Italiaanse soldaat overleed na AstraZeneca vaccinatie, 10 verdachten beschuldigd van doodslag

0
Foto: Libero Quotidiano

Stefano Paternò, onderofficier bij de marine, is op 43-jarige leeftijd in zijn woning in Misterbianco in de provincie Catania overleden aan een hartstilstand. De dag voordien had hij de eerste dosis van het anti-Covid vaccin gekregen dat deel uitmaakte van een partij AstraZeneca, die nu op verzoek van het Italiaanse Geneesmiddelenbureau (AIFA) in beslag is genomen. De soldaat uit Palermo leed aan geen enkele onderliggende ziekte en was absoluut gezond. Pas na de toediening van het serum kreeg hij aanvallen van koorts, gevolgd door stuiptrekkingen.

Paternò stierf in de nacht van dinsdag op woensdag en werd naar het mortuarium van het Cannizzaro Ziekenhuis in Catania gebracht, waar autopsie werd bevolen. De Corriere della Sara meldt dat de hoofdaanklager van Syracuse, Sabrina Gambino, na een onderzoek te hebben ingesteld een tiental personen in het register van verdachten heeft ingeschreven: het gaat om de gehele keten van de distributie van het vaccin tot het gezondheidspersoneel van het militair hospitaal dat verantwoordelijk was voor de toediening, bericht Libero Quotidiano.

Voor allen geldt doodslag als delictshypothese, maar uiteraard geldt hier grote voorzichtigheid, want de omstandigheden moeten gewetensvol en grondig worden opgehelderd. Op dit ogenblik is geen enkel verband tussen vaccinatie en overlijden bewezen en gaat het slechts om een hypothese in het kader van de getuigenissen van de deskundigenrapporten.

“We mogen geen paniek zaaien, maar onze keuzes worden ingegeven door de bescherming van de volksgezondheid”, verklaart officier van justitie Gambino.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Oostenrijkse verpleegster meteen dood na Coronavaccinatie – collega in ziekenhuis met dezelfde symptomen

  Hier landen 'vluchtelingen' in Italië aan - met hond, smartphone en sieraden
Vorig artikelFamilie: 39-jarige moeder sterft na 2e dosis Moderna
Volgend artikelMomenteel 10 Europese landen die de experimentele COVID-vaccins van AstraZeneca schorsen wegens dodelijke bloedstolsels
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in