Ian Kiptoo / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Het krankzinnige beleid van Biden met betrekking tot Jemen zal duidelijk geen positieve resultaten opleveren. Het Witte Huis en Biden weten dit en hij heeft het zelfs publiekelijk toegegeven, schrijft Bernard.

Gisteravond hebben de VS en Groot-Brittannië Jemen opnieuw gebombardeerd:

De acties van maandagavond markeerden de achtste ronde van geallieerde aanvallen op de Houthi’s sinds de eerste op 12 januari. Amerikaanse en Britse troepen zeiden dat ze acht doelen hadden geraakt, waaronder een ondergrondse opslagplaats en locaties voor het lanceren van raketten en het uitvoeren van luchtverkenningen.

Ik betwijfel of de VS of het VK iets weten over Jemenitische ‘ondergrondse opslagplaatsen’ of andere raketlocaties.

Ze beschikken eenvoudigweg niet over dergelijke informatie:

Een derde hooggeplaatste functionaris zei maandag dat dit cijfer kan zijn opgelopen tot 30 tot 40 procent nadat ten minste 25 tot 30 precisiemunities maandag met succes hun doel hadden geraakt. Maar andere Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen die zijn ingelicht over de omvang en reikwijdte van het arsenaal van de Houthi’s, zeggen dat analisten niet zeker weten met hoeveel wapens de groep is begonnen.

Amerikaanse en andere westerse inlichtingendiensten hebben de afgelopen jaren niet veel tijd of middelen besteed aan het verzamelen van gegevens over de locatie van de Houthi-luchtafweer, commandocentra, munitiedepots en opslag- en productiefaciliteiten voor drones en raketten, aldus de functionarissen.

De waan in het Witte Huis is dat ‘iets doen’, zoals het bombarderen van willekeurige doelen in Jemen, dingen zal veranderen. Deze vraag is nog steeds onbeantwoord:

Hoe de Houthi’s te stoppenPolitico, 22 jan 2024

Een hoge regeringsfunctionaris legde het als volgt uit. De Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen zullen het vermogen van de militanten om op schepen te blijven schieten verminderen, net als het onderscheppen van schepen die wapens naar Jemen vervoeren. Het feit dat de Houthi’s vorige week opnieuw als terroristen werden bestempeld, zal de sanctiedruk op hen verhogen, waardoor de strijders de middelen zullen verliezen om hun operaties te financieren.

  Oorlog in Oekraïne versus oorlog in de Gazastrook - Referentiepunten

Uiteindelijk, vervolgde de ambtenaar, zullen regionale landen en andere landen die belang hebben bij open zeewegen – China bijvoorbeeld – eisen dat er een einde komt aan de scheepvaartcrisis die de prijzen heeft opgedreven en levens in gevaar heeft gebracht. Ondertussen zou het plan van Israël voor meer gerichte operaties in Gaza kunnen betekenen dat er minder burgerslachtoffers vallen, wat de verdediging van de Houthi’s tegen de Palestijnen zou verzwakken. Een einde aan de oorlog zou die roep om steun wegnemen.

Het Witte Huis leest duidelijk niet eens het nieuws van de media die het rechtstreeks controleert:

Houthi’s zullen Chinese, Russische schepen in Rode Zee niet aanvallenVoice of America, 19 jan 2024

Een hoge functionaris van de door Iran gesteunde terreurgroep Houthi zegt dat Chinese en Russische schepen een veilige doorgang door de Rode Zee zullen hebben.

Mohammed al-Bukhaiti, een lid van de politieke leiding van de Houthi’s, zei in een interview met de Russische outlet Izvestia dat de scheepvaartroutes rond Jemen veilig zijn voor schepen uit China en Rusland zolang de schepen geen banden hebben met Israël, meldde Agence France-Presse vrijdag, onder verwijzing naar Izvestia.

De Houthi’s hebben gezegd dat ze solidair zijn met de Palestijnen tijdens de oorlog van Israël tegen Hamas-strijders in Gaza en hebben meer dan 30 aanvallen uitgevoerd in de Rode Zee.

Alle westerse containervervoerders die de Aziatisch-Europese lijnen hebben onderhouden, zullen nu de containerboekingen van Chinese exporteurs naar Europa verliezen. De grote Chinese containerlijnen, die openlijk hebben aangekondigd Israël niet te zullen bedienen, zullen nu die transportorders krijgen. Zij kunnen een kortere en veel goedkopere reis via de Rode Zee aanbieden, terwijl westerse vervoerders heel Afrika rond moeten varen om hun bestemming te bereiken.

  Het leveren van een 'True Promise': een verslag van een insider over de Iraanse aanvallen op Israël

China en in zekere mate ook Rusland zullen opnieuw profiteren van dergelijke fundamentele beleidsfouten van de VS. Het is gewoon absurd om te hopen dat zij op de een of andere manier zullen ingrijpen om een einde te maken aan die situatie.

Politico sloot het hierboven geciteerde deel af met deze alinea:

Maar zelfs als al die verschillende elementen op een rij zouden staan, is het nog steeds niet duidelijk dat het strategische plaatje waar de Houthi’s om geven radicaal genoeg zal verschuiven voor een koerscorrectie.

Dat is geschreven om aardig te klinken, maar het betekent in wezen dat het beleid volslagen onzin is.

Zoals Caitlin Johnstone het samenvat:

We leven in een dystopische wereld waar het volkomen normaal is om menselijke belangen ondergeschikt te maken aan commerciële belangen, om tienduizenden levens in de verbrandingsoven te gooien voor rijkdom en gemak. Waar oorlogsprofiteurs enorme fortuinen binnenharken door instrumenten voor massamoord te verkopen aan genocidale regeringen en waar het machtigste imperium in de geschiedenis een oorlog verklaart om zeecontainers te verdedigen ten koste van mensenlevens.

Laat deze zieke freaks je er nooit van overtuigen dat dit normaal is.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom Biden’s Rode Zee-strategie in zijn gezicht zal ontploffenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin en Xi ‘houden van hun landen’ – Trump
Volgend artikelMoge het WEF-complot lijden onder het verzet van het volk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. de Westerse chaos is niet meer te overzien, iedereen doet maar wat hun leugenachtige profiel werkt in eigen land wervel op dit negeren is zo dwaas dat ze ook daar problemen mee krijgen, steeds meer hun leugens zijn niet meer te overzien.. niet in het buitenland, maar ook thuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in