Goed nieuws! Israël is akkoord gegaan met Biden’s wapenstilstand zolang het kan blijven vechten. Dit komt van CNN:

Israëlische verklaring op dinsdag gaf aan dat het klaar was om formeel het huidige wapenstilstandsplan voor Gaza te ondertekenen, terwijl het tegelijkertijd de vrijheid behoudt om te blijven vechten. CNN

Zie je hoe absurd dit is? Het is als de dikke man die ermee instemt om op dieet te gaan zolang hij nog zoveel kan eten als hij wil. Het is onzin.

Een wapenstilstand is een wapenstilstand. Het is de beëindiging van vijandelijkheden en een einde aan de gevechten. Punt uit. Israël’s juridische woordspelingen veranderen de betekenis van het woord niet en verdraaien het ook niet zodat het past bij Israël’s strategische agenda. Het is semantische gymnastiek bedoeld om het publiek te misleiden.

We zouden hier niet op hoeven te wijzen, maar de media lijken de kwestie door te drukken door Israëls opzettelijke misverstand over wat “wapenstilstand” betekent zorgvuldig te herformuleren. Nu -in de afgelopen 24 uur- hebben ze hun aanpak weer enigszins aangepast om hun bedrog beter te verbergen. In plaats van te zeggen dat een wapenstilstand hen “de vrijheid geeft om te blijven vechten,” zeggen ze nu dat “het plan voor een wapenstilstand hun oorlogsdoelen mogelijk maakt.”

Er is een subtiel verschil, maar de betekenis is hetzelfde. Israël wil doorgaan met het afslachten van burgers terwijl ze zeggen dat ze zich aan de wapenstilstand houden. Het verbaast me dat ze zoveel moeite hebben gedaan om een goedaardige uitdrukking te vinden voor ‘doorgaan met moorden’.

Dus wat is er echt aan de hand achter deze misleidende taal?

Dat is eenvoudig. Israël wil dat het lijkt alsof ze meewerken aan de door Biden gesteunde wapenstilstandsovereenkomst terwijl ze doorgaan met hun militaire operatie in Gaza. Dat is het in een notendop. Kijk eens naar dit artikel van dinsdag in Newsweek:

Te midden van tegenstrijdige verhalen over de laatste aandrang van de Amerikaanse president Joe Biden voor een wapenstilstand… heeft een Israëlische functionaris Newsweek verteld dat het Amerikaanse voorstel op één lijn ligt met het doel van premier Benjamin Netanyahu om een blijvende, beslissende nederlaag toe te brengen aan de Palestijnse beweging.

“Israël zal de oorlog niet beëindigen voordat het al zijn oorlogsdoelen heeft bereikt: het vernietigen van de militaire en bestuurlijke capaciteiten van Hamas, het bevrijden van alle gijzelaars en ervoor zorgen dat Gaza in de toekomst geen bedreiging meer vormt voor Israël,” vertelde de Israëlische functionaris Newsweek op de achtergrond.

“Het gepresenteerde voorstel stelt Israël in staat om deze doelen te bereiken en Israël zal dat inderdaad doen,” zei de Israëlische functionaris. Israel Official Says Biden Ceasefire Plan Allows IDF to Destroy Hamas, Newsweek

Het is duidelijk dat het voorstel voor een wapenstilstand NIET overeenkomt met Netanyahu’s plan om te blijven vechten, anders zou het geen wapenstilstand zijn. Toch?

  Klaus Schwab eist bevel dat Amerikaanse mannen en vrouwen oproept om voor globalisten te vechten in WO 3

Maar het gekrakeel over de betekenis van “wapenstilstand” is slechts een van de vele misselijkmakende details van Biden’s onhandige Gaza-beleid. Er is ook het probleem met de gestoorde berichtgeving van de regering. Bijvoorbeeld, op dinsdag:

Joe Biden kondigde aan dat de resolutie over de wapenstilstand (maandag goedgekeurd door de Veiligheidsraad) “het voorstel van Israël” was.

Ook minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei dinsdag dat de wapenstilstandsresolutie “het voorstel van Israël” was.

De Amerikaanse nationale veiligheidswoordvoerder John Kirby herhaalde dezelfde bewering: “Dit was een Israëlisch voorstel.”

En om het af te ronden zei VN-ambassadeur Linda Thomas-Greenfield hetzelfde in een interview met Wolf Blitzer en voegde eraan toe dat “Israël deze deal al heeft geaccepteerd.”

Natuurlijk werden hun beweringen kritiekloos herhaald in alle media: Dit was een Israëlisch voorstel.

Maar er was niets van waar. Het waren allemaal leugens.

En slechts enkele uren nadat Blinken zijn zaak aan de media had voorgelegd, gaf het kantoor van Netanyahu de volgende verklaring uit:

“De bewering dat Israël instemde met het beëindigen van de oorlog voordat het al zijn doelen had bereikt, is een totale leugen,” …

Zoals je kunt zien, had Netanyahu er geen belang bij om zich in te houden. Hij las Blinken in feite de ‘riot act’ voor in wat neerkomt op een vernederende klap.

Nu zou je denken dat als je net aan de wereld bent ontmaskerd als leugenaar, je een beetje schaamte of wroeging zou tonen. Maar Blinken niet. Zonder ook maar een kik te geven, veranderde de kwikzilveren minister zijn standpunten van “Dit is Israëls deal” in “Het is allemaal de schuld van Hamas'” wat het schuld-verschuivende verhaal is dat hij vandaag verkondigt. Hier is hij op Twitter:

Mijn boodschap aan regeringen en mensen in de hele regio is dit: als je het verschrikkelijke lijden in Gaza wilt verlichten, alle gijzelaars thuis wilt krijgen, Israëli’s en Palestijnen op weg wilt helpen naar duurzame vrede – zet Hamas dan onder druk om ja te zeggen tegen de wapenstilstand. Anthony Blinken @SecBlinken

Ja, omdat Hamas het obstakel voor vrede is. Heb je dat begrepen?

Wat Blinken niet vermeldt in zijn tweet is dat Netanyahu nooit de intentie heeft gehad om een wapenstilstand te accepteren. Sterker nog, hij heeft herhaaldelijk gezegd dat er geen permanent wapenstilstand zal zijn totdat Hamas is vernietigd en de gijzelaars zijn bevrijd. Er is geen enkele speelruimte in het Israëlische standpunt. Netanyahu en zijn luitenanten zijn vastberadener dan ooit om hun maximalistische strategische doelen te bereiken. En Blinken steunt die doelstellingen en daarom heeft hij zijn aandacht verlegd van Netanyahu (het echte probleem) naar Hamas.

  2 Miljard mensen zullen sterven in nieuwe oorlogscyclus - Charles Nenner

Maar je moet het hem nageven, Blinken’s optreden is een opmerkelijke vertoning van diplomatieke choreografie. Denk er eens over na: hij werd naar Israël gestuurd om de twee strijdende partijen te overtuigen een gemeenschappelijke basis te vinden en de vijandelijkheden te beëindigen. Maar na slechts één dag Biden’s deal te hebben gepromoot, schakelde hij over naar de volledige zionistische modus door Netanyahu’s onverzettelijkheid te verdoezelen terwijl hij Hamas voor vrijwel alles tot zondebok maakte.

Wat is er gebeurd met het concept van de “eerlijke makelaar”? Hier is Blinken weer:

Hamas vroeg om wijzigingen in het voorstel voor de gijzelingsovereenkomst – sommige zijn werkbaar en sommige zijn onwerkbaar. Hamas had met één woord kunnen antwoorden – ja. In plaats daarvan presenteerden ze meer wijzigingen – sommige daarvan gaan verder dan hun eerdere standpunten”@Megatron_ron

Welke veranderingen?

Hamas heeft het door Biden gesteunde wapenstilstand vanaf het begin verwelkomd, zoals werd gemeld door CNN, Reuters en vele andere nieuwsagentschappen. In de woorden van een Hamas-functionaris:

“We willen een wapenstilstand,” (maar) “de last ligt aan Israëlische kant om deze resolutie uit te voeren.”

Maar nu Netanyahu de wapenstilstand heeft afgewezen, moeten de media het laten lijken alsof Hamas de ‘slechterik’ is. Dit komt van Axios:

Minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken zei woensdag dat Hamas het door de VS gesteunde voorstel voor een gijzelings- en wapenstilstandsovereenkomst niet heeft geaccepteerd en “talrijke veranderingen” heeft voorgesteld die verder gaan dan zijn eerdere standpunten…..

Israëlische functionarissen zeiden dinsdag dat Hamas het voorstel, dat president Biden 12 dagen geleden in een toespraak presenteerde, feitelijk heeft verworpen…. Na een ontmoeting met de premier van Qatar zei Blinken vanuit Doha: “Hamas heeft talrijke wijzigingen voorgesteld in het voorstel dat op tafel lag. Sommige wijzigingen zijn uitvoerbaar en andere niet.” Blinken says Hamas didn’t accept ceasefire deal, Axios

Dit is helemaal niet waar. Het is gewoon meer de schuld afschuiven. Natuurlijk wil Hamas een wapenstilstand. Denkt iemand nu echt dat ze nog eens 30.000 Palestijnen afgeslacht willen zien worden door Israël? Natuurlijk niet. En hun eisen zijn bescheiden en redelijk.

  Neem wraak voor de Moskva: Rusland leverde Hezbollah P-800 Oniks supersonische anti-scheepsraketten! - En Chinese C-802's in zijn arsenaal! (Video's)

Wat wil Hamas? Dit komt van NPR:

Hamas wil een gegarandeerd einde van de oorlog, verwijdering van de Israëlische troepen van de grens tussen Egypte en Gaza en inspraak in de vrijlating van Palestijnse gevangenen….. Maar Israël zegt niet akkoord te gaan met het beëindigen van de oorlog totdat het zeker weet dat Hamas Gaza niet langer zal besturen. NPR

Dit zijn niet zomaar redelijke eisen; ze zijn expliciet vereist onder het voorstel van Biden voor een wapenstilstand. En dit is ook wat de overgrote meerderheid van de Amerikanen wil. (Zie onderstaande grafiek) Ze willen een einde aan de gevechten, een einde aan het moorden en een einde aan de genocide.

Alleen Israël is tegen deze maatregelen. Alleen Israël ziet enig voordeel in het voortzetten van de slachting en chaos. Alleen Israël wil dat nog meer burgers lijden en sterven. En te oordelen naar zijn optreden liggen Blinkens sympathieën meer bij die van Israël dan bij de nationale veiligheidsbelangen van de Verenigde Staten.

Het is duidelijk dat minister Blinken veel meer geïnteresseerd is in het beschermen van de hardnekkige Netanyahu tegen blaam en het bevorderen van de strategische belangen van de Joodse staat dan in het beëindigen van het afslachten van onschuldige burgers of het redden van wat er nog over is van Amerika’s gehavende reputatie. Misschien speelt hij in het verkeerde team?


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese muiterij tegen de onliberale orde
Volgend artikelNAVO’s topfavoriet Rutte zegt dat dialoog met Rusland nodig is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in