Van de vele verontrustende geopolitieke tekenen van spanning tussen Rusland en de Westerse mogendheden zijn er maar weinig zo verontrustend als de verplaatsing van Russische tactische kernwapens naar het grondgebied van Wit-Rusland.

De plaatsing van de kernwapens is bedoeld als verdediging tegen zowel Oekraïne als Polen, bericht Paul Serran.

Tactische kernwapens zijn ontworpen voor gebruik op het slagveld en hebben een kleinere lading voor aanvallen op specifieke locaties – in tegenstelling tot veel krachtigere strategische intercontinentale kernraketten.

In de oude wereld zouden deze wapens tot nadenken moeten stemmen en de NAVO haar opmars naar het oosten moeten doen heroverwegen door te zien dat er krachtige vergelding kan worden verwacht.

Tegenwoordig lijkt het erop dat nucleaire afschrikking zijn overtuigingskracht heeft verloren – wat erg verontrustend is aangezien een aanval een reële mogelijkheid is in het huidige geopolitieke moment.

Het bord is klaar – de stukken bewegen. En de kernwapens zijn aangekomen in Wit-Rusland.

Associated Press doet verslag:

“De president van Wit-Rusland zei maandag dat Rusland zijn zendingen van tactische kernwapens naar zijn land heeft voltooid, een initiatief dat sterke bezorgdheid wekte in buurland Polen en elders in de regio.

President Alexander Loekasjenko zei tijdens een bijeenkomst van een door Moskou geleid economisch blok in Sint-Petersburg dat de zendingen in oktober waren voltooid, maar hij gaf geen details over hoeveel wapens er waren gestuurd of waar ze zijn ingezet.

Tactische kernwapens, die bedoeld zijn voor gebruik op het slagveld, hebben een kort bereik en een lage opbrengst in vergelijking met veel krachtiger kernkoppen die aan langeafstandsraketten zijn bevestigd. Rusland zei dat het controle zou houden over de wapens die het naar Wit-Rusland stuurt.”

  Voormalige Amerikaanse marinier: Overgegeven Britse huurlingen hebben inwoners van Donbass vermoord

Loekasjenko verklaarde dat het huisvesten van Russische kernwapens in zijn land een zet is om agressie door Polen te controleren.

Hoewel Russische troepen vanuit Wit-Rusland Oekraïne vanuit het noorden binnenvielen in de eerste dagen van de oorlog, is niet bekend dat Wit-Russische troepen zelf hebben deelgenomen.

Maar wat weten we over de ’tactische’ kernwapens?

Sky News rapporteert:

“Ze kunnen een opbrengst hebben van ongeveer 1 kiloton, aanzienlijk minder dan de 15 kiloton opbrengst van de Amerikaanse bom die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Hiroshima werd gebruikt. […] De apparaten zijn compact en kunnen discreet worden vervoerd in een vrachtwagen of vliegtuig.

[…] Wit-Rusland heeft 25 ondergrondse faciliteiten – gebouwd tijdens de Koude Oorlog – voor raketten met een nucleair tussenbereik die bestand zijn tegen raketaanvallen, voegde de heer Alesin eraan toe.

Slechts vijf of zes van deze depots kunnen tactische kernwapens opslaan, zei hij, maar het leger gebruikt ze allemaal om de Westerse inlichtingendienst op een dwaalspoor te brengen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Gehavende Ukrop heeft boodschap voor zijn familieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland – China zijn op dreef
Volgend artikel“Deskundige-propaganda” in de Britse Telegraph illustreert verlies van vertrouwen in journalistiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Vandaag een aanval met raketten geleverd door de navo op Belgorod met veel burger slachtoffers waaronder kinderen ,wanneer is het geduld van Poetin op en worden de tactische kernwapens daadwerkelijk gebruikt.
  Glory to Russia.

 2. ”wanneer is het geduld van Poetin op en worden de tactische kernwapens daadwerkelijk gebruikt.”

  Jij hebt er geen probleem mee als Poetin er één op jou woonplaats laat vallen?

   • Nee Rene woont gewoon in Nederland en natuurlijk verafschuw ik het gebruik gebruik van tactische kernwapens maar door toedoen van de navo met de oorlogshitsers ollongren en rutte voorop moet je met de meest vreselijke opties rekening houden

    • ”en worden de tactische kernwapens daadwerkelijk gebruikt”

     Zou dus ook op Nederland gebruikt mogen worden als ik jou begrijp.

     Of toch liever andere mensen?

 3. Het Israëlische laserkanon : “IRON BEAM, een High Energy Laser Weapon System (HELWS) van de klasse 100 kW, zal naar verwachting het eerste operationele systeem in zijn klasse worden. IRON BEAM is ontworpen om een ​​breed scala aan bedreigingen, zoals RAM en UAV’s, te onderscheppen vanaf een afstand van een paar honderd meter tot enkele kilometers. Het systeem kan op meerdere platforms worden geïntegreerd en kan een complementaire HEL-interceptor zijn voor elke meerlaagse verdedigingsarray.
  Israël devrait disposer d’un canon laser dès 2024
  “Rafael, un groupe d’armement israélien, accélère la mise au point d’un système d’interception au laser de roquettes, d’obus et de drones. Il prévoit d’être opérationnel début 2024”.
  https://www.rafael.co.il/worlds/land/iron-beam/
  https://www.lesechos.fr/monde/afrique-moyen-orient/israel-devrait-disposer-dun-canon-laser-des-2024-2043793

 4. Ik ben benieuwd wanneer de boeren te velde trekken samen met de burgers.
  Want deze waanzin moet stoppen en het is onderhand tijd om eens met de Russen te praten.

  • Ik stond zij aan zij met de boeren maar ze waren te bang o door te pakken. Nu lekker in Belarus de laatste dag van 2023 vieren met vrienden en familie. Het stopt alleen als we eendrachtig dat schorem uit de regering executeren……eerder niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in