De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt dat het enorme corruptieschandaal in de Europese Unie moet worden aangegrepen om “het moeras droog te leggen” in Brussel.

In het kader van het corruptieschandaal in het hart van de Europese Unie is onder meer een vicevoorzitter van het Europees Parlement gearresteerd en zijn de kantoren van twee mensenrechtenorganisaties gesloten. De Belgische politie onderzoekt of ambtenaren mogelijk zijn omgekocht in verband met een beïnvloedingsoperatie van de door de sharia geregeerde staat Qatar, die gastheer is van de nog lopende World Cup voetbal, bericht Breitbart.

Foto’s van bewijsmateriaal die door de Federale Gerechtelijke Politie van België met Associated Press zijn gedeeld, tonen letterlijke aktetassen gevuld met geld – “een deel van de 1,5 miljoen euro dollar die de Belgische politie in Brussel heeft gevonden en in beslag genomen,” aldus het persbureau.

“Deze EU-top werd gekenmerkt door de arrestatie, op beschuldiging van corruptie, van de linkse vicevoorzitter van het Europees Parlement. Iedereen wist dat Brussel vol corruptie zat, maar nu heeft het het stadium bereikt waarin de politie in actie moest komen,” aldus premier Orbán, zelf in het machtscentrum van de EU voor een eindejaarsbijeenkomst van de Europese Raad, in een op Facebook gedeeld commentaar, waarvan Breitbart Londen een officiële vertaling heeft gezien.

“Het corruptieschandaal heeft de Europese instellingen opgeschrikt, met huiszoekingen gaande, miljoenen euro’s in beslag genomen door de politie, en speculaties over welke andere Brusselse politici betrokken zouden kunnen zijn,” vervolgde de Hongaarse leider.

  EU verlengt haar overeenkomst met AstraZeneca niet

“Velen geloven dat het spoor zou kunnen leiden naar degenen op de hoogste niveaus,” voegde hij eraan toe.

Orbán zei dat zijn regering aandringt op een “diepgaand en breed opgezet onderzoek naar het corruptieschandaal in Brussel,” in navolging van zijn oude bondgenoot Donald Trump door toe te voegen dat het “tijd is om het moeras hier in Brussel droog te leggen.”

Als overtuigd euroscepticus – hoewel geen voorstander van een “Hongaarse Brexit”, door sommigen “Hungaleave” genoemd – heeft Orbán meer reden dan de meesten om een zekere voldoening te putten uit het schandaal, nu het establishment van de EU zich consequent bemoeit met binnenlands beleid, zoals een “Stop Soros”-wet die NGO’s transparanter moet maken over buitenlandse financiering en een maatregel om het bevorderen van transgenderisme op scholen te verbieden, en momenteel Hongarije’s volledige aandeel in de EU-financiering tegenhoudt.

Dit is ogenschijnlijk een gevolg van de bezorgdheid van de EU over de “rechtsstaat” in Hongarije, hoewel velen geloven dat het in feite een vergelding is voor de onwil van Hongarije om de escalaties van de huidige sanctieoorlog met Rusland, die Orbán als economische zelfbeschadiging beschouwt, te ondertekenen en de weigering om de EU-quota voor de herverdeling van migranten toe te passen – een kwestie die ook Polen in moeilijkheden heeft gebracht.

Rekening houdend met de kritiek van de EU op Hongarije, was de eerste reactie van premier Orbán op de corruptie-arrestaties in Brussel een provocerende tweet met de tekst “Goedemorgen aan het Europees Parlement!”, vergezeld van een klassieke meme van een kamer vol mannen die uitbundig lachen, met als onderschrift: “En toen zeiden ze dat het Europees Parlement zich ernstig zorgen maakt over de corruptie in Hongarije”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Bizar door de EU gefinancierd stripboek voorspelde pandemie – met globalisten als reddersVolg Frontnieuws op Telegram

  Lessen in politiek leiderschap van Europa's cokesnuivers

Lees meer over:

Vorig artikelGevolgen van COVID-vaccinatie vanuit het perspectief van een patholoog – Decimeters-lange bloedklonters, kanker, onvruchtbaarheid
Volgend artikelDuitsland bloedt bijna een half biljoen euro om het licht aan te houden nu het “groene experiment” een ramp wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Hetgeen ik me dan altijd weer afvraag, is: waar gaat het geld dat in beslag genomen is uiteindelijk naartoe? Iemand een idee?

 2. Handjeklap in het EU parlement. Beetje verder gaan graven nu, jongens. Bijv in het tasje van Trutsula van de Lijken en haar knapenkoor.

 3. Voorzitters en leden die worden omgekocht door Qatar en de andere door Amerika en de Big pharma. Volledige corrupte organisatie! die nog de verhoging van de salaris willen deze corrupte bende. Anders was veel meer kritiek op de terroristischer gedrag van Amerika in Oekraïne nu en in het verleden.

 4. De BeNeLux, later de EEG was een ‘goede’ zaak voor BV. Nederland daarna werd de EU steeds groter en langzaam maar zeker steeds kwaadaardiger tegen de volken van de lidstaten, wij stonden erbij en keken ernaar, vooral het links/liberale stemgedrag was keer op keer tenenkrommend enfin eigen schuld dikke bult, leer er mee leven of ga ongewild door mij eraan dood.

  • Adriaan: ja klopt wel wat je zegt. Maar in je eentje ben je altijd een complotdenker als je er iets over zegt, laat staan dat je je kan verenigen met een hele hoop mensen. Anders hadden we er toch wat aan gedaan? Helaas zijn er zat mensen die er actief aan meewerken en zodoende de corruptie in stand houden, dus die heb je ook al niet mee. En dan zijn er de mensen die zeggen ‘je kan het toch niet veranderen’ dus die heb je ook niet mee. En dan zijn er die ‘linkse’ gezwellen waar niet mee te praten valt, dus die heb je ook niet mee. En dan sta je inderdaad in je eentje er naar te kijken en kan je uit onmacht niks verbeteren en blijft de shit neerwaarts stromen. Waarom denk je dat de dynamiek van de maatschappij is weergegeven in een piramide… Ik leef ook in die kutzooi, en zo wil ik het niet. Iedereen die er net zo over denkt als ik, kan me bellen en dan verenigen we ons als een enorm grote, supersterke macht tegen de top van de piramide en alle stupide sukkels, idioten en halvegaren die er onder gebukt zitten en een paar kwartjes vangen voor het uitvoeren van hun bevelen. Ik hoop dat de telefoon gaat gloeien. Verenig je, mensen.

  • @Adriaan, laat je geen zand in de ogen strooien. De BeNeLux (1944), EGKS (1951), EEG (1957) & EU (1992) zijn de voorbodes van de One World Government. De eerste commissievoorzitter van de EEG (1957 – 1967) was de nazi Walter Hallstein (1901 – 1982).

   • Ron Swart december 19, 2022 at 15:05

    Dat weet ik Ron maar de algehele opinie over de BeNeLux & EEG was in beginsel goed vergeleken met de huidige EU constructie dat staat in schril contrast met elkaar, zolang The City Of London/Vaticaan en de door zionisten gelardeerde geopolitiek van de Verenigde Staten geen deel meer zouden uitmaken als wingewest en protectoraat van de EU, was het nooit zó ver gekomen, achteraf heeft iedereen gelijk.

    Fijne dag Ron en bedankt voor je antwoord👍

   • @Ron… jij bent heel wakker.

    @Adriaan… klopt, alles begint goed en dan veranderen de satanisten het in een wapen. Doch wat Ron zegt klopt. WO2 was de manier om het westen te infiltreren (waar Klaus zo trots op is) om de 4de industriële revolutie te creëren. De EEG is in den beginne gebruikt als voertuig om daar te komen.

 5. De laatste 12 jaar heet de natuurramp die Nederland in alle hevigheid teistert Mark Rutte en co. Dat zei Arnold Karskens in zijn nieuwste column voor Ongehoord Nieuws.

  Hij veroorzaakt de perfecte storm waardoor verzetshelden geen helden meer mogen worden genoemd, maar ons land wel een hele dure buiging moet maken aan mensen die nooit slaaf zijn geweest, omdat de lafheid van woke de maat der dingen is geworden, aldus Karskens.

  https://www.ninefornews.nl/er-hangt-een-allesvernietigende-orkaan-boven-nederland/

  • Adriaan,
   Het slavernijverleden en de excuuscultuur, sorry zeggen terwijl het niks betekend want Rutte zegt het zonder emoties of gevoel, heeft hij al vaak genoeg gedaan.
   Voor mij is het belangrijkste over dit onderwerp wat die mensen vinden die wel een product zijn uit dat slavernijverleden en dus niet ik als witte Nederlander, ik weet even mijn plaats, het is vind ik aan hun om wat te vinden, ik kan mij alleen maar verplaatsen in hun als medemens maar buiten dat is het vooral blablabla en lullen zonder inhoud of gevoel kan Rutte als geen ander, groet aan jou van mij!

   • flardinga december 19, 2022 at 12:03

    Juist Flardinga ik neig mij steeds om ij af tezonderen van de divers maatschappij, vroeger stond bij mij rechtvaardigheid voorop, rechtvaardigheid is een begrip dat meer en meer aan slijtage onderhevig is, daardoor wordt de maatschappij tegen elkaar opgezet, want méér dan de helf is tegen excusses voor het slavernij verleden en zó denk ik er ook over, echter de media blazen dit tot het maximum op. Nederland heeft door alle voorgaande regeringen meer dan 6 miljoen nieuwe “Nederlanders” geimporteerd waarom zou ik rekening moeten houden met degene die uit de excusses hestelbetalingen eisen een dikke middelvinger kunnen ze krijgen.

    Echt het interesseerd mij weinig wat BV. Nederland doet en laat want “wij”met zijn allen zijn gewoon enorm de lul met onze gelatenheid en laksheid om te gaan demonstreren en stilletochten te houden voor degene die gevallen zijn door het geimpoteerde geweld dat ook nog eens appart verborgen wordt gehouden door “onze”democratisch gekozen bewindslieden, tussen 40 – 45 hadden de nazi’s concentratiekampen en kreeg een iedere dissident naar gelang hun ideologie een kleurig driehoekje op zijn kampkledij gespeld, nu is/wordt het een QR-code.

    • Adriaan,
     Dank voor jouw reactie, na de corona en vooral de reactie van de politiek en organisaties (ngo’s bijvoorbeeld) die nergens op reageerde en allemaal kritiekloos onze burgerrechten lieten afnemen heeft mijn manier van denken fundamenteel veranderd, ja ik kom uit de progessieve hoek, maar ik dacht nooit ik hokjes, nu ben ik al blij met personen die nog ergens voor staan, Karel van Wolferen,Peter Baars van de gulden middenweg,Renkse Leijten,Omtzigt, Azarkan of om de oorlog het afwijkende geluid van Baudet daarover, soeverein denken is al heel wat tegenwoordig en ook al denk ik soms over iets anders het tegenovergestelde waardeer dat men toch moedig is en vast houd aan iets dan alles herhalen wat anderen juist zeggen, Clarey Dale uit Ierland zit in het Europees Parlement, ja van progessieve huize maar zij zegt het wel hoor, 2 persoonsfractie dus zeer klein maar onafhankelijk en gewoon recht voor zijn raap, beter een stekende bij dan geen bij, groet aan jou!

   • @Flardje,
    Wij hebben nooit in slaven gehandeld (jij niet, ik niet en geen enkele huidige NL-er) en de huidige/eventuele nabestaanden zijn nooit slaaf geweest, dus is het alleen maar een verdienmodel van de Zurinamers en janknegerts om de domme zogenaamde “woke” blanken zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Ik zou willen zeggen tegen alle verdienmodel jankers: get a live, zet je leven op de rails en stap uit je zielige slachtofferrol!

 6. Misdadigers van het eerste uur om zo arrogant met hun bevolking om te gaan. Wat denken ze wel? Dat ze boven de wet staan? Deze figuren verdienen de doodstraf voor het moedwillig verneuken van mensen voor eigen gewin.

 7. Gezien de foto’s is het eenvoudiger en meer renadabel en EU oparlementslid te overvallen dan een bank….

  Die conclusie is na het zien van de foto’s met meer geld dan ik en het gros van ons totaal in ons leven ooit zullen hebben eenvoudig te trekken…..rijst de vraag wat lieden als Kaag en Bruls en Bos en Balkenende in de oude sok of onder het matras hebben liggen….

  Lijkt me dat persoonlijke info van politici goud waard gaat worden….

  Mijn mening is dat corrupte ambtenaren en corrupte politici zwaar moeten wordne gestraft: ambtenaren met ontslag, verlies van pensioen en stemrecht, per ton een jaar cel en politici totale onteigening van al hun bezit en dat van hun gezinsleden, ten slotte profiteren ze mee en zijn vaak deelgenoot van de corruptie, en het afnemen van al hun rechten en verder verblijf in dit leven op een booreiland, al dan niet in gebruik….

  Ander snelle permanente str4affen mogen ook, iets met 4 paarden, touw, muren etc…geen enkel respect voor deze lui en geen medeogen, ze stelen van ONS door onze wereld uit te verkopen en ons met geweld af te persen: belasting is oimmers onder dwang en met een straf als je niet betaald of meewerkt. Niets anders dan maffia, enkel is een overheid groter. Ik hoop bnog de dag mee te maken dat iedereen graag belasting betaald omdat er wijs en verstandig met het geld word omgegaan, maar ik vrees dat een eerlijke regering en een eerlijk ambtelijk apparaat gelijk staat aan een stronthoop die een langslopend hobbelpaard achterlaat*…..

  * Engelse uitdrukking: as rare as rocking horese shit….

  Voor mij is een boete van 100 euro al zwaar kut, voor hun corrupte kut aanwezigheid is 100 euro hetzelfde als wc papier….

 8. P.S. Deze lu9i die nu zijn opgepakt dienen als bliksem afleider voor lui zoals Von der Leyen en de Junkers clan…..die zijn nu ineens in de schaduw, politie kan roepen dat ze gescoord hebben en het volk denkt dat alles is opgelost, daar zorgt de pers wel voor…..dit is window dressing….

  • Inderdaad. Bij deze huiszoekingen zouden ze ‘miljoenen’ gevonden hebben. Bij de emails tussen Von der Leyen en Pfizer draait het wellicht om ‘miljarden’…

 9. Alle mensen in den beginne als klei-poppetjes. Eerst nog vormbaar. Sommige mensen (vrijdenkers) laten zich niet kneden. Anderen wel. Die mogen dan wel van porselein zijn na uitharden/bakken, maar voor altijd vast in configuratie. Dezen met de arrogantie dat zij de overstroming wel zullen overleven.
  Neu……..

 10. Organisatie van corruptie is eenvoudig.
  Rutte geeft 200 millioen voor het slavenverleden; week later komt er iemand met een koffer cash, kleine coupures bij hem thuis.

  Waarom denk je dat de belasting voor een vermogen programma’s koopt in de Filipijnen?
  Is veel goedkoper in europa; maar allez, dan ontbreekt dat koffertje….

 11. Ongeveer 40 jaarterug, als er een landbouw project was in Afrika, dan werd eerst een ambtenaar van landbouw gestuurd voor controle, twee jaar een topambtenaat van defensie, derde jaar een topambtenaar van onderwijs.

  Zow erd mijn buurman een keer gestuurd; 3 week, kreeg voorgedrukt verhaaltje mee, ter plaatse veel drank, hoertjes en lux hotel.
  Betaling: f40.000,–

  er is altijd al corruptie, en meerdan je denkt.

 12. Helaas wordt in de reactie op dit artikel over corruptie bij het EU bestuur aan het belangrijkste aspect geen aandacht besteed: de vrijmetselarij die zich op alle niveaus heeft geïnfiltreerd. Als je een beetje oplet kan je ze overal bezig zien. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun woorden, daden en uiterlijk. Door hun doodseed kunnen ze niet functioneren in welk bestuur dan ook, want dan is er sprake van belangenverstrengeling en dat maakt de vrijmetselaar per definitie ongeschikt. Daarom is Rutte niet geschikt als premier, dus functie elders. Alle vrijmetselaars in besturen moeten een functie elders waar ze geen kwaad kunnen door hun belangenverstrengeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in