Bijna de helft, 45 procent, van de Republikeinse kiezers “steunt” actief het bestormen van het Amerikaanse Congresgebouw Capitool, volgens een YouGov-peiling.

Op de vraag of de actie als een “bedreiging voor de democratie” moet worden beschouwd, antwoordde 68 procent van de Republikeinse kiezers “nee”, terwijl slechts 4 procent van de Democraten dat deed.

Een op de vijf kiezers steunt actief de bestorming en onder Republikeinen is het cijfer 45 procent, volgens YouGov.

VS tot op het bot verdeeld: de burgeroorlog is begonnen

LA Times columnist verspreidt walgelijke hetze: Bespotten van dode anti-vaxxers is "noodzakelijk"

3 REACTIES

 1. Als je de BLM acties niet hebt veroordeeld kun je dit ook niet veroordelen zonder hypocriet te zijn.
  Als je die wel hebt veroordeeld moet je dit ook veroordelen als je niet hypocriet wilt zijn.

  Ik was uitgesproken tegen de BLM ‘protesten’ waarbij maandenlang niet werd ingegrepen, gebouwen werden afgefikt, winkels werden geplunderd en huizen, standbeelden, politiebureaus, gerechtsgebouwen etc werden beklad en beschadigd.
  Ik ben ook tegen de bestorming van het Capitool.

  Echter, ik heb er wel begrip voor. De ECHTE republikeinen worden al meer dan 4 jaar zwartgemaakt, vervolgd, belasterd. En ondanks overweldigend bewijs wordt er gewoon openlijk de voeten getreden met de wet en worden de verkiezingen gestolen op een manier die aan een 3e wereldland doet denken.
  Op een keer is het genoeg en heeft men geen keus meer dan de vrijheid gewapenderhand te verdedigen of heroveren.
  Soros, de man ‘who broke the bank of England’ kan nu aan zijn prestaties toevoegen dat hij het Amerikaanse verkiezingsstelsel heeft vernietigd. Zelfs al zouden de republikeinen inbinden dan is het vertrouwen in het stelsel volkomen vernietigd, wat betekent dat er feitelijk geen stelsel meer is.
  .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here