Het vliegdekschip USS Harry S. Truman (CVN-75) van de Amerikaanse marine onderweg in de Atlantische Oceaan op 11 september 2018. © U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Thomas Gooley (Public Domain)

Eén woord beschrijft treffend de huidige staat van het Amerikaanse imperium: schizofrenie.

Neem nu de relatie van Washington met zijn onderworpen blanke meerderheid. Eén afdeling, het Ministerie van Defensie, lijkt stilletjes te erkennen dat het geen oorlogen kan winnen als patriottische blanken weigeren dienst te nemen. Deze openbaring loopt volledig uit de pas met het Ministerie van Justitie, dat tanks naar Middlesex County, New Jersey stuurt om diezelfde loyale blanke militairen te terroriseren en op te jagen die Uncle Sam zo hard nodig heeft, schrijft Eric Striker.

Hoe zit het met Venezuela? Terwijl de diplomaten van Washington Nicolas Maduro, die ze al jaren proberen omver te werpen, smeken om Amerika olie te verkopen als back-up plan in het geval van een conflict in het Midden-Oosten, steunt het Amerikaanse leger tegelijkertijd een brutaal plan van Guyana en Exxon-Mobile om naar olie te boren in de betwiste Essequibo Strook. Venezuela claimt al lange tijd dat Essequibo deel uitmaakt van zijn soevereine grondgebied en de Guyanees-Amerikaanse activiteiten in het gebied zijn een directe schending van het Akkoord van Genève uit 1966. De Venezolaanse pogingen om de kwestie op de juiste plaatsen op te lossen werden genegeerd, wat ertoe leidde dat Venezuela troepen begon te mobiliseren aan de grens en het vooruitzicht op oorlog op het westelijk halfrond in het vooruitzicht stelde.

Na twee jaar en 75 miljard dollar (voor zover bekend) gaf Joe Biden een zeldzame televisietoespraak voor het Amerikaanse volk waarin hij – voor het eerst – probeerde uit te leggen waarom we onze schatkist en wapenvoorraden moesten uitputten om ons te mengen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hij legde onhandig verbanden tussen het steunen van de misdadige Ostjuden junta die Oekraïne regeert en het steunen van Israëls voortdurende massamoord op Gazaanse kinderen in een poging om de Republikeinen, die in handen zijn van zionisten, te dwingen een pakket buitenlandse hulp van $106 miljard te steunen, wat alleen maar diende om gewone Amerikanen, die niet bekend zijn met de Joodse machinaties die deze beslissingen op het gebied van buitenlands beleid achter de schermen aansturen, in verwarring te brengen. Twee weken later begonnen ambtenaren van de regering Biden naar de media te lekken dat ze actief aan het onderhandelen waren over de overgave van Oekraïne, waardoor de situatie nog verder in de war raakte.

  VS en Israël gebruiken mogelijk in het geheim neutronenbommen om Palestijnen genetisch te vernietigen, waarschuwt stralingsdeskundige

Voor de liefhebbers van zwarte komedie zijn de waanideeën die worden beschreven in de onlangs gepubliceerde liberale interventionistische apologia van Nationaal Veiligheidsadviseur Jake Sullivan, Sources of American Power, een bevredigend voorgerecht. Blijkbaar geschreven vlak voor het offensief van 7 oktober van Hamas tegen Israël, verzekert Sullivan ons vol vertrouwen dat het Midden-Oosten “rustiger is dan het in decennia is geweest.” De ironie was Sullivan niet ontgaan, en hij stond erop dat het tijdschrift Foreign Policy deze kleine vergissing zou corrigeren in de online versie van de publicatie.

Wat Biden betreft, hij heeft de neiging om op nerveuze vragen over het afbijten van meer dan het imperium kan kauwen te reageren met zijn slogan: “We zijn de Verenigde Staten van Amerika, in godsnaam!”.

De oude man is niet helemaal dement. In 2022 zijn onze militaire uitgaven gestegen tot een schandalige 1,5 biljoen dollar. De Amerikaanse dollar blijft de sterkste ooit, vooral ten koste van Europese satellietstaten. Net zoals onze bejaarde politieke functionarissen bitter weigeren om met pensioen te gaan, zou het een vergissing zijn om te verwachten dat de moloch Washington het teken aan de wand opmerkt en stilletjes ten onder gaat zoals de Sovjet-Unie ooit deed.

Maar niet elk probleem kan worden opgelost met steekpenningen en bluf. De geopolitieke tegenstellingen die voor een groot deel zijn ontstaan door de keuzes van winnaars en verliezers van het Washington-imperium, zijn nu uitgemond in een aantal volwaardige oorlogen nu de ‘have-nots’ van na de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog de kans grijpen om zich te laten gelden.

Joe “Ik heb meer geld opgehaald bij AIPAC dan jij” Biden heeft bijna toegegeven dat de Amerikaanse regering op zijn best een junior partner is van de nucleair bewapende inteeltmaniakken die het Israëlische regime leiden. Dankzij de coöptatie van onze natie door de zionisten voeren de primitieve wilden die aan het hoofd staan van het Israëlische leger oorlog met wapens uit de eerste wereld die door de Amerikaanse belastingbetalers zijn verstrekt, tegen weerloze mensen in ziekenhuizen, flatgebouwen, kerken, ambulances en vluchtelingencentra, waardoor de beschaafde wereld zowel in afschuw uitbarst als met de ogen rolt over de Amerikaanse en Europese hypocrisie op het gebied van “mensenrechten.”

  VIDEO: Wat gebeurde er werkelijk op 7 oktober? (Nederlands transcript)

Terwijl de Joden Amerika aan hun hand meeslepen in een breder regionaal conflict, worstelen de Amerikaanse strijdkrachten tegelijkertijd om de vijanden van Israël af te schrikken. Amerikaanse troepen die Syrië, Irak en daarbuiten bezetten, komen steeds vaker onder raket- en drone-aanvallen van Iraanse milities in het hele Midden-Oosten. Ondanks al hun grootspraak zijn de Israëli’s nog niet begonnen aan een grootschalige invasie van Gaza, waarschijnlijk uit angst dat Hezbollah, die naar verluidt de middelen heeft om Amerika en Israëls kwalitatieve militaire voorsprong ernstig te ondermijnen, zich formeel in de oorlog zal mengen.

Het diplomatieke maximalisme van Washington wordt nu alom gezien als absurd, oneerlijk en verzet waard. De Amerikaanse regering houdt vast aan haar overtuiging dat ze het recht heeft om te dreigen met een oorlog met Peking over de vermeende soevereiniteit van de Taiwanese Kinmen Eilanden, die op slechts 10 minuten varen van het Chinese vasteland liggen. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Bolton en anderen zoals hij blijven aandringen op het afsnijden van een willekeurig stuk Irak dat bevolkt wordt door Arabieren voor een nieuwe Koerdische staat, ook al ligt het historische thuisland van de Koerden grotendeels in Turkije. In plaats van een nu gemiste kans aan te grijpen om een diplomatieke oplossing te vinden voor de kwestie van de Russen in de Donbass, die sinds 2014 vechten om zich weer bij hun moederland te voegen, gaf Washington toe aan de lachwekkende fantasieën van Kiev om een onvoorwaardelijke overgave van de Russen te eisen, om vervolgens honderdduizenden slachtoffers te maken en geen opties meer te hebben na hun mislukte tegenoffensief in de zomer.

En het aanbod van Antony Blinken aan het Palestijnse volk? Een microstaat waar de Jood Blinken en Benjamin Netanyahu zich het recht voorbehouden om hun leiders voor hen te kiezen.

  NappyGate maakt Biden de meest in ongenade gevallen Amerikaanse president in de geschiedenis

Een groot deel van de gevestigde Amerikaanse imperiale macht is gebaseerd op het idee dat de Verenigde Staten een eerlijke en neutrale scheidsrechter zijn in internationale aangelegenheden. Door een leugenachtig onderscheid te maken tussen staatsmacht en privé-ondernemingen, kon Washington de wereld ervan overtuigen dat het onpersoonlijk toezicht kon houden op de wereldeconomie, het internet, het internationaal recht en vele andere belangrijke machtspunten.

De Joden die Amerika besturen hebben dit vertrouwen op flagrante wijze geschonden door de toegang tot SWIFT te gebruiken als een politiek afpersingsinstrument, door de digitale almacht te gebruiken om de hele wereld te bespioneren, zoals het lekken van Edward Snowden en het Israëlische NSO Group schandaal onthulden, door smerige trucs te gebruiken om te proberen te voorkomen dat rivaliserende staten superieure technologie produceren en verkopen, zoals de kruistocht tegen Huawei laat zien, en door het internationale recht te ontmaskeren als een selectief en cynisch propagandamiddel om vijanden te demoniseren, zoals de rol van de VS in het voortdurende Israëlisch-Palestijnse conflict laat zien.

Zowel op het gebied van hard power als soft power draait het Amerikaanse imperium op geleende tijd (en geld). Het regime in Washington denkt dat het het kan opnemen tegen China, Rusland, Iran en verschillende kleinere landen terwijl het ook de blanke meerderheid thuis onderdrukt. Hun kans op succes is onbestaande en er zijn veel krachten, waaronder wij, die klaar staan om deze gecompromitteerde en verraderlijke heersende klasse zo snel mogelijk politiek te vervangen.

De vraag die we ons nu allemaal moeten stellen is hoeveel schade dit spartelende, gewonde dier zal toebrengen aan zijn omgeving voordat het zich overgeeft aan het onvermijdelijke? God helpe ons allen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe onuitgesproken olifant in de kamer van Netanyahu’s bedoelingen in Gaza
Volgend artikelRussische opmars: “Avdiivka zal vallen als er geen wonder gebeurt”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Netanyahu: Als Israël de oorlog verliest, zullen de VS “de volgende” zijn.

  De Israëlische premier zei dat er “geen vervanging” is voor een “totale overwinning” in Gaza. Netanyahu benadrukte dat “onze strijd ook jouw strijd is” en beweerde dat er een “as van terreur” bestaat tussen Hamas in Gaza en de Iraanse regering.

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft beweerd dat islamitische militanten een bedreiging zullen vormen voor de Verenigde Staten en Europa als Israël zijn huidige oorlog met Hamas verliest. Hij zei dat als zijn land faalde, de westerse landen de volgende zouden zijn. >>>

  https://rtde.xyz/der-nahe-osten/186951-netanjahu-wenn-israel-krieg-verliert/

  • Merk steeds vaker dat de reacties minder worden. Alleen de dyhards blijven over. Lees altijd graag frontnieuws en jou reacties en vooral linken.😉

   • Er zit zo veel dom gelul tussen dat ik dat niet eens meer lees of reageer maar idd Greet een paar diehards die vanaf het begin hun ideeen neer plempen hier ja, die lees ik graag.

    • dooddenker-2, piere h.r van de kletersteeg en anticrist zit in ’t vaticaan bijvoorbeeld zijn erg afwezig in de commentaren als ziosupporters. Begint er wat in het geweten te kriebelen, het geloof hapert wat ofzo na al die heftige artikelen. Dan moet je op GeenStijl zijn voor eenzijdige informatie voor ziosupport.

 2. In de Navo-gazet, Het Laatste Nieuws vandaag: “EU-landen geloven niet meer in munitiebelofte aan Oekraïne…”. Er zit toch iets grondig scheef.

 3. De wereld dient grondig opgeschoond te worden en dan met een paar landen minder, ik wens dat Israël ophoudt te bestaan en de USA gedecimeerd wordt en er een compleet ander land wordt, en natuurlijk nog heel veel regeringen tegen de muur worden gezet en het laatste wat ze horen in vele talen VUUR, alleen bij deze gedachte en wens krijg je spontaan een orgasme mmmmmmmmm.

 4. De V.S. : een wereld-macht zonder scrupules. [ Is ook de titel van een belangrijk boek. ]
  Duidelijk verwoord door o.a. Brzezinski en Sullivan; en nogal wat Senatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in