Via Unsplash

Duitsland heeft zich volledig gericht op hernieuwbare energiebronnen en promoot windturbines in het hele land. De exploitanten maken echter niet bekend hoe hoog de benutting van hun turbines eigenlijk is. Dat is nu berekend en het resultaat heeft tot een deprimerende conclusie geleid, bericht Freewestmedia.com.

In Duitsland zijn ongeveer 28.000 grotere windturbines in bedrijf en niemand weet hoeveel daarvan rendabel zijn. De Duitse exploitanten van windparken verbergen de gegevens “als een staatsgeheim”, meldde de NZZ. Daarom onderzocht en berekende het Zwitserse dagblad het gebruik met behulp van een simulatie voor 18.000 van deze installaties. Daartoe “evalueerde het weergegevens per uur over een periode van tien jaar.”

Het resultaat is ontnuchterend, in sommige gevallen zelfs schokkend.

Windenergie kan alleen overleven met subsidies

Zonder een bepaalde capaciteitsbenutting is een turbine economisch niet rendabel. Volgens het hoofd van de Stuttgart Chair of Wind Energy, Po Wen Cheng, is daarvoor een benuttingspercentage van ongeveer 30 procent nodig. Volgens onderzoek van de NZZ heeft slechts 15 procent van de turbines een bezettingsgraad van meer dan 30 procent. Als men ook rekening houdt met het feit dat windturbines vaak worden stilgelegd vanwege geluids- en milieubeschermingsvoorschriften, ligt het percentage waarschijnlijk nog lager.

Bij iets minder dan een kwart van de onderzochte windturbines is de capaciteit minder dan 20 procent. “Dergelijke installaties zijn alleen levensvatbaar dankzij het Duitse subsidiesysteem, dat ook slechte locaties beloont.” Gemiddeld is de bezettingsgraad van windturbines in Duitsland slechts 24 procent.

Er is geen wind waar industrieën zijn

De situatie wordt nog zorgwekkender als men bedenkt hoe de windturbines geografisch zijn verdeeld. De meeste elektriciteit is nodig waar de Duitse industrie gevestigd is. Het probleem is dat de wind niet gericht is op de locaties van de industrie. Hij waait vooral in het noorden, en daarom staat het merendeel – 83 procent – van de windturbines die goed worden benut daar.

  Eilanden waarvan klimaatalarmisten zeiden dat ze snel zouden "verdwijnen" door de stijgende zee blijken groter te zijn geworden

De industrie bevindt zich echter vooral in het Ruhrgebied en in de meest zuidelijke deelstaten – Beieren en Baden-Württemberg. In deze regio’s is de elektriciteitskloof ook het grootst. Maar vooral in het zuiden is er weinig wind, en daarom staan de weinig benutte windturbines vooral daar. Terwijl in Sleeswijk-Holstein, de noordelijkste deelstaat van Duitsland, de benutting van windturbines gemiddeld 31 procent bedraagt, is dat in het windarme Baden-Württemberg slechts 17 procent.

Daarom worden er nu enorme elektriciteitsleidingen aangelegd om de elektriciteit te transporteren naar de plaats waar ze daadwerkelijk nodig is, meldt de NZZ.

Investeerders zijn niet geïnteresseerd

Dit voorspelt niet veel goeds voor de toekomst, en ook niet voor het Duitse energiebeleid. Tegen eind 2023 moeten alle deelstaten twee procent van hun land reserveren voor windenergie – ondanks deze enorme verschillen. De NZZ betwijfelt of daar investeerders voor te vinden zijn. Vooral in het zuiden, waar elektriciteit het hardst nodig is, wil bijna niemand investeren, wat niet verwonderlijk is.

Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven loopt momenteel op volle vaart tegen de muur, zoals uit alle nieuwe cijfers bijna dagelijks blijkt. Eén enkel actueel cijfer maakt duidelijk hoe ver de economische motor van Europa al achterop is geraakt: één enkele Amerikaanse staat (van de in totaal 50) heeft Duitsland inmiddels ingehaald. Volgens het portaal Pleitticker.de heeft Californië nu een groter BBP dan Duitsland.

Rekening houdend met de laatste groeicijfers heeft Californië momenteel al een voorsprong van 72 miljard dollar op Duitsland. De cijfers voor 2022 worden echter pas volgend jaar gepubliceerd.

  John Kerry: Mensen zouden zich "beter voelen" over de oorlog in Oekraïne als Rusland zich "meer zou inspannen om de uitstoot te verminderen"

In 2021 was de voorsprong van Duitsland op het bruto binnenlands product (4,22 biljoen dollar, tegen 3,357 biljoen dollar voor Californië) naar verluidt de kleinste in de geschiedenis – en zelfs dat marginale verschil is sindsdien weggesmolten, als we de huidige cijfers mogen geloven. “Als Californië een soevereine staat zou zijn, zou het Duitsland inhalen als vierde grootste economie ter wereld,” aldus het nieuwsportaal. Met ongeveer 39 miljoen inwoners heeft Californië minder dan de helft van de bevolking van Duitsland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Net als het “vaccin” zijn Chemtrails langzame genocide


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEr is iets verschrikkelijks aan de hand: Hoe langer ze het negeren, hoe misdadiger het is
Volgend artikelZe zijn echt zo dom
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Heb dat hele subsidiesysteem nooit begrepen.
  Is het nu OCMW of lening?

  Wij kopen en betalen voor de gebruikte energie, en plus gaat een deel van ons inkomen via de belasting ook naar de sector.

  Ooit was er één staatsbedrijf, nu velen die een deel van de koek willen.
  EGW een basisbehoefte?

  • Is vrij simpel ,in de zomer gooit iedereen met zonnepanelen zijn stroom in het net.
   Als er geen afname is van de stroom word het dumpstroom omdat energiemaatschappijen het niet kunnen opslaan.
   In de winter wil je ,je stroom gebruiken en moeten ze je het duurdere stroom salderen.
   Ergo ,iedereen failliet tenzij ze subsidie krijgen voor de dumpstroom.
   Logis

 2. Hier staan er 5 te draaien de hele week met windkracht 0……Als iemand mij dit uit kan leggen…Ik sta er voor open….Het is 1 grote hoax als je het mij vraagt…Zo van ‘kijk we zijn goed bezig’…

  • Hein kan het wel uitleggen. Door de enorme hoogte en oppervlakte van de wieken vangen die dingen toch nog wind om te draaien. Efficientie is wel een groot probleem, als het nauwelijks waait maar die wieken wel draaien wordt er niet zoveel opgewekt als dat het hard waait. Net als een ouderwetse fietsdynamo.

   • He Hein, Er staan aardig hoge bomen naast waarvan de toppen bijna gelijk zijn aan onderonderkant wieken..Geen blaadje dat beweegt echt windstil…En ze draaien niet lafjes maar behoorlijk hard dat kan simpelweg gewoon niet.

  • Beste Nuke,
   Ik heb mij laten vertellen dat grote windmolens niet door de wind op gang komen, maar dat er stroom op wordt gezet om ze op gang te helpen. Ik denk dat je dat ziet.

 3. Wind energie is aanvullend op base load. Algemene verhalen zoals NZZ rapport heeft niemand wat aan. Het gaat altijd om specifieke berekeningen. Noord Engeland is fantastisch voor wind energie. Dat de Duitse politici plekken financieren met subsidies waar geen wind genoeg is valt te verwachten. Ze hebben politieke motieven om dit te doen. Er is ook geen controle op het functioneren van de Staatsmedewerkers, wat is het rendement van de beslissingen die ze nemen? Wat zijn de financiële consequenties voor fouten voor de ambtenaar? Daarom is het prima wanneer alles nu omdondert dan kunnen we een andere structuur regelen met scheiding tussen Staat en Geld. Zoals kerk en staat gescheiden geworden zijn in de meeste landen. De ellenlange lijst foute financiële beslissingen geeft daar alle aanleiding toe.

 4. Wat nooit in de discussies wordt meegenomen zijn de grote aantallen dodelijke slachtoffers bij vogels en insecten op land en zee. Ook natuurbeschermers laten zich over dit heikele, maar wel belangrijke punt nauwelijks horen.

  • Ja Ron, naast dat ik hun effectief nu ten zeerste betwijfel gezien ze te hard draaien bij complete wind stilte verstoren ze magnetische velden voor trekvogels en vis em zoogdieren op zee..

  • Windmolens slaan tot 40 gram per molen per jaar aan insecten uit de lucht, ze zijn dodelijk, lelijk en draaien op subsidie, in de toekomst zal de stupiditeit van de adaptie voor windmolen de grootste blunder uit onze geschiedenis blijken….

 5. Windmolens zijn echt onzin, er wordt stroom op gezet om ze in beweging te laten komen en vast ook om door te laten draaien. Hoe kan zo’n wiek van zoveel kilogram in beweging komen bij windkracht 2 of 3? Zelfs bij weinig wind draaien die dingen altijd met de klok mee en flink door alsof er goed wind staat. Bij windkracht 8 ofzo worden ze uitgezet wel raar, want hoe harder die draait hoe meer stroom toch? Oh nee maar te hard draaien gaat ie van stuk. En de metalen die gewonnen moeten worden en daarna verwerkt om vervolgens het milieu, onder andere het water inktzwart achter te laten. Het vervuilen doe je dan in een ander land want in je eigen land wil je mooi pronken en mensen voor de gek houden met je onzinnige subsidie technologie. Zelfs bij wind die van meerdere richtingen komt blijven de wieken altijd even snel met een bepaald maximum rpm draaien bij meeerdere molens tegelijk. En dan staat er ineens één stil tussen al die molens, hoe kan dat als er zoveel wind staat? Natuurlijk de wieken staan dan zogenaamd weer anders gedraait. Observeer die dingen eens en je kan zien dat als ze max draaien het altijd dezelfde snelheid is en sowieso altijd met de klok mee. Als die dingen op de dag richting het westen staan dan staan ze bij wijze van in heel Nederland dezelfde kant op, alsof de wind in die hele vierkante kilometers overal perfect op dezelfde moment dezelfde richting en windkracht heeft. Er klopt geen moer van dat zooitje en bij vragen heeft men er altijd wel weer een mainsteam antwoord op.

 6. Daarnaast is er nog het probleem dat er veel zonnepanelen liggen in Moffrica. De “gein” van die dingen is, dat ze in de wintermaanden maandelijks ca 3% van hun jaarproductie opleveren. Dat kan je nog aanvullen met fossiele elektriciteit. In de zomermaanden, als de behoefte aan elektriciteit beduidend lager is, leveren die panelen maandelijks ca 13% van hun jaarproductie. Jáááááren geleden heeft de combinatie van een forse wind en een kraakheldere koele dag in april al bijna geleid tot een crackdown van het Duitse elektriciteitsnet. Met de toename van zonnepanelen en windmolens gaat dit probleem alleen maar groter worden.

  Men zou beter personeel kunnen opleiden om zgn PVT panelen te leggen op daken. Dat zijn panelen met warmtewisselaars onder de zonnecellen. Met hetzelfde oppervlak wek je dan elektriciteit op en genereer je warmte voor tapwater en verwarming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in