Op amateurvideobeelden uit Oekraïne is te zien hoe een militair munitiedepot op dramatische wijze explodeert. De ramp vond plaats op 23 maart 2017 in de Oost-Oekraïense stad Balakliya, en was naar verluidt het gevolg van een brand die werd veroorzaakt door sabotage, aldus Al Jazeera, die Oekraïense militaire functionarissen citeert, bericht Taskandpurpose.

Oekraïense functionarissen hebben het incident in verband gebracht met door Rusland gesteunde separatisten in de buurt.

“We hebben een ‘bevriend’ land – de Russische Federatie,” zei de Oekraïense minister van Defensie Stepan Poltorak tegen Reuters. “Ik denk dat het allereerst vertegenwoordigers kunnen zijn die de (separatistische) groepen helpen die gevechtsmissies uitvoeren.”

Het wapendepot lag op slechts 100 kilometer van het grondgebied van de door Rusland gesteunde separatisten die sinds 2014 vechten tegen de Oekraïense regeringstroepen, aldus de BBC. De wapens die werden vernietigd, werden gebruikt om de Oekraïense strijdkrachten in die strijd te ondersteunen.

Hoewel onderzoekers onderzoeken hoe de brand is ontstaan, waarbij sabotage de meest waarschijnlijke verdenking is, zei een door de BBC geïnterviewde ambtenaar dat de separatisten een drone zouden kunnen hebben gebruikt om de brand te ontsteken. Het gebruik van een drone om diezelfde faciliteit te vernietigen zou in december 2015 zijn geprobeerd.

De regering heeft geen doden gemeld, wat opmerkelijk is gezien de omvang van de explosies, maar ongeveer 20.000 inwoners van Balakliya moesten uit de regio worden geëvacueerd.

De beelden zijn krankzinnig, met opeenvolgende secundaire explosies die zich opstapelen en raketten die afgaan en rondvliegen, waarvan sommige rooksporen achterlaten over de hele stad. Volgens de reportage van Al Jazeera bevatte de wapenopslagplaats meer dan 10.000 ton munitie en raketten.

  Wat te verwachten van het Russische winteroffensief in Oekraïne

Kijk hieronder.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVladimir Poetin vermoorden?
Volgend artikelNucleaire fall-out? Russische aanvallen veroorzaken explosie op schaal van Richter in Khmelnitsky + updates
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Bornholm, eiland tussen Zweden en Polen (dichtbij Northstream) heeft hele zaterdagmiddag luchtdruk bevingen ontvangen, waarbij huizen zijn gescheurd en flessen uit de schappen vielen.
  Volgens “bronnen” door explosies in Polen, daar er geen off.aardbeving werd gemeld.

 2. Dit noemen ze het spel wat kinderen in Rusland op school leren, “schaken”.
  De Russen heb gewacht met het zetten van stukken, tot dat ze hen schaakmat konden zetten.
  Het hele speelveld op het schaakbord is ontruimd.
  Wat je nodig hebt bij dit soort van aanvallen is geduld, hiermee versla je de tegenstander in één klap van het speelveld.
  Het schaakstuk de “Drone”, is door de Russen op het juiste moment ingezet, en op de juiste plaats gedropt.
  Einde spel.

 3. Hinderlaag op de “weg van de dood” in Bakhmut: de onze heeft een speciale groep van de strijdkrachten van Oekraïne gevangen (FOTO, VIDEO)

  In de buurt van Artemovsk (Bakhmut) werd een speciale groep van de strijdkrachten van Oekraïne in een hinderlaag gelokt op de snelweg Chasov Yar – Artemovsk.

  Dit wordt gemeld door Oekraïense militaire propagandisten, die beelden publiceren van een brandende auto en het moment van de inslag.

  De eerste beelden laten zien hoe stapels vernield materieel zich langs de weg opstapelen.

  Er werd een antitankraket (ATGM) op de auto afgevuurd.

  “Ik leef, ik leef, ik ben geschokt”, roept de VSUshnik met verbijsterde stem naar zijn “broers”.
  https://t.me/RVvoenkor/45016

  – Russische lente

 4. Ja hoor. Het is nu mei 2023 en NU komt Ukraine met het verhaal van ‘Russische sabotage’ in 2017? Moeten we dit nu echt serieus nemen?

  • Van dit verhaal klopt niets de laatste video is 6 jaar oud.
   Haal dit bericht weg anders verliezen jullie je geloofwaardigheid.

 5. Al deze nieuwerwetse ontwikkelingen op en tegen de oekrinazi,s en hun europese likbeffertjes…..gewoonweg GEWELDIG
  Kan niet/nooit te hard en te grof zijn…..gewoonweg het gehele zooitje gajus ELI-MI-NEREN….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in