Pixabay

My-oh-my, wat een censuur! Deze keer zijn de duimschroeven aangedraaid op pro-Palestijnse/pro-Hamas (afhankelijk van welke framing je onderschrijft) demonstranten en studentengroepen, vooral op Amerikaanse universiteitscampussen, schrijft Ben Barte.

Hier is de ultra-griezelige Nosferatu kloon, Jonathan Greenblatt, in vol ornaat, die de Anti-Defamation League (ADL) heeft opgegraven uit een spelonkachtige, onderaards hol om de organisatie te leiden, en die op MSNBC een totale fatwa afkondigt tegen universitaire groepen die zich uitspreken tegen de voortdurende campagne van Israël in Gaza, terwijl hij, handig voor de censuuragenda van de ADL, geen onderscheid maakt tussen kritiek op de staat Israël (een politieke onderneming) en antisemitisme (een sektarische/etnische onderneming).

“Ik ben dit gesprek over safe spaces zo beu. Praat me niet over safe spaces als jullie campussen letterlijk onveilig zijn. Deze universiteitsbestuurders en, weet je, het zijn de onderdrukkingsolympiades… waar je ofwel onderdrukker ofwel onderdrukte speelt. En in deze slachtoffergekte worden Joden op de een of andere manier onderaan gezet… Ik ben zo moe van de lafheid… Dus, universiteitsbestuurders: Ik kijk jullie recht aan: als jullie Titel VI schenden en jullie maken jullie studenten onveilig, dan komt ADL jullie halen. Als u een omgeving creëert waarin Joodse studenten worden… lastiggevallen, een doelwit zijn, dan heb ik nieuws voor u: u mag dan een morele zwakte hebben, maar u hebt ook een fiduciaire verantwoordelijkheid om uw instellingen te beschermen. En, kijk, of u nu tientallen miljoenen donordollars gaat verliezen – en dat zal gebeuren – of u verliest honderden miljoenen aan federale financiering omdat u Titel VI verliest – en dat zal gebeuren – wij komen voor u.”

(Voor de goede orde, als een bonafide Social Justice™ instelling is de ADL niet principieel tegen “safe spaces”; hier is de organisatie aan het adverteren voor een van haar eigen “safe space” evenementen. Zoals elke cynische organisatie die handigheidjes gebruikt als standaardprocedure, is de ADL alleen tegen het concept van “safe spaces” als het tegen haar politieke agenda ingaat).

  Conservatieve woede als Amerikaans Congres 'kritiek op Israël verbiedt'

De dreiging van de ADL is nauwelijks verhuld: bestuurders zullen elke toespraak of groep die een toespraak houdt die in strijd is met de lijn van de ADL het zwijgen opleggen of ze zullen een rechtszaak beginnen tegen deze universiteiten op dezelfde manier waarop ze al tientallen jaren een rechtszaak beginnen tegen conservatieven, libertariërs en andere dissidenten.

Fysiek geweld en bedreigingen met fysiek geweld zijn natuurlijk al illegaal en universiteiten hebben al de wettelijke verplichting om ze te vervolgen; het is niet nodig dat de ADL zich daarmee bemoeit.

Het gaat hier overduidelijk om onderdrukking van meningsuiting namens de ADL en haar weldoeners in de Israëlische staat, en het toeval wil dat de huidige doelwitten van censuur in deze context linkse studentengroepen zijn – dezelfde die, in een zoete ironie die ik koester, hoewel ik censuur van hen uit principe nog steeds afwijs, al jaren “deplatformeren” en rellen tegen personas non grata op campussen in het hele land.

Helaas zullen deze linkse groepen, zodra het volgende  Current Thing™ uitbarst en ze de macht en het juiste slachtofferverhaal hebben, zoals de volgende overdosis St. George Floyd die ze op de Witte Supremacie™ kunnen schuiven, weer vol gas verder gaan met hun censuur.

Ik maak me geen illusies over wie deze mensen zijn of welk wereldbeeld ze vertegenwoordigen.

Geen van hun huidige protesten over “vrije meningsuiting” heeft iets te maken met een echte toewijding aan vrije meningsuiting; ze haten het Westen en zijn wortels in de Renaissance en de Verlichting, en al zijn erfenissen, inclusief het heilige concept van vrije meningsuiting.

  Wat zou de Israëlische grondoperatie in de Gazastrook kunnen zijn? 

Voor hen is het altijd cynische identiteitspolitiek. Als ze een manier kunnen vinden om het vrije woord als wapen tegen hun tegenstanders te gebruiken, dan zullen ze dat doen. Als het onderdrukken van meningsuiting hun belangen beter dient, dan doen ze dat. Dit is puur transactioneel voor hen. Net als de Inner Party in 1984 geloven ze in wezen alleen in het uitoefenen van macht.

Ik begrijp het tegenargument om de nu beleden oppositie aan de linkerkant tegen censuur te omarmen en hen in de kudde van de vrijheid van meningsuiting op te nemen, zodat we de coalitie kunnen vormen die we over ideologieën heen nodig hebben voor het idee van vrije meningsuiting.

“Leerzaam moment.”

“Kijk een gegeven paard nooit in de bek.”

“Een vogel in de hand is beter dan twee in de lucht.”

Enz.

Genade en vergeving.

Alle nobele, rechtvaardige dingen waar Jezus voor zou pleiten.

Politieke coalities bouwen rond basisprincipes is belangrijk en prima – wat dan ook. Ik moedig anderen aan om het te doen.

Maar ik kan het niet.

Deze mensen hebben diep in hun niet-binaire lendenen een immense vreugde gevoeld toen ze vernamen dat de social media-accounts van mij en mijn vrienden en collega’s waren opgeschort – Facebook, Twitter, Patreon, de hele mikmak – tijdens COVID-19. Ze hebben ervoor gezorgd dat je niet op de hoogte was van de gebeurtenissen. Ze zorgden ervoor dat je niet langer het woord “tranny” op Facebook mocht typen zonder een schorsing te krijgen.

Ze wilden alle tegenspraak de mond snoeren in naam van Equity™ en wat voor onzin dan ook, net zoals ze dat nu nog steeds doen. En ze kregen het, in de context van COVID, en BLM, en #MeToo, en duizend andere stadia van de Culturele Revolutie.

  NYT pusht met 'korrelige video' bewering Israëlische regering over 'massale verkrachtingen door Hamas' op 7 oktober

Fuck them en hun failliete ideologie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

ADL: “Als je Israël bekritiseert, ben je een terrorist”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël gaat speciaal getrainde AANVALSHONDEN inzetten tegen Hamas-strijders in Gaza
Volgend artikelDe onuitgesproken olifant in de kamer van Netanyahu’s bedoelingen in Gaza
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. de Joden verknallen hun eigen wereldbeeld, én hun volk geen genade meer..hun einde is naderende met deze idiote represailles, Belachelijk om opnieuw een Boemerang gooien.. het moet ze erg veel pijn doen… tenslotte werd de eerste Universiteit door de Arabische wereld gebouwd..dat kan Opnieuw gedaan worden… daar heb je geen joden voor nodig…

  • Als je over Joden spreekt doe je het overgrote deel onrecht aan. In deze context moet over zionisten gesproken worden. Het overgrote deel van de Joden zijn geen zionisten.
   En neen. Ik ben geen Jood.

 2. Je buurman kan zomaar je grootste vijand worden

  We weten dat de bevolking op alle mogelijke manieren tegen elkaar wordt opgezet.

  Het gaat nu nog een stap verder, want het wordt straks de gewoonste zaak van de wereld voor buren om elkaar te verklikken.

  Wij hebben formeel vrijheid van meningsuiting, maar in de praktijk is dat allang niet meer het geval.

  Steeds meer en steeds vaker bepalen overheden wat onze waarheid moet zijn en degenen die daarvan afwijken worden keihard aangepakt.

  In de komende totalitaire staat betekent dat ook dat de staat medewerking zal eisen van de burgers.

  Dit, door mee te helpen om ‘gevaarlijke elementen’ binnen de maatschappij op te sporen.

  Een ‘gevaarlijk element’ is iedereen die er een afwijkende mening op na houdt.

  Als onze Westerse overheden dan ook verklaren unaniem achter Israël te staan ongeacht welke misdaden er worden gepleegd, dan moet iemand het niet wagen om de acties van Israël te vergelijken met hetgeen er in Nazi Duitsland gebeurde.

  Dit staat gelijk aan haatzaaien en zal niet worden getolereerd.

  Vandaar ook dat de Britse politie de hulp nodig heeft van het publiek om de vrouw op te sporen die met een onaanvaardbaar spandoek rondloopt.

  Dit is een goed voorbeeld van hoe onze maatschappij er in de toekomst dreigt uit te gaan zien.

  Net zoals destijds in de communistische landen van het Oostblok houdt dan de ene helft van de bevolking de andere helft in de gaten.

  En willen mensen niet zelf naar een strafkamp verdwijnen, dan is het zaak om heel goed op te letten om te kijken naar wat de buurman doet en dit tijdig te rapporteren.

  • De nieuwe Britse minister van buitenlandse zaken is ‘baron’ David Cameron (1966) en in de periode 11(!).05.2010 – 13.07.2016 (1 + 3 + 7 = 11) was hij premier. Hij studeerde net als Boris – bojo – Johnson (1964) & graaf Charles Spencer (1964, broer van Diana, princess of Wales) aan Oxford University en ze waren lid van de beruchte Ballington Club. Deze uiterst elitaire club had schik om geld te verbranden in het gezicht van daklozen. LOL toch?
   Ooit heb ik een filmpje gezien waarin hij tegen allochtone leden van de conservatieve partij verklaart dat de bevolking van Groot-Brittannië diverser moet worden en deze allochtonen moeten het t.z.t. voor het zeggen gaan krijgen. Dit is het Coudenhove-Kalergiplan (anno 1926) in optima forma.

  • Dochter van Adolf H. (1889 – 1965?) Angela Merkel (1954) was een Inoffizieller Mitarbeiter (IM) m.a.w. een medewerker van de Oost-Duitse Stasi (Ministerium für Staatssicherheit) en deze verradersactiviteiten hebben haar politieke carrière allesbehalve in de weg gelegen.
   Ze is o.a.in 1972 door het door de Rockefellers gefinancierde Tavistock Institute of Human Relations in Londen klaargestoomd om haar verraderlijke activiteiten als CDU-politica na 1990 voort te zetten.

   • Stalin en Hitler kwamen ook van Tavistock. Mogelijk nog veel meer leiders (feitelijk: lijders) die inwendig volledig verwrongen zijn – psychische wrakken en dus door en door kneedbaar – als was in de handen van hun handlers. In wezen zijn het lege hulzen, poppen zonder eigen inhoud. Daarmee wordt de wereld momenteel de eindtijd ingeloodst.

    • lol rabbijnen ron en peter en hun desinformatie…….

     merkel was dochter van kacimiercik aka kassner aka een rabbijn

     rothcild financierde de rockefellers, wel makkelijk als je jet geld mag drukken

    • Peter november 14, 2023 Bij 16:00

     Elke rationele, niet-vrome volwassene zou hoogstwaarschijnlijk weten dat pogingen om nare politieke zaken te bespreken die relevant zijn voor het wereldse voortbestaan ​​van vrome volwassen christelijke politieke idioten/imbecielen gewoonlijk een verspilling van tijd en moeite is. Kinderen zijn niet in staat deel te nemen aan een serieus politiek debat, zelfs als hun leven of dood een punt van zorg is.

     – Henry Makow

 3. Geld corrumpeert.
  Maar wat gebeurt er als het geld straks niks meer waard is?
  Al vele jaren wordt er gestrooid met heel veel miljarden.
  De inflatie stijgt.
  De werkeloosheid stijgt.
  De armoede stijgt.
  De angsten worden verder opgevoerd.
  Wat als..

  • Het verhaal geld=>inflatie klopt slechts ten dele. (1) De omloopsnelheid van geld kan dalen – als geld grotendeels wordt opgenomen in inactieve assen – JM Keynes. (2) De inflatie kan worden gestuurd door grote spelers als Blackrock – zij houden de prijzen kunstmatig laag. (3) Het geld kan buiten het publiek om naar ‘black projects’ gaan, zodat het niet ‘inflatoir’ is.

 4. We worden geconfronteerd met een ongekende en revolutionaire situatie. De Joden hebben Amerika de oorlog verklaard .

  Dit is een ramp voor Amerika, en mogelijk ook een ramp voor de Joden.

  Een beetje achtergrond.

  Op een moment waarop Israël voor zijn leven vecht (als je de analyse van Scott Ritter ( Scott Ritter, “Why I not long long stand with Israel”) en de gepensioneerde Amerikaanse legerkolonel Douglas MacGregor ( “Israël heeft geen Wat ze ook doen! De Derde Wereldoorlog is HIER!” om 9.18 uur), om nog maar te zwijgen van de gepensioneerde generaal-majoor Itshak Brik van de Israëlische IDF ( Israël zou vóór het 80-jarig jubileum kunnen ophouden te bestaan, zegt ex-premier Barak) , en Israël is absoluut afhankelijk van de Amerikaanse steun ( Macgregor: “Israël speelde hen recht in de kaart.. Ze hebben GROTE TIJD VERLOREN!” in minuut 9), hebben de Joden besloten een tweede front te openen! En misschien een veel gevaarlijker front. Een front tegen Amerika.

  Voor de Joden is dit heel dwaas. Zelfs in het ergste geval (voor de joden), als Israël wordt vernietigd of de bevolking wordt verdreven, hebben de joden nog steeds de Verenigde Staten als toevluchtsoord – een toevluchtsoord waar ze honderd jaar lang op hebben gespuugd en een toevluchtsoord dat ze verachten, maar een toevluchtsoord niettemin. Bovendien is het precies dit toevluchtsoord dat ervoor kan zorgen – als dat al mogelijk is – dat het eerste doel van hun genegenheid – Israël – blijft bestaan. >>>

  https://www.unz.com/article/jews-declare-war-on-america/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in