Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Een groot offensief van de Oekraïners aan het front bij Bakhmut eindigde in een complete mislukking toen de Russische strijdkrachten de stellingen en loopgraven rond de nederzetting Klishchiivka heroverden, die de Oekraïense strijdkrachten al weken in handen hadden in de hoop door de Russische linies te breken en de stad in te nemen.

In deze context leden de Oekraïners veel slachtoffers, die uiteindelijk zonder noemenswaardige winst werden toegebracht, meldt Pronews.

Klishchiivka is van strategisch belang aan het Bakmuth-front, omdat het het zuidelijke uiteinde van het front is. De Oekraïners hebben de afgelopen twee maanden ook druk uitgeoefend op het noordelijke uiteinde in Berkhivka, waar ze een plan proberen uit te voeren om de Russen vanuit twee richtingen te verdrukken en Bakmuth binnen te dringen.

Met andere woorden, ze proberen het Russische plan van hun andere kant uit te voeren. Maar de Russen hebben er negen maanden over gedaan en hadden vele duizenden doden voordat ze dat konden doen.

Voor de Oekraïners is een even lange periode niet haalbaar, omdat ze hier niet de middelen voor hebben, niet alleen qua militaire middelen, maar vooral qua mankracht.

Een ander aspect dat toegevoegd moet worden, is dat de Russen in Bakmuth door Wagner lieten vechten. Wagner leed alle schade, terwijl het Russische leger daarentegen “onaangeroerd” bleef.

In wezen begonnen de Russische strijdkrachten begin juni pas met vechten.

#ukraine #bakhmut #klishchiivka Er is geen echte vooruitgang voor het Oekraïense leger ten zuiden van Bakhmut. RussArmy heeft nu zelfs het initiatief genomen bij het dorp Klishchiivka en duwt Ukra’s uit veroverde posities (NoelReports).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregenVolg Frontnieuws op Telegram

  Videobewijs bevestigt massale executie van Russische krijgsgevangenen door Kiev-troepen in Makeeva

Lees meer over:

Vorig artikelDe ongekende waarheid over wifi en mobiele telefoons
Volgend artikelGoogle kondigt wereldwijd verbod op onafhankelijke media in zoekresultaten aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Goed gedaan die Russische jongens en nu op naar odessa dit zal een van de belangrijkste strategische overwinning moeten zijn van Rusland en de kop van de slang Kiev zou eigenlijk met de grond gelijk gemaakt moeten worden ik bedoel de Oekraïense besluitvormings centra of Zelensky nu gedood wordt door een Kinzahl raket of door de CIA laat mij volledig koud, dan kan ie zijn plannen in de hel uitleggen tegen degene die hem gesteund hebben in dit walgelijke satanische proces.

  • Biden had gezegd dat Oekraine nog tot november heeft om resultaten te laten zien. 150000 manschappen vanaf 1 juni. Nu midden augustus nog 100000 over. Onvergelijkbaar met de aantallen Duitsers aan het oostfront in 1944 (veel minder). Ik denk dat ze dit nog inderdaad tot november kunnen blijven proberen ( dan hebben ze nog 60000 manschappen over), maar zonder aanvullingen vanuit het Westen is het dan gedaan

   • Emile augustus 14, 2023 at 12:00

    Bedankt Emile voor jouw reactie, zoals je ongetijfeld weet staan in Polen 360.000 soldaten klaar/sneloproepbaar waneer er wordt besloten om het Westen van Oekraïne in te nemen door het strategisch gelegen bergmassief de Karpaten (Roemenië & Oekraïne) dat uitermate goed verdedigbaar is, dan wordt alles anders en dan denk ik aan tactische kleine neutronen bommen die Polen vleugellam zullen maken (Medvedev had al zo’n geluid ten hore gegeven aan het westen) en hopenlijk een gedegen afschrikking voor de rest de NAVO, EU en Amerikaanse idioten zal zijn, dit zijn mijn vermoedens.

    Fijne dag

    • Adriaan W.
     augustus 14, 2023 at 12:20
     Tactisch zullen echter niet alleen maar de wapens zijn, maar vooral Rusland.
     Ik ben geen strateeg, maar als ik deze SMO probeer te volgen, zie ik strategie bij de Russen en paniek wanhoop en desinteresse bij de Oekranazïers.
     De nieuwe wereld orde zal rijzen als een ster, maar dan wel onder de vlag van BRICS.
     Dankzij hun strategische wapens en denk/handel-wijze.

     • Deus creator et liberator, recreator meus est. augustus 14, 2023 at 13:30

      Denk ik ook Deus veel landen, mensen, bedrijven, instellingen en internationale akkoorden gaan veel te ver om een soeverein land te blijve/zijn. En eerlijk gezegd ik ben die yanken al meer dan 50 jaar zat er moet verandering komen hoe dan ook, als ik geld te veel had zette ik dat op Rusland China vind ik ook een totalitair eng land. Maar als het niet ander kan graag.

    • Preventieve nucleaire aanval. Hoe een grote oorlog te voorkomen

     Sergey Karaganovs artikel “ Een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. Het gebruik van kernwapens kan de mensheid redden van een wereldwijde catastrofe ”, gepubliceerd in het tijdschrift Rusland in Global Affairs op 13 juni 2023, maakte veel lawaai, vooral in de buitenlandse pers, dit onderwerp is niet nieuw in onze mediaruimte en wordt al lang besproken. Opinieleiders van de liberale oppositie zijn categorisch tegen het praten over dit onderwerp. Voor hen zijn kernwapens een hels kwaad waar ze beter vanaf kunnen komen. Ik geef de voorkeur aan een andere definitie: “Kernwapens zijn wapens van God.” “Het pistool dat aan de muur hangt” voor bijna 80 jaar, zal vroeg of laat beginnen met schieten.

     In Europa zijn kernwapens op geen enkele manier gereguleerd, waar dan ook, zoveel als ze wilden en geplaatst, hetzij van henzelf, zoals de Britten en Fransen, of Amerikanen, zoals de West-Duitsers, Italianen, Turken, Belgen, Nederlanders. Er is altijd een puinhoop geweest, niet alleen vandaag, in onze tijd, maar ook tijdens de jaren van de Koude Oorlog. Pas in december 1987 beperkte het INF-verdrag deze puinhoop op de een of andere manier, en zelfs toen alleen ballistische en kruisraketten op de grond met een bereik van 500 tot 5.500 km.

     Dit is wat Tom Gervasi, destijds een vooraanstaand militair expert, 40 jaar geleden schreef in zijn artikel “Let’s Count All the Weapons” in de New York Times op 7 december 1981: Lees verder >>>

     https://topwar.ru/223529-preventivnyj-jadernyj-udar-ili-kak-izbezhat-bolshoj-vojny.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in