Geen eis voor PCR-test of vaccinatie – nieuwe manier om toeristen aan te trekken

18
Foto via samnytt.se

Angst voor infectie en overheidsbeperkingen hebben de toeristenindustrie hard getroffen tijdens de Coronapandemie. Maar nu is de trend aan het keren – steeds meer mensen willen weer op vakantie en de belangrijkste toeristische landen zijn met elkaar gaan concurreren door reizigers vrijstelling van Covid-tests en vaccinatie-eisen aan te bieden.

Deze trend blijkt duidelijk uit de manier waarop de warme en zonnige mediterrane landen nu toeristen proberen te lokken uit het koudere en zon-arme noorden. Er is veel gedoe geweest en de kosten zijn hoog voor degenen die naar het buitenland willen reizen – welke tests moet je laten doen en hoe lang van tevoren? Hetzelfde geldt voor vaccinatie.

EU-vaccinpaspoort krijgt minder betekenis

In Brussel is recentelijk een besluit doorgehamerd over een supranationaal vaccinpaspoort – het zogenaamde groene bewijs – waarbij het idee is dat zo’n paspoort moet worden voorgelegd om het beroofde vrij verkeer binnen de EU dit jaar terug te krijgen.

Maar het paspoort blijkt nu van beperkte betekenis te zijn, aangezien verschillende EU-landen zich niet bij de centraal geleide lijn aansluiten en op nationaal niveau hun eigen versoepelingen van de inreisbeperkingen invoeren. Dit geldt met name voor de Zuid-Europese landen waar het toerisme van vitaal belang is voor de economie en waar vorig jaar vrijwel het gehele toeristische seizoen bevroren is geweest.

Verschillende landen geven nu aan dat toeristen zonder voorwaarden kunnen vliegen – er zijn geen PCR-testen of inentingen nodig.

Er zijn ook tekenen dat veel mensen genoeg hebben van hun isolement en dat het verlangen naar vrijheid sterker is geworden dan de angst om het potentieel dodelijke virus op te lopen.

  Onderzoek bevolen na overlijden 3-dagen oude baby na COVID swabmonster

Versoepelingen zijn nu het belangrijkste lokmiddel geworden in de concurrentiestrijd om toeristen – nog vóór lage prijzen, uitzicht op zee en hotelzwembaden.

Gratis medische zorg PCR-testen

In sommige landen worden de zaken opgefleurd met aanbiedingen van gratis medische zorg als je de pech hebt COVID-19 op te lopen, en gratis PCR-tests als dat nodig is om je weer thuis te krijgen.

Het regime in Brussel heeft weinig macht om de lidstaten te dwingen inreisbeperkingen te handhaven en van oudsher is het de taak het vrije verkeer te bevorderen, niet te beperken.

Ook verschillende niet-EU-landen die van het toerisme afhankelijk zijn, schaffen nu eerder opgelegde inreisbeperkingen af. Er zijn geen testcertificaten, inentingskaarten of andere speciale documenten vereist.

Honderden euro te besparen

Voor een Nederlands gezin dat naar de zon wil reizen, kost het enkele honderden euro om de tot nu toe vereiste certificaten in verband met Covid te verkrijgen. Het vermijden van die kosten en de bureaucratische rompslomp die dat met zich meebrengt, kan een beslissende factor zijn bij de keuze van een bestemming.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Onthuld: ‘Oorlogsvluchtelingen’ gaan massaal op vakantie – in hun eigen landVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDuitse arts doorbreekt stilzwijgen: ernstige bijwerkingen, kinderen en ouderen in gevaar
Volgend artikelHartontstekingen en hartfalen: scheuren in het marmer van de vaccin-tempel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Met aleen maar klanten die met gif zijn bewerkt ga je de toeristische sector niet mee redden.
  Niet iedereen heeft zich laten inspuiten om eindelijk weer op vakantie te kunnen.
  En al die andere goed betalende klanten ben je anders kwijt.
  Dus het zat er aan te komen dat ze een beetje creatief gaan worden hierin.
  Anders is het ook niet vol te houden om je bedrijf te redden.

 2. Ik wil nog wel garantie dat ik niet in een vliegtuig bomvol Ingespotenen hoef te zitten, die gifitge eiwitten uit zitten te asemen. (mocht ik ooit nog met een vliegtuig gaan.)

 3. Nu ja, wat dan ook, die rotte ballen in brussel én den haag merken het toch niet in hun “heilig huisje”. Als ze merken dat er iets gebeurt dan kijken ze elkaar alleen maar aan van hoe kan dat nou.
  Het signaal dat ze geridiculiseerd worden komt toch niet aan.
  Ach, en regelneukers houdt je toch.

  • Beter kijken, beste Mariska. Het artikel bevat wel degelijk bron linken; kwestie van even doorklikken en rechtsboven de vertaalknop naar NL aanklikken. 😉

   • Typische reactie van zo’n kuddedier he… moet alles voorgekauwd krijgen. (Oh ik mag weer op vakantie als Ingespotene! Maar ik ga even super-intelligent doorvragen of het wel uit een echte bron komt! Oh wat ben ik toch slim!)

    • Ik heb nog nooit zo’n zielige reactie gehoord van iemand die mij niet eens kent. Waarschijnlijk ben ik al vele jaren langer wakker dan dat jij oud bent. En met zo’n atitude heb je waarschijnlijk weinig mensen in je leven die jou en je mening waarderen voor wat ze zijn.

     • AtTitude, met 2 t’s. Je reactie: geen probleem hoor. Ik ben het alleen hartstikke zat met die schapenclub die maar volgt en alles maar slikt. En inderdaad, de schapen waarderen mijn mening niet. Vandaar dat ik dus geen blad voor de mond meer neem, want door die schapen kom ik in het slijk terecht. Snap je. En ja, ik zie je ook zitten met een laptop. Dus…En fijn om te weten dat je toch geen schaap bent. Dus trek je mijn opmerking maar niet aan.

      (En je beseft verder ook dat deze vakantie-regeling voor GEvaccineerden is, toch? En niet voor NIET-gevaccineerden. Dat je het maar weet, want mss kruiste dat je ook op de eoa manier.)

     • Mariska, ik hoop echt dat je geen schaap bent. Ik vind het vervelend dat er miscommunicatie was, maar ik hoop dat je beseft dat FN erg goed is. 99% van de stukken die hier geplaatst worden zijn erg goed uitgepluisd, en je kan met een gerust hart lezen en meedenken want je wordt niet opgevroten door ergerlijke stupiede schapen-aanvallen die kant noch wal slaan. Dus voel je op je gemak, want ik weet dat de reaguurders hier eensgezind zijn. Ook ik voel me niet meer alleen. 🙂

    • De titel van dit artikel suggereert anders – en dat klinkt goed – dus ik durf er mijn handen niet voor in het vuur te leggen dat Mariska is ingespoten. 😉

     Wel durf ik te beweren – en dit wordt beaamt door degenen die gebruik maken van een ‘S.M.A.R.T’ phone in tegenstelling tot grootbeeld – dat naarmate het schermpje kleiner wordt tevens de ‘wereld’ / het gezichtsveld krimpt. Zo wordt bijvoorbeeld ook erkend dat ‘men niet zoveel trek heeft om langere berichten te lezen op zo’n klein schermpje, want eigenlijk een heel gedoe’. Om meerdere redenen is zo’n ‘S.M.A.R.T.’ apparaatje dus in het geheel niet slim.

     Maar op de foto van Mariska zie ik haar zitten met een laptop dus ik heb geen idee waar de error zit.

     • Dat is waar Greengo. 🙂 Daar dacht ik ook nog even aan, dat ze het mogelijk verkeerd geinterpreteerd had. Kennelijk wel dus. Maar ze is in elk geval geen schaap!

   • Bedankt voor je reactie ik had op mijn mobiel 2 x de tekst doorgelezen op zoek maar blijkbaar er 2 x overheen gekeken vermoedelijk door de zon op mijn scherm het niet gezien ofzo.

    • Ha grappig, onze berichten kruisten elkaar zo ongeveer. Fijn dat je eruit bent gekomen en mijn stelling omtrent de ‘mobiel’ is hiermee ergens ook bevestigd. 😉 Ga er verder maar rustig vanuit dat FRONTNIEUWS ten alle tijde bron linken vermeldt en wanneer dit eens niet zo mocht zijn, zal dit zeker worden gecorrigeerd door de beheerder en wordt er zelfs een kleine reactie van dank achtergelaten.

     • Dat is fijn om te weten, wanneer ik namelijk dit soort berichten doorgeef in wat groepen en familie apps wil ik zeker weten dat ze door kunnen klikken. Helaas al te veel geconfronteerd met sites die het daar niet zo nauw mee nemen en daardoor wordt het kaf steeds lastiger te scheiden van het koren. Zeker voor mensen die er niet in thuis zijn zoals ik zelf wel ben. Dus heel fijn dat jullie dat wel doen. Super bedankt voor het delen van dit soort informatie.
      Ps. al mijn hele leven klaarwakker en eindelijk niet meer zo alleen in het wakker zijn.

 4. nog even en er komt een bericht dat de wereldleiders afzien dat ze het volk een wordt hebben voorgehouden om de spuit te willen De sukkels die nog niet even hebben kunnen wachten zitten nu wel met vergif in hun lijf Ja en de jongeren die waren eerst tegen de spuit en dan gingen ze massaal naar de inenting tenten om weer op Mallorca te kunnen hoeren en snoeren en zich vol te zuipen in coma het ging zeker niet om corona…. Als ze terug komen dan hebben de delta variant opgelopen?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in