Hippopx.com / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Experts raden aan om insectenmeel te verstoppen in populaire voedingsmiddelen, omdat het duidelijk wordt dat het overwinnen van de “bah-factor” die geassocieerd wordt met insecten te veel blijkt te zijn voor Westerse consumenten, schrijft Raw Egg Nationalist.

Een paper dat werd gepresenteerd op het recente Europese congres over obesitas in Venetië, Italië, onthulde dat slechts 13% van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk aangaf bereid te zijn om regelmatig insecten te eten, waarbij 47% aangaf dit onder geen enkele omstandigheid te zullen doen.

De onderzoekers ontdekten dat de perceptie van het eten van insecten over het algemeen negatief was, met deelnemers die minder plezier en smaak verwachtten dan andere voedingsmiddelen.

De onderzoekers ontdekten echter dat het toevoegen van insectenmeel aan bewerkte voedingsmiddelen zoals brood, pasta en pizza zou kunnen helpen om de gevoelens van walging te overwinnen die gepaard gaan met het eten van insectenproducten.

Insectenmeel wordt al toegevoegd aan producten zoals energierepen en snackchips.

“De walgfactor die geassocieerd wordt met het eten van hele insecten zou overwonnen kunnen worden door insectenmeel te verwerken in bewerkte voedingsmiddelen. Dit is met succes gedaan met rijstproducten verrijkt met krekel- of sprinkhaanmeel in andere delen van de wereld,” zegt co-auteur Dr. Maxine Sharps van De Montfort University in een persbericht.

Voorstanders van het eten van insecten beweren dat ze een gewenst macronutriëntenprofiel hebben, omdat ze een rijke bron van eiwitten zijn, en dat ze gekweekt kunnen worden met een veel kleinere ecologische voetafdruk dan traditionele dierlijke eiwitbronnen. Ze beweren ook dat bevolkingsprognoses betekenen dat het simpelweg niet mogelijk zal zijn om een wereldbevolking van 10 miljard te voeden met dierlijk voedsel.

  Verbruikte windturbines-wieken een toenemend milieuprobleem

“Als insecten een mainstream onderdeel van het westerse dieet moeten worden, is de walgfactor een van de belangrijkste uitdagingen die overwonnen moet worden. Uiteindelijk is er misschien geen keus meer met de klimaatverandering en de verwachte groei van de wereldbevolking,” voegde Dr. Sharps toe.

De zogenaamde “alternatieve proteïne” industrie ondervindt hevige tegenstand, niet alleen van consumenten, die geen producten als “plantaardig vlees” en insecten willen consumeren, maar ook van wetgevers.

Twee Amerikaanse staten, Florida en Alabama, hebben nu een verbod ingesteld op in laboratoria gekweekt vlees en twee andere staten overwegen ook een verbod.

Na het ondertekenen van het wetsvoorstel in Florida zei gouverneur Ron DeSantis dat het zijn doel was om de “levendige landbouwindustrie” van zijn staat te beschermen tegen globalistische elites die traditionele landbouw, vooral veeteelt, de schuld willen geven van de klimaatverandering.

“Wat we hier beschermen is de industrie tegen de daden van de mens, tegen een ideologische agenda die de landbouw als het probleem wil aanwijzen, die dingen zoals het fokken van vee gebruikt als de vernietiging van ons klimaat,” zei DeSantis.

“Dit zullen mensen zijn die de rest van ons de les zullen lezen over zaken als de opwarming van de aarde, ze zullen zeggen dat je niet in een auto met verbrandingsmotor mag rijden, ze zullen zeggen dat landbouw slecht is en ondertussen vliegen ze naar Davos in hun privéjets.”

Ondanks zijn status als officieel “voedsel van de toekomst”, wordt in laboratoria gekweekt vlees achtervolgd door aanhoudende schandalen en steeds somberder beoordelingen van zijn potentieel, omdat het duidelijk wordt dat de technologie misschien niet schaalbaar is en zelfs aanzienlijk slechter voor het milieu zou kunnen zijn dan de dierlijke producten die het zou moeten vervangen.

  Klimaatwaanzin op de troon

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Begin etiketten te lezen”: Voedselproducenten betrapt op het stilletjes, bedrieglijk toevoegen van insecten aan ons voedselVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen splitsing in de weg van de EU
Volgend artikelWEF introduceert ‘hersenimplantaten’ om samenzweringstheorieën uit te roeien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Als bakkers niet eens (mogen!) weten wat ze in hun brood stoppen is het beter er maar helemaal van af te zien. De bekende “meel” producten zijn zowiezo slecht voor je gezondheid. Net als aardappelen bv is brood een slecht ‘vulmiddel’ in het dieet van de burger.

  Echt voedsel is wat we nodig hebben: (veel) groentjes, vlees, eieren, noten, fruit én kruiden is alles wat het lichaam nodig heeft om gezond te worden en te houden. Goed voedsel is niet alleen een bron van energie, maar vooral een natuurlijk geneesmiddel, want daar wordt je lichaam & geest BETER van.

  De fascisten zijn daarom al langer bezig de hele voedselketen te vernietigen! Om ons te dwingen hun chemische, synthetische gifzooi te eten.

  Btw; voor het koken/eten van je voedsel eerst alles goed afwassen met water en 15 min laten weken met baking soda om alle residue van landbouwgif of andere ‘beter makers’ uit de agenda van KillBill te verwijderen!

 2. Gebruik de “insecterscanner” op je mobiel tegen verborgen toevoegingen in producten. Afgezien van de walgingsfactor is het vermalen skelet van insecten een topper van bijwerkingen. De evolutie van ons verteringsstelsel mijd insecten als zijnde ongezond.

  • Misschien ben ik te achterdochtig maar ik zou nooit een app vertrouwen, ik zoek informatie liever zelf op. Ik heb trouwens een hekel aan al die apps op m’n telefoon.

   • Ik heb die app geprobeerd maar die werkt voor geen meter.

    Wij hebben onze eigen moestuin en boomgaard en hebben onze eigen slachtdieren. Wij eten steeds meer vlees en daar voelen wij ons zeer goed bij.
    Ik ben in de 70 en werk als een paard.

  • Insecten gaan door verschillende stadia heen
   Ei / larve / pop / volwassen insect
   Gestuurd door hormonen

   In usa al langer insecten in voeding
   In laatste 10 jaar, 5000 procent toename in transgender kinderen
   Via kim iversen yt channel
   Zou het met elkaar te maken hebben ?

 3. Zelfs de officiele medische websites beginnen al bij te stellen. Een paar jaar geleden was het ronduit slecht insecten te eten vanwege de parasieten die grote schade aan konden richten in je lichaam. Daar vind je nu niet zo gemakkelijk meer iets over. Wantrouwen dus dat medhub en die rotzooi niet eten.

  • Insecten bevatten chitine en alleen vogels kunnen dit verteren. Voor mensen is het gevaarlijk voor je darmen en dus ongezond. De verwachting is dat het aantal gevallen van darmkanker sterk gaat stijgen als mensen insecten gaan eten.

 4. Heeft iemand een lijst van producten die in Nederlandse en/of Belgische supermarkten worden verkocht die insecten bevatten?
  Ik heb het niet echt bijgehouden, druk met andere dingen, het enige specifieke product dat ik ken zijn de roze koeken waarin luizen zijn verwerkt voor de kleurstof, maar het liefste zou ik het eten van insecten volledig vermijden.

  • Er gebeuren wel meer rare dingen Edo. Ik vertrouw niet veel meer. Ik heb mijn waterfilters moeten vervangen. Had het ding pas een halfjaartje. Zelfs mijn vrouw schrok van de rotzooi die ze altijd heeft gedronken. Smerig je kan het niet geloven. Ook ik had de ranzigheid niet verwacht en ik ben de complotdenker.

   Vittens beweerde dat ik grondwater uit de kraan kreeg. Vergeet het maar.

   • Klopt, Gijp, maar veel dingen die smerig lijken hebben een natuurlijke oorzaak. Het zou wel interessant zijn om nader te onderzoeken waar die rotzooi uit bestaat, of het gewoon organisch materiaal is, misschien wel van oude plantenwortels, of dat het meer recente chemische door de mens veroorzaakte vervuiling is. Ik heb in Nepal wel eens uit een beekje gedronken dat redelijk schoon leek. Toen ik terug in het hostel keek naar de inhoud van mijn waterfles was het water geel, er zat ook wat glibberig slijm in. Waarschijnlijk gewoon vrij onschuldig organisch materiaal, ik ben er niet ziek van geworden. Goede training voor het immuunsysteem denk ik dan maar.
    Wat betreft het eten van insecten is het natuurlijk dat je die af en toe per ongeluk wat binnen krijgt, maar nooit in grote hoeveelheden. Dat laatste is volgens diverse onderzoekers niet gezond, weer anderen beweren dat het geen kwaad kan, maar die schildjes zijn niet verteerbaar en daarom denk ik niet gezond. Omdat ik om spirituele redenen er voor kies om vegetarisch te eten wil ik ook geen insecten eten, of het eten ervan nou gezond is of niet, voor zover ik daar controle over heb.

    • Hier heb je mogelijk een punt, vandaag sprak ik een medewerker van Vittens en ik vroeg of Veenendaal grondwater heeft, ze hebben in het bos hier op de Heuvelrug een pompinstallatie staanwaar ik elke dag langs loop. Zie je niks van, een kleine bunker wel zwaar beveiligd en ik mocht een keer binnen kijken. Misschien wel tegen het protocol, maar wie kan zo’n geweldige en charmante kerel als ik wat weigeren. Enfin, zag het. Zie er ook profi uit allemaal

     Hij bezwoer me van vanmiddag van wel. Misschien een storing opperde hij, een breuk en omleiding en is er wat meegekomen. Ik heb helaas de filters weggegooid. Maar het schijnt dat Vittens altijd bereid is, na toestemming natuurlijk om de tuin in te komen om een monster te nemen. Kan je je voor aanmelden. Hoef je niet voor thuis te zijn. Dan tappen ze wat.

     Ik kijk het nog een half jaar aan met de nieuwe filters. Voor oppervlakte water zou ik ze zeker nemen. Nu effe het voordeel van de twijfel voor Vittens

     • Ik had dat ding trouwens gekocht voor noodgevallen. Maar als je hem hebt wil je hem ook gebruiken. En de filters werken. Dat is een feit. Maar is de rotzooi gevaarlijk?

      In de Botlek of naast Hoogovens zou ik zo’n filter toch maar aanschaffen.

 5. Als u na een uur na het eten van gevulde broodjes plotseling diarree heeft,na U bekende broodjes,die u altijd probleemloos verorberde,,dan dient u zich zorgen te maken.Zeker,wanneer het broodjes betreft van verschillende leveranciers.Zo verging het ondergetekende.
  Een en ander hebben wij te danken aan de Protic fabriek te Bergen op Zoom.
  Vergeet U niet,dat wij inmiddels MET het Engelse Oxford de Europese WEF proeftuin zijn.Een “bloeiende toekomst”.Ik dank U!

 6. Ik bak zelf mijn brood van eigen gemalen amandelen en zonnebloempitten.
  Ik vertrouw niets meer.
  In duitsland zou er een app zijn die je kan gebruiken om een product te scannen.die zou aangeven of er van dat vieze spul in zit.

 7. Download de app “insekten scanner”

  Daarmee kun je de barcodes van voedsel scannen en meteen uitvinden of er insecten in verwerkt zijn. En dan die producten boycotten.

 8. This Is Your WAKE UP CALL!

  To see everything that is not you, and see that which has never left you. Behind every thought, feeling, appearance is an alive window of presence an infinite being piercing through all form, ignorance and that which clouds the everlasting aliveness of this moment.
  https://youtu.be/NjW2mj4-mQ4?si=nMw_DkJAkyt_wKXC

  The Personal Impact of Permaculture by Permaculture Institute of North America. https://youtu.be/jDABI_Ysh9A?si=vsAg7FbQAL69lzFW

 9. “Ze beweren ook dat bevolkingsprognoses betekenen dat het simpelweg niet mogelijk zal zijn om een wereldbevolking van 10 miljard te voeden met dierlijk voedsel.”

  Daarom gaat alles in de fik en zijn ze mensen, kippen, varkens, bijen en koeien aan het ruimen.

 10. Living from your heart means that you live from compassion, trust, acceptance, love, joy and surrender. It means that you learn to be completely yourself and learn to accept and embrace what is, step by step. It’s embracing your intuition and taking your thoughts less seriously. Open your eyes, the eyes of your heart.

  Tips to open your heart

  Selflessness. Give more of yourself.
  Nothing heals your heart and inner peace better than forgiveness.
  Gratitude is become more in acceptance.
  Be empathetic, understanding and show compassion.
  There is nothing as beautiful as the innocence and joy of a child is play in becoming in the flow from unconditional love.
  Learn new things and explore new interests; improve communication and listening skills; commit to more frequent and quality connections with others; clarify and inform yourself and others. When our heart is broken, time is needed to grieve, process, heal and grow from the experience.

  But what happens if we don’t give ourselves this time?
  Tips to heal your heart chakra.
  https://youtu.be/bAB0AgftOjQ?si=Xr_MlpS8SI_rXs2s

 11. Het zou verboden moeten worden op artikelen te reageren met lange en in het Engels geschreven berichten. Het leest veel lastiger en daarnaast is het onvriendelijk voor mensen die het Engels niet machtig zijn! Kan de redactie van Frontnews hier niet wat aan doen, want het loopt soms echt de spuigaten uit, met die lange en ook nog in het Engels geschreven rracties

 12. Cath ,,, helemaal mee eens / ik scroll engelstalige reacties ( van bijbelse lengte en teveel technische info meteen door! ] ik.beheers het Engels heel goed, maar ik wil gewoon Nederkandse korte en krachtige reacties lezen ! ) iets voor de redactie, hou het kort en in het Nederlands “!!!

 13. Er zijn zeker ergere dingen in het leven. Engelse teksten, zijn eenvoudig te vertalen, klik met de rechter muisknop op de Engelse tekst en vind vertalen naar het Nederlands. Wat kan het leven eenvoudig zijn, als we weten wat te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in