De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó (MTI/Zoltán Máthé)

Het Europees Parlement is een corrupte organisatie zonder geloofwaardigheid na de recente corruptieschandalen, aldus de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

In een interview met het radiostation Kossuth op zondag zei de Hongaarse minister: “Zeer weinig besluiten, verklaringen en resoluties van het Europees Parlement hebben Europa daadwerkelijk geholpen,” bericht Remix.

“De geloofwaardigheid van het Europees Parlement is praktisch nul, de laatste corruptiekwesties hebben duidelijk aangetoond dat we het hebben over een van de meest corrupte organisaties ter wereld.”

De afgelopen maanden is de EU verwikkeld geweest in het Qatargate corruptieschandaal, waarbij de Belgische politie het socialistische Europarlementslid Eva Kaili en anderen arresteerde omdat ze meer dan 1,5 miljoen euro aan omkoopsommen zouden hebben aangenomen, die in papieren zakken en koffers werden gevonden. Sindsdien is ook de socialistische afgevaardigde Marc Tarabella gearresteerd op beschuldiging van corruptie en omkoping en heeft de politie ook op andere locaties invallen gedaan.

Szijjártó zei dat corruptie niet het enige probleem is, maar dat besluiten van de EU-wetgever “meestal schadelijk zijn voor Europa”.

“Iedereen weet dat de nabijheid van de oorlog hier in Europa veel problemen en uitdagingen veroorzaakt. Het is ook duidelijk dat dezelfde negatieve gevolgen zich niet enkele duizenden kilometers of een oceaan verderop voordoen, maar wij hier in Europa worden voortdurend met deze uitdagingen geconfronteerd.”

Szijjártó beschuldigde de sancties van de Europese Unie tegen Rusland ervan een verlammend effect te hebben op de Europese economie, terwijl ze Rusland vrijwel niets doen.

“De sancties hebben gefaald,” aldus Szijjártó, die eraan toevoegde dat de wapenleveranties van Europese landen aan Oekraïne de oorlog alleen maar verlengen.

Bye Bye 1991-2022: Het harde werk begint nu - Welkom bij het Nieuwe Grote Spel op crack

“Dit is nu een regionale oorlog met wereldwijde gevolgen, en we moeten voorkomen dat het een wereldwijde oorlog wordt,” zei hij tegen de luisteraars. “Als we uit de trans-Atlantische bubbel stappen, is het overduidelijk dat de stemmen voor vrede en het verlangen naar vrede veel luider klinken dan de mainstream liberale media in de trans-Atlantische wereld ons willen doen geloven.”

Szijjártó voorspelde dat ook het 10e sanctiepakket waarover de Europese Unie beraadslaagt, zou mislukken, en wees erop dat Hongarije geen steun zou verlenen aan sancties tegen de uitvoer van Russische kernbrandstof.

“Elke beperkende maatregel met betrekking tot kernenergie zou de veiligheid van de Hongaarse energievoorziening in gevaar brengen. Momenteel voorziet de (door Rusland gebouwde) kerncentrale van Paks in de helft van de Hongaarse elektriciteit en een derde van de totale energiebehoefte. Als de kerncentrale van Paks door een verbod op nucleaire brandstoffen buiten werking zou raken, zou de energievoorziening van het land onmogelijk worden,” aldus Szijjártó.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken reageerde ook op recente opmerkingen van zijn Slowaakse ambtgenoot Rastislav Kácer, die Hongarije ervan beschuldigde plannen te hebben om voormalig grondgebied dat nu deel uitmaakt van Slowakije terug te winnen als Rusland de oorlog wint.

Hij noemde de opmerkingen “een politieke constructie” die goed past in de reeks uitspraken van de Europese liberale mainstream die bedoeld zijn om zijn land te isoleren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Geheim plan: EU lanceert grootschalig vestigingsprogramma voor miljoenen AfrikanenVolg Frontnieuws op Telegram

De Europese Unie is dicht bij een ineenstorting - Het hele systeem is tot in de kern verrot

Lees meer over:

Vorig artikelEU stuurt “desinformatiedeskundigen” de hele wereld rond
Volgend artikelTijd voor nog een vernederende mislukking voor het verdwijnende Amerikaanse Imperium
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

  1. De EC is nog rotter.
    Die kiezen elkaar.
    Vroeger werd zoiets dictatuur genoemd, tegenwoordig heet het “democratie”, wat dat woord ook moge betekenen.

  2. Vandaag vergadert de EU over de Hongaarse weigering de homowetten te accepteren. Als Hongarije de homowetten niet accepteert moeten ze uit de EU van homo Rutte. De EU is een homoclubje geworden met alle gevolgen van dien.

    • Daarom dat ze Zelenskaka zo graag zien…de bultenaar van de Notre EU..zo lopen er veel rond in dat gedrochten-clubje..in Brussel waar nieuwe of zéér oude ziektes terug opduiken..was vroeger een moeras..een uitgelezen kans om het in zijn oudheid te herstellen…

  3. Allereerst de kop van dit artikel is dat een aardbeving door de mens veroorzaakt kan worden Dit kan tenzij en als ze een giga atoombom ergens neergooien….. En ten tweede zijn aarbevingen in Turkeije niet iets van deze tijd alleen maar heeft al vele euwen plaatsgevonden dit staat in de h.schrift alle vermeld……Syrie dan komt heeft meest voor in de schrift van duizenden jaren geleden toen die werd opgesteld Dus grote onzin van die Hongaar…… Wat wel waar is dat de opgezette EU van ongeveer 25 jaren geleden een grote corrupte bende is en door deze bende schurken is opgericht!!!!!Nedeland liep voorop en heeft al jaren enkele homo’s en lesbische aan het beleid gebracht… Vandaar dat hongarije al altijd een land was en is waar ook koningen en keizers enz….hebben geregeerd denk maar eens aan de Oostenrijkse en Hongaarse samenwerking…… In Oostenrijk heerst nu nog dictatuur in verdoezelde vorm Het waren beiden koningrijken gezinden die nu nog in Nederland heersen echter het domme schapenvolk kijken nu nog naar Blauwbloed en staan te zwaaien als ze langs komen……….Ik zeg ,,,,,langs,, komen!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in