© Santeri Viinamäki / Wikimedia (CC BY-SA)

De EU heeft ernstige politieke en economische schade geleden door haar behandeling van de situatie in Oekraïne, en kan nu al tot verliezer van het conflict worden uitgeroepen, betoogde de voorzitter van de Nationale Vergadering van Hongarije zondag, bericht RT.

Laszlo Kover, die lid is van de Fidesz-partij van premier Viktor Orban, beschuldigde Brussel ervan dat het er niet in geslaagd is het conflict met politieke middelen te voorkomen, met als gevolg dat het “niet in staat is de vrede langs diplomatieke weg te herstellen.”

“Onder druk van buitenaf handelt de EU tegen haar meest fundamentele economische belangen in en moet zij nu al als verliezer worden beschouwd, ongeacht welke van de direct bij de gevechten betrokken partijen zichzelf tot winnaar zal uitroepen,” zei hij.

Machten buiten Europa proberen de leden van het blok te verdoemen tot “militaire kwetsbaarheid, politieke onderwerping, economisch en energetisch onvermogen, financiële schuldenlast en sociale desintegratie,” waarbij Brussel hen helpt om dit doel te bereiken, aldus de parlementsvoorzitter.

De EU worstelt met sterk stijgende aardgasprijzen, het vooruitzicht van energietekorten in de winter en een stijgende inflatie in de nasleep van de sancties die zij Rusland heeft opgelegd in verband met zijn militaire operatie in Oekraïne.

Brussel heeft grotendeels het standpunt van de VS gevolgd om Rusland te proberen te verzwakken door middel van sancties, terwijl het Kiev wapens en financiële hulp heeft gegeven.

Hongarije is betrekkelijk neutraal gebleven sinds het uitbreken van de gevechten eind februari. Het heeft geweigerd wapens naar Oekraïne te sturen en kritiek geuit op de EU-sancties tegen Moskou, die het slecht doordacht en zelfvernietigend noemt. Boedapest, dat sterk afhankelijk is van Russische energie, heeft voor zichzelf ook een uitzondering kunnen bedingen op het verbod op Russische olie dat voor het hele blok geldt.

  Groeiend gevaar voor een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland

Vorige week waarschuwde Mikulas Bek, minister van Europese Zaken van de Tsjechische Republiek, die nu de Raad van de EU voorzit, dat de houding van Hongarije tegenover Rusland er theoretisch op zou kunnen uitlopen dat het land uit het blok moet. Het land “heeft een lange weg afgelegd, waarbij het de rand van een afgrond heeft bereikt, en nu moet het beslissen of het van die rand teruggaat of een sprong riskeert,” zei Bek.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Geen gas meer? Poetin ondertekent decreet over nieuwe Russische vergeldingsmaatregelen tegen EU-sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWelke onheilspellende gebeurtenis hebben zij voor 24 september gepland?
Volgend artikelGod van de Oorlog: Artillerie regeert weer eens op het slagveld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Deze kromme beredenering is wel heel stuitend, door nu Hongarije te beschuldigen van zijn goede zienswijze van dat je nooit het land waar je afhankelijk van bent qua energie voorzieningen. Om dat land dan te gaan sanctioneren op energie producten.

  Nu de gehele EU daardoor steeds verder in de knel komen en hun gehele economie vast begint te lopen en de inflatie richting de hyperinflatie gaat. Door hun eigen arrogantie en kortzichtigheid. Om dan Hongarije de zwarte piet toe te schuiven, omdat het niet mee doet om zijn land ook in de afgrond te laten sleuren, zoals de rest.

  • Dat is een hele slimme tactiek van Hongarije! Want als ze aangeven zelf weg te willen gaan ze het moeilijk maken voor Hongarije, maar als Hongarije niet doet wat er van ze verlangt word dan is het veel makkelijker om de EU uit te stappen. Eigenlijk heeft Putin dezelfde tactiek gebruikt om van het westen los te wrikken. Er is een video te vinden waar Putin zegt.. Kom maar met die sancties, hoe meer hoe beter voor Rusland! En kijk! Ze zijn nu totaal van het westen los en Rusland heeft het nog nooit zo goed gehad, economische en de roebel is nog nooit zo hoog geweest!

  • Hongarije dus meer brain dan Brussel, Gelukkig wordt Hongarije minder arm dan het verdere westen.
   Maar wacht af een paar week dan komen er heleeeeeeee grote scheuren in het EU

 2. Hongarije moet toch sowieso uit de EU volgens Rutte. Hongarije moet volgens Rutte uit de Eu omdat Orban niets van Europese homowetten wilt weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in