Journalist Glenn Greenwald heeft enkele botte en treffende uitspraken gedaan over de aard van de oorlog in Oekraïne en het feit dat Washington het conflict voortdurend aanwakkert, in tegenstelling tot Amerikaanse functionarissen die serieuze mogelijkheden voor vrede onderzoeken. Hieronder volgt zijn epische Twitterdraad van maandag in reactie op het feit dat hij opnieuw werd beschuldigd van het zogenaamd “kopiëren” van pro-Kremlin praatjes, schrijft Newswars.

Nee, de grootste slachtoffers van de oorlog in Oekraïne zijn de tienduizenden Oekraïense mannen die tegen hun wil als dienstplichtigen worden gedwongen om als kanonnenvoer te dienen, zodat lege en zwakke westerse verliezers zoals u een gevoel van betekenis en kracht kunnen hebben terwijl u vanaf een veilige afstand juicht.

Als het om oorlogen gaat, kunnen mensen juichen zonder mee te vechten – noem het het Bill Kristol-syndroom – en u kunt nooit de ruime psychologische voordelen onderschatten die zij krijgen door zich sterk en stoer te voelen maar nooit in de buurt van het gevecht te komen.

Adam Smith [in The Wealth of Nations] waarschuwde er al voor in 1776:

Voor degenen die de oorlog in Oekraïne graag toejuichen, maar geen idee lijken te hebben waar het eigenlijk om gaat, is hier het laatste geval waarin Zelensky de straffen voor desertie moest verhogen omdat een groot deel van het dienstplichtige leger niet wil vechten:

  Vilnius Memo: Wie gaat deze oorlog financieren?

Zelensky wist dat er veel te weinig Oekraïense mannen bereid waren om tegen het Russische leger te vechten. Daarom smeekte hij westerlingen die “Oekraïne steunen” om te komen helpen vechten tegen Rusland.

Maar zo weinig mensen deden dat, dus sloten ze de grens en gebruikten ze onwillige dienstplichtigen…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er nodig om u kwaad te maken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlexander Dugin: De Wagner factor en het billijkheidsbeginsel (+ Wagner film)
Volgend artikelKijk – Krachtige toespraak van Sergey Lavrov in de VN-Veiligheidsraad (Nederlands transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Europa kan het verschil maken door hun zonen en dochters naar het front te sturen. Rutte, Ollongren, Jetten en de rest van de homo kliek wilt dat wel.

  • Denk je dat ik voor dit vieze land ga vechten of voor de nazi EU.. Ik vecht nog eerder met de Russen dan tegen de Russen!

   • Je bent welkom , ik ga na de zomer ook. Eerst nog even ons huis bouwen.( Woon in Rusland) En dan meld ik me vrijwillig, 👍🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  • Als al die mensen op de social media met een Oekraine vlaggetje op hun profiel daar nou eens naar toe gaan om te vechten. Dan is de strijd snel beslist toch?

  • Jullie weten de woorden van Rutte het is onze oorlog ja en dat klop de oorlog van de elite tegen de mensheid,
   Wat is het doel van de EU en Amerika en dat is in feite om een oorlog te laten voeren tegen de Oekraïne waar van zij wisten die kunnen zij nooit winnen maar dat is ook hun doel ook niet het gaat gewoon om Rusland te verzwakken in wapens en de doden mannen is ook nog fijn mee genomen van beide zijde wel te verstaan.
   en dat is allemaal in opdracht van het WEF want de elite daar maar ook het koningshuis worden er alleen maar rijker van en zou het komen tot een oorlog tussen de EU en natuurlijk Amerika met de Russen is hun gedachten dan is de oorlogsindustrie van Rusland en het leger zo verzwakt dat ze geen vuur kracht meer zouden hebben maar nu blijkt het tegen over gestelde te zijn , iedereen die deze oorlog steunt zijn net zo een moordenaars als Rutte en zijn tuig maar wat maak hem dat uit hij staat niet aan het front, lafaard.

  • Helaba… 😁 oorlogzuchtige politiekers eerst en hun medestanders, dan de sympathisanten en volgelingen, kinderen en vrouwen van… en dan de vrijwilligers voilà

 2. Volgens mij hebben Kaag, de Jonge kinderen. Laat de kinderen van politici naar het front gaan om te vechten.
  Elinsky zijn vrouw kan toch prima een voertuig aan het front besturen, laat haar naar het front gaan.
  Als politici oorlog willen laat hun kinderen naar het front gaan, dan blijven onze kinderen lekker thuis.

 3. Iedere keer als ik Oekraïnse vrouwen / kinderen bij mij in de stad zie, besef ik mij dat ze waarschijnlijk geen man / vader meer hebben. Indien ze geluk hebben is hun man / vader slechts invalide.

 4. Als je die film van gisteren gezien heeft van de Wagners troepen dan kan je beter geen gekibbel meer op beeld zetten..ik ben nog steeds zwaar onder de indruk… wees nederig aub..

 5. Domme mensen daar in Oekraïne!
  Ik zou niet voor mijn vaderland vechten, en vooral niet als je weet dat je regering totaal corrupt is! Ik vecht nog eerder met de Russen dan tegen de Russen.
  De westerse landen zijn totaal de weg kwijt en staan op instorten.

  • Ja als je een wappie bent dan snap je het wel maar schaapjes zien dat anders dat hebben wij kunnen zien toen Rutte en een groot deel van de wereld bevolking zich opzettelijk lieten vermoorden met de giftspuit door meneer Rutte zoals afgesproken met het WEF.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in