Israël gaat een groep speciaal getrainde militaire honden inzetten tegen Hamas-strijders die zich schuilhouden onder het enorme tunnelsysteem van de Gazastrook.

Ofir Gendelman, de woordvoerder van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bij de Arabische media, plaatste een video van deze getrainde honden op het X-platform. Op de beelden is te zien hoe een aanvalshond door een nagebouwde ondergrondse tunnel navigeerde voordat hij vakkundig een nep Hamas-operatief verscheurde, schrijft Laura Harris.

De honden van de Oketz-eenheid van de Israël Defense Forces zullen worden ingezet in het uitgestrekte netwerk van tunnels van 500 km dat door Hamas wordt gecontroleerd, aldus de Sun. Deze tunnels – sommige verborgen tot 30 meter onder de grond – hebben ingangen verborgen onder huizen, moskeeën en scholen, waardoor strijders heimelijke toegang hebben tot woonwijken en steegjes in Gaza. Hamas gebruikt deze tunnels om mensen en goederen te vervoeren, voorraden en munitie op te slaan en raketten naar Israëlisch grondgebied te lanceren.

Bovendien zit het hele tunnelnetwerk vol boobytraps en zelfgemaakte explosieven, waardoor elke interventie een zeer gevaarlijke onderneming wordt. Het ingewikkelde netwerk dient als locatie voor hun commando- en controlecentra, verborgen voor Israëlisch toezicht. Sommige doorgangen zijn zo smal dat strijders op hun hurken moeten zitten.

Gezien deze potentiële gevaren erkent de IDF dat binnenvallen geen haalbare optie is. Maar speciaal getrainde militaire honden, die bedreven zijn in het opsporen van explosieven, het lokaliseren van tunnelingangen en het aanvallen van terroristen, zouden de beste troef zijn voor verkenningen en het bedwingen van bedreigingen.

“We zullen Hamas te lijf gaan waar ze zich ook bevinden – ondergronds, bovengronds. We zullen in staat zijn om Hamas te ontmantelen, vestingswerk na vestingswerk, bataljon na bataljon, totdat we het uiteindelijke doel bereiken, namelijk de Gazastrook – de hele Gazastrook – ontdoen van Hamas,” zei de Israëlische legerwoordvoerder Jonathan Conricus.

Netanyahu negeert Gaza staakt-het-vuren oproep van paus Franciscus, leiders Midden-Oosten

Ondanks oproepen voor een staakt-het-vuren van paus Franciscus en leiders uit het Midden-Oosten, is Netanyahu standvastig gebleven in zijn standpunt daartegen tot de vrijlating van 240 gijzelaars.

Tijdens het wekelijkse Angelusgebed van de paus drong hij aan op een einde aan het geweld en riep hij op tot humanitaire hulp om de burgers in Gaza te helpen. “Ik bid u in de naam van God te stoppen, het vuur te staken,” zei hij.

Zelfs leiders van buurlanden sloten zich aan bij het koor van stemmen die pleitten voor een stopzetting van de vijandelijkheden. “Israël verliest zijn menselijkheid in deze oorlog,” zei Ayman Safadi, de minister van Buitenlandse Zaken van Jordanië, een land dat grenst aan Israël.

De IDF trotseerde hun smeekbeden echter en ging door met hun bombardementscampagne terwijl ze plannen maakten voor meer. De strijdkrachten hebben Gaza Stad “volledig omsingeld” en voeren “wijdverspreide aanvallen uit op terreurinfrastructuur” zowel boven als onder de grond. Het leger beweert bewijs te hebben gevonden van het tunnelnetwerk van Hamas en noemt het de “Stad van Terreur.”

“Onze vijanden hebben ons verkeerd ingeschat; er komt geen staakt-het-vuren zonder de terugkeer van de gijzelaars. Dit moet volledig uit het lexicon worden geschrapt. We zeggen dit tegen onze vrienden en tegen onze vijanden,” verklaarde Netanyahu op de Ramon luchtmachtbasis in het zuiden van Israël.

Bekijk deze clip van Israëls meedogenloze beschietingen in de Gazastrook voor de 11e opeenvolgende dag.

Deze video komt van Cynthia’s Pursuit of Truth-kanaal op Brighteon.com.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

2 Miljard mensen zullen sterven in nieuwe oorlogscyclus – Charles NennerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelUit Gaza – Ziet eruit als een foto van IDF verbrande tanks
Volgend artikelGeen genade voor alle Social Justice™ Totalitarians die nu klagen over censuur
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Ps die honden op de Golan hoogden waren stuk voor stuk Gedrogeerd..ze liepen vrij langs de ijzeren afrasteringen..en werden als soldaat begraven als iemand ze neerknalden, meestal door de soldaten zelf, omdat ze totaal gek werden en ook de soldaten doden..één beet boven de schouder in één ruk was/is genoeg…

  • Il las onlangs dat WOLVEN MET CHIP ZIJN UITGEZET OP DE VELUWE. Hier mocht niet over gesproken worden?
   Zou die chip wolven kunnen aansturen tot aanval tijdens bijv een lockdown voor mensen?
   In dat geval ben je als hondenbezitter dus het haasje. Tijd voor betere verdediging dus….

 2. Punt 1: Franciscus is niet mijn paus, zolang hij de lghbtq club belangrijker vind dan een trouwe bisschop.
  Punt 2: wie gelooft nu werkelijk dat deze viervoeter enige kans heeft op Palestijns gebied?
  Punt 3: stuur maar de echte honden Gaza naar binnen, de Palestijnen eten ze rauw.
  Punt 3: iSSraël is binnenkort geschiedenis, en ze hebben haar zelf geschreven 🧐

 3. Meteen, nu direkt bellen naar de Partij voor de Dieren.

  Esther (ahum………) Ouwehand zal dit moeten aanpakken.

  Ze zal het israëlische leger voor de rechter slepen op aanklacht van DIERENMISHANDELING !!!

  Ook honden kunnen niet tegen Hamas-kogels….

 4. Er ZIJN dus gigantische tunnel-complexen, van het terroristische Hamas …
  En Gazanen, die kritiek hebben op Hamas, worden erdoor uitgeschakeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in