De Europese Unie heeft aangekondigd X permanent te sluiten als Elon Musk niet onmiddellijk alternatieve media van het platform verbant. Op maandag kondigde de EU aan een “formele inbreukprocedure” te starten tegen X vanwege een onlangs geïmplementeerde wet die bedoeld is om onafhankelijke media hard aan te pakken.

Infowars.com bericht: Alex Jones reageert op het onderzoek van de EU naar X:

De aankondiging van het onderzoek komt weken nadat X (voorheen Twitter) werd gevraagd om garanties te geven dat het voldoet aan de voorwaarden van de Digital Service Act van het Europese blok. Volgens deze wet, die in augustus van kracht werd, kan een bedrijf een boete krijgen tot 6% van het wereldwijde jaarinkomen of een verbod om in de EU actief te zijn als blijkt dat het de ingrijpende wetgeving heeft overtreden.

“Vandaag openen we formele inbreukprocedures tegen X”, schreef Thierry Breton, de EU-commissaris die verantwoordelijk is voor de handhaving van de wet, maandag in een bericht op het sociale netwerk.

Breton voegde eraan toe dat de stap was genomen als reactie op een “vermoedelijke schending van verplichtingen om illegale inhoud en desinformatie tegen te gaan; vermoedelijke schending van transparantieverplichtingen” en “vermoedelijk misleidend ontwerp van de gebruikersinterface”.

  Adolf Hitler krijgt een Covid-certificaat, terwijl de media speculeren over de vraag of EU-veiligheidssleutels werden gestolen

Het onderzoek zal ook kijken naar de effectiviteit van X’s ‘community notes’, waarin gebruikers feiten kunnen controleren of commentaar kunnen geven op de juistheid van bepaalde berichten.

In een reactie op de aanklacht op maandag zei X dat het “meewerkt aan het regelgevingsproces” en voegde eraan toe dat het “belangrijk is dat dit proces vrij blijft van politieke invloed en de wet volgt.”

Het platform, dat vorig jaar het onderwerp was van een miljardenovername door Elon Musk, zei dat het zich richtte op het “creëren van een veilige en inclusieve omgeving” voor zijn gebruikers, wat het zei af te wegen tegen het “beschermen van de vrijheid van meningsuiting.” Ten tijde van de overname noemde Musk zichzelf een “vrijheid van meningsuiting absolutist.”.

Op 10 oktober waarschuwde de EU X in een formele brief dat het “aanwijzingen” had ontvangen dat het social mediaplatform “werd gebruikt om illegale inhoud en desinformatie in de EU te verspreiden” in verband met de aanval van Hamas in Israël op 7 oktober.

In een brief aan Breton zei Linda Yaccarino, chief executive van X, dat het bedrijf “bezig was om de operationele behoeften van dit zich snel ontwikkelende conflict aan te pakken.” Ze voegde eraan toe dat X honderden accounts die gelieerd zijn aan Hamas had verwijderd van de service.

Eerder dit jaar was X een van de techgiganten die een EU-gedragscode ondertekenden ter voorbereiding op de lancering van de Digital Services Act in augustus. X trok zich echter in mei terug uit de overeenkomst, wat leidde tot een reactie van Breton. “Je kunt wegrennen, maar je kunt je niet verstoppen,” waarschuwde hij Musk en X.

  'Geen migratie, geen gender, geen oorlog' - Hongarije's Viktor Orbán lanceert campagne in het EU-parlement tegen 'falend' leiderschap in Brussel

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Duitse politicus geeft openlijk toe: De Coronacrisis dient om de natiestaten af te schaffenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAl Gore zegt dat ‘klimaatverandering’ een ‘wereldwijde geestelijke gezondheidscrisis’ veroorzaakt
Volgend artikel‘Ziekte X komt eraan’: Bill Gates onthult mRNA-vaccin ‘wafel’-technologie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Vrijheid (dus ook die van meningsuiting) zou een van de ‘waarden’ zijn waar het westen voor staat. Ze voeren er zelfs oorlogen voor. Maar de spreekwoordelijke tolerantie wordt stap voor stap doelbewust afgeschaft. Het masker gaat af, de ‘voorvechters’ van de eu laten zien waarmee ze bezig zijn: het inrichten van een totalitaire staat, waar niemand om gevraagd heeft. Onwelgevallige politici en hun kiezers worden uitgesloten, en mensen die hun mening uiten worden vervolgd. Zo doemt het vermoeden op dat eu het 4e rijk is, compleet met uitsluiting en vervolging van andersdenkenden. En ondertussen met schuim op hun bek oorlog voeren om hun waardeloze ‘waarden’.

  • Hey Leo,
   eigenlijk hadden we het kunnen weten, toen gezegdwerd dat de Oekraine voor onze democratische waardes vocht, ging het om onze toekomstige waardes.
   Oppositie partijen verboden, media van de oppositie verboden, en iedereen het leger in om tegen de russen te vechten.
   Het laatste gebasseerd op de recente ontwikkelingen in Polen en het Duistereland.
   1984, koud hongerig en een oorlog tegen Eurazie, wie had dat ooit gedacht.

   • Ja Rommelaar, de donkere wolken boven onze vrijheid pakken al langer samen. Toen de eu ingevoerd werd, was het argument dat als er geen eu zou komen, het oorlog zou worden. De oorlog(en) die met de eu zogenaamd voorkomen zouden worden zijn er, ondanks de beloften toch gekomen. Dat bedoel ik met dat de maskers nu af zijn en de eu nu zijn schaamteloze repressie op haar bevolking botviert. Het zijn inderdaad de varkens van Animal Farm.

    • Ben jij één van de grote massa die vroeger, zoals in de jaren negentig, al die pro-EU onzinpraat van lui zoals ex-minister Donner (hij was het die zei dat bij een nexit ‘het licht uitgaat’ voor Nederland) geloofde? Ik heb een beetje het gevoel dat je een spijtoptant bent. Welkom i.i.g. bij de club van wakkeren (al is het mij een gruwel dat daar volgens mij niet weinige antizionisten zitten). Begreep je destijds dat invoering van de EU, een niet-militaire organisatie, als voorwaarde voor vrede een lulverhaal was omdat we toen al decennia lang in vrede leefden in Europa dankzij de (toen nog niet qua statuten en qua praktijk tot gore aanvalsorganisatie verworden) navo? Er is daarentegen geen betere waarborg tegen oorlogen als de decentrale natiestaat. Oorlog komt juist voort uit expansionisme, dat we nu al sinds eind jaren negentig zien in de expansie oostwaarts door de navo en de EU.

     • Volgens Deep State-knecht ex-minister van justitie (2002 – 2006) en vicepresident van de raad van state (2012 – 2018) Piet Hein Donner (1948) kon wat hem betreft de sharia ingevoerd worden, als daarvoor in ons land een meerderheid was.

 2. Laat ons hopen dat Poetin NIET……

  Een RAKETJE (zo’n snel) afschiet richting Europees parlement.
  jammer van de collateral damage.

  Er gaan veel mensen op stoute gedachten komen, pas op !

 3. Is er misschien een collecte voor Mr. Kinzhal lopende, januarie Davos en eentje voor Brussel?
  Dat zou wel een seen mooie oplossing kunnen zijn, zonder het zwarte gat Brussel zijn we in een paar jaar schulden vrij.

 4. Het vrije woord moet worden uitgebannen,dat mag al heel lang duidelijk zijn!
  Uitsluitend mag de massa zien wat de msm leugenaars u voorschotelen!
  Dat deed een kleine eeuw terug een Oostenrijker met een klein snorretje precies ook!
  Steeds meer wordt me duidelijk hoe zo ww 2 kon beginnen!
  En wij maar blèren; dit nooit meer
  Het wordt langzaam maar zeker over ons uitgerold!
  En de schapen blijven slapen,
  Wat brengt de nabije toekomst?
  Een langdurige blackout? (Waarvan natuurlijk Rusland en/of China de schuld van krijgen).
  Of deze keer een dodelijke bacterie,waar als snel een nieuwe gifprik voor zal zijn?
  Welterusten beste mede wereldburgers!
  Das vierte Reich, de EU , rolt zich voor de ogen van de wakkeren uit!
  Fijne feestdagen!

  • Marc, je spreekt mijn taal. Het is van het grootste belang dat de ONafhankelijke media een veel groter voetstuk krijgt. Het volk moet gedehypnotiseerd worden. Ze zijn teveel geestelijk vergiftigd waardoor ze de werkelijkheid uit het oog zijn verloren. Daarom is het zo belangrijk dat in de publieke kanalen Ongehoord Nieuws blijft bestaan en het liefst uitzend op betere tijden en uitgebreid wordt. Als er mogelijk een referendum (voor wat dan ook) komt dient men eerlijk en goed voorgelicht te worden wat met de huidige reguliere media onmogelijk is.
   Laten we als weldenkende burger ons inzetten voor eerlijke nieuwsgaring zodat onze tenen weer recht trekken.

  • Een Europees circus ! Met véééél clowns, rot corrupte, totaal waardeloze clowns bovendien, die nadat ze in de nationale circussen alles naar de kloten deden nog een rijkelijk loon komen opstrijken bij het EU circus. Ik denk daarbij aan belgische individuen zoals ene Verhofstadt , De Gucht , Van Rompaey, Charles Michel etc ….. De acrobaten, die zijn al lang vertrokken en werden vervangen door kreupele klootzakkken die in de laatste jaren van hun corrupt bestaan hun belastingvrije bankrekening nog wat komen spijzen ! Goochelaars zijn er echter nog wél ! Met name zij die, met uit hun hoed getoverd geld er in slaagden een oorlog tegen Rusland te beginnen ….en te verliezen … Dat laatste zal hun worst wezen zolang de rekening gespijsd wordt ….met uit de hoed getoverd geld ….

  • Als Musk hier toegeeft, kan hij stoppen met z’n X. Belangrijk is om deze onzin direct de kop in te drukken. Ik wist wel wat ik zou doen als de stakes zo hoog zijn, niet alleen financiëel, ook voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van informatie garing. (Ik zou die EU-lieden die hierbij betrokken zijn allemaal plots laten verdwijnen, een voor een, stuk voor stuk, waar ze zijn gebleven zal een groot raadsel blijven).

 5. Oh, maar het zal niet lang duren alvorens Frontnieuws aan de beurt is. Wijzelf die hier tikken staan natuurlijk al lang op de lijsten van de Staatsveiligheid. Vroeger stuurden we kettingbrieven. Misschien moeten we zo’n systeem onderhands als veiligheid inbouwen voor als de val dichtklapt.

  • Sowieso wel slim een andere lijn van communicatie te bedenken met ons allen want 1 druk op de knop en ze zetten ons stroom/internet uit en dan is het ook erg lastig iemand te horen of samen een vuist te maken.

  • Om die reden doen veel groepen al langer aan een papieren krant.
   Ze zagen het aankomen. Vanzelf. Dagelijks wordt nieuws weggedrongen door reclame.
   Commercie.
   Je kunt geeneens het weerbericht lezen of je wordt overstelpt door reclame, die blijft oppoppen wat je ook doet, die het hele internet infecteert. Dat is het hele, het enige virus.

  • Op dezelfde manier dat je nauwelijks nog een broek kan vinden die je normaal aan en uit kan trekken, ‘improved fit’, omdat ze zo smal zijn onderaan je enkels, om je sexy figuur dat zo steeds amorfer wordt te accentueren (iedere bejaarde doet eraan mee), zo wordt gendertransitie van een leuke aanpassing van de mode steeds meer een norm waar niemand aan ontkomt. Zo diep is de psychose van commercie die alles vervormt, die draait om seks.

  • Die broek moet voor de norm bij een vrouw zo strak in haar gleuf zitten dat de masturbatie vanzelf gaat. Wat het voor de man betekent laat zich raden.

   De politiek richt zich met de strop (das) meer op de kraag die zo nauw zit dat je stikt. Die lul boven op de romp is in erectie, tot er geen bloed meer in stroomt: de vrije meningsuiting. De masturbatie van uw vertegenwoordiger is dus van een hoger niveau. De bloedeloosheid wordt gecompenseerd op het slagveld.
   Dit is je vrijheid.

 6. Elon Musk zou de mensheid een grote dienst doen door “’n klusje” te regelen om Breton ’n handje te helpen om het juiste te doen, namelijk dit aardse leven verlaten.

 7. Waarom zijn ze daar bij de eu zo bang voor onafhankelijke media? Wij de bevolking weet het wel . Nieuwe verkiezingen zitten er aan te komen. Wij zullen jullie niet vergeten of vergeven .

 8. Wij hebben internet helemaal niet nodig, das het mooie.

  De afkickverschijnselen van geen internet zijn o.a:
  – drang naar communicatie
  -drang naar informatie
  -drang naar gehoord worden
  -drang om te luisteren naar anderen
  -terugkerend zelfinzicht
  -vergroot bewustzijn
  -tunnelvisie kan zomaar verdwijnen

  En nog veel meer….

  Kan niet wachten, kom maar op, kap maar af dat kut internet. Kan niet wachten op de terugkeer van mijn broeders en zusters.

  Ik wacbt op je! 😉

 9. Het begint allemaal wat op de tijd van voor de Franse revolutie te lijken , misschien komt er wel weer een half topless dame op de baricades te staan of wat dat in deze tijd mag zijn.
  We weten hoe dat voor de upperclass is afgelopen, ik zou me in een dergelijke positie toch eens afvragen wat er deze keer voor apparaat op het stadsplein voor de kerk komt staan .
  Als de VS en de complete NAVO er in de Oekraië al niks van bakken , hoe willen ze dan de deksel op Europa’s snelkook pan houden als daar de vlam in slaat.
  Alles wat geen goed gekeurde MSM is verbieden zal het hele proces misschien wat vertragen maar wat voor naam je het ook wil geven , De Geest is uit de Lamp en gaat niet meer terug

 10. Ja daar moet ik eens hard om lachen. Besseffen die onnozelaars niet dat elon musk ook internet verkoopt,dat hij satelieten heeft. Dan bied hij toch zijn satelieten goedkoop aan en goedkopere internet dan dat het nu kost. Ongeveer 175€ pm plus. 150€ voor sateliet eenmalig.
  Als heel dat gezever zo doorgaat zal ik gebruik maken van elon musk zijn internet. 🖕fyou Europese unie.

  • Ja Greet, daar dacht ik ook aan. Prachtige stunt in wording: hij is bezig aan een nw APP, met alle press die dit gaat geven wanneer X „buiten de EU gehouden wordt“ een APP lanceren met Crypto payment, VPN automatische re-routing en bel mogelijkheid. Zoiets stuurt hij vast op aan. Die zaad drogerij in Brussel zal naar ik verwacht ongelofelijk voor lul worden gezet ‼️

 11. Ik heb altijd geleerd dat kritiek goed is, opbouwend, innoverend, herstellend.
  Kritiek houdt wakker.
  Kritiek voorkomt gecorrumpeerde macht.
  Zoiets als de elkaar controlerende scheiding der machten.

  De ongekroonde zonnekoningen van de EU en hun bedrijfsvazallen hebben andere normen en waarden.
  Meer : my way or the highway.
  Zij zijn bang voor kritiek. Die ontmaskert hun doen en laten.
  Elon Musk krijgt de Julian Assange behandeling.
  Ook Julian Assange was enkel een doorgeefluik van berichten die hij kreeg van klokkenluiders.

  Thierry Breton : onthoud de naam.

  • In de berichtgeving van Julian Assange (1971) ontbrak structureel een land: de ziokhazaarse entiteit aka Israël, de bron van alle kwaad heden ten dage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in