Er is een interessante video online verschenen van de Oekraïense frontlinies. De echtheid ervan moet nog worden bevestigd. Als dat zo is, laat de video hoogstwaarschijnlijk Oekraïense militairen zien die buitenlandse huurlingen doden, die deel uitmaakten van een barrier squad, bericht Southfront.

Er is een groep Oekraïense militairen te zien die wegrennen uit een bosgebied, waar ze waarschijnlijk de opdracht kregen om de militaire posities te verdedigen. Ze werden tegengehouden door buitenlandse huurlingen die probeerden hen te dwingen terug te gaan. De Oekraïners waren het hier niet mee eens. De eerste militair probeerde met blote handen tegen de buitenlander te vechten. De tweede opende het vuur en doodde hen.

Het zou kunnen dat dit Russische saboteurs waren, vermomd in Oekraïense uniformen. Op de video is echter te zien hoe de naderende man in de grond schiet voordat hij het vuur opent. De Russen zouden het vuur onmiddellijk openen vanaf een grotere afstand. De Oekraïner schoot de vijanden pas dood nadat hij zijn kameraad zag vechten en nadat de tweede buitenlander het vuur had geopend.

Er is nog steeds een kleine kans dat de video in scène is gezet. Aan het begin van de video horen de buitenlanders op de radio: “Ren weg, we worden beschoten, laten we rennen!” en meteen daarna zagen ze Oekraïense militairen op hen afkomen.

Er zijn echter verschillende details die de echtheid van de beelden bevestigen. De schaduw van de buitenlander, die geen Oekraïens spreekt, is bijvoorbeeld te zien terwijl hij met zijn handen zwaait en verwoed gebaart in een poging zijn woorden uit te leggen en de militairen te dwingen terug te keren naar hun posities. Zulk gedrag is normaal. Op hun beurt begrepen de Oekraïense soldaten, nog steeds in het heetst van de strijd, waarschijnlijk niet wat er in het Engels werd gezegd. De tweede Oekraïner bevond zich op ongeveer 30 meter afstand en naderde de buitenlanders pas toen een van hen zijn kameraad sloeg en de tweede het vuur al had geopend. Zijn reactie is ook duidelijk.

  Russische hypersonische raketten verwoesten geheim VS/NAVO commandobunker in Kiev - Tientallen Amerikaanse topambtenaren verdampt

Het is geen geheim dat buitenlandse huurlingen, samen met zeer gemotiveerde leden van verschillende nationalistische bataljons die door het regime in Kiev zijn opgericht, dienst doen als barrier squads die bedoeld zijn om te voorkomen dat Oekraïense militairen hun posities verlaten. Dit is bevestigd door verschillende Oekraïense mediabronnen en door getuigenissen van Oekraïense krijgsgevangenen. De militairen op de video waren zich hier waarschijnlijk ook van bewust.

Als de Russen zo’n video in scène zouden zetten, zouden ze geen ‘beleefde’ huurlingen laten zien die vragen of de Oekraïners bang of gewond zijn. Ze zouden een barrier squad laten zien van koelbloedige buitenlanders die Oekraïners in het veld neerschieten. Het is echter niet nodig om zulke provocaties in scène te zetten, de buitenlanders en Oekraïners filmen hun operaties zelf.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Must see: Volledige uitgebreide versie toont vernietiging Leopard 2A6 naar verluidt door T-72 HE granaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlogsagenda van de VS en Israël zal de wereld in een economische DOOM LOOP brengen
Volgend artikelEU’s afwijzing van Russisch gas makkelijker gezegd dan gedaan nu LNG-aankopen toenemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Herinnert aan de pakkende getuigenis van mij Pa hoe de Feldgendarmerie infanteristen onder dreiging van het machinepistool blokkeerden die naar achteren vluchten uit de regen van artilleriegranaten en terug het vuur in joegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in