Afbeelding: Screenshots van Telegraph (C) The Telegraph

Waarom hebben journalisten een slechtere reputatie dan de meeste andere beroepen? Het voorbeeld van de Britse Telegraph, een zogenaamd kwaliteitsmedium dat nauw verbonden blijkt te zijn met het Project Syndicaat van George Soros, illustreert het probleem perfect. In plaats van objectief, goed onderzocht nieuws krijgen lezers propaganda voorgeschoteld – meestal leugens, met als enige doel de bevolking te manipuleren, schrijft Florian Machl.

In 2017 hadden journalisten nog een populariteit van meer dan 50 procent – nu is dat gedaald naar 31 procent. Zelfreflectie is schaars in deze sector. Je hebt toch altijd gedaan wat je financiers wilden? En jullie waren altijd “links”, tenminste in de vorm waarin jullie verteld werd dat jullie “links” waren. Dat moet toch genoeg zijn? Wat bedoel je met waarheid, objectiviteit, onderzoek? Daar is geen geld voor, uiteindelijk word men verbannen wegens “haatzaaien”.

De machtigen kunnen hun illusie van democratie alleen in stand houden door massale manipulatie. Omdat de mensen op deze wereld uit eigen motivatie geen oorlog willen. Ze zouden ook geen behoefte hebben aan vermenging van volkeren, destabilisatie en vernietiging van de economische basis. Zonder leugens in de media zou er geen “klimaatcrisis” zijn en zou er ook geen “pandemie” zijn geweest. Er zijn internationale medianetwerken om mensen bij wijze van spreken “klaar te stomen voor de storm” – systeemmedia berichten onderdanig over dezelfde inhoud en worden meestal beloond met royale subsidies van belastinggeld.

Een vergelijkend beeld dat circuleert op social media geeft een perfect voorbeeld van hoe deze propaganda werkt.

Nog maar op 28 februari 2023 berichtte ene Richard Kemp voor de Telegraph: A total Russian collapse is surprisingly closeEen totale ineenstorting van Rusland is verrassend dichtbij. De mensen in het “Westen”, vooral in Europa, is deze onzin verteld sinds het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne. Van de ene dag op de andere berichtte geen enkel mediakanaal over acht jaar burgeroorlog in Donbass, de CIA-coup om een gekozen president af te zetten of de enorme corruptie in Oekraïne. Zelfs de neonazi-activiteiten in Oekraïne, die tot voor kort door “serieuze” media werden besproken, werden onmiddellijk als nepnieuws beschouwd, of op zijn minst als “niet zo erg”.

  Russisch vliegveld in Pskov geraakt door drones - volgens rapporten gelanceerd vanuit Estland (NAVO)

Natuurlijk was het in februari 2023 al zonneklaar wie dit conflict zou verliezen. En de elites van het Westen wisten hoeveel honderdduizenden Oekraïners al onnodig waren gestorven – in het loon van globalistische miljardairs en multinationals. Onbegrijpelijke sommen belastinggeld waren op dit punt al verbrand en de afgelopen winter werd gekenmerkt door een prijzencrisis op de energiemarkten, die de broodwinning van talloze bedrijven en particulieren vernietigde. Miljoenen mensen werden hoe dan ook beroofd van een groot deel van hun spaargeld – vooral de sociaal zwakkeren werden hard getroffen.

Eind mei verklaarde Kemp in de Telegraph: “Putin is terrified of Ukrains’s counteroffensive” – Poetin is doodsbang voor het tegenoffensief van Oekraïne. Ook dit is een cynische leugen. Het tegenoffensief resulteerde alleen in de dood van tienduizenden Oekraïners en er werd geen noemenswaardig militair succes geboekt, zoals bijna elke militair-deskundige vandaag bevestigt – zelfs als ze betaald worden door de NAVO.

En tot juli 2023 waren er nog steeds slogans van volharding, zoals die van de Iraakse propaganda-officier “Comical Ali”, die verklaarde dat er geen Amerikaanse tanks in Bagdad waren terwijl ze letterlijk achter hem reden door het live tv-beeld. Kemp verklaarde toen: Russias time has almost run out. De tijd van Rusland is bijna om.

De klokken tikken nu anders. Militaire financiering vloeit niet langer alleen naar Zelenskyi, maar ook naar Israël. Project Syndicate van George Soros, een wereldwijd synchronisatieplatform voor de media, kondigt aan dat het Westen de realiteit in Oekraïne moet erkennen. En opnieuw bespeelt Kemp zijn instrument in harmonie met het orkest van het globalisme: Ukraine is losing, but the UK must stand by it. Oekraïne verliest, maar het VK moet het steunen. Oekraïne verliest, maar het Verenigd Koninkrijk moet het steunen. Nou, nou, wie had dat gedacht? Vrijwel alle zogeheten alternatieve media sinds het begin van de oorlog in februari 2022?

  Het ontkrachten van de twee belangrijkste samenzweringstheorieën over de mislukte couppoging van Prigozhin

Maar wie is deze Richard Kemp? Het soort deskundige dat in elk westers land de mediawereld rondgaat. Naast het woord “journalist”, geeft het woord “deskundige” de meeste mensen op dit moment een misselijk gevoel. Kolonel Richard Justin Kemp (64) is een gepensioneerde officier van het Britse leger, waaruit hij in 2006 met pensioen ging. Hij werd ingezet in Noord-Ierland, vocht in de eerste Golfoorlog en kreeg geleidelijk aan hoge leidinggevende functies. Zijn naam duikt op in verband met vele missies in de strijd tegen islamisten, bijvoorbeeld in Afghanistan, maar ook in Irak. Het is ondenkbaar dat zo’n ervaren en verdienstelijk militair het zo mis heeft over de kracht van Rusland, zeker op de data van publicatie van zijn teksten.

Aan de andere kant staat Kemp op de dodenlijst van radicale islamisten van Islamitische Staat. Naast islamisten hebben ook radicaal linkse kringen kritiek op Kemps standpunt in de Gaza-kwestie.

Wat ieder van ons moet leren is dat de mainstream media niet te vertrouwen zijn. Nooit, over geen enkel onderwerp. De inhoud die daar wordt gepubliceerd is inhoud in opdracht van de elites. Ze dienen allemaal één doel: propaganda, manipulatie, desinformatie. Het doel is om de bevolking in een gewenste richting te sturen zodat ze vervolgens “democratische” beslissingen kunnen nemen. Dit is precies de reden waarom Report24 nog niet zo lang geleden waarschuwde tegen voorbarig gejubel omdat MDR een poging had ondernomen tot een enkel halfslachtig kritisch rapport over een coronaviruskwestie.

Het zit er bij ons ingebakken dat we de grote toonaangevende media willen geloven, alleen als daar informatie wordt afgedrukt beschouwen we die als goed onderzocht, betrouwbaar, geloofwaardig en correct. Deze manier van denken is verkeerd – en als we ons willen losmaken van het huidige, maximaal oneerlijke systeem, dan moeten we dit echt begrijpen – en niet terugvallen in dezelfde maalstroom telkens als er een nieuwe, voorgeschreven angst de kop opsteekt.

  Video's! Russische woede uitgebarsten: Razende bemanningen van twee T-90's vernietigen eigenhandig Oekraïense konvooien - Russische soldaat: "Wat heeft hij in godsnaam gedaan?"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelApocalyps Now? Russische tactische kernwapens in positie op Wit-Russisch grondgebied
Volgend artikelVolkomen natuurlijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Wie volgt nou nog de MSM media
  De Slapers.
  De ANGSTIGERS
  De gehersenspoelde.
  De wens denkers, die hopen op een bevestiging van de MSM, dat hun denken klopt .!
  De meelopers, lopen met hun uitgeschakelde Brein met de MSM meute mee.
  En natuurlijk, zou ik ook doen, DE HIERAAN VERDIENERS.
  Advies: blijf je ZELFBEWUSTZIJN gebruiken, de MSM media proberen deze bij U UIT TE SCHAKELEN.

 2. In België is de meest gelezen gazet Het Laatste Nieuws. Deze krant richt zich tot simpele mensen die doorgaans alleen de titels lezen bij het doorbladen naar de sportrubriek. Als het over Oekraïne en/of Rusland gaat is er de “expert”, ene Guy Van Vlierden, die als journalist heroïek van de Oekies en haatpropaganda over de barbaarse Russen uitsmeert. Die propagandamolen lijkt wel een multinational.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in