khamenei.ir / Wikimedia / (CC BY 4.0)

Op 8 oktober, een dag nadat Hamas Israël had aangevallen, mengde de Libanese Hezbollah zich in de strijd. Zij stuurde raketten naar militaire installaties in het noorden van Israël. 80.000 Israëlische kolonisten die in het noorden woonden, vluchtten uit hun huizen. Ze zitten nog steeds in hotels verspreid over Israël en wachten op de terugkeer van de rust aan dat front, schrijft Bernhard.

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah had aangekondigd dat de huidige noordelijke tit-for-tat campagne tussen Hezbollah en Israëlische troepen zou doorgaan totdat er een permanent staakt-het-vuren in Gaza zou worden overeengekomen.

Maar de radicalen die de leiding hebben over het Israëlische beleid willen geen staakt-het-vuren in Gaza. Ze willen Hamas en zoveel mogelijk van de Gazaanse bevolking uitroeien. Een staakt-het-vuren zou hen daarvan weerhouden.

Aan de andere kant is er druk van noordelijke kolonisten die terug willen naar hun huizen. Maar zonder een staakt-het-vuren in Gaza zal het conflict op laag niveau in het noorden van Israël en het zuiden van Libanon zeker doorgaan.

In plaats van te werken aan een staakt-het-vuren in Gaza zijn het Israëlische leger en de Israëlische regering van plan om Zuid-Libanon binnen te vallen en te bezetten tot aan de rivier de Litani.

Het plan is misleidend. Hezbollah heeft zijn wortels in de sjiitische gemeenschappen in Zuid-Libanon. Verwacht Israël dat die bevolking wegtrekt? Dat zal niet gebeuren.

Hezbollah, met zijn troepenmacht van meer dan 100.000 man, is goed voorbereid op een gevecht. Zuid-Libanon is doorkruist met goed voorbereide gevechtsposities en tunnels. Meer dan 150.000 raketten, waaronder veel langeafstandsraketten, staan klaar om gelanceerd te worden tegen militaire en economische doelen in Israël. De invasie van Zuid-Libanon in 2006 eindigde in een regelrechte nederlaag voor het Israëlische leger. Er is geen reden om aan te nemen dat een hernieuwde strijd een andere uitkomst zou hebben.

  Poetin is tot oorlogsmisdadiger verklaard omdat hij hetzelfde aantal kinderen heeft *verplaatst* als Israël zojuist heeft *vermoord*

In het geval van een nieuw conflict heeft Hezbollah plannen om de grens over te steken en delen van Noord-Israël te bezetten. De organisatie is ook klaar om een oorlog uit te breiden als dat nodig mocht zijn:

De leider van Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, waarschuwde voor een oorlog “zonder regels of plafonds” in het geval van een grootschalig Israëlisch offensief tegen de Libanese militie, terwijl hij dreigde dat Cyprus een doelwit zou kunnen worden als het zou toestaan dat Israël zijn grondgebied gebruikt in een conflict.

Cyprus en Israël hebben een bilaterale samenwerkingsovereenkomst op het gebied van defensie waarbij de landen gezamenlijke oefeningen houden.

“Het openstellen van Cypriotische luchthavens en bases voor de Israëlische vijand om Libanon als doelwit te nemen, zou betekenen dat de Cypriotische regering deel uitmaakt van de oorlog, en het verzet zal dit aanpakken als onderdeel van de oorlog,” zei het hoofd van Hezbollah.

Nikos Christodoulides, de president van het eiland, reageerde woensdagavond: “Cyprus blijft niet betrokken bij militaire conflicten en positioneert zichzelf als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem.”

Een oorlog beginnen met Hezbollah zou wel eens het einde kunnen betekenen van Israël als kolonistenstaat. Raketaanvallen op de infrastructuur en het leger zullen het vertrouwen van de kolonisten in de zionistische staat doen afnemen. Velen zullen waarschijnlijk terugkeren naar hun thuisland als het conflict aanhoudt.

Ondanks dit gevaar voor het zionistische project steunt de Amerikaanse regering alle Israëlische plannen:

De VS heeft aangegeven open te staan voor steun aan een Israëlisch offensief tegen Hezbollah in Libanon, te midden van toenemende frustratie over het feit dat de groep een wapenstilstand met Israël blijft koppelen aan een ongrijpbaar breder staakt-het-vuren in Gaza.

Tijdens zijn ontmoetingen in Beiroet op dinsdag waarschuwde de Amerikaanse gezant Amos Hochstein Libanese functionarissen “bot” dat Israël zich voorbereidt op een beperkt offensief tegen Hezbollah en de steun van de VS zal krijgen als er geen diplomatieke oplossing wordt gevonden, vertelde een hoge Arabische functionaris aan Middle East Eye.

Hochstein had dinsdag een ontmoeting met de Libanese premier Najib Mikati en parlementsvoorzitter Nabih Berri, die beiden door de VS worden gebruikt als tussenpersoon voor Hezbollah, de door Iran gesteunde groep die door de VS wordt aangemerkt als terroristische organisatie.

Hochstein vertelde Libanese functionarissen dat Israël nog ongeveer vijf weken van intense gevechten in Gaza verwacht, waarna het zijn hoofdoffensief in de enclave zal pauzeren. Het zal zich echter blijven richten op hooggeplaatste Hamas-functionarissen en aanvallen uitvoeren om gijzelaars terug te halen.

Vanuit het perspectief van de huidige Israëlische regering vereist een voortzetting van de oorlog in Gaza een extra oorlog in Libanon:

  Escalatie in het Midden-Oosten: De weg naar de Derde Wereldoorlog

Hochstein waarschuwde dat zodra de gevechten in Gaza stoppen, Israëlische functionarissen van plan zijn zich volledig te richten op de noordelijke grens met als doel Hezbollah terug te dringen uit het gebied zodat de ongeveer 60.000-96.000 ontheemde Israëli’s naar hun huizen kunnen terugkeren voor het begin van de school in de herfst.

Israël en Hezbollah hebben sinds 8 oktober bijna dagelijks vuur uitgewisseld, maar het conflict verscherpte vorige week nadat Israël Taleb Sami Abdullah, een van de hoogste leden van Hezbollah, had gedood. De groep reageerde door honderden kamikaze-drones en raketten op Israël af te vuren.

Het Israëlische leger zei dinsdagavond dat het plannen voor een offensief in Libanon had goedgekeurd. Eerder op de dag voerde Israël aanvallen uit op dronelanceerinrichtingen van Hezbollah, zei het Israëlische leger.

In een toespraak op donderdag verdubbelde Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zijn standpunt over militaire actie door te zeggen dat Hezbollah “een complete verzameling doelen” tegen Israël heeft, waaronder in de Middellandse Zee.

“De vijand kan ons verwachten ter land, ter zee en in de lucht, en we zullen vechten zonder beperkingen, regels of limieten,” zei hij.

Hezbollah publiceerde een 9 minuten durende drone-video waarop militaire en economische doelen rond de Israëlische havenstad Haifa te zien waren. Dat meerdere Hezbollah-drones over Israël konden vliegen zonder gehinderd te worden door luchtafweer, is een enorm gezichtsverlies voor het Israëlische leger.

De leden van de Verzetsas, Hezbollah in Libanon, sjiitische groepen in Syrië, Iraakse milities en de Houthi in Jemen, staan klaar om te vechten. Zelfs zonder Iran aan te vallen, de belangrijkste macht achter het verzet, zullen Israël en de VS zo’n oorlog waarschijnlijk verliezen.

  Rusland en Iran tekenen bilateraal strategisch pact

Zonder een kans om te winnen zouden ze natuurlijk, zoals gewoonlijk, de oorlog laten escaleren, waarschijnlijk in de richting van Iran, mogelijk Turkije en elders. Waar het vanaf daar naartoe zou gaan is onvoorspelbaar.

Waarom ze zelfs zo’n vermijdbare oorlog zouden beginnen, is mij een raadsel.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De oude wereld is niet langer stervende, ze is doodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJoe Biden’s Time interview zou alarmbellen moeten doen rinkelen
Volgend artikelOnderzoekscommissie van de Verenigde Naties: Israëlische functionarissen VERANTWOORDELIJK voor oorlogsmisdaden in Gaza
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Off topic: de gisteren overleden schrijver/kunstschilder Jan Cremer (1940 – 2024) heeft in zijn in 1964 verschenen boek (en onverbiddelijke bestseller) ‘Ik Jan Cremer’ eigenlijk alles verteld en zijn in 2000 ontvangen lintje (het heeft h.m. behaagd) ridder in de orde van Nederlandse leeuw was m.i. iets te veel van het goede.

 2. En dan te weten dat Netanjahu verdacht werd van corruptie en da5 er maandenlang door het volk gedemonstreerd werd tegen zijn hervormingsplannen van justitie.
  Voor die vent was er blijkbaar maar één weg om in het oh zo lekker zittende zadel te blijven zitten.
  Ja hoor, natuurlijk een oorlog beginnen. Wat er op 7 oktober gebeurde, daar wist hij volgens de alternatieve media alles vanaf. Voor hem was het de start van de pure GENOCIDE op het Palestijnse volk. De moordenaar heeft al ruim 30 of 40.000 Palestijnen gedood mbv zijn leger. En blijkbaar is het voor deze moordenaar nog niet genoeg. En het vuile, hypocriete usa en de usa schoothondjes doen niets, behalve goedkeuren en ja en amen knikken. Dat is toch verschrikkelijk wat daar gebeurt.
  Puur genocide!
  Wat een wereld, politiek in en in verrot tot in het bot. Walgelijke bende.

  • Hetzelfde gebeurde toen de ‘gele hesjes’ in Frankrijk, en niet alleen Frankrijk bezig waren. Toen werd het van abjecte angst en waanzin an elkaar hangende progrom van Covid over het mensdom uitgerold.

   Maar dat verrekte volk wil maar niet buigen. Ook onder de gevaccineerden die na twee steken in hun donder maar niet dood gingen, en er mee stopten omdat het niet werkte, groeit de weerzin.

   Ik was op een verjaardag, waar al mijn oude vrienden bij elkaar waren, en er werd óók daar niet gesproken over de waanzin. Niemand had zin om een goede sfeer te laten verpesten door te graven in een overbeladen stinkende strontschuit op ramkoers.

   Gewoon omdat het gekanker geen donder meer helpt.

   O ja……..ze hadden kunnen gaan demonstreren. Ze hadden zichzelf in elkaar kunnen laten slaan door geüniformeerd tuig, om vervolgens als idioot te worden weggezet in de media. Als je tussen de zestig en zeventig bent……. doodgaan doe je tóch wel.

   In feite begrijp ik het wel……. participeren in een oorlog in het klein is in dit stadium net zo zinloos als een oorlog in het groot…… zéker met de Big Dick Schoof figuren van deze wereld.

   Ik praat het niet goed. Je kop in het zand is wachten op de leeuwen, en zonder de demonstratie op het Malieveld, met het buitensporige geweld van de Big Dick Schoof marionetten, was er nooit iets duidelijk geworden.

   We zijn machteloos gemaakt.

   Maar niet helemaal.

   Als iedereen in de lach schiet om een filmpje van een electrisch pompstation wat aangedreven wordt door een beul van een dieselgenerator, is het kritisch vermogen nog niet afgestorven.

 3. hm, wellicht kunnen vele Palestijnen wiens huizen kapot gebombardeerd zijn e.d. nu al vast delen van Noord ‘Israel’ bewonen, die Zionisten zijn er nu veelal uit 😉

  ik denk dat Cypress een geval apart is, immers ja de JewSA heeft daar basis, maar het eiland is deels Grieks en deels Turks, ja beide NATO , echter vooral Turkije heeft daar al wat genoeg van… dus als zeg ze daar opstijgen en het bombarderen uitbreiden naar Libanon waar ook veel Syriers nog zitten vanwege IS Israel/Amerika oorlog aldaar (Syrië) dan kunnen er vele dingen gebeuren… want Syrië wordt ook beschermd door Rusland (gelukkig) en Turkije heeft genoeg van Israel om al die Genocide e.d. dus… kruidvat, wat gaan ze doen, ja veel ellende maar ik voorzie dan Amerika veel verliezen (schepen en meer JewSA basis kapot/weg) en Israel houd op te bestaan en verhuist naar de JewSA waar er al iets van 6 miljoen oid wonen… en daar planten ze hun ‘nwe’ of nu open SStaat. en Palestina wordt wellicht Judea of groot Palestina waar ook echte of normaal gedragende ‘Joden’ mogen wonen zoals dat hele vroeger ook zo was? afijn, het wordt nog wat… het zal niet zonder slag of praatjes alleen over gaan, de Joden moeten een reden hebben alla hun gehypte op leugens gebaseerde Holocaust wat heel anders was als wat (ze ons) we leerden… afijn, Peace. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in