© IDF Spokes Person Unit / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Het Midden-Oosten staat op ontploffen.

Rapport: Egypte waarschuwt dat Rafah-offensief kan leiden tot opschorting vredesverdragTimes of Israel, 10 feb 2024

Egypte en Saoedi-Arabië hebben hun stem toegevoegd aan een opkomende vloed van kritiek op een gepland Israëlisch grondoffensief in de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook, nadat premier Benjamin Netanyahu had aangegeven dat een dergelijke campagne eraan zat te komen.

Netanyahu kondigde vrijdag aan dat hij het Israëlische leger de opdracht had gegeven om het kabinet een plan voor te leggen om zowel de burgerbevolking van de stad te evacueren – aangevuld met meer dan een miljoen vluchtelingen uit het noorden en midden van de strook – als de resterende bataljons van Hamas in het gebied te vernietigen.

De Wall Street Journal meldde vrijdag dat Egyptische functionarissen waarschuwden dat het vredesverdrag tussen Egypte en Israël, dat al tientallen jaren van kracht is, opgeschort zou kunnen worden als troepen van de Israël Defense Forces Rafah binnenvallen, of als vluchtelingen uit Rafah zuidwaarts worden gedwongen naar het Sinaï-schiereiland.

Bovendien gaf Saoedi-Arabië – dat de normalisatie met Israël al heeft gekoppeld aan het beëindigen van de vijandelijkheden en stappen in de richting van de oprichting van een Palestijnse staat – zaterdag een verklaring uit waarin het waarschuwde voor “de uiterst gevaarlijke gevolgen van de bestorming van en het richten op de stad Rafah in de Gazastrook”, aangezien de stad “het laatste toevluchtsoord is voor honderdduizenden mensen.”

Reuters meldde dat in een poging om een massale toestroom van vluchtelingen te voorkomen, Egypte de afgelopen twee weken zo’n 40 tanks heeft gestationeerd bij de grens met Gaza, nadat het sinds het begin van de vijandelijkheden de grensmuur had versterkt, zowel structureel als met bewakingsapparatuur.

  Escobar: Vijf variabelen bepalen onze toekomst

Op vrijdag meldde het Israëlische Channel 12 ook dat IDF stafchef Herzi Halevi tegen Netanyahu’s plan was voor een snelle Rafah-campagne, zeggende dat hoewel het leger technisch in staat is tot een dergelijke operatie, het onverstandig zou zijn om het uit te voeren zonder coördinatie met de Egyptenaren en plannen voor de enorme vluchtelingenbevolking van de stad.

Er worden plannen gemaakt om te reageren op een aanval op Rafah:

Sayyed Nasrallah ontvangt Iraanse FM, bespreekt laatste regionale ontwikkelingenAl Manar, 10 feb 2024

De secretaris-generaal van Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, heeft de minister van Buitenlandse Zaken van de Islamitische Republiek Iran, Hossein Amir-Abdollahian, ontvangen,

Amir-Abdollahian en Sayyed Hassan Nasrallah bespraken tijdens de ontmoeting verschillende kwesties met betrekking tot de ontwikkelingen in de regio en de situatie in de Gazastrook.

De voorbereidingen zijn aan de gang:

Ik heb hier een slecht gevoel bij. Er kan van alles misgaan en aan alle kanten zullen mensen gekwetst raken, schrijft Bernhard.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De top tien van dingen die u kunt opmaken uit de sluipaanval van Hamas op IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel10 miljoen extra vluchtelingen kunnen naar Duitsland vluchten als Oekraïne valt – Welt
Volgend artikelHamas heeft Israël al verslagen, maar de VS noch Israël kunnen dat toegeven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Pak de Popcorn/ Chips en de Cola en Whisky 🥃 er al vast bij 😂 ! Nu effe serieus, ik zeg altijd eerst zien en dan geloven ! Het komt toch altijd anders !

   • Vanguard en blackrock en de rest!!! Let op oprecht dat valt niet te boycotten…iemand heeft hier vast nog wel een overzicht van Joodse bedrijven in de wereld, dat ga jij niet boycotten!!!

    • Bij ons is een joods restaurant, daar ga ik nooit eten.
     Wel bij de Italiaan in de straat er achter, en betaal contant.
     Heerlijk om zo het joodse restaurant te boycotten.
     Zo heb ik mijn oorlogje met de joden weer gewonnen.
     Ik ben niet bezig met Vanguard en blackrock en de rest, dat doen de BRICS Landen al.
     De BRICS Landen zullen hun producten en diensten verhandelen in GOUD gedekte valuta’s, dus geen Dollars, Euro’s, Engelse Ponden en joodse Shekel.
     Alle grondstoffen in bezit van de BRICS Landen en diverse andere landen, moeten dus onder andere door de joden duur betaald worden.
     Ook de waarde van de Dollar is aan het zaken, dan zal de waarde van Vanguard en blackrock ook steeds minder waard worden, maar dat spelletje laat ik aan de grote jongens over.
     Ik speel mijn oorlogje, en win telkens, dat vind U toch niet erg hoop ik.
     Uit U reacties verneem ik dat U het helemaal niet leuk vindt dat ik mijn oorlogje met die joden WIN….!!!!
     Jammer voor U.!

 2. Ik vind het zo ongelooflijk dat de Palestijnen dit allemaal ondergaan, het is vreselijk maar ondanks alles weten zij als we hier weggaan dan is onze laatste stukje gebied weg en kunnen we NOOIT meer terugkeren, er zitten al miljoenen Palestijnen in andere delen van de aardkloot, ik heb geen woorden meer voor mijn afkeer van het Westen, het is simpelweg te erg wat daar gebeurd. Judas Priest zingt een nummer dat heet GENOCIDE!!!

  • Gelukkig ben jij wel iemand die het door de bril van de onderdrukte ziet. Enorm veel nazi-zio Nl’ers echt diep en diep rot tot op de core, net als die stink Hindu’s. Wetende dat er veel in het MO werken in Oman, Dubai, etc …. Israël zal niet slagen, ze wachten gewoon op hun valse messiah (Dajjal) …

   • Youssef,
    Dank voor jouw woorden, onrecht is onrecht, en dat is mijn punt, maakt verder niet uit wie daaronder lijden, ik steun hen, ik doe meer dan alleen maar hier een berichtje schrijven hoor, want ik hou van doen, groet aan jou terug!!!

 3. alles gaat om het beetje rijkdom dat de Palestijnen olie en gas dat later aan UE verkocht zal worden vandaar dat de westerse landen wegkijken

  • Hebzucht en macht , het tweede zullen ze hier in het westen volledig verliezen. Treurig om te zien hoe het verrotte westen miljoenen mensen de dood injaagd voor geld , olie en gas .En dan maar preken over het klimaat waar niets mee mis is.

 4. Ziomerica en de NAVO zullen niet ophouden totdat ze in bezit zijn van de grondstoffen daar. En het kanaal door de Gaza. Follow the money. Nu dat ze weten dat ze geen buit vangen in Rusland, is dit nu de focus van het programma. Zieke zieke shit. Alles voor geld en macht.

 5. het Kruidvat hé.. geologisch, onmogelijke situatie voor de Joodse Moordenaars…een Nieuwe Exodus is Israël’s Nachtmerrie..die ze aan zichzelf te danken hebben….

 6. Het komt misschien nog goed voor de Palestijnen als alle landen in het midden oosten los gaan op Israël en Israël ophoudt te bestaan.
  Het moet mogelijk zijn.
  Daarna de US nog laten verdwijnen.
  Misschien iets voor Hans Kazan.

 7. Zullen we de Palestijnen hier maar gaan opvangen? Importeren we nog meer Islam want het is nog niet genoeg.
  @ Oprecht, kan je jouw vrouwelijke partner alvast een hoofddoek geven, mits je een partner hebt.

  • Prima, de Islam hier.
   Ik hoef geen hoofddoek te dragen, alleen mijn vrouw, en alcohol gebruik ik ook niet.
   Laat maar komen want nergens last van 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in