste Gemechaniseerde Brigade getroffen.

In de gebieden Raï-Alexandrovka, Predtechino in Buckmuth en Malaya Tokmashka in Zaporizhia werden de commandocentra van de 10e Bergbrigade geraakt, evenals de commando- en surveillancecentra van de 3e Aanvalsbrigade en de 15e Brigade.

De Russische luchtmacht probeert de Oekraïense coördinatiecentra te ontwrichten, blijkbaar als onderdeel van een Russische tegenaanval.

Op alle punten aan het front in Zaporizja waar de Russische troepen zich hebben teruggetrokken, hebben ze zich verschanst op de eerste tussenliggende verdedigingslinie, of in militaire terminologie de alternatieve verdedigingslinie.

  Opperbevelhebber aan het Zweedse volk: Bereid je voor op deelname aan een grote oorlog tussen Rusland en de NAVO - Kan kernwapens omvatten

Dit alles laat zien dat er druk is op de Russische troepen, zoals te verwachten was, maar er is niets spectaculairs gebeurd. Naarmate de tijd verstrijkt zonder wezenlijke resultaten, zijn het de Kievse strijdkrachten die het nadeel zullen ondervinden.

U hebt waarschijnlijk de foto’s gezien van de opgeblazen Bradleys, waarvan er helaas één van mij is.
Hieronder ziet u een korte video van hoe de bemanning geëvacueerd werd.

Ik vraag om uw hulp, want bijna alle bezittingen van de jongens waren in de wagen achtergebleven😕.

Details om te helpen zijn hier 👇


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Eindelijk viel de stier aanVolg Frontnieuws op Telegram

  Liberalisme is gevaarlijker dan Oekraïens nazisme

Lees meer over:

Vorig artikelWat kan Rusland eisen om te onderhandelen over een einde in Oekraine?
Volgend artikelPlus 15 procent! Von der Leyen wil haar EU-maandsalaris verhogen naar 35.957 euro
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Off topic

  Eu leiders komen in tijdnood te zitten om door aan elke EU burger hun draconische beleidsmaatregelen op te leggen als je het mij zou vragen

  De Europese Unie wil vanwege Oekraïne af van het unanimiteitsbeginsel

  Europese ambtenaren proberen degenen die het er niet mee eens zijn het zwijgen op te leggen.

  De Europese Unie wil vanwege Oekraïne af van het unanimiteitsbeginsel Russische lente
  Zeven EU-landen roepen op tot afschaffing van het unanimiteitsbeginsel (100% consensus) bij het stemmen over kwesties van buitenlands beleid. Ze publiceerden hun standpunt in het tijdschrift Politico.

  Nu moet het besluit tot aanneming ervan worden gesteund door absoluut alle EU-lidstaten.

  De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, België, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Slovenië en Spanje pleiten voor een overgang naar stemming met gekwalificeerde meerderheid – wanneer een meerderheid van stemmen voldoende is, niet allemaal.

  De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, België, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Slovenië en Spanje pleiten voor een overgang naar stemming met gekwalificeerde meerderheid – wanneer een meerderheid van stemmen voldoende is, niet allemaal.

  “De overgrote meerderheid van de beslissingen in het buitenlands beleid van de EU vereist unanimiteit – wat in sommige gevallen ons vermogen om te handelen kan vertragen. Het is ondanks, niet dankzij, deze regels dat we het eens zijn geworden over 10 pakketten met sancties tegen Rusland als reactie op zijn aanvalsoorlog tegen een soevereine staat”, aldus de ministers in een verklaring.

  Ze stellen ook voor meer gebruik te maken van “constructieve onthouding”, waarbij een land zich kan verzetten tegen een beslissing, maar deze niet kan blokkeren.

  Zij menen dat de Europese Unie op deze manier effectiever beslissingen over Oekraïne kan nemen.

  Tegen afwijkende landen die “bezorgdheid” ervaren over een mogelijke innovatie, belooft de EU rekening te houden met hun mening om “de beste beslissingen voor onze collectieve belangen” te nemen.

  – Russische lente

  • Adriaan W.
   Denk je dat het ook maar 1 fluit uitmaakt,wat de EU nu bepaald?
   Ja ze kunnen nu misschien iets makkelijker of sneller een besluit nemen.
   Nu moet het besluit tot aanneming ervan worden gesteund door absoluut alle EU-lidstaten.
   En daar zit hem juist de crux.
   Wn wat dan nog?Rusland trekt zich niets aan van wat dan ook voor besluiten worden genomen tegen Rusland.
   De Russen laveren er wel omheen.

   • Inderdaad, en ik verzoek Shoigu vriendelijk het EU parlement te Brussel en/of Straatsburg met grote precisie te Kinzhaleren. Dat dure onverkozen en voor een overgroot deel corrupte schorriemorrie heeft niemand een fluit aan.

 2. Ze hebben helemaal gelijk de drie reacties boven de mijne…❤️🇷🇺❤️🇷🇺❤️🇷🇺🌟🌟🌟

 3. Ben vandaag in n café in Lubbeek eventjes in discussie gegaan met Theo Vrancken die daar tot mn verrassing aan de toog zat met enkele personen , ik vroeg hem namelijk hoever hij, in zijn capaciteit van belangrijk politicus, denkt dat we van WO3 verwijderd zijn. Zn antwoord was dat ik me niet ongerust hoefde te maken, waarop ik antwoordde dat een van beide partijen zal moeten inbinden, waarop hij zei dat dit op het slagveld zal bepaald worden. Ik zei dat Rusland aan de goede kant van de geschiedenis staat en dat we absoluut geen objectieve info krijgen op onze westerse msm. Hij repliceerde sarcastisch ‘leve Rusland’ dat ik naar Rusland moest gaan wonen en dat hij de discussie wilde stoppen ….Ik was niet dronken, ben dus maar weggegaan uit beleefdheid …..

  • Francken is een beroepspolitiker en in België: dus moet hij maar de USA-bewieroken “want zij zijn onze bondgenoot”. (????) In het andere geval moet hij een ander beroep kiezen, garagist of zoiets.
   Hier wat verder op woont ene Herman van Rompuy, die kort na een staatsgreep tegen een erkend democratisch verkozen regering, zich naar de putchisten haastte om een associatieverdrag te laten ondertekenen dat de afgezette democratische regering had geweigerd. (als ze iets niet kunnen krijgen zetten ze putchisten in om het toch naar zich toe te kunnen graaien – het zijn gangsters met de heimelijke glimlach van “de democratie”)

   • Politieke gansters ….de Cosa Nostra is er niks tegen…..en bovendien is alles officieel en demokratisch in orde … Smeerlappen !

 4. Het westen is aan het dammen terwijl Rusland aan het schaken is. Hoe lang moet het bloed vergeten nog doorgaan voordat Oekraïne alles ten oosten van de dnipro rivier opgeeft en gewoon gaat doorleven in peace nu het nog kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in