The Spectator (1828) Limited / Wikimedia / (Public Domain)

Rusland heeft geen toekomst. De Britse eilanden wel. Lang voordat de laatste portie fish and chips de gastronomische geschiedenis is ingegaan, zullen Blini’s en Pelmeni’s uit alle talen van de aarde zijn geschrapt. Tenminste, dat is wat Owen Matthews, de auteur van het boek Stalin’s Children, gelooft. Helaas staat hij niet alleen in zijn belachelijke en verslavende haat tegen alles wat Russisch is, schrijft Phil Butler.

Spectator’s kijk

Kan iemand me alsjeblieft tegenhouden! Het onderzoek van vanochtend heeft me onlosmakelijk naar een andere media-analyse geleid – dit keer van de wekelijkse Britse krant The Spectator. De titel van het verhaal van auteur Owen Matthews helpt je te begrijpen hoe deze geopolitieke analist maar niet van het westerse nieuws af kan komen. “Poetin lijkt misschien zelfverzekerd, maar de toekomst van Rusland is somber,” is problematisch omdat het volledig gebaseerd is op een duistere fantasie. Matthews begint, na nog wat meer gezeur over de heer Poetin die de zaken in Rusland regelt, te spuien over de militaire operatie in Oekraïne. In zijn uitbarsting laat de Britse zoon van Oekraïense S.S.R.-ouders een bekende Westerse strategie boer – het idee dat Oekraïne ooit een kans heeft gehad om een conflict tegen Rusland te winnen.

Toch is het contraproductief om lang bij deze “geslaagde” Britse journalist te blijven hangen. Matthews is zoals zovelen in dienst van de liberale elites die bang zijn voor de nieuwe multipolaire orde. Hij doet zijn ronde voor zijn heren en meesters. Wie herinnert zich nog de verslaggeving van deze auteur tijdens de Bosnische oorlog, hij was een spreekbuis vanuit Boedapest, Sarajevo en Belgrado. Hij bemoeide zich ook met de Tweede Tsjetsjeense Oorlog, evenals in Syrië, Irak en Afghanistan – de gebruikelijke plaatsen waar propagandistische misdienaars naartoe worden gestuurd. Er is echter een belangrijk verschil tussen Matthews en een aantal collega’s uit het bedrijfsleven. Hij is een stuk beter in het snijden en versnijden van de Oekraïense situatie. Over Rusland? Nou, laten we het erop houden dat hij zijn rol meestal volgens de aanwijzingen speelt.

Net als alle andere verhalen die we hebben gelezen over Poetin, de Euromaidan, Oekraïne, Rusland en de stand van zaken in het Westen en het Oosten, zijn alle bekende klokken te horen in de nieuwste Poetin-haatmorserij van The Statesman. Ideeën als nieuw Russisch imperialisme, het zwakke leger van Rusland, de verwoeste economie van Poetin en zelfs een uittocht van Russische intellectuelen zijn er om de gewillige idioten die zijn afgestemd aan zich te binden. Ik neem aan dat de Russische maffioso, voormalig Yukos oliebaas Mikhail Khodorkovsky en andere door het Westen gesteunde kapers de “besten en slimsten” zijn naar wie het verhaal in de Statesman verwijst. De betaalmuur van het tijdschrift weerhield me ervan om dieper in deze nieuwste Russofobe tirade te duiken. Toch is het spannende hier de vraag die opkomt als je ziet dat zoveel getalenteerde schrijvers in het donkere wormgat van de elitaire illusie worden gezogen. Aha! Zeg je? We zijn iets veel diepzinnigers op het spoor dan het schilderen van betaalde propagandisten.

  Oorlog in Oekraïne: Als je in een gat zit, stop dan met graven

Lang leve de koning

Zie je, bijna al deze Poetin-haters en China-zorgenmakers zijn overtuigd van hun juistheid door een systeem dat resultaten beloont. Of tenminste, de uitkomsten die degenen die het systeem beheersen wensen. Elk niveau van de samenleving wordt “geleid” naar één gewenst resultaat – winst in Amerika en andere westerse alliantielanden. En deze vorm is geen gewone winst, maar een economisch systeem waarbij het eerbetoon aan een Franse, Spaanse of Engelse koning lijkt op een aalmoes voor de armen. Het is allemaal heel geraffineerd, zie je. Het is gehuld in ideeën als “democratie” en in onze aderen gespoten als een serum dat “vrijheid” heet. Owen Matthews is niet de enige Brit die in zijn ideeën gelooft. Hij heeft gewoon een van de beste banen als drugsdealer voor de vatbare massa. Ironisch genoeg weet hij dat waarschijnlijk niet. Sommige door de CIA opgeleide techneuten of Pulitzer winnaars begrijpen wel waar hun roem en fortuin vandaan komt. Die hagedissenmensen houden het halfvolle glas single malt vast voor of snuiven een lijntje tijdens en na de lunch. Er komt een punt waarop zelfs mensen als de beruchte Victoria Nuland uiteindelijk in de spiegel kijken en een zoon of dochter van Satan zelf zien. Stop en denk na.

Afrika is ongeveer 3x zo groot als de VS. De meeste Amerikanen denken dat Amerika groter is.

Pas nu je visie toe op een gezicht dat verscheurd is door haat, leugens, machtsstrijd, geruïneerde relaties en veel te veel chocola en andere zoetigheden. De gezichten die je misschien visualiseert zijn de “kleine” Victoria Nulands in onze samenleving. Of misschien denk je wel aan je buurvrouw! Je weet wel, degene met de grote Poetin-haat. Degene die Oekraïne niet kon vinden op een kaart met vetgedrukte landen. Interessant, of poëtisch, is dat ik een tijdje aardrijkskunde heb gegeven. Dat was totdat ik me realiseerde dat één op de 100 kinderen veel meer gaf om Ma en Pa, een balspel of een reisje naar Walmart dan om hun wereld. Nog triester is het feit dat zelfs vader en moeder in Amerika denken dat de Verenigde Staten twee keer zo groot zijn als Afrika. Als je dit leest, heb je hier in deze paragraaf het begin van een uitweg. Ja, ze willen ons zo dom als de pest hebben.

  Volledige Russische verovering van Oekraïne is mogelijk, stelt Amerikaans ISW-rapport

Amerikanen, Britten en de meeste mensen worden opgevoed om alleen te “weten” wat nodig is om de winstmachine draaiende te houden. Ik spreek voortdurend met vrienden uit Amerika. Ze zijn tevreden dat Vladimir Poetin Genghis Khan is, ook al weten maar weinigen wie de Mongoolse veroveraar was. Ze zijn ingepakt en uiteindelijk ontevreden om te beseffen dat hun president seniel is en de controle heeft over veel van niets. En sommigen bidden op hun knieën dat een andere geriatrische marionet genaamd Trump zal zegevieren over een man die zwaait naar onzichtbare mensen. Sommige Amerikanen hebben misschien een zoon of dochter die in de gevangenis heeft gezeten, aan hard drugs is, of gewoon pech heeft om een veelheid aan redenen. En dan zijn er nog die paar landgenoten wier kinderen op de Yellow Brick Road lijken te zitten. Ja, voor de elite uit de hogere middenklasse liggen Emerald City en het land van de machtige Oz net over de heuvel. En nee, geen van hen weet waar Zanzibar, Albanië, India of Indonesië ligt.

De waarheid schijnt. De mensen die eigenaar zijn van The Statesman en andere belangrijke Britse publicaties zijn onherroepelijk verbonden met de Britse schatkist. Er is hier geen ruimte om in te gaan op de gebroeders Barclay, Crown Agents, Boris Johnson en een waslijst van andere elitaire schurken. Toch klampen degenen die gehersenspoeld of geprepareerd zijn, of die gewoonweg hebzucht op hun voorhoofd hebben gestempeld, zich als koelkastmagneten vast aan instellingen als The Statesman, The New York Times en de mainstream media. Ironisch genoeg volgen wij muizen hen als zombies, met uitgestrekte armen, voortploeterend in ons dagelijkse bloedritueel dat leven heet. De meeste mensen zijn ongevoelig voor de fascistische verschrikkingen die de Palestijnen en de hongerende Jemenieten worden aangedaan, of zelfs voor de onstuitbare verwoestijning die onze planeet overspoelt. Klimaatverandering is een bedrijfsbedrog. COVID zal ons wel of niet doden! En onze classificatie van de mensheid komt nog steeds neer op blanke, zwarte, bruine, gele of roodhuidige mensen. Wat de Russen betreft, of eigenlijk alle Slaven, dat zijn onmenselijke barbaren – gangsters – insecten die moeten worden gebombardeerd. Maar er is een groot probleem: Tsar Bomba is hypersonisch geworden.

  Door de VS geleverde HIMARS MLRS doden en verwonden honderden burgers in Donbass en Zuid-Oekraïne

Nu, van onze sponsors

En nu begrijp je waarom ik niet van het onderwerp Westerse mediapropaganda kan afstappen. Het is allemaal reclame, zie je. Ik weet dit vanuit een professioneel perspectief. Ik was ooit eigenaar van het meest invloedrijke PR-nieuwskanaal in Europa. Ik heb e-mails van bijna alle beroemde en succesvolle PR- en marketingmanagers ter wereld. We interviewden de mensen die de werkelijkheid veranderen. Wat begon met de tv-soap in de jaren ’50 is uitgegroeid tot bijna volledige mind control. Voeg daar een paar honderd miljoen iPhones aan toe, een miljard of twee Facebook accounts, Super Bowl Sunday, en voilà! Zodra de dopamine de innerlijke negenjarige en dat narcistische chromosoom raakt, kan God de vijand worden. Dat is hij nu al voor bijna iedereen in Hollywood.

Dus, gaat dit rapport over weer een andere Soros, Walton familie of Rothschild slaaf? Nee, de onthulling is krachtiger dan de 50-megaton Tsar Bomba van de Sovjet-Unie. De nucleaire straling die over onze wereld wordt verspreid is dodelijker dan gammastralen. Zie je, Owen Matthews is niet de vijand. Volledig-in-slaap Joe Biden is dat ook niet. Zelfs het bevroren brein van Adolf Hitler, die de EU leidt, is niet verantwoordelijk, evenmin als Jozef Stalin. Het Disney conglomeraat en Comcast zijn niet het ultieme kwaad. Dat zijn wij.

In plaats van buiten de bubbel te treden en in plaats van een druppel moed en vastberadenheid uit ons luie en gemakkelijk te corrumperen bestaan te halen, doen we altijd het gemakkelijkste. We volgen. Menselijke ratten doorkruisen de trossen van het schip, ziedend om die verborgen lading te pakken te krijgen die onze buiken groter zal maken. Al die ongewapende en weerloze Palestijnen die door de krankzinnige Israëli’s worden uitgeroeid – dat kan ons echt niets schelen. We staan erbij, net zoals we erbij stonden toen de nazi’s mannen, vrouwen en kinderen vergasten als ongedierte in de vernietigingskampen.

En dat is de harde waarheid, de taaie liefde, rechtstreeks van deze SPECTATOR van dit alles.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Harder nadenken over valse vlaggen en andere fabelsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOntvoerd door een elektrische auto: Stroom versnelde tot 160 km/u en liet zich niet meer afremmen!
Volgend artikelEen operatie die gedoemd was om te mislukken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Klopt wel. Ik las vroeger nogal wat, en was een groot liefhebber van Alistair mcLean……etc etc…..alles eigenlijk….en Rusland bashen was gebaseerd op de rottigheid uit de Sovjet Unie . De verhalen waren spannend. Desmond Bailey deed grondig onderzoek voor hij ergens over schreef. Ludlum dito. In feite ongelooflijk goede verhalen……en in het kader van wat we nú weten dus niet meer dan dat.
  Het is al vanaf mijn jeugd aan de gang…….en ik heb het nooit kunnen controleren…….dus had het mij net zo goed in de greep.

  Het volkomen herzien van alles kun je alleen met de juiste parameters…….en als je er niet bent geweest, niet volkomen bent ingevoerd in de complete opbouw en geschiedenis van een cultuur, heb je géén recht van spreken.

  En ga dát maar eens uitleggen aan een wereld van zelfbenoemde experts, met een ego wat te groot is voor de ingang van een hooischuur en het niveau van een gehangen gans.

  • Mooie reactie van U en ja, daar gaan we weer…Experts. Nou dan zakt mijn broek al af. Gelukkig was ik in de gelegenheid als internationaal chauffeur vele landen te bezoeken en met eigen ogen en oren te ervaren hoe het leven daar was en is. Daarmee ben ik zeker geen kenner van al het geen wat er in de wereld gebeurt maar heb daarmee toch genoeg kennis opgedaan om met rede te twijfelen aan de uitspraken van de zogenaamde Experts.

 2. Heel mooi krachtig geschreven stuk. Het tuig regeert louter en alleen omdat wij dit toelaten. Echter wel begrijpelijk want de mens is over het algemeen goed van hart en kan niet met zichzelf leven als hij anderen kwaad doet, dit in combinatie met de angst vrijheidsstraf te krijgen of goederen te verliezen doet de burger besluiten om niets hiertegen te doen en dat weten de misdadigers in de regering maar al te goed uit te buiten. Het hele systeem van scholing en samenleving is erop gebaseerd de mensen bang en dom te houden en wie enigszins “verlicht” raakt wordt “geframed” als gek, complotdenker, extreemrechts of terrorist. BAM, de geloofwaardigheid is daarmee meteen ten gronde en de “tegenstander” uitgeschakeld.

 3. Hoe dit bij u zit weet ik niet, maar zelf heb ik een voorliefde voor spreuken, citaten en gezegdes. Daarin schuilt meestal, gebundeld in enkele woorden, een onnoemelijke hoeveelheid ervaring, inzicht en kennis. Kennis is macht, hoor je wel eens.
  Dat houdt dan weer in dat geen, of te weinig, kennis gepaard gaat met onmacht, weerloosheid, zwakte.

  Op zich zou dit moeten volstaan om iedereen er toe aan te zetten om zoveel mogelijk kennis te vergaren. Want niemand is toch graag weerloos? Niemand wordt graag onderdrukt of misbruikt?
  En er zijn voorbeelden genoeg op te noemen waaruit blijkt dat, indien je over een ruime algemene kennis beschikt, dit zal verhinderen dat je wordt onderdrukt of misbruikt.
  Want met kennis ben je in staat om op te komen voor jezelf en ook voor anderen. Met kennis ben je weerbaar.
  Maar er zijn ook andere, minder voor de hand liggende, nadelen aan een gebrek aan kennis.

  Weinigen staan er bij stil, maar de hoeveelheid kennis waarover je beschikt zal bepalen welke beslissingen je neemt, en welke invloed die beslissingen hebben op je leven.
  En meestal ook op het leven van anderen.
  Vele jaren geleden, in 1957, heeft de briljante Sidney Lumet een briljante film geregisseerd.

  Deze film is, en helemaal terecht trouwens, in veel scholen een verplicht studiewerk. Spijtig genoeg nog niet in alle scholen.
  En waarom zou dit moeten verplicht zijn op alle scholen?
  De film toont haarfijn aan hoe een groep mensen, ieder met een verschillend niveau aan kennis, samen worden gebracht om tot een éénparig besluit te komen.
  “Twelve angry men”

  Het verhaal van een jury die moet beslissen over de schuld van een jongen die wordt aangeklaagd omdat hij zijn vader zou hebben vermoord met een mes.
  Gedurende de film wordt op een indringende manier aangetoond hoe mensen tot conclusies komen aan de hand van hun kennis. Voor je het door hebt ben je zelf het “dertiende” jurylid geworden, zoek je mee naar de waarheid, probeer je te vinden wat er fout zit, en waar het fout liep.
  Het wordt ook duidelijk dat niet iedereen zomaar bereid is om nieuw aangevoerde elementen op te nemen in zijn argumentering.
  En bij ieder nieuw element zie je hoe langer hoe beter hoe belangrijk het voor een maatschappij is dat zoveel mogelijk wordt getracht naar het bezit van kennis.
  Als je een regelmatig bezoeker van internet-fora bent zal het je al opgevallen zijn: soms lees je de meest onzinnige nonsens, verzonnen verhalen, waar mensen in trappen en waarop ze gaan door redeneren. Allemaal het gevolg van een gebrek aan kennis.
  En als je hen dan wijst op het foute van hun redenering, dan zijn ze verbolgen, in plaats van blij te zijn dat iemand hen er op gewezen heeft dat ze een waanidee volgen.
  Ik ben er van overtuigd dat, moest er tijdens de schooljaren meer werk worden gemaakt van het aantonen van de nood aan kennis, er veel minder ellende zou bestaan op deze wereld.

  Er zou meer weerbaarheid zijn, dus ook minder misbruik.
  Er zou meer worden geargumenteerd, bijvoorbeeld door politiemensen die opdracht krijgen weerloze betogers uit elkaar te ranselen.
  Er zou minder ruzie en gekibbel zijn, want er zou veel minder verschil in kennis bestaan, dus veel minder vlug onenigheid over onderwerpen.
  Er zou vooral minder mogelijkheid bestaan voor geslepen geesten om de minder onderlegde massa onder controle en in hun greep te houden.
  Er zou ook minder oneerlijkheid zijn, want iedereen zou onmiddellijk inzien waar en hoe er wordt gesjoemeld of gefraudeerd.
  Politiek zou veel oprechter en met meer openheid worden bedreven, want iedereen zou hun bedoelingen onmiddellijk door hebben.
  En mensen zouden niet meer door allerhande charlatans op dwaalsporen worden gezet, waardoor er meer samenhorigheid zou zijn binnen de grote massa.
  Zo eenvoudig is het om te werken aan een betere wereld: beleer jezelf, doe kennis op, studeer je verrot: bouw dan aan een nieuwe, betere wereld door die kennis te bundelen.

  Om af te sluiten nog deze van Gustave Flaubert: La bêtise est quelque chose d’inébranlable, rien ne l’attaque sans se briser contre elle. (De domheid is iets onverwrikbaars: niets valt haar aan, zonder zich ertegen te pletter te lopen.)

  Gusteman

  • Mooi verhaal Tigron. Ook jij hebt gevraagd naar mijn mening over o.a. Poetin. Daar ga ik niet op in, omdat mijn kennis daarover tekort schiet.
   Het plaatsen van reacties is voor mij bijzaak, want ik steek enorm tijd in het doen van research over o.a. geheime genootschappen als vrijmetselaars & Ur-Loges, VS, VK, buitenaardse beschavingen & royalty. Verder schrijf ik reacties naar binnen- + buitenlandse media & ik stuur berichten door aan een snel groeiende groep ‘wakkeren’.
   Morgen ga ik beginnen met het lezen van Laura Eisenhowers boek over haar overgrootvader om maar wat te noemen.
   Nog een fijne zondag en dit geldt uiteraard ook voor alle lezers en/of respondenten van deze voortreffelijke site.

   • Ron Swart,
    Ik waardeer de uitleg die hebt gegeven over Putin, ook ik was nieuwsgierig naar jouw mening over die leider, je gaat jouw eigen weg, daar kan ik alleen maar respect voor hebben, natuurlijk zal de tijd aan ons allemaal uitwijzen hoe Putin is/was als leider,mens.
    Ik heb ook diverse andere interesses dan alleen maar hier iets posten, het met elkaar dingen delen is ook prima en daar hecht ik veel waarde aan inmiddels.
    Het kan muziek zijn, kleinkunst zoals cabaret of dans, maar buiten dit als voorbeelden vond ik het zeer interessant om op Netflix de aflevering te zien van de Navajo Rangers die gaat over bigfoot, the skinwalker en buitenaardse wezens of objecten, ik heb ook het boek van Clifford Stone genaamd eyes only in het Engels, ik weet niet of je dit kent, hij is een, hij was want hij is inmiddels overleden, hij was een klokkenluider die een geheim leven moest leiden want hij was met aliens bezig, hij schreef dit boek omdat er mensen zijn die niet konden omgaan met wat zij meemaakten en hun ervaringen met niemand konden delen en daarom geestelijk vast liepen, zij kozen soms voor zelfmoord, filmpjes over zijn er nog te vinden, hij heeft natuurlijk van alles meegemaakt maar zijn boek droeg hij op aan hen, hij verklaarde eens dat hij voor de senaat zou willen spreken en met de eed uit te spreken wat hij heeft meegemaakt, ik vond hem zeer integer en moedig, zijn overheid heeft alles geprobeerd om hem zijn leven onmogelijk te maken, maar heel zijn leven bleef hiij vertellen wat hij had meegemaakt, hij was ook een tolk tussen die niet aardse wezens en de aardebewoners, ik weet dat anderen erom lachen, voor mij is dit geen bullshit, nou ik deel dit even met je en groet je, ga je eigen weg dat doe ik ook al heel lang!

    • beste flardinga, dank je wel voor je reactie. Clifford Stone (inclusief Area 51) is voor mij geen onbekende en hierbij wil ik het laten, want als ik mij zou laten gaan, volgt een reactie van meerdere A4’tjes en d’r moet vandaag nog ontiegelijk veel gebeuren.

  • Fantastisch Tigron…van kindsbeen af was ik al geïnteresseerd in spreuken en citaten, gezegdes nog meer ik heb er 3 Dikke boeken van waarvan 1 het zowel in de eerste taal van oorsprong én dan in het Nederlands…(Behalve natuurlijk Chinees, Arabië, Russisch, enz) Maar de bron word Altijd vermeld… Fabuleus… maar nog meer dan dat zag ik rond mijn 10 jaar enkele foto’s van Belgische Soldaten in Congo ”Fier poseren met afgehakte Handen van de Plaatselijke bevolking ” in de (Katholieke) Standaard encyclopedie..eind 1950..God keek en zag dat het Goed was…in ieder geval als kind al ben ik fanatiek gaan zoeken naar de Waarheden van toen en nu nog steeds…daardoor die enkele foto’s stelde ik altijd vragen van herkomst én Waarheid…nu weet ik zoveel meer..en met de woorden van Jean Gabin op mijn 74e weet ik nog altijd Niets… behalve wat ik al wel weet… dus Dank voor Uw Artikel… eindelijk iemand 👍👍👍

  • We zitten in deze op hetzelfde lével……hoe schrijf je dat?…….enfin…..doet er ook niet toe. Ik gaf het al eerder aan hier……dat mijn grootste worsteling zich heeft afgespeeld met (in mijn geval dan) de illusies van de familiebanden.

   Lang ben ik meegegaan in die illusies.
   In 2020 was het mij duidelijk.
   Wat me óók duidelijk werd, was het feit dat elke ontmoeting in deze gelardeerd werd met een klap drank. Alcohol werkt vervagend. Ik was het gewend. We vormden een eenheid…… stonden er in de omgeving om bekend. Voorbeelden waren we.
   Echt welkom ben ik daar nu niet meer. Ik word gedoogd zolang ik mijn kop dicht hou.
   Een broer was blij met het laatste gesprek wat ik met hem had…….wat geen gesprek was, maar een monoloog zijnerzijds over de manier waarop ik heb geprobeerd ze te waarschuwen voor de staat en farmatuig.
   Hij heeft alle vaxxen gehaald. Mankeert vooralsnog niets….wonderlijk genoeg. Hij heeft de ziekte van Crohn al een jaar of twintig.
   Zes broers. Drie zussen……waarvan 1 met borstkanker……..wat altijd kan gebeuren……komt zo véél voor. Blablabla

   Al met al een slordige 55 met neven en nichten dus. Eén dode inmiddels…… uiteraard niet bespreekbaar…..

   Uiteraard hing daar een uitgebreide vrienden en kennissenkring aan vast……die mij óók niet meer willen spreken als het niet persé hoeft……ondanks dat ik ze al ken vanaf mijn jeugd .

   Ik heb het opgegeven om mijn kennis uit dragen daar.

   Ik ben inderdaad te pletter gelopen tegen de muur van domheid.

   En het gros daarvan leeft dus gewoon door, ondanks alle doemverhalen.
   Leg het mij maar uit!

  • Tigron,
   Ik kan niets anders schrijven dan dit, buiging voor jouw tekst, hopelijk kom ik ook weer overeind, nee zonder dollen, dank groet van flardinga!!!

  • Je hebt gelijk Tigron, Ik denk ook dat als je de spreuken, gezegdes en sprookjes begrijpt je meer kennis hebt als de meeste mensen.
   we leven in een tijd waarin “ezeltje strek je” een belangrijk les leert…….het goede wordt steeds misbruikt totdat “knuppeltje uit de zak” komt. na een pak slag komt de slechterik tot besef dat het anders moet.

 4. Vaker bekruipt me het gevoel dat ik hier iets lees dat precies aansluit op mijn gevoel.
  Dat gevoel van : spijker-kop-raak.
  Het is moeilijk uit te leggen als je vermoedt dat ons systeem het slechtste in de mens naar boven haalt.
  Hebzucht, nog meer geld, nog meer, nog groter, nog exclusiever moet het allemaal zijn.
  En vooral : kijk mij even geslaagd en gelukkig zijn. (Dat wat ik weet van facebook doet me al geen account aanmaken. Daar is iedereen gelukkig en etaleert dat ook voor jan en alleman)
  Ondertussen in de jacht naar meer, groter, efficienter alle menselijkheid beetje voor beetje vernielend.
  Tot binnenkort AI het puntje op de I wordt.
  Zo worden we door de elite tot nutteloze eters gemaakt.
  En niet alleen de menselijkheid wordt kapot gemaakt maar ook de natuur en de leefomgeving.
  Tot het moment komt waarop gezegd wordt : jullie moeten allemaal meebetalen om de schade te herstellen.
  En wie zegt dat ?
  Dat zijn de elite en hun politieke paljassen die het allemaal zover hebben laten komen.
  Want hun denktankjes gaan over geld verdienen en niet over collateral damage.
  Probeer het maar uit te leggen aan hen die in dit systeem van kleins af groot geworden zijn.
  Dat “groei” niet altijd moet zoals de neoliberalen je wijs maken.
  (groei = meer, groter, efficienter)
  Maar ja om de collateral damage te voorkomen moet je sterke mensen hebben die de anderen van bovenaf beschermen. Je weet wel, sociaal contract. Overheid maakt wetten en grijpt in waar nodig.
  Wij denken die mensen te kiezen, keer op keer.
  Echter dat zijn ook maar mensen met hun gewone angsten en tekortkomingen en bovenal hun zwakheden (geld en roem).
  De echte heersers vreten politici met huid en haar op als ze ze niet kunnen omkopen.
  Wie herinnert zich niet Jay McCloskey die van openbaar aanklager naar het kamp van Purdue Pharma wisselde om daar een veelvoud te verdienen. En om te helpen de opiatencrisis te laten exploderen.

  https://decorrespondent.nl/12560/zo-raakte-amerika-verslaafd-aan-opiaten-en-werd-deze-familie-steenrijk/a5f9c53d-7cc4-0c3a-3abd-f243dc24985a

  En dit zijn de macro uitwassen . Dit gebeurt ook op micro niveau dwz gemeentelijk niveau :

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4774321/jos-rey-piet-pol-omkoping-roermond-wethouder-senator-vvd-witwassen

  Dit gebeurt op alle niveau’s, keer op keer. En uiteindelijk zwichten de goede gekozenen, of voor geld of voor angst voor hun baan, wellicht uit angst partner en kinderen te verliezen in hun strijd.

  De western way. Geld maakt alles kapot, totdat het niet meer te repareren is. Ook niet met geld.
  Of totdat mensen het spel door krijgen en je aan gaan pakken.
  En dat gebeurt nu op macro niveau..
  Wil je echter winnen zul je het systeem van de grond toe moeten vernieuwen. Ook op microniveau.
  Hopelijk moet het eerst niet helemaal afgebroken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in