Een uitgeschakelde Israëlische M60-tank tussen de brokstukken van andere pantsers na een Israëlische tegenaanval in de Sinaï tijdens de Jom Kippoer-oorlog. / This file is lacking author information / Wikimedia (Public Domain)

Zoals eerder gemeld op deze website, is Egypte begonnen met het verplaatsen van luchtdoelraketten en artillerie naar de grens bij Rafah, Gaza, vanwege de Israëlische intentie om binnen te vallen. Gisteren waarschuwden zowel Jordanië als Saudi-Arabië Israël publiekelijk … schrijft Hal Turner.

Op vrijdag ontspoorde een telefoongesprek tussen Israël en Egypte over de aangekondigde intentie van Israël om Rafah binnen te vallen. Tijdens dat gesprek vertelde Israël aan Egypte dat ze beide kanten van de Rafah grensovergang van Gaza naar Egypte zouden “innemen”. De Egyptenaren herinnerden Israël eraan dat de zuidkant van die grensovergang Egyptisch grondgebied is en dat ze geen troepen kunnen sturen om die in te nemen. Het gesprek ging heen en weer en ontaardde uiteindelijk toen Israël tegen Egypte zei: “We hebben Gaza van jullie afgepakt in 1967, we zullen Rafah nu van jullie afpakken.”

Na die oproep begonnen elementen van het Egyptische leger te arriveren met luchtdoelraketsystemen en luchtafweergeschut. Vragen aan Egypte over wat het aan het doen was, werden opzettelijk niet beantwoord. Geen opmerkingen of uitleg aan wie dan ook.

Gisteren, zaterdag 10 februari, herinnerde Egypte Israël aan de Camp David Akkoorden, waarover onderhandeld werd door de toenmalige Egyptische president Anwar Sadat en de toenmalige Israëlische premier Menachem Begin op uitnodiging van de toenmalige Amerikaanse president Jimmy Carter.

Volgens dat verdrag is het Rafah-gebied “Zone D” van de geografie die onder het verdrag valt, en die zone mag niet worden bezet door Israëlische troepen als voorwaarde voor het beëindigen van de oorlog tussen Israël en Egypte.

  Biden stuurt $8 miljard aan militaire noodhulp naar Israël

Zone D

Zone D wordt begrensd door lijn D (blauwe lijn) in het oosten en de internationale grens in het westen, zoals aangegeven op kaart 1 hierboven.

In deze zone bevinden zich een beperkte Israëlische troepenmacht van vier infanteriebataljons, hun militaire installaties en versterkingen in het veld, en waarnemers van de Verenigde Naties.

De Israëlische strijdkrachten in Zone D mogen geen tanks, artillerie en luchtdoelraketten omvatten, behalve individuele grond-luchtraketten.

De hoofdelementen van de vier Israëlische infanteriebataljons zullen bestaan uit maximaal 180 gepantserde personeelsvoertuigen van alle typen en in totaal maximaal vierduizend manschappen.

Na de inzet van troepen, tanks, pantservoertuigen en luchtverdediging door het Egyptische leger aan de grens met de Gazastrook, maakten hoge Egyptische functionarissen duidelijk dat als de Israëlische defensiemacht haar geplande grondinvasie van de zuidelijke Gazastrook en de stad Rafah lanceert, wat waarschijnlijk een massale toestroom van Palestijnse vluchtelingen naar Egypte en het Sinaï-schiereiland zal veroorzaken, Egypte “gedwongen” zal worden om zich terug te trekken uit het Egyptisch-Israëlische vredesverdrag van 1979.

Israël mag niet meer militairen in Rafah hebben, zoals afgesproken in Camp David. Zodra ze meer dan “vierduizend man personeel” of “180 gepantserde voertuigen van alle typen” of “vier infanteriebataljons” in Rafah hebben, hebben ze het verdrag geschonden. Dan heeft Egypte het recht om het verdrag als nietig te beschouwen. Specifiek staat er in het verdrag

“Artikel I

De oorlogstoestand tussen de partijen zal worden beëindigd en er zal vrede tussen hen worden gevestigd”.

Dit artikel wordt ongedaan gemaakt als Israël Rafah binnenvalt en de staat van oorlog tussen Egypte en Israël onmiddellijk terugkeert.

  De Amerikaanse marine is niet voorbereid op een langdurige oorlog met Jemen

Overigens stelt het verdrag ook dat het:

“bedoeld is om een basis te vormen voor vrede, niet alleen tussen Egypte en Israël, maar ook tussen Israël en elk van zijn andere Arabische buren die bereid is om op deze basis met haar over vrede te onderhandelen;”

De Israëlische nieuwszender Channel 13 meldde woensdag dat de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi weigerde een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te coördineren.

Volgens de omroep probeerde de Israëlische Nationale Veiligheidsraad op verzoek van Netanyahu een telefoongesprek met El-Sisi te coördineren, maar deze reageerde niet.

Een vertegenwoordiger van Netanyahu’s kantoor bevestigde deze details, maar gaf geen verder commentaar.

Vandaag, zondag 11 februari 2024, begonnen M60A3 “Patton” tanks van het Egyptische leger aan te komen aan de grens, samen met gepantserde personeelsdragers.

Bovendien waarschuwden vannacht zowel Jordanië als Saudi-Arabië Israël om Rafah niet binnen te vallen.

Saoedi-Arabië heeft Israël gewaarschuwd dat een geplande invasie van de stad Rafah een dreigende humanitaire ramp kan veroorzaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de olierijke natie gaf zaterdag een verklaring uit waarin werd opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren van het conflict. Meer dan de helft van de geschatte 2,3 miljoen inwoners van Gaza is nu samengepakt in de stad.

“Het Koninkrijk Saoedi-Arabië waarschuwt voor de zeer ernstige gevolgen van het bestormen en aanvallen van de stad Rafah in de Gazastrook, die het laatste toevluchtsoord is voor honderdduizenden burgers die door de brute Israëlische agressie gedwongen werden te vluchten,” luidt een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië.

  Steun aan genocide om multipolariteit een halt toe te roepen

“Het Koninkrijk bevestigt zijn categorische afwijzing en sterke veroordeling van hun gedwongen deportatie en herhaalt zijn eis voor een onmiddellijk staakt-het-vuren.”

De waarschuwing van Saoedi-Arabië kwam op dezelfde dag dat 31 Palestijnen, waaronder 10 kinderen, werden gedood bij Israëlische luchtaanvallen in de stad.

JORDANIË

Omdat Jordanië het Camp David-verdrag is aangegaan, dreigt ook de vrede met Jordanië teniet te worden gedaan.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Jordanië gaf ook een strenge publieke waarschuwing:

Hier is een machinevertaling van de bovenstaande afbeelding:

Vanochtend vroeg gaf het VN-agentschap UNICEF de volgende dringende mededeling uit:

UNICEF – Situatie in Gaza is catastrofaal “Meedogenloze bombardementen, een enorme toename van de ontheemding van kinderen en gezinnen, en geen veilige plekken.”

Het is van vitaal belang om erop te wijzen dat wanneer UNICEF melding maakt van “meedogenloze bombardementen” in de Gazastrook, het gaat om bombardementen op BURGERS.

Nu Jordanië en Saoedi-Arabië Israël openlijk waarschuwen om te stoppen en Egypte openlijk waarschuwt dat het zich kan terugtrekken uit het Camp David Vredesverdrag, is het Midden-Oosten klaar voor een explosie van militaire acties.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een Israëlische aanval op Rafah kan de vonk zijn die een grotere explosie ontsteektVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates beveelt overheid om burgers die ‘non-mainstream’ online content delen op een zwarte lijst te zetten
Volgend artikelDe WHO overspeelt haar hand en ziet steun wegvloeien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. dus vanuit Egypte begint de WW3.. zoals beschreven/Voorspeld, in een boek vlak na WW2.. verdorie ze had gelijk.. toen ze dat luidop zij met de buren/vrienden, toen ik een jaar of 10 was.. naar aanleiding van de moord op J.F. Kennedy…😳

 2. Beste Matthijs,
  Waarom plaats je dan een commentaar?

  Er zijn hier steeds meer bezoekers die zich willen oriënteren m.b.t. de wereldgebeurtenissen en niet tevreden zijn met de leugens van de MSM.
  Dat jij wellicht ontevreden bent met de informatie hier, is helemaal aan jou.
  Anderen willen graag informatie krijgen en inzichten van anderen opdoen.
  Om daaraan voorbij te gaan is een min puntje voor jou.

  • Tigron,
   Hay, ik heb zonet enkele videoberichten gekeken van Al Jazeera, zij zeggen allemaal dat Bibi gewoon Rafah met de grond gelijk gaat maken, niks maakt het hem uit wat anderen allemaal zeggen, van buiten het land haalt hij zijn schouders op, wie stopt mij, inderdaad niemand en interne protesten, bijvoorbeeld de gevangengenomen Joodse personen door de Palestijnen, ach die paar honderd, gaan ze dood zit hij daar niet mee want hij gaat nu voor een groot Israel, wat denk je daarover? Ik vind dit heel aannemelijk, stopt zijn missie dan is het einde verhaal voor hem, corruptie en oorlogscrimineel, hoor graag jouw mening!

   • “Bibi” Netanyahu Is er stellig van overtuigd dat God Israël zal beschermen. Daarom is hij niet voor rede vatbaar. Met alle gevolgen van dien.

   • Beste flardinga,
    Netanyahu zit tussen en met extreme zionisten die hem onder druk houden om te doen wat hij nu doet.
    Een klein deel van het Israelische volk is het met de gang van zaken niet eens en willen gewoon in vrede leven.
    De meerderheid echter steunen hem in zijn acties.
    Verder is het zo dat Netanyahu, zolang hij onschendbaarheid geniet, de justitie daar hem niet kan vervolgen voor fraude, omkoping e.d.
    De bevolking daar wil dat hij gestraft wordt voor deze daden en willen daarom ook dat die oorlog daar stopt zodat zijn onschendbaarheid opgeheven kan worden.
    Zo zie je dat er vanuit verschillende kanten druk is ontstaan.
    Ik denk dat een groot deel van wat Netanyahu zegt niets te maken heeft met zijn godsdienstige uitlatingen, maar voornamelijk als excuus gebruikt om te doen om zijn eigen huidje te redden.
    Dan komen als gevolg van zijn gedragingen, de reacties/waarschuwingen van de Arabische landen bij n.a.v het voornemen van Netanyahu om Rafah binnen te vallen.

    Naar mijn mening doet Netanyahu er alles aan om zichzelf te redden en zet daarmee alle sluizen open, eigenlijk net als Zelensky dat doet.
    Koste wat het koste doorgaan.
    En de VS?
    Die doet wat de Zionisten in de regering van Biden willen.
    Niet echt ingrijpen omwille van een mogelijke escalatie met de Arabische landen en Iran.
    Tot zover mijn mening daarover.

   • Hoi flardinga,

    Israel heeft de zogenaamde ”Hannibal directive”. Die doctrine zegt grofweg, beter een dode gegijzelde dan een levende. Daarom heeft Israel zoveel doden onder de gegijzelden op zijn geweten.

    Groeten,
    Hugo

 3. het is hal turner, ex fbi informant, dus korreltje zout, maar interessant artikel.

  onderschat israel niet aangezien ze eretz israel willen mbv amerika??

 4. It is no wonder that these disgusting zionist infidels have been expelled from so many countries in the past!! They are incapable of coexisting with any others.

  The JewSA MUST stop financing and supporting these perfidious, untrustworthy, deceitful murderers, land stealing, genocidal, necroviolent, racist, fabulist, Khazar mafia.

 5. Ik snap niet ,dat dat kut provocerende israel, in de afgelooen 60 jaar , nog niet geheel totaal weggevaagd is door de omliggende landen ze hebben daar geen reet recht op dat stukje land is gewoon gejat , en ze paraderen daar alsof alles van hun is . Gewoon wegvagen dat volk

  • Omdat Israël de hele westerse wereld in zn macht heeft, dus als de omliggende landen een verkeerde beweging maken, dan krijgen ze allerlei gezeik. De Khazaren (Israël) zijn een roversbende en ze zijn enorm machtig, ze bezitten en besturen 98% vd sleutelposities in het westen, die val je niet zomaar even aan, dat kost je je kop. Maar de BRIC’s landen hebben daar genoeg van en die hebben een samenwerking om de Khazaren te vernietigen.

    • idd, het zal nog een zooitje worden de komende tijd, vooral in die omgevingen en daarna nog de opruiming en de jaren daarna hopelijk wat stabilisatie als we de gekochte MSM ook hebben opgeruimd en de foute Jewknow banken, je snapt wel, velen van ons zullen het niet meer meemaken, het gaat van A tot Z vele jaren kosten voor de wereldwijde rust mocht die ooit komen, er zal zijn… verdeel en heers, dat hele SSysteem moet vernitigd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in