Kakoula10 / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

De Europese boeren hebben Franse wegen geblokkeerd en zijn op weg naar Brussel om te protesteren tegen de groene agenda, die wordt gesteund door globalisten zoals president Emmanuel Macron.

Ze waarschuwen dat ze Brussel net als in Parijs een blokkade zullen opleggen.

Naast Brussel en Frankrijk waren er woensdag actieve protestbewegingen van boeren in Duitsland, Polen en Roemenië. Deze week zeiden ook boerenorganisaties in Spanje dat ze zich zouden aansluiten bij de actie tegen de overregulering vanuit Brussel.

Ksat doet verslag:

Boeren blokkeerden woensdag meer verkeersaders in heel België, Frankrijk en Italië, in een poging om de handel in belangrijke havens en andere economische levensaders te verstoren. Ze kwamen ook dichter bij Brussel aan de vooravond van een belangrijke top van de Europese Unie, in een voortdurende drang naar betere prijzen voor hun producten en minder bureaucratie in hun werk.

De protesten hadden op woensdag een onmiddellijk effect, toen de uitvoerende commissie van de EU plannen aankondigde om boeren te beschermen tegen goedkope export uit oorlogstijd-Oekraïne en om boeren toe te staan een deel van het land te gebruiken dat om milieuredenen braak lag.

De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de lidstaten en het parlement, maar ze kwamen neer op een plotselinge en symbolische concessie.

“Ik wil hen geruststellen dat we ons uiterste best doen om naar hun zorgen te luisteren. Ik denk dat we op dit moment twee zeer belangrijke (zorgen) van hen aanpakken,” zei Maroš Šefčovič, vicevoorzitter van de EU-Commissie.

De rally’s maken deel uit van landbouwprotesten in de 27 EU-landen en hebben laten zien hoe slechts een paar honderd tractoren het verkeer in hoofdsteden van Berlijn tot Parijs, Brussel en Rome kunnen platleggen. Miljoenen mensen in het hele blok hebben te maken met ontregelingen en hebben moeite om op hun werk te komen, of hun doktersafspraken zijn geannuleerd omdat protesten hun de weg versperden.

  De Grote Hongersnood Reset: U zult niets bezitten en u zult verhongeren

“Het heeft duidelijk een grote economische impact. Niet alleen voor ons bedrijf, maar voor veel bedrijven in Vlaanderen en België,” zegt Sven Pieters van het transportbedrijf ECS in de Belgische Noordzeehaven Zeebrugge.

Het hoogtepunt in België is gepland voor donderdag, wanneer boeren van plan zijn te protesteren buiten het EU-hoofdkwartier tijdens een top van regeringsleiders. Ze zullen proberen hun problemen op de agenda van de top te krijgen en een aantal concessies te krijgen voor de financiële lasten waarmee ze te maken hebben en de toegenomen concurrentie van landen zo ver weg als Chili en Nieuw-Zeeland.

“Het is belangrijk dat we naar hen luisteren,” zei de Belgische premier Alexander De Croo. “Ze staan voor gigantische uitdagingen,” van aanpassing aan klimaatverandering tot het tegengaan van milieuvervuiling, zei hij.

België bekleedt momenteel het EU-voorzitterschap en De Croo zei dat hij de kwestie tijdens de top aan de orde zou stellen als late toevoeging aan een agenda die gericht is op het bieden van hulp aan Oekraïne, na de invasie van Rusland bijna twee jaar geleden.

De Franse president Emmanuel Macron heeft gezegd dat hij een vrijhandelsakkoord met Zuid-Amerikaanse landen wil uitstellen vanwege het felle verzet van EU-boeren en hij zal de kwestie tijdens de top bespreken.

Ondanks de wijdverspreide ongemakken behandelen de regeringen in de EU de protesten, die meestal vreedzaam zijn verlopen, met uiterste voorzichtigheid.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Establishment-paniek: Duitse vicekanselier geeft Poetin de schuld van boerenprotesten, media bestempelen protesten als ‘extreem-rechts’Volg Frontnieuws op Telegram

  Wat zullen de reële gevolgen zijn van Europa's komende energiecrisis?

Lees meer over:

;

Vorig artikelGeen magisch wapen van de VS meer over voor offensieve overwinning Oekraïne
Volgend artikelMag land “A” land “B” aanvallen als “B” wapens levert die gebruikt worden om land “A” aan te vallen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. Een kijken of ze in België ook op boeren durven te schieten net als die aso’ ( die zich politie noemt ) hier hebben gedaan. En nog veel meer fraais. Wat een pret hé, met een waterkanon iemand ongelukkig spuiten. Nou, we gaan het dus zien in België!

   • Beste Gijp,
    Ik verwacht weer gladde praat en een klein beetje toegeeflijkheid naar de boeren toe om de druk van de ketel te halen.
    Net als dat ze hier de druk van de ketel haalden met BBB.
    Zodra de rust weer enigszins terug is gekomen gaat men weer stapje voor stapje verder in de richting zoals voorheen de bedoeling was.
    Dat is met de BBB zo maar ook met de PVV die nu beide terug komen op grote woorden voor de verkiezingen en nu ons de middelvinger geven.
    krijg je strakjes weer die lul verhalen van ” compromissen sluiten en zo”

    En de mensen tuinen er telkens weer in, die mooie praatjes.

   • als ik mij niet vergis : hebben de Belgische boeren na afbraak van Brussel in 1961 hun doel bereikt.
    maar nu zijn de boeren veel beter uitgerust dan toen.

 2. De Franse boeren hebben gemiddeld een inkomen van 650 euro per maand en de rest is subsidie en deze boeren werken 7 dagen per week voor ons voedsel of het normaal is dat de vele papieren moeten invullen om wat geld bij te krijgen per maand?
  Dat ze meteen worden betaald voor de waarde van hun product die ze leveren nee hun loon moet per omweg gedaan worden. Laat het volk minder naar de EU brengen en geef de boeren de waarde van hun product dat scheelt hen veel papier werk en de EU kan dan stoppen met die papierwinkel dat bergen geld kost.

  • De papierwinkel is hun businessmodel. Als je een kwart van alle overbodige regels zou afschaffen. Heb ik het dus niet alle overbodige regels maar een kwart, dan zou de economie weer lucht krijgen. Maar dat willen ze niet. Ze willen macht en genieten hoe ze macht bereiken door mensen te onderdrukken. En ze lachen zich kapot dat mensen zich laten onderdrukken. Tja,tandje erbij zeggen ze dan. Het kan toch? Ja toch?

   • Tot ze gier tegen hun deur krijgen gespoten. Vele gier wagens rijden nu rond om vele overheidsgebouwen vol te spuiten met smerige gier. Ja ze pakken ook politiegebouwen en belastingkantoren de huizen van burgermeesters. De Fransen deinzen nergens voor terug.

 3. Als boeren werkelijk vooruit willen dan dienen ze gewoon zelf meer te verkopen rechtstreeks aan de consument…
  Kortom: beginnen met een hoevewinkel, automaat, eventueel levering aan huis, markten, enzovoorts.
  Velen hebben zichzelf echter in een lastig parket gebracht door enkel maar één artikel te maken waardoor men dan uiteraard afhankelijk wordt van groothandel, supermarkten en subsidies.

  Zelf ben ik mijn uitgaven al maanden aan het verminderen in supermarkten. Prijs kwaliteit is veel beter als men rechtstreeks koopt van de boer.

  • ZORO
   dat is er wel maar de boeren bereiken daarmee een klein percentage van de bevolking wat niet voldoende is om van te leven.
   in supermarkten vind je producten die lager geprijst zijn dan wat het kost om het bij ons te produceren , dus mensen met een laag inkomen kopen dat.

   • Ik heb geen enorm inkomen en heb zelf de test gedaan… Uiteindelijk ben ik goedkoper af door bij de boer/coöperatieve te kopen. Er is minder aanbod, maar dat is ideaal, want daardoor koop je geen onnodige brol…

    Supermarkten zijn ideaal voor de aandeelhouders die willen verdienen op mensen met een laag inkomen… Die supermarkten zijn gewoon ingericht om hun klanten te pluimen… Het is gelijk een casino: de lichtjes, de kleuren, de kortingen enzovoorts, alles doet men om u toch maar te doen kopen en dat is uiteraard ook de bedoeling… Bij de boer heb je al die psychologische marketing en beïnvloeding niet, je koopt er gewoon wat je nodig hebt… Per slot van saldo is men een pak minder kwijt… Maar leg dat uiteraard maar eens uit. Eerst moet men het zelf testen eer men het ziet…

   • Mijn gevoel zegt mij ook doordat er in een klein landje Maar meer en meer soms nutteloze mensen worden ingepromt de verstedeling langzaam maar verder is zich gaan uitbreiden waardoor akkers en weigrond en ook bossen werden afgestaan voor huizen kantoren en om winkels neer te zetten natuurlijk met goedkeurende burgermeester ter plaatse die daar natuurlijk een heel mooie som van heeft overgehouden. Dat heeft een tijdje zijn gang kunnen gaan totdat alle leegstaande grond opgesoupeerd was dus nu worden de boeren die er nog over zijn hun mikpunt zoals wij allemaal wel weten. De mensen in plaatselijke dorpen die groenten eieren of fruit verkochten zijn nu allemaal weg en in de plaats is dan een supermarkt gekomen diep triestig

  • De boeren hebben 1 probleem. Een probleempje maar……. De Rabobank heeft al hun boerderijen in onderpand. De Rabobank heeft in de agrarische sector achteraf de boeren erin geluisd die gingen ook andere heren dienen.

   • Vroegah… toen zetten boeren zelf de Coberco op om hun producten samen te managen… door en voor de boeren. Nu zijn aandeelhouders de baas over Coberco.

    Hetzelfde geldt voor banken. De volksbank was een bank door en voor mensen. Nu zijn aandeelhouders de baas.

    Dezelfde aandeelhouders die in Davos en bij één van hun ontelbare andere clubjes zit te vergaderen hoe ze met ons met die macht kunnen vernietigen.

    De boeren (en wij ook allemaal) moeten opnieuw beginnen. Begin een Coberco en een bank en zoek rechtmatig uit dat de rechtstaat niet langer bestaat, doe een persbericht uit en deel mee dat de boeren vanaf nu hun eigen handel en wandel bepalen. En dat moet op alle plekken gebeuren waar aandeelhouders de baas zijn.

    • Waar zijn de aandeelhouders nou feitelijk de baas van. Aandelen kun je niet verzekeren omdat het ook maar een stukje papier is want wat wordt nu feitelijk in dekking genomen? Een aandeelbewijsje dat is het.

     Maar de boeren zijn niet al te slim. En eigenwijs. Of te netjes en geloven in het goede van de overheid. Beeeehhhh. Ze hadden al gewonnen moeten hebben. Maar ze verloren de regie en nou voeren ze een achterhoede gevecht. De strategie van de overheid. Ze zijn erin gegaan.

   • Als ik de msm-berichten mag geloven gaat de belastingdienst zijn pijlen richten op marktplaats om mensen te belasten over de door hen gemaakte verdiensten.
    Dit is pure hooghartige symboolpolitiek, neen pesterij om die paar door argeloze burgers verdiende stuivers te gaan afromen, terwijl de 0,1% praktisch 90% van het wereldwijde vermogen reeds in bezit heeft, dit al eeuwenlang uiterst succesvol afschermt & doet daarover nooit mededelingen.

 4. VAN DE POLITE HOEFT JE NIETS TE VERWACHTEN KUNNEN NIET DENKEN MOET JE ALLES VOORZEGGEN MAAR ZIJN BANG VOOR HUN BAAS WAT EN GALBAKKEN

  • Politie is een verleng stuk van de belastingdienst, niets meer, niets minder, boetes ,boetes en nog meer boetes omdat de regels per dag worden toegevoegd en dit klote Europa onleefbaar is geworden door al die kut regels en kutambtenaren die ze verzinnen!!!

 5. 1) iedereen heeft nu last van de betogingen wat ook veel geld kost voor bedrijven als nu ook die bedrijven de boeren zouden steunen en gans Brussel zouden blokkeren zodat al die paljassen van de EU C. niet meer naar buiten kunnen komen dan zal het snel opgelost zijn.
  2) waarom nemen ze Zwitserland niet als voorbeeld waar men enkel producten van buitenaf aankoopt die ze tekort hebben zo blijft het geld in eigen land , vandaar dat Zwitserland een rijk land is.

 6. Zolang die smerige klimaatleugen nog steeds niet ontmaskerd is, zal er niks veranderen. Mensen moeten blijven geloven in de klimaatleugen. Net zoals ze moeten blijven geloven in de maanlanding. De global warming is ongelooflijk smerig bedrog, het grootste bedrog in de geschiedenis.

  • Dat moet je ze wel nagegeven Immortal, waar of niet? Ze schenden zelf alle regels ( bouwen bouwen bouwen) maar de boeren hebben het gedaan. Voor bouwen geldt geen natura 2000 ( anders is een ambtenaar wel ergens fout en ging men in tunnelvisie, excuses genoeg) en voor de boeren is natura2000 dodelijk.

   Verzin het, het is nog knap ook. Je kan het zien iedereen zelfs, maar niemand ziet het kennelijk. of ik ben gek, soms geloof ik het.

  • Ooit zei Gorbatsjov: wij (in Rusland) hebben er 70 jaar over gedaan om het communisme af te schaffen en jullie in het Westen voeren het weer in.
   De man heeft 100% gelijk met die uitspraak.
   De ongekozen bende in Brussel is volop bezig om het communisme weer in te voeren. En als volk mag je dan als 100% slaaf die bende dienen. Niet voor niets zijn er steeds meer regeltjes, nog meer belastingen en straks de cbdc waarmee een flut ambtenaar jou en mijn uitgaven patroon kan controleren. Bij bij overschrijding van het waanzinnige CO2 voetafdruk mag je de 15 minutenstad niet meer uit.
   Walgelijke bende in dienst van usa en de WEF zooi.
   Deze politiek wordt heel bewust uitgevoerd. Niets hebben zij voor het volk over. NIETS!

  • Nooit te vroeg juichen, want onze – Deep State/ ordo illuminati/ the Cult-vijand slaapt nooit en hun in de loop van eeuwen opgebouwde belangen zijn te groot, zeg maar gerust immens.
   Een zwaluw maakt nog geen zomer.

   • O nee doe ik ook niet maar het is wel positief, ze houden hun rug recht en velen worden wakker. Met deze acties kan het niet meer door de mainstream aan de mensen worden onthouden. Iedereen ziet het. gr, marco

 7. Normaal organiseert “het Vrije Westen” toch een kleurenrevolutie met staatsgreep en al, om “het regime” te verdrijven dat corrupt is en niet verkozen is door het volk. Voldoen wij niet aan alle voorwaarden? Waarom “genieten” de burgers van Oost-Europa wel van zulke fraaie ingrepen “voor de democratie” en worden wij aan ons lot overgelaten onder de arrogantie van die WEF-hufters met hun gladde praatjes die ons zo valselijk kunne toelachen op de foto?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in