The Duckingstool by Charles Stanley Reinhart

Het concept van een “massapsychose”, een onzichtbare kracht die de mensheid in haar donkerste uur beïnvloedt, wint steeds meer aan populariteit op social media. Het zou een nuttig mechanisme kunnen zijn om te verklaren waarom zoveel mensen voor de gek kunnen worden gehouden door een neppandemie, maar dreigt het bepaalde narratieve kopstukken en fanatiekelingen vrijuit te laten gaan? schrijft Off-guardian.org.

In The Last American Vagabond’s The Daily Wrap Up, behandelt Ryan Cristián de recente publieke ontmaskering van de massavormingspsychose. Hij zegt dat de poging van de media om deze kwestie als ‘extreem-rechts’ te bestempelen, ‘mensen wakker schudt voor de illusie van het tweepartijenparadigma’. Hij voegt eraan toe dat massavorming een “groot deel”, zo niet het “geheel” van het covid-fenomeen uitmaakt, maar voegt er het voorbehoud bij dat er “nog een heleboel andere factoren in het spel zijn”.

Cristián gaat verder met het onderbouwen en opfrissen van belangrijke feiten en plot-gaten in het snel vervagende Covid-narratief – vitale informatie om in de voorhoede van onze geest te houden nu het gezichtsreddende, retoucheer- en witwaspraktijken in volle gang is.

Bekijk zijn video hieronder:

De term “massavorming” komt van het werk van Prof. Mattias Desmet, een psychoanalyticus van de Universiteit Gent, wiens theorieën over massavorming, of massapsychose vorming, onlangs werden uiteengezet door Dr. Robert Malone op de Joe Rogan Experience.

In de Joe Rogan podcast, die op 1 januari werd uitgezonden en sindsdien van YouTube en Twitter is verwijderd, sprak Dr. Malone over zijn recente Twitter ban wegens zijn standpunt over de covid vaccinatie. Dr. Malone’s steun voor Prof. Desmet’s ideeën kreeg vele miljoenen views voordat de podcast werd verwijderd, en heeft ervoor gezorgd dat #MassPychosis een trend is op twitter.

  Opnieuw blamage voor Hugo de Jonge: Nederlandse rechtbank schrapt boete voor uitschrijven recepten ivermectine en hydroxychloroquine tegen covid

U kunt de Joe Rogan podcast op Bitchute hieronder bekijken:

En hier is een zeer interessant interview uit augustus 2021 tussen Prof. Mattias Desmet en Dr. Reiner Fuellmich:

In de kern van ‘massavorming’, zegt Prof. Mattias, zijn veel bijdragende factoren, waaronder een gebrek aan ‘betekenisgeving’ in ons leven en een overmaat aan ‘vrij zwevende angst’ binnen de samenleving. Dit kan resulteren in een soort groepshypnose binnen sociale groepen, die in zijn meest extreme vorm kan worden waargenomen in historische autoritaire regimes.

Voor degenen die bekend zijn met Jung, kan dit aansluiten bij veel van zijn ideeën. Bijvoorbeeld zijn concept van de ‘Schaduw’: de Persoonlijke Schaduw (de verborgen donkere kant van een individu) en de Collectieve Schaduw (de verborgen donkere kant van de samenleving) en de noodzaak om beide te begrijpen om gezonde en evenwichtige mensen/samenlevingen te zijn, of het risico te lopen om ten prooi te vallen aan de negatieve invloed van de onbewuste schaduw.

Iedereen draagt een schaduw met zich mee, en hoe minder deze belichaamd is in het bewuste leven van het individu, hoe zwarter en dichter deze is. In alle gevallen vormt het een onbewuste hindernis, die onze meest goedbedoelde bedoelingen dwarsboomt.

Zou een open discussie over massavorming-psychose de weg kunnen vrijmaken om ons meer bewust te worden van onze persoonlijke en collectieve ‘schaduw’?

Zou het de fervente aanhangers van de Covid-cultus een gracieuze klim naar beneden kunnen bieden, en de uitweg uit deze puinhoop van onwaarheden gebaseerd op onwaarheden gebaseerd op mythen gebaseerd op leugens kunnen bespoedigen? Zal het ons in staat stellen het oordeel opzij te zetten en een nieuwe weg in te slaan, gebaseerd op zelfkennis, transparantie, toewijding aan de waarheid, feiten en echte wetenschap?

  De fantasieverklaringen voor buitensporige sterfgevallen terwijl de paniek toeslaat

Of moeten we misschien, nu het covid-narratief het merkbaar moeilijk heeft, op onze hoede zijn voor alternatieve narratieven die nu snel op de voorgrond treden?

Hoewel de theorieën van Prof. Desmet inderdaad interessant zijn en veel potentiële inzichten verschaffen in vele aspecten van het covid-fenomeen (en onszelf), is een snel evoluerende hashtag een waarschijnlijk doelwit voor spin.

Wat zou die draai kunnen zijn?

Zou de massapsychose, terwijl het narratief van de pandemie zichzelf vernietigt, een morele spiegelzaal kunnen opleveren? Zou het een aantal zeer schuldige en onfrisse figuren kunnen vrijpleiten met een gemakkelijk pleidooi voor tijdelijke collectieve krankzinnigheid?

Als er teveel schuld wordt gelegd bij een sociologisch fenomeen, zouden we dan beschonken kunnen worden van pas ontdekte vergevingsgezindheid en een met oogverblinding vervulde verzoening met onze medemens, en onze waakzaamheid verliezen? Zouden we ons kunnen omdraaien en ontdekken dat de geschiedenisboeken stilletjes zijn herschreven, dat kwade waarheden zijn weggepoetst en er COVID voor in de plaats is gekomen, en dat een globalistische agenda heimelijk achter de schermen aan het werk is geweest?

Als we de valkuilen kunnen vermijden, is er mogelijk veel te winnen door een beter begrip van ‘massa-vorming’, geïntegreerd in een breder streven naar waarheid en gerechtigheid.

Meldt uw gedachten hieronder.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Wie heeft de video’s van ineenstortende mensen in Wuhan in scène gezet?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBrazilianen schoppen lokale burgemeester in elkaar wegens vaccinpassen
Volgend artikelHun plan werkt niet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Het kwaad is mijns insziens vooral de vervuiling en de demonische herrie van het gemotoriseerd verkeer. O ja, en de virussen en de vaccins komen uit dezelfde laboratoria.

  2. De censuur zorgt voor het Streisand effect.. mass formation psychosis is nu volop op social media aan het rond gaan. Nu RFKjr als gast bij Rogan en dat gaat voor critical mass zorgen .

  3. Het boek Siddharta…..wij zijn in balans als we én de lichte én de donkere kant van onszelf accepteren..in ieder van ons zit n Hitler, en n Florence nightingale…ik schrik soms van mezelf….

  4. Het hele idee is m.i. heel erg naïef..Alsof de grote meerderheid zolang ze niet in angst en stress zit wél gezond verstand vertoont en rationeel handelt ! Laat me niet lachen ! De overgrote meerderheid denkt helemaal nooit eerlijk en serieus over dingen van echt belang na…Niet in tijden van angst,stress en oorlog en niet in tijden van vrede en rust en ontspanning…Zo simpel is het. Het zijn en blijven in meerderheid gelovers, volgers en schapen…gewoon opportunistische egoïsten…altijd meehobbelen met de grote stroom..Vraag is in hoeverre je dat kwalijk kunt nemen als dat in alle tijden gewoon een gegeven is en–zoals ze zelf ook stellen–ze hun leiders en voormannen (sorry : -‘mensen’, haha !) moeten kunnen vertrouwen… ????

  5. Je kunt het ook geen lafheid noemen..Ze wíllen volgen en geleid worden..Ze kunnen en willen gewoon niet voor zichzelf denken en oordelen over van alles…Hoe kunnen ze anders in alle tijden in enorm grote legers de oorlog ingaan om mekaar af te maken wanneer hun leiders, influencers, rolmodellen, voorgangers, priesters, politici enz. enz, dat vragen en opdragen ? In ‘vredestijd’ op grond van je reinste waanzintheorieën minderheden discrimineren tot zelfs uitroeien ?? Tjaaa….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in