Pixabay

Israël weigert visum voor de VN-ondersecretaris voor humanitaire zaken “om hen een lesje te leren”, nadat de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, de collectieve bestraffing van Palestijnse burgers heeft veroordeeld.

Israël zegt dat het een visum heeft geweigerd aan Martin Griffiths, hoofd humanitaire zaken van de VN, als gevolg van opmerkingen bij de VN door secretaris-generaal António Guterres.

Israëlische media melden dat Israëls ambassadeur bij de VN Gilad Erdan op de legerradio zei:

Wegens zijn opmerkingen zullen wij weigeren visa af te geven aan VN-vertegenwoordigers. We hebben al een visum geweigerd aan ondersecretaris-generaal voor humanitaire zaken Martin Griffiths. Het is tijd om hen een lesje te leren.

Israël heeft de secretaris-generaal van de VN, Guterres, opgeroepen om af te treden nadat hij had gezegd dat de “afschuwelijke aanvallen” van Hamas op Israël op 7 oktober de “collectieve bestraffing van het Palestijnse volk” niet kunnen rechtvaardigen, en sprak over “de duidelijke schendingen van het internationaal humanitair recht waarvan we getuige zijn in Gaza”.

Guterres had gezegd: “Niets kan het opzettelijk doden, verwonden en ontvoeren van burgers rechtvaardigen – of het afvuren van raketten op burgerdoelen. Alle gijzelaars moeten humaan worden behandeld en onmiddellijk en zonder voorwaarden worden vrijgelaten.”

In zijn toespraak tot de VN zei de secretaris-generaal vervolgens dat de aanval op Israël niet “in een vacuüm” plaatsvond en volgde op “56 jaar verstikkende bezetting” van het Palestijnse volk door Israël, waaraan hij toevoegde: “Ze hebben gezien hoe hun land gestaag werd opgeslokt door nederzettingen en geteisterd werd door geweld; hoe hun economie verstikt werd; hoe hun mensen ontheemd raakten en hun huizen werden verwoest. Hun hoop op een politieke oplossing voor hun benarde situatie is vervlogen.”

  Het Zwartboek van het monarchisme

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, zei dat Guterres zou moeten aftreden en noemde de toespraak “schokkend”, waarbij hij zei dat “hij de massamoord gepleegd door nazi-Hamas terroristen op een verdraaide en immorele manier bekijkt”.

Ondertussen heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken de wereld gewaarschuwd dat de enige mogelijke uitkomsten voor Israël en Palestina “een duurzame vrede of een wereldoorlog” zijn.

In een commentaar in Doha citeert Al Jazeera Hakan Fidan die zei:

We staan op een keerpunt in de geschiedenis. Of we bereiken een duurzame vrede of er breekt een wereldoorlog uit. Wij roepen alle partijen, regionale en internationale belanghebbenden, op om naar de stem van de rede te luisteren. En degenen die Israël aanmoedigen om zijn misdaden voort te zetten, zijn ook aansprakelijk. Als we niet snel handelen, zullen er nog donkere dagen komen.

Via Thetruthseeker.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

ADL CEO Jonathan Greenblatt zegt dat “antizionisme genocide is” en dat “elke Joodse persoon een zionist is”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn Video 18+: Close Combat in Oekraïense schuilplaats
Volgend artikelBotsing tussen Tel Aviv en Moskou over uitnodiging Hamas voor Rusland: “Jullie zijn obsceen” zegt Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. De kazaarse hoerenzonen gaan t nog drukker krijgen nu iedereen ziet hoe de puzzelstukjes van deze diabolische puzzel op hun plaats vallen..t is alles of niets voor ze en ze gaan uiteraard zo veel mogelijk slachtoffers maken voordat ze geëlimineerd worden..een eerlijk proces voor dit soort uitschot is geld en tijd verspilling. Gewoon nekschot.

   • En meen je dan dat het moorden van deze criminelen gaat stoppen eens een Hamas moordenaar altijd een moordenaars het zijn en blijven Areabieren en daar komt geen goede vandaan.

    • je bent duidelijk succesvol geïndoctrineerd. 75 jaar moslim bashen daar zijn de joden goed in, vanaf de kindergarten in het gestolen landje krijgen de stakkers les in Arabierenhaat, het zouden geen mensen zijn maar animals, dat volk is zo dom ze zien niet eens in dat ze naar zichzelf wijzen.

 2. Boos op de vn en maar blijven denken dat ze God zelf zijn…of op zijn minst de uitverkozenen…wat een overtreffende waanzin…. Israël op weg naar de Hell..

  • Raphael,
   Het zionistische land is al een 75 jaar bezig om hun terrein illegaal uit te breiden, als je kolonisator bent en je krijgt alle steun om je heen omdat te mogen blijven doen ondanks alles wat zij het Palestijnse volk ook aan doen dan gaan hele generaties Joodse bewoners zich als een bezetter gedragen en vinden het gewoon normaal hoe zij zich gedragen, ze hebben een zeer extreme regering gekozen van Bibi, het begint al op de scholen bij kleine kinderen, hoe denk je dat zij leren denken over de niet Joodse bewoners, zij zijn als Joden de uitverkorenen van G.d en zo is en zij blijven illegaal hun terrein uitbreiden want niemand doet er toch wat tegen, nu is er een genocide bezig in Nederland zeggen alleen Denk en Bij1 in duidelijke bewoordingen dat zij tegen het apartheidsregime zijn, de rest geeft niet thuis en sterker nog zij beschuldigen Denk en Bij1 van antisemitisme en Jodenhaat, tja, lust je nog peultjes zeggen wij hier in Nederland, hoe krom wil je het hebben, Rusland mocht zijn Russische broeders in het Azovregime niet te hulp komen maar Palestijnen mag je massaal afslachten in hun openluchtgevangenis in Gaza en de Westbank!
   Ik kan alleen maar mijn hoofdschudden, ja boos ben ik ook hoor, wil je er meer over weten bezoek dan eens the Rights Forum, aanrader, fijn weekeinde want dat moet jij je niet laten afpakken, groet van Flardinga aan U!!!

   • Juist het is werkelijk tenhemelschreiend, ik put een beetje troost uit al die demonstraties wereldwijd, maar die westerse leiders zijn tot op het bot verrot om gewoon nog naast israhell te staan zegt Rutte heel gedecideerd, tonnen bloed aan hun handen, ik kan niet wachten totdat ze het op hun eigen bordje terug krijgen

   • Dag Flardinga, ik ben het eens met wat je schrijft, echter ik denk dat er een foutje in jouw tekst is geslopen. Het Azovregime is niet gelieerd aan Rusland maar is het leger van Zelenski die ook met de nazivlaggen zwaaien. Rusland verdedigt de Russisch talige gemeenschap in het oosten en zuiden van Oekraïne, de gebieden die nu ook door Rusland veroverd zijn. In die gebieden zijn sinds 2014 rond de 14- tot 15.000 mensen door het Azovregime, letterlijk, afgeslacht. Dat leger van Zelenski laten zich ook steeds trots fotograferen met de nazivlag. Je kunt deze foto’s ook massaal vinden in diverse Frontnieuws edities.

 3. volgens ben shapiro als je tegen genocide en etnische zuivering bent van palestijnen in gaza ben je antisemiet

  zit het cidi en de adl hier ook zo in?

  hoe ‘slachtoffers’ daders werden

 4. Beulen van een concentratie kamp dienen een pak op hun verschrikkelijk joodse donder te krijgen…. of ze moeten ineens lief voor hun gevangenen worden dan is vergiffenis wat hun toekomt…(of is dit iets van een ander geloof?) Jezus komt alsnog zijn gram halen voor zijn dood!

 5. Omdat in het oude testament (geschreven door joden NIET DOOR GOD) staat dat ze her uitverkoren volk van GOD zijn wil niet zeggen dat het zo is.De bijbzl is sinds 2500 jaar 50.000 keer veranderd in het voordeel van de jo****den en de kathol***en. Dus het heeft geen zins om in de naam van dat boek mensen te doden terwijl wij allemaal kinderen zijn van god en niet van de een of andere godsdienst.

 6. Een.paar jaar geleden las ik een stukje wat ging over dat de grootste pogrom ooit tegen joden nog komen zal.
  En eerlijk gezegd denk ik dat Netanyahu heel hard bezig is om dat te realiseren. Vergeet niet dat moslums nu als asielzoekers door heel het westen verspreid zijn.
  Ook zal ik beelden ( ik meen, toen nog niburu.com of zijn voorloper)van een israelisch/joods jongetje dat een visioen had gehad van enorme sterfte van het israelische volk. Hij werd hierover stevig ondervraagd door rabbijnen.
  Deze beide verhalen komen wel heel erg dichtbij!

  • klopt het kind had een bijnadoodervaring gehad, als het goed is heb ik dat filmpje nog ergens op mijn PC maar ik heb zoveel materiaal dat zoeken enorm veel tijd kost. In de eindtijd zal de hele wereld zich tegen de joden keren, satanyahu! doe je best.

 7. Ja joden vermoorden zal door gaan zeker hier in Nederland want daar zitten de ergste moordenaars van het volk en zij zijn nu al zo ver dat ze hun echte gezicht laten zien kijk maar naar jullie koningshuis hoeveel mensen zij op hun geweten hebben er daar staan jullie ook elk jaar met een vlaggetje naar te zwaaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in