Een plan van de Israëlische regering om een kernbom te laten vallen in de Gazastrook heeft wereldwijd tot bezorgdheid en veroordeling geleid.

De woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, waarschuwde dinsdag dat het recente dreigement van de Israëlische minister van Erfgoed Amihai Eliyahu om Gaza met een atoombom te bestoken, veel vragen oproept, schrijft Sean Adl-Tabatabai.

“Het riep een groot aantal vragen op. Vraag nummer één: Betekent dit dat we een officiële verklaring horen waarin [Israëls] bezit van kernwapens wordt erkend? De volgende reeks vragen die iedereen heeft is dan ook: Waar zijn de internationale organisaties, inclusief de IAEA [Internationaal Atoomagentschap]; waar zijn de inspecteurs?” zei Zakharova tijdens een interview.

Zerohedge.com meldt:

Schattingen van de Israëlische nucleaire voorraad variëren tussen 80 en 400 kernkoppen, die kunnen worden afgeleverd via vliegtuigen, onderzees gelanceerde kruisraketten en de Jericho-serie van intermediaire tot intercontinentale afstand ballistische raketten.

Men denkt dat het eerste nucleaire wapen dat kan worden overgebracht eind 1966 of begin 1967 werd voltooid, waardoor Israël het zesde land ter wereld is dat een dergelijk wapen heeft ontwikkeld.

Israël heeft zijn kernwapens nooit openlijk getest of het Non-Proliferatieverdrag (NPV) ondertekend, waardoor het ’s werelds enige niet-erkende atoommacht is. Het land is ook nooit onderworpen aan een inspectie van de nucleaire waakhond van de VN.

Gevraagd in een interview met Radio Kol Berama vorige week of er een atoombom op Gaza gegooid zou moeten worden, antwoordde de Israëlische minister Eliyahu: “Dit is een van de mogelijkheden.”

Eliyahu, van de Joodse supremacistische Religieuze Zionistische partij, verklaarde verder dat “er niet zoiets bestaat als onbetrokken burgers in Gaza” en dat er daarom geen humanitaire hulp zou moeten worden toegelaten in de belegerde enclave.

  Van Balfour tot nu (1917-2023), westerse dubbelhartigheid beschermt Israëlisch staatsterrorisme en genocide

Hij sprak ook zijn steun uit voor het ontvolken van Gaza en de herovering ervan om er opnieuw joodse nederzettingen te vestigen. Over de Palestijnse bevolking zei hij: “Ze kunnen naar Ierland of woestijnen gaan; de monsters in Gaza moeten zelf een oplossing vinden.” Eliyahu voegde eraan toe dat iedereen die met een Palestijnse of Hamas vlag zwaait “niet verder op aarde zou moeten leven.”

In reactie hierop schorste de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Eliyahu van deelname aan kabinetsvergaderingen en wees hij zijn verklaring af door deze “niet gebaseerd op de werkelijkheid” te noemen.

De Russische VN-gezant heeft eerder verklaard dat Israël als bezettingsstaat “geen recht” heeft op zelfverdediging.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Gaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël zal verliezen. Dit is waarom
Volgend artikelDouglas Macgregror waarschuwt: Turkije heeft het potentieel om Israël te vernietigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Normaliter ben ik pro Israël en anti islam volkeren, maar waar ze nu mee bezig zijn gaat alle perken te buiten, te meer daar de israelische overheid hun burgers massaal onderdruk gezet hebben om zich te laten vaccineren.
  Voeg daarbij dat ze de hamas aanval bewust hebben laten gebeuren, je maakt mij niet wijs dat ze het niet wisten, ze hebben het zelfs waarschijnlijk nog gefaciliteerd.

  • Sarcoff
   november 8, 2023 Bij 15:26
   👍
   Je ziet het goed.
   Niks is het wat het lijkt.
   We worden allemaal hartstikke genaaid door de criminele organisaties.
   De oplossing ligt in onze gedachten en ons hart.
   Help daar waar nodig, strijd tegen hen die het verdienen.

  • Dan wordt het tijd dat je dieper in geschiedenis van beide volken duikt en dit begrijpt dan zie je dat de Palestijnen het eerste recht hebben op dat land en dat de Joden daar door de Engelsen zijn geplaatst maar dat terzijde als je nog steeds niet ziet dat die nazi globalisten(ook hier zou ik als advies geven om ook in de geschiedenis van de Rockefellers, Rothschilds etc oftewel de cabal elites)een tweespalt maken tussen islam niet islam dan zie je.nu het resultaat:OORLOG🧐🖕🖕⚰️

  • Inderdaad, zoals de CIA/Mossad al zo vaak false-flag psyops, massamoorden en terrorisme hebben uitgevoerd, of laten uitvoeren door hun “gematigde terroristen”. Tegenstellingen van pro/anti worden opzettelijk gecreëerd om de burgers te misleiden, te verwarren met leugens en tegen elkaar uit te spelen met propaganda.

   Iedereen mag zijn/haar/het eigen mening hebben, nog ff dan! Maar dit conflict wordt gevoed met gruwelijke misdaden tegen hun eigen volk, een ander volk en de gehele mensheid. Daardoor zijn we nu ‘allemaal Palestijnen’ geworden en wie daarvan wegkijkt of het goedpraat is in mijn ogen deel van het probleem.

 2. Het bevestigd nog maar eens dat Israel een “special snowflake” land is die internationale afspraken niet hoeft te volgen, als enige. Zelfs het oorlogsrecht niet, zie de genocide die nu al plaatsvind in Gaza. Het jodenvolk heeft altijd, sinds de 2de wereldoorlog (en misschien ook wel daarvoor al) ” ’n streepje voor”, vinden ze het gek dat sommigen daar problemen mee hebben?

 3. Dit is de echté bedoeling van de genocide.

  Brighteon Broadcast News, 7 november 2023.

  Gaza sacrificed for lucrative Ben Gurion canal that will cut across Israel to the Red Sea
  A competitor to the Suez Canal is being planned to cut across Israel and connect the Mediterranean Sea with the Red Sea.

  This canal would give the U.S. and Israel control over a key chokepoint in the world for military ships, grain exports, energy and other commodities.

  The planned route of the canal goes right through northern Gaza, and many analysts believe that Gaza is being destroyed and wiped out right now to make way for the construction of this canal, which would bring in billions of dollars a year for Israel (and grant Israel control over its acces

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in