Talrijke Poolse en Russische bronnen publiceren schokkende feiten over de nu gevaarlijke wending die de betrokkenheid van Warschau bij de oorlog in Oekraïne neemt. Meer dan 1.200 Poolse soldaten zijn tot nu toe in Oekraïne gesneuveld, terwijl nog eens 12.000 soldaten aan de verschillende fronten in Donetsk en Lugansk liggen, bericht Warnews24/7.

Deze aantallen liggen waarschijnlijk veel hoger.

De Russische media maken met name melding van de aanstaande goedkeuring door het Poolse parlement van een wetsontwerp dat de aanwezigheid van het Poolse leger in Oekraïne legaliseert.

Dit is het scenario van de oprichting van een confederatie tussen Oekraïne en Polen dat enkele dagen geleden door WarNews24/7 werd geschetst.

De betrokkenheid van Polen is nu zo groot dat er een aparte begraafplaats in Amerikaanse stijl is aangelegd.

De eresalutes van het leger begonnen de bewoners te irriteren en veroorzaakten talrijke klachten tegen het stadsbestuur en het commando van de 16e divisie.

Om onnodig lawaai te voorkomen, besloten de autoriteiten een aparte begraafplaats aan te leggen.

Tijdens de 10 maanden van bloedige gevechten werden meer dan 1.200 Poolse soldaten gedood.

Begin november maakten regionale media melding van plannen om in Olsztyn begraafplaatsen aan te leggen die lijken op Amerikaanse oorlogsbegraafplaatsen. De berichten veroorzaakten een golf van verontwaardiging onder zowel de inwoners van de stad als in het hele land.

“Dit is een begraafplaats voor Polen? Wij komen uit een andere cultuur.” Zo reageerden gebruikers van social media verontwaardigd op de vreemde ideeën van het stadsbestuur.

De gemeentelijke begraafplaats in Dywity is de belangrijkste begraafplaats in Olsztyn, met een oppervlakte van meer dan 35 hectare. Er is een groot grasveld met identieke grafstenen erop. De grafstenen zijn identiek en verschillen alleen in kleur: zwart, grijs en roodbruin.

De belangrijkste reden voor de aanleg van de Amerikaanse begraafplaats in Olsztyn was het drastisch toegenomen aantal begravingen in het gebied, voornamelijk soldatengraven.

Wat veroorzaakte de dood van de Poolse soldaten?

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari van dit jaar riepen president Andrzej Duda en minister van Defensie Mariusz Błaszczak de Polen officieel op om zich bij de huurlingen aan te sluiten om aan de zijde van Kiev te vechten. Onder de soldaten die ten strijde trokken waren beroepsmilitairen van de 16e divisie en veteranen van de eenheid die in het gebied woonden.

Gedurende 10 maanden van bloedige gevechten zijn volgens informatie uit beschikbare bronnen meer dan 1.200 Poolse staatsburgers omgekomen in Oekraïne, waaronder soldaten en veteranen van de 16e Divisie.

Het aantal gewonden en verminkten bedraagt eveneens enkele duizenden mensen.

Video’s bekijken

12.000 Poolse soldaten vechten in Oekraïne!

Meer dan 10.000 Poolse soldaten vechten aan de zijde van de Oekraïners tegen de Russische troepen.

“Ik kan niet zeggen hoeveel van hen er nu nog zijn, want er is voortdurend sprake van mobiliteit en herschikking van troepen.

Maar niet minder dan 10.000 Polen. Zoveel zijn er sinds het begin van de speciale militaire operatie aan het “oostfront” geweest.

Ik heb het over degenen die direct betrokken zijn bij de militaire actie.

Als we de instructeurs toevoegen die de Oekraïense strijdkrachten hebben getraind, moeten we er nog eens 2.000 bij optellen,” zegt Vladimir Rogov, hoofd van de beweging “Samen met Rusland”.

Turkse media: via de VS stemde Zelensky in met deelname van Polen aan het conflict

De Oekraïense president Zelensky is er met hulp van de Amerikaanse regering in geslaagd met de Poolse autoriteiten overeenstemming te bereiken over de deelname van de strijdkrachten van dat land aan het conflict.

Dit melden de Turkse media Cumhuriyet.

Blijkbaar werden deze afspraken gemaakt na Zelensky’s reis naar Washington en zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden en een aantal sleutelfiguren van de Amerikaanse elite.

De auteur van het Turkse artikel, Mehmet Ali Guler, zegt dat er nu een grote kans bestaat dat Polen rechtstreeks betrokken raakt bij het gewapende conflict met Rusland.

Volgens het Turkse artikel bereidt Rusland zich nu actief voor op een mogelijke uitbreiding van het grondgebied van de vijandelijkheden. Dit blijkt uit de concentratie van Russische en Wit-Russische troepen op het grondgebied van Wit-Rusland.

Mehmet Ali Guler citeert de woorden van de Poolse onderminister van Defensie Marchin Ochep.

“Een Poolse ambtenaar verklaarde rechtstreeks dat de deelname van Polen aan de vijandelijkheden in Oekraïne zeer waarschijnlijk is. Het is vermeldenswaard dat Polen al sterk bij het conflict betrokken is: het bereidt Oekraïense soldaten voor, levert wapens en een groot aantal Poolse huurlingen neemt deel aan de vijandelijkheden, waaronder actieve militairen van het Poolse leger!”

Video: Oekraïense parachutisten lopen halverwege de lente in een hinderlaag bij Kherson, waarbij allen werden geëlimineerd. Toen de Russen hun bezittingen controleerden, vonden ze slechts twee Oekraïense documenten. De andere 14 waren Polen.

Video: Donetsk troepen bombarderen een groepering van Poolse officieren

Russische media: Polen gaat officieel de oorlog in – met een wet die de strafrechtelijke aansprakelijkheid afschaft

Volgens Russische media is Polen van plan zijn militaire aanwezigheid in Oekraïne te legaliseren.

In de nabije toekomst is het de bedoeling de strafrechtelijke aansprakelijkheid af te schaffen voor Poolse burgers die aan de kant van Kiev vechten, alsook voor ronselaars die namens Kiev werken.

Begin december meldde het Poolse mediakanaal Rzeczpospolita dat de Poolse autoriteiten de mogelijkheid overwegen om hulp te bieden aan Poolse huurlingen die nu vechten in de Oekraïense strijdkrachten en andere Kievs-formaties. De krant herinnerde eraan dat een Poolse burger nu tot vijf jaar gevangenisstraf kan krijgen als hij of zij in een buitenlands leger dient of als de soldaat niet eerder toestemming heeft gekregen om in een buitenlands leger te dienen.

Rzeczpospolita merkte op dat de relevante artikelen van het Poolse wetboek van strafrecht verschillende straffen kunnen bevatten.

Op 21 december doken berichten op dat in het Lagerhuis van het Poolse parlement een wetsvoorstel was ingediend dat Poolse burgers vrijstelt van strafrechtelijke aansprakelijkheid om hen in staat te stellen in het Oekraïense leger te dienen zonder een vergunning van Poolse bevoegde instanties.

Bovendien worden Poolse burgers en andere buitenlanders die in Polen verblijven, vrijgesteld van aansprakelijkheid voor dienst in de strijdkrachten en in andere militaire eenheden van Oekraïne. Het wetsvoorstel wordt gesteund door zowel de regering als de oppositie. Naar verwachting zal het begin 2023 worden aangenomen.

De afschaffing van de strafrechtelijke aansprakelijkheid van Polen voor het dienen in de strijdkrachten van Oekraïne heeft verschillende doelstellingen.

Ten eerste zal het de problemen oplossen van actieve Poolse militairen die momenteel in Oekraïne vechten – omdat zij meestal ofwel met verlof zijn of “adviseurs” zijn buiten de gevechtszone of “instructeurs” in Oekraïense militaire opleidingscentra.

Ten tweede zal Polen particuliere militaire bedrijven kunnen oprichten die onafhankelijk van de NAVO legers zullen gaan voorbereiden en alleen aan de autoriteiten in Warschau zullen rapporteren.

Deze Poolse legereenheden verschijnen op het grondgebied van Oekraïne zonder de goedkeuring van Washington en Brussel. Het “Poolse Legioen” steunt wellicht “de wens van de inwoners van Volyn en Galichina om terug te keren naar de schoot van het Gemenebest”. Dit is in feite hoe Polen het district Vilna in 1920 accepteerde.

En ten derde zal Polen, nu het duizenden soldaten en officieren met ervaring in de oorlog tegen de Russische strijdkrachten heeft opgenomen, zijn rol binnen de NAVO en de EU kunnen vergroten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom Zelensky’s Derde Wereldoorlog push zal mislukkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet bewijs is overtuigend: Covid-vaccinatie was massamoord
Volgend artikelFantasie BBC-analyse: Vijf scenario’s voor het verloop van de gevechten in Oekraïne in 2023 – “Geen andere uitkomst dan een Russische nederlaag”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. goedkeuring door het Poolse parlement van een wetsontwerp dat de aanwezigheid van het Poolse leger in Oekraïne legaliseert.
  Het is precies dit wat de criminele cabal steeds weer doet, via wetten legaliseren wat gewoon niet normaal is.
  Wet verplaatsing burgers.
  N2 wetgeving.
  Gigantische sommen geld uitgegeven aan een oorlog die de “onze” is.
  Lockdown wetgeving
  Legalisering van gifspuiten.
  Toeslagaffaire wegmoffelen.
  WOKE agenda’s uitvoeren.
  Afschaffen grondwet.
  Nog meer?
  Zeker, maar ik heb geen zin meer.

  • Goed gezien. Wet gaat dan boven recht. Het is het ‘recht van de sterkste’. Dit heet humanisme, want zulke mensen kennen geen hoger gezag dan hun eigen subjectieve wil = wet. Wie de wetgevende macht/regering beheerst, kan dan onrechtvaardige wetten maken. Je kunt zo de meest idiote dingen, zoals jij er ook opnoemt, wel in wetsvorm gieten. Waardoor zaken op de overheidsgetrouwe massa met gezag overkomen. De massa, die maar niet wil of kan begrijpen dat OOK overheidsdienaren niet kunnen deugen. En nu inderdaad niet deugen.

   • Dat is gewoon de aard van het fenomeen overheid.
    Voorbeelden?

    Afpersing legaliseren: belastingwet
    Privacyschending legaliseren: legitimatieplicht, meldingsplicht (voor notarissen, banken etc.)
    Dwangarbeid legaliseren: dienstplicht
    Discriminatie legaliseren: dienstplicht alleen voor mannen.
    Geweld legaliseren: politierecht
    Dreiging legaliseren: WvS
    Etc. etc.

 2. Van mij mogen ze alle Polen die samen met de Oekraïnse soldaten doodschieten.

  Zij zijn mede verantwoordelijk dat het conflict zich verder dan Oekraïne kan uitbreiden. Dat geldt voor iedere buitenlandse soldaat.

  Ik spuug op iedere soldaat. ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG !!!

 3. Bij het congres van Jalta schoof Polen 200 km westwaarts op. De Polen wilden na de val van het IJzeren Gordijn tot vervelens toe drie dubbel overgehaalde garanties van de moffen dat ze nooit meer aanspraak zouden maken op Achter-Pommeren en Silezië. De Polen verloren hun oostelijke gebieden, Zoals Lvov (Lemberg), aan de Oekraïene. Dus als de Polen er nu zó inzitten, mogen de moffen wat mij betreft hun gebieden ook weer terug (met Oost-Pruisen, met Kaliningrad/Koningsbergen, ligt het wat ingewikkelder).

  • Als ik het goed heb dan behoort Polen tot de EU of vergis ik mij??? Als dat waar is hoe kan dan een aangesloten lid van het WEf/BRUSSEL/EU dan zelf uitmaken om goedkeuring te geven dat soldaten van die Poolse afkomst gaat vechten met de Oekraine tegen de RUSSEN!!!!!!en dat terwijl Brusselse EU onder de NAVO Nato toezicht staat……. Dus absoluut verboden is om zich rechtstreeks te mengen in de buiten NAVO MAATREGELEN EN VERBODEN!??? die dat veroordelen en zelfs verbieden….. Betekend dat dan dat EU landen bezig zijn om zich meer aan te ontrekken van de vastgelegde overeenkomsten van Brusselse/EU VOORWAARDEN!!!! en van plan zijn EU/wef te verlaten???? het wordt dus tijd dat de rest ook een brexit nexit beXgit EN mischien ook die mooie charmeur uit Famkrijk eruit gaan stappen en weer hun eigen wetten maken!!!!!!!!!!!!!!

   • Marcel: dat is een waarheid als een koe… aan dovemans oren gezegd. Wie doet er wat aan, wie kan er wat aan doen. Ik hoor ook de FVD hier niets over zeggen.

 4. Net zoals Polen de aanstichter van de tweede wereldoorlog was is het nu weer degene die olie op het vuur gooit. En natuurlijk weer janken en het slachtoffer uithangen.
  Ze willen in het westen weer koste wat koste oorlog. De eerste Oekrainse raket is vandaag neergekomen op Wit-Russisch grondgebied.

  • Ik ben van Polen en ik vraag mij af waar heb je het geleerd dat Polen de aanstichter was van de 2de wereldoorlog ? In al de jaren van geschiedenisleer in scholen heb ik niet van gehoord. Misschien wisten onze leraars het niet?
   Wat ze nu doen vind ik oliedom maar ik kan je verzekeren dat er heel weinig Polen staan achter hun regering…

   • Ja dat klopt want die Polen zijn soms ,,,,,tegenstrijdige Polen,,, die het de DUITSERS moeielijk hebben gemaakt en dus strijdbare partizanen zijn Dat er veel burgers door hun akties en sabotages veel burgerslachtoffers hebben gemaakt door de DUITSE vergeldingen maakte voor deze verzetlieden geen reet uit……….. Ze noemden die slachtoffers zelfs burgers die voor het vaderland stierven en daarvoor moesten zij hun leven offeren…. ter ere daarvan Ditzelfde gebeurd nu in de Oekraine waar duizenden Polen meevechten om helemaal niet dat voor hen belangrijk is….dan te laten zien dat diezelfde Oekrainers destijds aan hun zijde stonden om de Duisers te verdrijven het is triest dat nu Russen tegen Russen vechten die toen een volk waren om Duitsland eronder te krijgen en dat is dan ook gelukt Mede door de grote schuld/schurken van het westen/Brussel zijn zij nu vijanden geworden!!!!!

 5. De Polen zijn bedwelmde bewonderaars van de Anglo-Amerikanen sinds het land het Wilde Westen van Oost-Europa is. Ze beseffen nog niet voor wat een bedriegelijke huichelaars ze bereid zijn de grootste offers te brengen. En die laatste zijn natuurlijk met de Joden meesters in manipulaties. Je hoeft maar te kijken welke weg de E.U. heeft ingeslagen sinds hun komst. De Britten zijn sindsdien overbodig.

 6. Rusland, zoals Putin reeds zei over ISis kan hij nu herhalen m.b.t. de Polen, we schieten ze wel naar het hiernamaals!
  Toen Isis bezig was riep Putin ook op om Internationaal samen te strijden tegen het toen nwe fascisme, maar het bleef akelig stil en koos Rusland ervoor om het dan maar zelf te doen, nu helpt men de VS IN HUN STRIJD tegen Rusland en is het wederom een herhaling van de 2e Wereldoorlog

 7. Nou Poetin, tijd voor een bommetje op het poolse parlement. Mik er daarna ook even eentje op Den Haag. Wel FvD even waarschuwen zodat ze op tijd een ommetje kunnen gaan maken.

  • Gunt U Omtzigt, Renske Leijten en Azarkan ook een bommetje op het hoofd of mag alleen het FvD van u gewaarschuwd worden?
   Ik heb wel iets met deze parlementsleden, zij zwijgen niet waar anderen dat wel deden en doen, wat vind U?

  • Nou, wel op de wegen/spoorwegen die naar Polen gaan. Die 12000 moeten dagelijks heel wat vrachtwagentje binnen krijgen–dus die en de wegen zijn ook een goed doel….

 8. Ik weet dat Polen stom zijn, maardat ze zo oneindig achtelijk zijn, had ik nooit gedacht.

  Zij hebben eenclaim op een gebied in oekieland, maar zelfs voor dat ga je niet vrijwillig een oorlog in tegen een land, waardoor je in 2 minuten vernietigd kunt worden…..

  En vreemd: ze hebben toch wel een geheugen? Vergeten wat de nazi’s uitvraten in polen wellicht?
  Gaan ze nu weer nazi’s steunen! Achtelijk volk.

 9. @ karel Ik ben niet voor het opheffen van Polen. Alleen voor het weer terug schuiven ervan oostwaarts: omkering Jalta zogezegd. Inclusief vervanging van Polen die nu in voormalige Duitse gebieden wonen door Duitsers. De russen zijn zelf volgens mij ook niet ongenegen om de polen (en Roemenen en Hongaren) hun oude gebieden in wat nu West-Oekraïene is terug te geven.
  Polen zijn ook niet dom, denk ik. Denk aan Marie Curie, Chopin, Kolakowski, Lucasciewicz.
  Tuurlijk zijn de joden, met 6 miljoen vermoorden, slachtoffers van WW II. Het is waanzin dat ik dit nog moet opschrijven. Je doet alsof alle joden Rothschilds zijn, met hun schuld hebben aan WW II. Ik zeg toch ook niet dat alle Hollanders Musserts zijn? Of Troelstra’s? Of Mark Rutte’s?
  Het is demonisch om zo over Gods uitverkoren volk te schrijven. Je zult ervoor boeten na dit aardse leven.

 10. Rafi,
  Your spurious claim about there being 6 million jews murdered during WW2 is wholly incorrect. The deaths weren’t solely “jews” but included numerous other groups including crippled, insane, sick, Gypsies, homosexuals, prostitutes, etc. The 6 million figure was revised down, by the jewish authorities to an estimated 2-2 1/2 million. How do you explain the fact that the World Census number of jews actually rose by around half a million over the period of WW2?!
  Who do you claim to be “gods chosen people”?! Would they be the Khazarian converts from Christianity to judaism from Eastern Europe?!

 11. I especially liked the video where Russians blew up the Polish mercenaires on an APC. One can show mercy to combattants from one of two sides, but whoever comes from abroad should not be allowed go back in one piece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in