De voedselpolitiek van de klimaatalarmbeweging is de laatste jaren geradicaliseerd – van het aanbevelen van minder vlees en meer groenten tot het dwingen van mensen om over te schakelen op het eten van insecten. Om deze trend te versnellen, hoeft de voedselproducent niet te verklaren dat zijn producten de controversiële insecten bevatten, schrijft Mats Dagerlind.

Duidelijke, nauwkeurige en volledige etikettering van alle levensmiddelen is al lang een leidend beginsel. De consument wordt geacht het recht te hebben te weten wat hij of zij binnenkrijgt, welke grondstoffen, additieven, hoeveelheden van een reeks stoffen, vitaminen en calorieën. Maar nu staat zogenaamd het voortbestaan van de planeet op het spel en om de ondergang van een vermeende klimaatcatastrofe te voorkomen, worden er uitzonderingen gemaakt.

Om de aarde te redden, is de boodschap dat we allemaal onze oude gewoonten moeten laten varen en progressief moeten denken. We moeten stoppen met vliegen, autorijden en nog veel meer. Zelfs onze eetgewoonten moeten veranderen, wil de aarde over enkele decennia niet hetzelfde lot ondergaan als Mars.

De boodschap: eet insecten – of de wereld vergaat

Minder vlees eten of zelfs vegetariër of veganist worden is niet langer voldoende. De toekomst van de planeet hangt nu af van de overstap naar een dieet op basis van insecten. Maar degenen die willen aandringen op deze verandering van dieet, stuiten op problemen met de houding van de burgers.

Het blijkt dat veel mensen bezwaren hebben tegen het eten van krekels en larven, en er is niet genoeg tijd om de houding van conservatieven en andersdenkenden te veranderen wanneer het klimaatarmageddon om de hoek loert. Daarom willen de autoriteiten nu een andere oplossing proberen.

  Boeing klokkenluider: Vliegtuigongelukken zijn 'inside job' van mondiale elite om Agenda 2030 in te luiden

Als voedselproducenten niet hoeven te vermelden dat hun producten insecten bevatten, zullen veel mensen die hun bezorgdheid hebben geuit deze producten kopen en consumeren zonder te weten wat ze in hun mond stoppen. In een later stadium zou dit kunnen worden onthuld en zouden de anti-insectenactivisten ervan kunnen worden overtuigd dat het slechts mentale blokkades waren die hen ervan weerhielden om te helpen de planeet te redden.

Geen noodzaak om producten te etiketteren

De EU, bekend om haar vele verstrekkende en gedetailleerde richtlijnen, ook in de voedselsector, is niet van plan om voedselproducenten te dwingen om op het etiket of anderszins aan te geven dat hun producten insecten bevatten.

Dit werd bevestigd door Stella Kyriakides, EU-commissaris voor gezondheid en voedselveiligheid, in antwoord op een vraag van SD-lid Charlie Weimers (Zweden Democraten). Het besluit komt kort nadat Brussel krekels en larven toestond in producten die bestemd zijn voor menselijke consumptie.

“De Commissie heeft momenteel geen plannen voor aanvullende etiketteringsvoorschriften voor levensmiddelen die insecten bevatten,” verduidelijkte Kyriakides.

Volgens de Europese Commissie garandeert de bestaande wetgeving voldoende dat consumenten worden geïnformeerd over de inhoud van levensmiddelen.

Keuzevrijheid in gevaar

Bij de publicatie van de toelating werd aangekondigd dat de overstap naar “alternatieve eiwitbronnen” een vrije keuze zou zijn. Het doel is echter om de overgang te versnellen en meer mensen ertoe aan te zetten hun eetgewoonten te veranderen door de inhoud van de producten niet op het etiket te vermelden.

In een gesprek met Breitbart Europe toonde Weimers zich bezorgd dat het ontbreken van duidelijke voorschriften voor het etiketteren van producten die insecten bevatten zal leiden naleving en dat veel mensen niet zullen weten wat ze eigenlijk eten.

  De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen

“De Europese Commissie is onoprecht door het gebruik van insecten gelijk te stellen aan elke andere bron van milieuvriendelijke eiwitten in de voedselproductie,” aldus het Zweedse parlementslid.

Verder vergeleek Weimer de gebeurtenissen in de EU met de dystopische film Soylent Green en stelde dat niet alles genormaliseerd moet worden, zelfs niet in naam van klimaatbescherming.

“Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het eten van insecten en larven, en daar heb ik begrip voor. Voedingsmiddelen die geleedpotigen bevatten, moeten duidelijk en zichtbaar op de voorkant worden vermeld – niet alleen de Latijnse naam van het insect in de ingrediëntenlijst – zodat consumenten een geïnformeerde keuze kunnen maken.”

Schoolkinderen worden gedwongen krekels en larven te eten

Mevrouw Kyriakides ontkent dat de Europese Commissie onder invloed staat van het World Economic Forum (WEF), waar de grootste druk vandaan komt om omwille van het klimaat over te schakelen op het eten van insecten. Ook wil ze niet toegeven dat de Europese Commissie de consument probeert te misleiden door de industrie niet te verplichten haar insectenproducten duidelijk te etiketteren.

Insecten-pushers zijn ook bekritiseerd omdat ze kinderen als hun belangrijkste doelgroep en boegbeelden gebruiken, wat in het algemeen ook kenmerkend is voor de klimaatalarmistenbeweging. In landen als het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn kinderen op scholen gedwongen om krekels en larven te eten, in de hoop dat ze zich niet zullen uitspreken en volgzamer zullen zijn. Men hoopt ook dat kinderen als volgende stap hun ouders zullen overtuigen om insecten te gaan eten.

Hongarije voert etikettering in

Een land dat geen onduidelijkheid in supermarkten accepteert over welke producten insecten bevatten, is Hongarije. Op nationaal niveau voert het nu een verplichte etikettering van al deze producten in, zodat geen enkele consument het risico loopt iets te kopen en op te eten waarvoor hij of zij niet bewust heeft gekozen.

  "U moet uw kinderen inenten," decreteerde Bankier in 1999

Landbouwminister István Nagy van het land bekritiseerde de EU ten tijde van het besluit en maakte duidelijk dat de regering het Hongaarse volk zal beschermen als Brussel het laat afweten.

De Europese Commissie brengt onze gastronomische tradities en eetgewoonten in gevaar.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Gemalen insecten “additief” zit nu in pizza, pasta en granen in de hele EUVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFinland treedt toe tot de NAVO in een onheilspellende maar passende historische coming out
Volgend artikelF-35 paraatheidscijfers staan NAVO’s oorlogsplanning in de weg
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

50 REACTIES

 1. Mag Ik even een paar dingen opmerken.
  Ook hier in Bulgarije en Roemenie zijn de boeren aan het protesteren tegen het landbouwbeleid van de EU,
  namelijk dat de EU boeren een kwaliteitsgarantie moeten afgeven bij hun producten, wat niet geldt voor Oekraine.
  Zie de plofkippen van MHP uit het Oekrainse MHP nabij Lviv.
  Dan komen we bij het volgende punt wat momenteel speelt, namelijk het door de Navo willen leveren van munitie met uraniumverrijking.
  Met andere woorden de grond in Oekraine wordt vergiftigd met Uranium wat weer door de planten opgenomen wordt en uiteindelijk op Uw en mijn bord terecht komt.
  Want vergis je niet dat Oekraine geen kwaliteitsgarantie hoef te geven.
  Denk hier maar eens wat verder over na.
  Voor mij begint het steeds duidelijker te worden dat de oorlog in Oekraine voor een groot deel gevoerd wordt om Bayer/Monsanto de kans te geven om nog een groeter deel van de voedselproductie in handen te krijgen en die hele oorlog geen ene fuck te maken heeft met ideologie maar puur om grote conglomeraten meer geld te laten verdienen en daarmee meer macht over de bevolking te krijgen.

   • Iets anders en ook weer niet. Kalvermesterij De Van Drie Group is in Nederland vrijgesteld van de ‘stikstofuitstoot’.
    De enige twee gebieden in de wereld met een stikstofprobleem zijn Nederland en Vlaanderen. In Brussel en Wallonië hebben de boeren geen centje last.
    Zou het iets met Treestate City te maken hebben?

    • Precies! Boeren weg en alles volproppen met flats (15 minuten steden) datacentra, windmolens en zonnecollectoren en voila!! Tristate City is geboren.

  • Ik koop bij de boer…bijna alles behalve wc papier enzo Vertrouw helemaal niks meer…

   .die insecten hebben veelal parasieten in zich die niet altijd doodgaan met koken
   ook behoeven zij niet gekookt soms in koekjes deeg burgers.
   mensen eet ze niet!!!!! Je hebt het maagzuur van een vogel nodig om insecten te verteren en te ontsmetten!!!!en parasieteitjes te elimineren.

 2. Op ALLE verpakte voedsel moet de inhoud vermeld staan.
  Nu denkt die E,.C. te kunnen volkstaan met : “kans op allergieën”.
  Trap er niet in !

  De mens is NIET geschikt om insekten te eten. Het verteert amper / niet.
  Gekweekte insekten zijn een bron van parasieten – en dat is heel gevaarlijk.
  Verder : het kweken van insekten kosten meer voedings-stoffen dan het houden van runderen, schapen, enz.

  • Ik eet helemaal geen prefabvoer meer. Koop bijna alles bij de boer hier in het dorp. Is nog goedkoper ook. Echte melk direct van de koe, groente van datzelfde boerenbedrijf in combi met de buurboeren. De criminele hufters naaien mij geen insecten aan. De eerste de beste winkel waar ik die insectenrotzooi ontdek gaat meteen max op de socials.

 3. Vanaf nu dus enkel eerlijk vlees kopen dat duidelijk herkenbaar is.
  Enkel dus biefstukjes, karbonades etc.
  Geen samengestelde vleesproducten dus.

  • Ja ook om andere redenen, al jaren koop ik geen processed vlees meer b.v. de kipschnitzeltjes, worstjes etc. de kwaliteit is enkele jaren geleden plots fors onderuit gegaan, het is tegenwoordig echt troep, afvalvlees. Ook het gehakt in de supermarkt is puur afvalvlees. Ik draai voortaan zelf m’n gehakt uit riblappen en speklapjes, is ook veel lekkerder. Die Silvercrest vleesmolen van de Lidl doet ’t prima!

   • Ben al 50 jaar vega, niet wegens linkse achtergrond, integendeel, ik stem vol overtuiging FvD. Inmiddels ben ik een 70er en kerngezond. Stem straks op een partij die echt voor de Nederlander opkomt. Vergeet het fakenieuws van de Nederlandse Propaganda Omroep. Laat die overheisspreekbuis maar uit en zoek op ONafhankelijk nieuws via internet. Vergeet ook de stemwijzers. Daar staan beloftes die nooit uitkomen. Kijk naar het stemgedrag in de Kamer, dat is wat telt.

 4. Beste Henk,
  Inderdaad, voor zolang dat mag duren. Men is inmiddels ook flink bezig om veevoer met MNRA te mengen.
  Ook is men reeds aan het bedenken om vee te vaccineren met dat spul.
  Het gaat dus nog wel verder dan ‘slechts’ antibiotica en vloeistoffen in vlees spuiten.

   • Goed bedoelde actie, maar leer eens een keer punten, komma’s en hoofdletters te gebruiken. Je hebt op zijn minst lagere school gehad .

    Je kunt kennelijk lezen.

    Gebruik verdomme die kennis dan ook

 5. Misschien moeten consumenten eisen dat fabrikanten wel aangeven wat er in zit. Volgens mij kan dat via een rechtszitting wel. Eenmaal uitspraak zal het voor alle fabrikanten gaan gelden. Of de rechters moeten D66er zijn, dan wordt het een ander verhaal.

 6. Hoeven jullie ook niet aan te geven.Maak alles from scratch.En wat ik kook komt van de organische winkel.Rot op,vies volk.

 7. Voor een heel groot deel hebben wij als consumenten de macht wat we in ons mond stoppen.
  Dus geen kant-en-klaarproducten, ook niet uit natuurvoedingswinkels als ze niet de garantie kunnen geven dat er geen rotzooi inzit. Eet zoveel mogelijk van biologisch-dynamisch oorsprong. In de BD landbouw en veeteelt MAG geen gebruik worden gemaakt van voor mens, dier en milieu schadelijke stoffen.
  Ik ga ervan uit dat alle WEFfers en WEF gelieerden alleen dergelijk voedsel nemen omdat ze weten wat ander voedsel met hen doet. En dat zullen ze tot nu toe wel altijd hebben gedaan.
  Koop dus alles vers en zoveel mogelijk bij de oorsprong waar het voedsel vandaan komt. En let op dat men natuurlijke voedingsstoffen gebruikt. Dus geen bijvoer met gemanipuleerde mais en soja. Niet 100% zeker dat het zo is, want die (toekomstige) mRNA in sla ed, dat kun je vermoedelijk niet aantonen.
  Maar streven naar zo natuurlijk mogelijke voeding komt sowieso de gezondheid ten goede!
  Fijne Pasen met ieder die je dierbaar is.

  • Op 24 + 25 maart 2014 vond in Den Haag de Nuclear Security Summit plaats en op dag twee mochten de regeringsleiders op uitnodiging van Billy & Màx een vorkje meeprikken op paleis huis ten bosch.
   Het diner is niet bekend, maar er werd biologisch gekookt.

   • gatverdamme ik zie het al voor me; max en alex aan de bio biefstuk ik kots er van vuile smeerlappen!!!! Geven jullie het voorbeeld maar eens aan het plebs!!!! laat je zien op tv met wat krekels in je waffel!!!!! akelig hypocriet onkoninklijk bastaard tuig!!!!

 8. Het nieuwe normaal menu bestaat uit het volgende: Kankerbiefstuk, Tumorvink, Mrnakarbonade met Chintinkrekel, Kakkerlakbrei, Larveparasieters en papier zoals de lege Ijsbergsla.

 9. Ruck Futte april 8, 2023 at 13:31

  Bedankt voor de link, interessant artikel.

  Bizar is dit, ergo de vleesvervangers zijn dus ook niet te vertrouwen, niet dat ik vegetarisch ben maar er is een stofje in het vlees wat noodzakelijk is voor het gezond functioneren van de mens, verder zijn er plannen in Amerika om alle runderen, schapen te vaccineren.

  Eers kwam het groeihormoon vlees uit de USA naar Europa en nu in de nabije toekomst gevaccineerd vlees.

  Er zijn miljarden vaccins over dan behoef je als complotdenker niet lang na te denken wat de EU leiders met het consumptie vlees van plan zijn.

  Ook de pluimveehouderij staat op het punt om gedwongen te worden om hun kippen te laten vaccineren dus een win win situatie voor de Amerikaanse Big Pharma om zijn typhus rotzooi in consumptie dieren te injecteren.

 10. Door nu alles af te schuiven op de klimaat verandering is alles veroorloofd bij de politiek.
  1) Zodat ze de gezamenlijke betrouwbare goedkope energie voorzieningen te kunnen afbreken, voor peperdure onbetrouwbare beperkte energie vormen.
  2) Zodat ze onze goedkope voedingsrijk voedsel producten kunnen vervangen voor met gepatenteerde toevoegingen van vergiftigde ingrediënten en synthetische rotzooi voor mega hoge prijzen.
  3) Zodat ze relatief goedkope milieuvriendelijke en onafhankelijke transport/vervoer op fossiele brandstoffen die onbeperkt op voorraad zijn te gaan verbieden, zodat ze peperdure milieu onvriendelijke elektrische voertuigen wat eigenlijk rijdende bommen zijn met een zeer beperkte actie radius op de markt kunnen zetten.
  4) Zodat ze het contante monopolie geld kunnen vervangen voor een digitale versie die voor geprogrammeerd is. Zodat exact zichtbaar wordt wie wat koopt en zo iedereen dwingt wie wat mag kopen of eten en drinken.
  5) Zodat ze iedereen willen injecteren met rotzooi, zodat iedereen onvruchtbaar wordt en zo willoos, zodat iedereen gehoorzaam wordt aan de staat en er afhankelijk van wordt.

  Als je alle punten bekijkt, gaat het helemaal niet om de klimaatverandering of om onze gezondheid. Het gaat om ons te knechten en alles van ons af te pakken, zodat de multinationale coöperaties alles in handen krijgen via hun maffia praktijken. Want domme arme zieke zwakke afhankelijke mensen zijn nu eenmaal volgzamer aan de zelf benoemde autoriteiten, dan intelligente rijke sterke gezonde onafhankelijke mensen.

  Ze zijn er al heel ver in gevorderd, want ruim de meerderheid heeft zich al laten verleiden om al die onzinnige maatregelen te accepteren als de enige waarheid.

  Vrijheid heeft iedereen, alleen je moet er zelf voor willen vechten om het te kunnen behouden. De staat probeert ons constant te verleiden door te suggereren dat zij over ons willen WAKEN. Alleen met dat WAKEN wordt heel iets anders mee bedoeld dat wat wij interpreteren. Dat is met alles wat zij ons proberen op te leggen. Het is exact telkens precies andersom, dan wat wij interpreteren. Dus wees alert met die charlatans.

 11. Ik hoop toch dat iemand dat uit gaat zoeken, ik ben het zó zat dat opdringen en dan ook nog zonder dat je het kan weten en dat mensen dit dan ook kunnen weigeren om te kopen.

 12. Ik kan dit niet anders zien dan een directe aanval op mijn gezin.

  Vlees is nog mijn minste zorg. Dat koop ik dan gewoon in grote stukken. Misschien onze levenstijl veranderen en niet meer naar de slager gaan, maar een boer vinden voor vleespakketten.

  Maar in de Italiaanse bol die mijn dochter bv graag eet, hoe weet ik of daar Krekelmeel in zit of een ander vaag insect?

  Hoe zit het met de pasta’s? Van macaroni tot lasagna. Van spaghetti tot pizza. Van gnocchi tot risotto.

  Hoe zit het met gewoon brood, puntjes of bolletjes, gebak, roggebrood, crackers, pistoletten, croissants etc?

  Echt bizar dit.

 13. Ik las een verslag van een kleine kippeboerin in USA; zij kocht altijd voer bij een heel groot bedrijf, en plotseling stopten de kippen met leggen.
  Zij vertrouwde het niet en ging inkopen bij een klein bedrijf.
  Na twee dagen legden de kippen weer.
  De prijs van eitjes in de winkel is enorm veel te hoog…

  Dit naast de vele “spontane”branden in voedsel verwerkende industrie….
  Opzet: voedselprijzen doen stijgen…

 14. Nou, daar zie ik een gat in de markt voor een keurmerk: “INSECTENVRIJ”
  Een kijken hoe lang wie daar niet mee adverteeert, het volhoudt tegen de concurrent die wel een label mag voeren.

 15. De nazi’s waren niet zo smerig als de eu.
  Het wordt tijd dat we met zn allen op naar brussel gaan, dit kunnen we niet aan onze kids over laten. Pres.Putin, aub gooi n flinke bom op dit gaies…

 16. Alleen nog pure en onbewerkte producten kopen! Ik moet ineens denken aan ‘de vlieg in de soep’, dat verafschuwde iedereen en nu gaan ze er vanuit dat we insecten gaan eten vanwege de verzonnen klimaatdoelen? Ik dacht het niet, no way in mijn lijf geen insecten. Ik moet er niet aan denken, ik gruwel nu al bij de gedachte!

 17. Insekten is nog maar een ingredient wat denk je van fluor, aspartaam en ruik eens aan een eierkoek, dan ruik je ammoniak?!. Ons vreten zit vol met gif. We zijn overspoeld met campagnes als “melk de witte motor” enz. terwijl melk een groot vergif is….welk zoogdier drinkt zijn hele leven melk? GEEN EEN. Alles wat de overheid ons aanbeveelt is een giftige leugen…….ik begin zelfs nog te denken dat roken gezond is.

  • JA VANWEGE DE NICOTINE EN DAT IS EEN TEGENGIF TEGEN DE STOFFEN DIE IN DE VACCINAZIES ZITTEN. dE VACCINATIES BEVATTEN ZEER WAARSCH SLANGENGIF OF DAARVAN AFGELEIDE STOFFEN.
   SLANGENGIF DOET JE BLOED LATEN KLONTEREN ZODAT HET DIER METEEN HARTSTILSTAND EN HERSENEMBOLIE KRIJGT. NICOTINE IN SIGARETTEN EN IN AUBERGINES IS EEN NATUURLIJK TEGENGIF.
   KORTOM DE NATUUR LEVERT NIET ALLEEN HET GIF(V SLANGEN) MAAR OOK DE TEGENGIFTEN, EEN GIFT VAN DE NATUUR ZOGEZEGD!!! 👍👍👍

 18. Zolang er nog steeds eieren in de supermarkten liggen die niet full-bio/vrijheid zijn,
  kun je alle verwachten.
  Het nieuwe normaal is biodiversiteit in E-nummers.

 19. Wat kunnen we doen om dit tegen te gaan? De grootste meelwormenkwekerij staat in Bergen op Zoom. Waarom moeten we dit pikken? Ik ben vegetariër en laat iedereen in zijn waarde die vlees eet. Maar ik word gedwongen om insecten te eten. Wat is dit voor wereld?
  WAT KUNNEN WE DOEN?

 20. Je kúnt zonder vlees…….en in ieder met veel minder dan dagelijks gebruik.

  Sinds de Vegetarische Slager aan unielever werd verkocht……omdat de partner van ‘onze’ drager van de partij voor de dieren, het geld toch interessanter vond dan principes……is zo ongeveer alles op het gebied van voorverpakt voer voor mij onbetrouwbaar geworden.

  Een volkstuin wordt ook bestoven met de vuiligheid uit chemtrails.

  Maar goed…….het menselijk lichaam kan veel hebben……en als het moet bouw ik wel weer filters op de ouderwetse manier onder mijn goten…….plus nog wat extra’s. De put doet het uitstekend.

  Vleesverslaving is net zo’n ingevreten stuk venijn als suikerverslaving, tabaks, alcohol en drugsverslaving. Vergis je daar maar niet in.

  Je bent wat je eet……en als dat dan dood beest moet wezen omdat je bang bent om dat gewoon niét te doen…….ga je gang……en schakel daarmee een van de meest essentiële elementen van je zijn uit.

  Mijn kinderen zijn niet gevaxt…..hebben geen dktpbmr, en de rest van de rotzooi gehad…..
  Hebben nog nooit een stuk vlees gehad…….( Tot mijn jongste werd verkracht en ze van de weeromstuit aan de dope en MacDonald ging……omdat die vuiligheid kennelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden is)……..maar tot dat moment nooit.

  Ze zien er goed uit. Hebben geen overgewicht. Zijn fysiek sterk. Gillen, schreeuwen en drammen niet. Stuiteren niet op hun kop door het huis van de snelle suikers. Ze zijn intelligent….en vooral…

  Ze zien wat er gebeurt…… hebben hun eq, iq en sq op een evenwichtige manier op orde…….nog een verdomde hoop te leren…..(.zoals wij allemaal)…….en zien dat leven een staat van zijn is wat leven zoekt.

  Zorg maar dat je je bullen op orde hebt voor wat er aan komt.

  En succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in