Verwijzend naar de rellen van vorige week in Washington heeft Facebook, dat net als Twitter de accounts van president Donald Trump heeft afgesloten, besloten om alle vermeldingen van “Stop the Steal”, de gemeenschappelijke slogan die mensen met zorgen over verkiezingsonregelmatigheden onlangs hebben verzameld, te verwijderen.

Volgens Facebook wordt deze zinsnede in verband gebracht met de campagne waarvan ze beweren dat deze ten onrechte beweert dat de verkiezingen in november gefraudeerd waren en men nu probeert om Trump koste wat kost aan de macht te houden.

De zuivering van Stop the Steal-groepen begon al in november, in die tijd werden ook zoekopdrachten naar hashtags zoals #stopthesteal gecensureerd, waarbij de resultaten leeg waren.

Oproepen tot geweld

Volgens Facebook wordt dit gedaan met betrekking tot een vermeende toename van de oproepen tot geweld. Tegelijkertijd geven ze toe dat er een einde is gekomen aan het organiseren van protesten tegen de verkiezingsuitslag die volgens hen tot geweld kan leiden.

De uitgebreide censuur zal worden voortgezet totdat Joe Biden op 20 januari wordt beëdigd als president.

Facebook stuurt nu meldingen die gebruikers aanmoedigen om groepen te verlaten die “desinformatie” over Coronavirus posten

Conservatieve Tucker Carlson breekt kijkersrecord in de V.S.

3 REACTIES

 1. Kijk! Martin Bosma (PVV) pakt Twitter en YouTube aan: ‘Social media zijn nieuwe wereldregering en bepalen wat mag!’

  ‘We kunnen steeds minder zeggen’ aldus Martin Bosma nadat ook YouTube de Amerikaanse president Donald Trump in de ban heeft gedaan. Bosma maakt zich enorm zorgen over de blindelingse Trump-haat van (linkse) journalisten en politici die niet inzien dat we afstevenen op een ramp. De vrije mening delft het onderspit door de massale censuur van Big Tech.

  https://youtu.be/NU0pOAGHnuk

 2. Tja, reden: ze zijn doodsbang voor conservatieven; ze schijten hun broek vol.

  maar isis kon lekker adverteren, filmpjes van executies zetten, Iran kan oproepen tot het uitmoorden van alle joden…

  het geeft aan, dat er inderdaad massaal gefraudeerd is bij de verkiezingen.
  Als dat NIET zo was, waarom dan geen hertelling en geen vervolging?

  Vanmorgen was er in Italie een gezworen verklaring van een IT man, die samen met amerikanen het programma en de resultaten van de verkiezingen gemaipuleerd heeft.. (via de maincomputers in Duitsland)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here