@spencerbdavis / Unsplash

Tijd voor een verhaal in V+A formaat. Waarom? U hebt inmiddels waarschijnlijk gehoord over de Science Immunology paper waaruit blijkt dat mensen die mRNA Covid-vaccins hebben gekregen na verloop van tijd meer van een ongewoon antilichaam, IgG4 genaamd, produceren. Een aantal mRNA-sceptici, waaronder ikzelf, schreef er vorige week over, schrijft Alex Berenson.

Maar waarom de paper zo verontrustend is, is misschien nog steeds niet duidelijk. Dus hier is een verteerbare uitleg, te beginnen met wat waarschijnlijk de belangrijkste vraag is: wat is het slechtste scenario?

1: Wat is het slechtste scenario?

Fijn dat u het vraagt.

Het slechtst denkbare scenario: de mRNA-injecties leiden tot een doemlus, waardoor gevaccineerde mensen een cruciaal hulpmiddel van hun immuunsysteem tegen het coronavirus verliezen op een manier die bij elke nieuwe infectie erger wordt.

Zo zal de gemiddelde ernst van Covid-infecties na verloop van tijd toenemen. Mensen zullen er langer over doen om beter te worden als ze eenmaal geïnfecteerd zijn. Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen zal toenemen. De gezondheidszorg zal steeds meer onder druk komen te staan.

Oh, en sommige mensen kunnen ook lijden aan vervelende auto-immuun bijwerkingen, waaronder pancreatitis, nierziekten en zelfs aneurysma’s.

2: Is dat alles?

Niet helemaal. Het ergste scenario komt als deze veranderingen worden gecombineerd met een nieuwe, gevaarlijkere Sars-Cov-2 variant die ons verzwakte immuunsysteem niet kan verwijderen.

3: Serieus? Hoe waarschijnlijk is dat alles?

Ja, serieus.

Hoe waarschijnlijk? Dat weet niemand. Het goede nieuws is dat we waarschijnlijk relatief veilig zijn voor een gevaarlijkere variant zolang Omicron-subvarianten overheersen. Sinds Omicron eind 2021 voor het eerst verscheen, heeft het vele mutaties ondergaan, maar het bleef minder gevaarlijk dan de originele of Delta-varianten.

Wat de “doemlus” betreft? Het is waarschijnlijk niet erg waarschijnlijk, maar betekent “niet erg” 3 procent kans? 20 procent? 40 procent? Iedereen die beweert het te weten, liegt. We weten veel minder over het immuunsysteem dan we pretenderen, en nog minder over hoe deze specifieke veranderingen mensen op de lange termijn kunnen treffen.

Zoals de onderzoekers die deze afwijking vonden, opmerkten, is het nog niet bewezen dat het een ergere ziekte veroorzaakt bij de mensen die het treft. Maar het is ook niet weerlegd. Onderzoekers hebben gewoon nog niet gekeken naar de werkelijke resultaten bij genoeg mensen met deze veranderingen om dat te weten.

  Derde, vierde, vijfde dosis COVID-19 vaccin kan voor gevaccineerden nodig zijn om vaccinpaspoort te behouden 

4: Wat zijn de veranderingen ook alweer?

Ons immuunsysteem maakt antilichamen tegen “antigenen”, indringers zoals het coronavirus. Die antilichamen hechten zich aan de antigenen en spelen twee cruciale rollen: ze “neutraliseren” ze door ze uit onze cellen te houden, en ze werven andere delen van het immuunsysteem aan om ze te vernietigen.

Vaccinaties zoals de mRNA-injecties versnellen dit proces door mensen vooraf bloot te stellen aan het antigeen, zodat onze lichamen weten hoe ze erop moeten reageren voordat ze worden geïnfecteerd. De mRNA-injecties doen dit door onze cellen een deel van het coronavirus, het zogenaamde spike-eiwit, te laten aanmaken. Ze zijn zeer effectief in het maken van spike-eiwitten. In reactie daarop maakt ons immuunsysteem zeer veel antilichamen tegen spike-eiwitten aan.

5: Dat is goed, toch?

Nou, ja en nee. Wij ruimen die door het vaccin gegenereerde antilichamen veel sneller op dan de “natuurlijke” antilichamen die wij maken als reactie op een infectie. Dit feit werd duidelijk binnen enkele maanden na de oorspronkelijke vaccinatiereeks van twee doses. Vandaar de drang naar boosters, die (kortstondig) een nieuwe stijging van antilichamen veroorzaken.

Maar de Science Immunology paper liet iets anders zien, iets ongewoons en onverwachts. Mensen die een mRNA-injectie hebben gekregen, maken meer van een antilichaam genaamd IgG4, dat niet erg zijn best doet om de indringers te vernietigen. Dat proces versnelt sterk bij mensen die een booster, een derde prik, hebben gekregen.

Het versnelt nog verder bij mensen die na een prik worden geïnfecteerd. Dus de potentiële doemcirkel, waardoor gevaccineerde mensen alleen deze IgG4-antilichamen overhouden.

6: En dan zouden ze totaal onbeschermd zijn tegen het coronavirus?

Nee. IgG4’s kunnen nog steeds enige bescherming bieden door hun vermogen om de Sars-Cov-2 virusdeeltjes te “neutraliseren” – zodat ze onze cellen niet kunnen binnendringen en zich niet kunnen vermenigvuldigen. (In tegenstelling tot bacteriën kunnen virussen zich niet uit zichzelf voortplanten – daarvoor hebben ze onze eigen cellulaire machinerie nodig).

Het probleem is dat de spike van het Omicron-coronavirus een andere vorm heeft dan de spikes van eerdere coronavirusvarianten. De antilichamen tegen het spike-eiwit die we aanmaken – na infectie of vaccinatie – hebben het al moeilijker om het te neutraliseren.

  Waarom niet?

We zouden dus te maken kunnen krijgen met een dubbele klap; onze immuunsystemen zouden antilichamen hebben die zich nog steeds aan het virus hechten, maar ze zouden slecht werk leveren door het te vernietigen en te voorkomen dat het onze cellen binnendringt.

7: Dat klinkt slecht.

Dat is het ook. We zouden nog steeds bescherming hebben via onze T-cellen, die een laatste verdedigingslinie vormen. Maar ander onderzoek heeft aangetoond dat T-cellen niet zo goed zijn opgewassen tegen Omicron als tegen eerdere varianten, hoewel ze hun kracht relatief langzaam verliezen in vergelijking met antilichamen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat extra boosters de T-celrespons niet bevorderen.

8: Dus als boosters de T-cellen niet helpen, en ze dit IgG4 probleem veroorzaken, en de antilichamen binnen een paar maanden verdwijnen, en ze toch niet erg goed werken tegen Omicron, hebben we absoluut geen reden om iemand meer mRNA prikken te geven?

Bingo. Correct. Ja. (Behalve voor de winsten van de vaccinbedrijven.)

Op dit moment wegen de nadelen op lange en middellange termijn duidelijk zwaarder dan de toename van antilichamen die boosters op korte termijn opleveren.

9: Dus wat kunnen gevaccineerde mensen doen, als meer injecties van de baan zijn?

Een masker opzetten!

Ik maak een grapje. Op dit moment hebben gevaccineerde mensen geen echte opties om het IgG4-proces te stoppen. Maar geïnfecteerd zijn met Sars-Cov-2 zou enige bescherming kunnen bieden…

10: Ik dacht dat je zei dat dat deel uitmaakte van de doemlus?

Wacht even!

– door het immuunsysteem te helpen antilichamen aan te maken tegen een ander deel van het virus, de nucleocapside. Deze anti-nucleocapsid antilichamen zullen toekomstige infecties niet stoppen, maar ze kunnen helpen ernstige ziekte te stoppen. (Ja, meer infecties kunnen zowel helpen als schaden. Het immuunsysteem is netelig).

11: Heb je nog goed nieuws?

Sinds de paper uitkwam, hebben bepaalde agressieve anti-vaccin schrijvers afschuwelijke scenario’s voorgesteld, bijvoorbeeld door te beweren dat de IgG4 veranderingen ons vermogen om griep en andere virussen te bestrijden zouden kunnen schaden. Die theorieën zijn hoogst onwaarschijnlijk. Maar de echte problemen zijn zeer ernstig.

12: Maar dit is allemaal speculatief, toch?

Ja. Behalve dat het de groeiende verschillen verklaart tussen de landen die mRNA hebben gebruikt en de landen die dat niet hebben gedaan in de afgelopen maanden. Afgezien van China hebben de mRNA-landen sinds begin 2022 veel slechter gepresteerd dan de rest van de wereld. De mRNA-landen hadden enorme aantallen Covid-infecties en herinfecties die los lijken te staan van enige seizoensgebondenheid. Covid-ziekenhuisopnames en -sterfte waren relatief laag, maar die stijgen nu ook. En de totale oversterfte is hardnekkig hoog.

  Dr. Peter McCullough geeft dringende COVID-vaccin waarschuwing aan Donald Trump

13: Dus wetenschappers en gezondheidsautoriteiten en de vaccinbedrijven gaan nu allemaal een onderzoek starten om uit te zoeken hoe ernstig deze bevinding is?

U maakt een grapje.

14: Serieus –

Heeft iets in de afgelopen twee jaar gesuggereerd dat er zo’n onderzoek komt?

15: Juist. Oké. Over de bedrijven gesproken, hadden zij niet moeten weten van dit IgG4 gedoe?

Ja. Deze bevinding is van vitaal belang, en had meer dan een jaar geleden deel moeten uitmaken van de discussie rond boosters.

16: Hebben ze dat gedaan? Hebben ze iets gezegd?

Hebben ze dat gedaan? Het is niet duidelijk. Ze hebben zeker niets publiekelijk gezegd (voor zover ik kan nagaan). Hebben ze het de regelgevers privé verteld? Waarschijnlijk niet, want zelfs de meest door de industrie gekaapte regelgevende instantie zou deze informatie openbaar hebben moeten maken.

17: Wat nu?

Hopelijk onderzoeken enkele onafhankelijke en eerlijke academici zowel de veranderingen die zich op celniveau voordoen als hoe die de reactie van mensen op het virus kunnen beïnvloeden. En we wachten allemaal af en hopen dat de lelijke trends in landen als Japan – dat zeer sterk mRNA gevaccineerd is en net de ergste maand voor coronavirusdoden heeft gehad sinds het begin van de epidemie – zich niet voortzetten.

18: Wacht, is dat het beste wat je hebt? Wachten?

Niet wachten – medicijnen willen op Warp Speed – is wat ons in deze puinhoop heeft gebracht.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Waarom de booster tredmolen een uitnodiging voor de dood isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZijn er Amerikaanse rode lijnen?
Volgend artikelMainstream media medio 2022: “In slaap vallen bij tv-kijken” reden voor vroegtijdige sterfgevallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Een collega van mij was een week lang superziek, hij gaf aan met de feestdagen rustig aan te doen want drank (de dag erna) kon hij ook al slecht verdragen.
  De collega’s die hetzelfde verloop hadden ondergaan weten het aan de (kleine) kinderen die hun ziektes van school naar huis hadden meegenomen. Hmm….ja ja.
  Ik vraag me af hoe ik dat vroeger met kleine kinderen allemaal heb overleefd.

 2. We weten dus nu een beetje wat ons te wachten staat.
  “Het middel is erger dan de kwaal.”
  Vreselijk om met die wetenschap te moeten leven.

  Dat het middel erger dan de kwaal was wisten we eigenlijk al want wie haalt het nu in zijn hoofd om een genetisch veranderend stofje in te spuiten om hierdoor je cellen zo te veranderen dat je een “ heus programma” in je cel krijgt om antistoffen te maken.
  Dit is vragen om ongelukken.
  En dit in combinatie met angst : is het recept voor vele duizenden slachtoffers.
  Het spike eiwit in het lichaam kan niet worden gestopt. Dus je gezondheid wordt min of meer een,OT uit de loterij…… ( zie , How bad are my batche van Craihg Paardenkoper)
  Alle promotors van dit soort middelen zijn misdadigers.
  En dit was vooraf bekend❗️

  Wat ik persoonlijk verdrietig van wordt is , dat ik vele mensen op een heel nette en fatsoenlijke manier hiervoor heb gewaarschuwd, die nu problemen hebben.
  Maar ja en gepensioneerde verpleegkunde docent, kan niet op boksen tegen de idioterie van Hugo de Jonge.

  BESTE LEZERS : WEES GEWAARSCHUWD : één van de “ groot verdieners” va deze misdaad (BG) kondigd voor 2025 al weer een nieuwe pandemie aan.
  Hoe weet die man dit toch…… ?
  Wees dus voorzichtig met wat u geloofd, ga op onderzoek uit en laat u vooral niet prikken.
  Deze hele pandemie met de aanpak dient een ander doel!

  Nu zijn waarschijnlijk kinderen aan de beurt.
  En je zult zien deze pandemie , hij komt er hoor……
  Misdaad loont. En geld is lekker.

  De wereld : zeker de westerse wereld is verrot, in de meest letterlijke zin.

 3. Het blijft toch allemaal heel vaag. Onderzoekers stellen namelijk dat het complete (natuurlijke) genoom van SARS-CoV-2 (wat dàt ook mag zijn) niet bekend is. Men heeft alleen maar op basis van fragmenten uit longvocht met behulp van software een reconstructie gemaakt van het complete genoom (hoe accuraat of nuttig is zoiets?). Vervolgens gaat men op basis van die reconstructie dan een zogenaamd vaccin produceren (terwijl het de afgelopen 30 jaar nog nooit is gelukt om echt werkende m-RNA-vaccins te ontwikkelen), om nog maar te zwijgen van de betrouwbaarheid van een test die men hierop baseert. En dan zijn er ook nog microbiologen zoals dr. Stefan Lanka die aangeven dat virologen net als astronomen alleen maar op indirecte wijze hun studie-objecten kunnen bestuderen zodat je je kunt afvragen wat dan nou eigenlijk een virus werkelijk is. Wat noemt men “virus”? Hoe kan iets dat niet leeft besmettelijk zijn? En als het bestaat, is het maar goed 100 nanometer groot (dus thuis of waar dan ook dringt zoiets via de lucht evengoed door en maskers zijn dan gewoon een soort vergiet met grote gaten). Menselijk DNA bestaat trouwens voor 50% uit viraal DNA, dus kan het zijn dat de entiteit die men “virus” noemt in werkelijkheid in de meeste gevallen juist een gewenste functie heeft in de natuur (en dus niet alleen maar ziekmakend is)?

   • Ik ben ongeprikt maar moet wel Covid19 (Delta- of Omicron-variant) gehad hebben, want ik ben nu al 13 maanden mijn reukzin en mijn smaakzin kwijt. Na griep of verkoudheid kreeg ik die altijd terug. Maar eind 2021 verloor ik reuk en smaak zonder dat mijn neus verstopt zat. Dus het bestaat wel.

 4. Nonsense and distraction from the real issue. Ask any decent cell biologist.
  A respiratory virus that is in the lungs can only be tackled by IgM and IgA, but mostly IgM. Why? Only these 2 Ig’s can pass through the lung tissue to get to the virus; Ig’s need a “transporter” to pass through the lung tissue – there is NO TRANSPORTER for IgG so IgG CAN NOT pass through the lung tissue to fight the virus the patient inhaled.
  The gene therapy nowadays called “vaccine” provokes an immune reaction in the body by making IgG. This vaccine is ZERO % effective. It can not work, impossible. It is laughable to claim otherwise.
  This is further PROVEN by the Pfizer trial documents (remember Pfizer wanted to keep these papers hidden form the public for 75 years, thank God the courts decided differently), the proven LIES from Pfizer, and of course, look around, over 90% of the patients ending up in the hospital or dying from “covid” are vaccinated people.
  Science! Real science, not fake Fauci science.

 5. De mRNA-landen hadden enorme aantallen Covid-infecties en herinfecties die los lijken te staan van enige seizoensgebondenheid. Kijk eens naar AFRIKA. Bijna niemand gevaccineerd. Geen corona, griep, RSV, verkoudheden, herpes enz..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in