Het openbaar vervoer in Duitsland staat op het punt tot stilstand te komen nu de Duitse vakbond Verdi en de spoorweg- en transportbond EVG op het punt staan “verlammende stakingen” te ontketenen op de luchthavens en spoorwegen van het land, om een nieuwsbron te citeren, schrijft Ethan Huff.

Wat begon als een “winter van ontevredenheid” verandert nu in een “lente van ontevredenheid” nu veel landen in Europa, waaronder niet alleen Duitsland maar ook Frankrijk en Griekenland, in een spiraal van onrust terechtkomen door de instortende wereldeconomie.

Verdi onderhandelt namens 2,5 miljoen werknemers in de publieke sector in Duitsland die op luchthavens en andere knooppunten van het openbaar vervoer werken, over hogere lonen tegen een aanhoudende inflatiedruk. EVG wil ondertussen 230.000 werknemers van spoorwegmaatschappij Deutsch Bahn en busbedrijven helpen om een soortgelijke tegemoetkoming te krijgen.

Dit alles gebeurt terwijl ook de grootste economie van Europa in een recessie duikt, die er steeds meer naar uitziet dat zij binnenkort een wereldwijde depressie wordt.

“De Duitse economische activiteit zal in het lopende kwartaal waarschijnlijk opnieuw dalen,” aldus de Bundesbank, die een krimp van het bruto binnenlands product (bbp) van 0,4 procent in het vierde kwartaal van 2022 noemt. “De daling zal echter waarschijnlijk minder groot zijn dan in het laatste kwartaal van 2022.”

De wereldeconomie brokkelt af in een perfect storm scenario

Er wordt beweerd dat twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei wijzen op een recessie, hoewel die definitie voortdurend lijkt te veranderen om de definitie van recessie te luwen. In combinatie met de verlammende inflatie daalt de levensstandaard van de gemiddelde persoon – en de mensen worden daar onrustig en boos over.

  Militair overzicht: Wagner-strijders naderen stadsbestuursgebouw in het centrum van Bakhmut (Video's)

In het nabijgelegen Frankrijk, de op twee na grootste economie van Europa, neemt een soortgelijke golf van protesten, stakingen en onrust toe nadat president Emmanuel Macron er een zeer onpopulaire pensioenhervormingswet heeft “doorgeramd” die, zoals gewoonlijk, de werkende mens schaadt en de rijke stinkerds bevoordeelt.

Dan is er de economische neergang in de Verenigde Staten, waar inflatie, tekorten, problemen met de toeleveringsketen en nog veel meer de economie lamleggen. Het is bijna alsof het doel is de hele wereld lam te leggen in een perfect storm van economisch falen.

“Als je verandering wilt, moet je er je schouders onder zetten,” schreef een commentator als kritiek op de demonstranten die op foto’s in de media lijken “rond te huppelen in veiligheidshesjes met kartonnen spandoeken en domme deuntjes te zingen.”

“Ga de overheidsgebouwen binnen en ruk het kankergezwel er bij de wortels uit, en stop met het benoemen van crimineel gestoorden in een ambt,” voegde deze persoon er walgend aan toe.

Een ander wees op de film “V for Vendetta” als voorbeeld van wat er kan gebeuren als iedereen samen onder één vlag gemobiliseerd wordt.

“Geweld is dan niet nodig,” verklaarde deze persoon over een andere mogelijke manier om dit allemaal op te lossen. “Waarom denk je dat de spreekwoordelijke ‘zij’ zo gefocust zijn op het censureren en verstikken van meningsuiting?”

Hierop antwoordde de oorspronkelijke commentator dat de film gewoon “Hollywood subversieve propaganda” is en een “fijn afgestemde psy-op die je laat denken dat als je harder gelooft, harder bidt, harder demonstreert en harder stemt, het goede altijd zal zegevieren over het kwade.”

“De werkelijkheid is overduidelijk in de geschiedenis,” vervolgde dezelfde persoon. “Het volk wordt gebruikt, misbruikt en gedood door de ‘elite’ totdat het een breekpunt bereikt. Pas dan maken ze gebruik van hun superieure aantal, handelen ze als één en verwijderen ze hun juk.”

Vele anderen waren het ermee eens dat er iets moet gebeuren voordat iedereen overal voor altijd geketend en geknecht is aan de geldmeesters.

  Over de toekomst van Europa: Een voorstel vanaf 1 januari 2023

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin aan de Nieuwe Wereld Orde: Je hebt nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse publieke steun voor Oekraïne daalt
Volgend artikelMoskou hekelt op Regels Gebaseerde Orde van de VS in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Ik kan het bijna niet meer geloven, worden er nog schaapjes wakker?
  Kan niet wachten met die brandstapels.
  🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 2. Frankrijk is al weken, in revolte.
  Als Duitsland nu ook wakker wordt …
  En : Nederland …

  Maar de EU heeft de tegen-maatregelen klaar liggen :
  Politie-geweld
  “Nood-toestand”
  Censuur
  Propaganda
  Oorlogs-hitserij

  • Ja, maar vergeet niet dat de politie altijd zwaar in de minderheid is. Het is de angst van de mensen en de gehoorzaamheid aan gezag die de politei weg laat komen met dat gedrag.
   Stel dat het echt tot een confrontatie komt, dan gaan 5.000 ME-ers het tech echt niet winnen van 50.000 demonstranten. Al helemaal niet als de zaak echt uit de hand loopt en die demonstranten ook wapens mee zouden nemen, al zouden het maar simpele wapens als bezemstelen, honkbalknuppels etc zijn.

   De politie heeft het altijd moeten hebben van de uniformen, die in principe weerspiegelen dat ze ‘het gezag’ vertegenwoordigen. Dat werkt alleen als de mensen daar respect voor hebben. Dat respect voor regering en EU is nu erg ver te zoeken.
   Zelfs in Frankrijk zijn de rellen nog niet in daadwerkelijk gewapende conflicten uitgelopen. Jammer maar helaas is dat toch echt de enige manier waarop er wat zal veranderen.

   • De politiemensen in Frankrijk beginnen ook achter hun oren te krabben wanneer ze beseffen dat zij ook door degenen die ze ‘beschermen’ worden voorgelogen en kaalgeplukt. Sommigen kiezen nu de kant van de demonstranten. Het wachten is op de omslag van de rest van de ‘handhavers’ van de diktatuur maar het zal wel niet zomaar ff zonder slag of stoot kunnen lukken…

   • Johan P (Zelfs in Frankrijk zijn de rellen nog niet in daadwerkelijk gewapende conflicten uitgelopen.)

    Nou, dat ben ik niet met je eens. De demonstranten die deze nsbpolitie bekogelen met molov cocktails. Beginnen de nsbpolitie toch wel te denken van. Nu moeten we gaan uitkijken 😉 De nsbpolitie staan als jochies van 6 op een voetbal allemaal op een kluitje bij elkaar. Mooie kan je het niet hebben voor een molov cocktails werper. Waar ik eerder bang voor ben, als ze het bevel krijgen om te schieten van die smeerlap macron. Want dan gaat het totaal escaleren. Nu Nederland nog, met zijn schapen.

    • @Discobol… de verandering begint niet in Nederland, Nederland is altijd als laatste… Nederland moet worden bevrijd, wij zijn te hard geprogrammeerd doordat te zo intens dicht op elkaar zijn gepakt. Hoe dichtbevolkter een land, hoe makkelijker het te controleren is. Nederland is het dichtbevolkste land op aarde. Nederland is één grote psychose, de verandering komt hier pas als laatste aan. Ik bid dat Frankrijk en Duitsland ons gaan bevrijden.

    • zodra er word geschoten is de regering zijn macht kwijt, want in vele landen kan de burger terugschieten…dat is waarom men wil ontwapenen, zodat met ongestraft kan selecteren en opruimen….wat anders word genoemd natuurlijk…

 3. Niet de hele wereld lamleggen…? Meer beperkt tot EU en VS. De rest gaat gewoon door en profiteerd daar waarschijnlijk van . Laat maar komen

 4. Onze wereldwijde maatschappij heeft zwaar KANKER, vraag elke kankerspecialist hoe dat te genezen en het antwoord zal bijna unaniem zijn, wegsnijden en bestralen. Dus massaal op naar Den Haag en Brussel

  • Juist!!! Kanker moet je niet mee overleggen of op stemmen, kanker moet je met wortel en al vernietigen. Hun hele netwerk moet in het licht komen, zodat we de nutteloze eters tot aan de bron van de elites kunnen vernietigen.

 5. Mijn handen jeuken….zal het dan eindelijk gebeuren?? Die politie daar heb ik stik de moord aan. Vuile volksverraders, die bloeden ook…en alles wat bloed kan je doden. Ik hoop dat de agenten slimmer zijn en zich aan onze kant scharen

  • agenten zijn niet slim, anders hadden ze wel ander werk, en degene die nog integer waren zijn weg of hebben zich ziek gemeld tijdens die corona-mepacties.

 6. Past precies in het plaatje van dat wat de hoge laaghartigheden, zij die het geld creëren, voor ons in petto hebben. Regeringen fokken de boel op met wanbeleid en creëren verwarring, verarming en allerlei tegenstellingen in de samenleving. Dan komen de media (ook de alternatieve), vakbonden en allerlei actieclubjes de mensen boos maken. Gooi er een oorlog gevolgd door een financiele crises en depressie overheen. Dan gaan op een gegeven moment de mensen de straat op en breken ze de hele tent af. Ruimen hun poppetjes in de regeringen op, want dat scheelt weer een paar Bavaria eilanden. En dan kunnen zij weer gaan build back betteren. En ondertussen word het imperium naar het Oosten verplaatst. Er wordt gewoon met poppetjes geschoven. Dat doet dat tuig al eeuwen lang. Ik ben bang dat wij dadelijk ontwikkelings continenten worden en onze magere handjes straks richting het Oosten en het Zuiden mogen ophouden. En wie, gezien onze slechte reputatie in de wereld, gaat ons dan helpen? Zij zullen ons laten sterven vrees ik.
  Dus ik ben nergens lid van en steun niks behalve kleine lokale initiatieven die vanuit de gemeenschap komen. Verder vertrouw ik niets en niemand en doe nergens aan mee. Want als ik puur bij mijzelf blijf, dan weet ik zeker dat ik nooit aan de verkeerde kant van de ‘geschiedenis’ zal staan. Mijn verzet vind plaats op micro niveau, bij mijzelf en in mijn directe omgeving. Zo zal ik altijd aan de kant van de mensen blijven staan.

  • Mooi gezegd Dee! Ook dat vleugje cynisme/sarcasme erin waardeer ik.
   Ik denk dat je gelijk hebt. Maar of het werkt zal moeten blijken.
   Al eerder gelezen van het opzettelijk creëren van onlusten zodat dan kan worden ingegrepen. En vergeet niet dat er politie is opgeleid om in andere landen “de opstanden” neer te slaan. Maar in dat land heeft niemand zeggenschap over die politie omdat het niet het land is waar ze vandaan komen. “Goed” geregeld dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in