Russische soldaten buiten de Reichstag, Berlijn 1945. (Public Domain)

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog werden in Rusland gewekt na het besluit van Duitsland om Leopard-tanks naar Oekraïne te sturen. Het begin werd gemaakt door de Russische ambassadeur in Berlijn, gevolgd door Russische analisten en presentatoren.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het Russische volk zich nu voorbereidt op een algemene mobilisatie. De afgelopen 24 uur is er uitgebreid verwezen naar de Tweede Wereldoorlog, de verantwoordelijkheden van Duitsland, dode Sovjetsoldaten en de noodzaak van een nieuwe Grote Patriottische Oorlog.

De Russen gaan nu zo ver dat ze eisen dat Vladimir Poetin kernwapens gebruikt.

“Duitsland moet een les geleerd worden en niet meer de kop opsteken.

Berlijn moet worden gebombardeerd, het Duitse parlement mag niet blijven staan.

De ‘rode lijnen’ behoren tot het verleden,” zeggen ze.

Legitieme doelen zijn het grondgebied, bases en locaties in Duitsland

Vladimir Solovyov, benadrukte dat Duitsland nu rechtstreeks bij de oorlog betrokken is,

“De tijd is gekomen om een duidelijke, beslissende boodschap af te geven dat wij Duitsland nu beschouwen als een directe partij in het conflict, waardoor de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog weer oplaaien.

Zodra Duitse tanks in Oekraïne verschijnen, moeten we Duits grondgebied, militaire bases en andere locaties als legitieme doelwitten beschouwen.

De NAVO doet alsof ze niet vecht. In uw dromen. In uw dromen.

En Pistorius zal de geschiedenis ingaan als de idioot die Duitsland naar de totale vernietiging leidde. Samen met Scholz en Burbock.

Zijn wij de agressors?

Acht jaar lang hebt u een naziregime in Oekraïne gekoesterd.

Acht jaar lang hebt u de bevolking van Donbass vermoord.

  Tijdige dood van politiek lichaam Navalny: Сui Bono?

“Nuke het Duitse parlement met de grond gelijk”

Tegelijkertijd vertelde Jevgeni Satanovski, voorzitter van het Moskouse Instituut voor het Midden-Oosten, aan de zender Waldman-LINE dat kernraketten het centrum van de Duitse republiek zouden moeten bombarderen.

“Duitse tanks met kruizen op hun pantser zullen opnieuw heel Oekraïne doorkruisen en Russische soldaten aanvallen.

Ik maak hier natuurlijk bezwaar tegen – de Sovjet-Unie bombardeerde Berlijn in 1941. En voor mij is dit een boodschap dat de Reichstagof de Bundesstag, die nu de Reichstag vervangt, gewoon niet mag blijven staan.

Daarvoor in de plaats komt een vlakke, licht radioactieve, gesmolten grond,” zei hij.

Margarita Simonian zei dat Duitsland “gaskamers” naar Oekraïne zal sturen nadat het de tanks heeft goedgekeurd.

Verwijzend naar de gaskamers van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, schreef Simonian op Telegram:

“Duitsland zal, na door Washington te zijn gegeseld, 14 tanks naar Oekraïne sturen. Tegen de zomer worden ook leveringen van gaskamers verwacht.”

Russische aankondiging: Op de verjaardag van Leningrad valt Duitsland opnieuw aan!

De Russische ambassade in Duitsland kondigde vandaag aan dat het besluit van Berlijn om de levering van Leopard 2 tanks aan Oekraïne goed te keuren, dit betekent dat het land afziet van zijn “historische verantwoordelijkheid tegenover Rusland” die voortvloeit uit de misdaden van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In een verklaring zei de ambassade dat de levering van deze tanks het conflict op een nieuw niveau zou brengen en zou leiden tot “blijvende escalatie”.

De verklaring luidt als volgt:

“Op 25 januari 2023 heeft de Duitse regering de levering van Leopard 2 zware tanks aan het Kievs-regime goedgekeurd. Andere landen die over dergelijke uitrusting beschikken, mogen deze opnieuw uitvoeren naar Oekraïne.

Dit uiterst gevaarlijke besluit brengt het conflict naar een nieuw niveau van confrontatie en is in tegenspraak met de verklaringen van Duitse politici over de onwil van de BRD om het conflict aan te gaan. Helaas gebeurt dit keer op keer.

Eens te meer zijn wij ervan overtuigd dat Duitsland, net als zijn naaste bondgenoten, niet geïnteresseerd is in een diplomatieke oplossing van de Oekraïense crisis, maar is ingesteld op permanente escalatie en het onbeperkt volpompen van het Kiev-regime met steeds dodelijker wapens.”

De “rode lijnen” behoren tot het verleden.

  Hoe het Westen zich in Oekraïne misrekend heeft en waarom er geen staakt-het-vuren komt

“Deze uiterst gevaarlijke beslissing zal het conflict naar een nieuw niveau van confrontatie voeren en is in tegenspraak met de verklaringen van Duitse politici dat de Bondsrepubliek Duitsland niet bereid is zich in het conflict te mengen,” aldus de Russische ambassadeur Sergei Nechayev.

“Het vernietigt wat er nog over is van het wederzijds vertrouwen, brengt onherstelbare schade toe aan de reeds betreurenswaardige staat van de Russisch-Duitse betrekkingen en doet twijfel rijzen over de mogelijkheid van hun normalisatie in de nabije toekomst,”voegde hij eraan toe.

Rusland heeft al gezegd dat dergelijke wapens de oorlog en het lijden in Oekraïne alleen maar zullen verlengen en dat het Westen “zichzelf voor de gek houdt” als het anders gelooft.

“De keuze van Berlijn markeert de definitieve weigering van de Bondsrepubliek Duitsland om haar historische verantwoordelijkheid tegenover ons volk te erkennen voor de verschrikkelijke, aanhoudende misdaden van het nazisme tijdens de Grote Patriottische Oorlog en verraadt de moeilijke weg van naoorlogse verzoening tussen Russen en Duitsers,” zei Nechayev.

“Met de goedkeuring van de Duitse leiding zullen opnieuw tanks met Duitse kruizen naar het ‘Oostfront’ worden gestuurd, wat onvermijdelijk zal leiden tot de dood van niet alleen Russische soldaten, maar ook van de burgerbevolking.

Berlijn nam dit besluit op de dagen van de 80e verjaardag van het doorbreken van de blokkade van Leningrad, waarbij honderdduizenden Sovjetburgers omkwamen.

Het vernietigt de restanten van wederzijds vertrouwen, brengt onherstelbare schade toe aan de reeds miserabele toestand van de Russisch-Duitse betrekkingen en doet twijfel rijzen over de mogelijkheid van hun normalisatie in de nabije toekomst”, voegde de Russische ambassadeur eraan toe.

  De Hegemon zal een volledige hybride oorlog voeren tegen BRICS+


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne, Vladimir Poetin, en de Globale CultuuroorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne claimt ordelijke aftocht uit stad die het dagen geleden verloor
Volgend artikelDe VS en de NAVO lijken erop gebrand een oorlog met Rusland te beginnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Dat Duitsland een militair lesje moet leren ben ik helemaal voor.
  Maar Duitsland is niet de kop van de slang
  Ik zou eerst maar eens beginnen om een paar vliegdekschepen van US te kelderen en het pentagon te flatten

 2. Nooit gedacht….
  Eindelijk oorlog 😥.
  Het moest er van komen.
  Ik bid en hoop dat de bommen ook op de 🇺🇸 Staten vallen.
  Wij zijn gewoon te dom om zelf te denken.
  Mensen houdt moed.
  Het tij gaat keren, maar niet zonder dood en verderf.

 3. Logica en democratie bestaat allang niet meer.
  Het dom volk is ook altijd de klos en blijven achter psychopaten aanlopen.
  Duitsland is en blijft een schandplek.

 4. Te gek voor woorden hoe makkelijk wij ons door de criminelen in de regering in een oorlog laten duwen!!! Het is godsgeklaagd dat we in deze moderne tijd zo een grenzeloze domheid vertonen. Putin heeft ons diverse malen de hand gereikt en we hebben hem steeds afgewezen. Met een klein beetje verstand hadden we dit kunnen voorkomen.

 5. WW3 is onvermijdelijk zolang westerse agressie blijft aanhouden. Maarja die ongekozen zgn leiders van het westen gaan voor de NWO. Ze willen ons allemaal dood dus zetten ze tandje bij..Was voorspelt door velen.

 6. Aangezien Rusland of iig de Sovjet Unie de gaskamers zelf gebouwd heeft na de oorlog kunnen ze dat nu weer proberen.
  Duistsland zelf bestaat niet meer sinds 1945. Dit is een extra staat van de USA geworden.

 7. Het lijkt erop dat Duitsland Rusland smeekt om een kernbom op Berlijn te gooien. Zo kan natuurlijk wel de depopulatieagenda en de economische reset versneld worden uitgevoerd in zoverre dan nog sprake kan zijn van het uitvoeren van iets. Belangrijk om te weten is dat de collegabondgenoten van Duitsland, Polen en de VS, waaronder Nederland, ook gevaar lopen om een dergelijke bom op hun hoofd te krijgen.

 8. Waar ik zo benieuwd naar ben is hoe dit jaar 4 mei zal gaan verlopen.
  Straks staan al die hufters daar weer met hun schijnheilige ponems kransen te leggen. En te proclameren: Dit nooit meer.
  Mijn paps draait zich om in zijn graf. De oorlog was voor niets.
  4 mei moet afgeschaft worden. Gedenken kunnen we ook zelf doen. In stilte. Weg met dat huichelachtige vertoon. Ik kan die koppen niet meer zien. Ons land in de uitverkoop gedaan. We worden een oorlog in gerommeld. Bah bah bah.

  • @Alice,
   Het was een moedwillig plan van de VS van jaren geleden in de Donbassregio en het uitmoorden van Russisch sprekenden, de Minskakkoorden die een afleidingsmanouvre bleken voor het op sterkte brengen van het Azovregime terwijl die Russisch sprekenden gewoon met rust gelaten willen worden en voor autonomie gingen, nu staan de Russen er weer alleen voor, het volk staat achter hun leiders dat geloof ik 300%, zij weten we moeten wederom afzien tegen en nu tegen de NAVO, triest en ik begrijp die Russen zo goed, de boosheid is nu echt op een kookpunt van heel het volk, toch wel blijven nadenken dat is wel zo verstandig, wat een verlies van mensenlevens en de diepe ondergrond doorgezakt in dat Vrije Westen die overal en voor het goede toch staat, mag ik effe een teiltje, nooit hebben het Vrije Westen ook maar voor iets van dat gestaan, hopelijk kan Rusland de wereld positief veranderen door die macht te breken van die VS, dat buitenlandse beleid van de VS, wat haat ik dat, ik haat het echt, ben vaak wel bedachtzaam met wat ik schrijf maar nee die VS is het kwaad ook nu steunen zij weer Nazi’s, er is niets veranderd, moge Uw vader rusten in vrede, mijn moeder had een oom die is omgekomen in een werkkamp,Duitsland het zullen nooit mijn vrienden worden, ik behandel ze normaal natuurlijk maar in mijn hart zit zeer en dat gaat nooit weg.

 9. Rotterdam zal het in dat geval gaan merken.
  Wát een naïve sukkels in Den Haag.
  Ze denken dat het wel mee zal vallen.
  Welkom aan boord van de TITANIC.

   • Wat velen niet beseffen is dat één LNG tanker het equivalent aan energie bevat van 50 atoombommen op Hiroshima of Nagasaki. En de energie die een LNG terminal bevat is nog vele malen groter.

    De Russen hoeven dus zelfs geen kernwapens te gebruiken. Enkele raketten met conventionele lading op zo’n LNG tanker of terminal zal volstaan.

    De ‘dapperen’ die aansturen op een oorlog met Rusland, zullen de dag dat het zover komt de eersten zijn om te roepen op hun moeder en hier weg te vluchten.

    • Kijk naar Beiroet een “beetje” kunstmest en de halve stad is weggevaagd.
     Dat was op aandringen van VS in beslag genomen, net als de wapens aan boord van de Arghangelsk, onder druk van de VS in beslag genomen en een paar jaar later een krater op Cyprus en was meer dan 50% van de stroomvoorziening weg voor maanden.
     Is het daarom dat we nu LNG van de VS “krijgen” zie boven en in een keer is er een ongelukje

 10. Men kan elkaars volken uitmoorden,
  Maar de aanstichters blijven pimpelen met wijn en eetfestijn.
  Globalisten, en “hun” één wereld regering ,
  Wordt kinderspel voor hen, zo.
  Zeker met de populatie aanhangers ; nsb die men heeft als aansturing van de mens naar de berg – van de reset-
  Zonder HEN zou het veel lastiger zijn .
  Het is niet zozeer Klaus, Gates, Rutte, Biden, het is je
  MEDE BURGER ; je buurman/ vrouw, collega’s, de ambtenaar,
  Die over jouw rug hun privileges/ geld binnen harken.
  de wezenlijke oorzaak zijn.

 11. De russen weten precies waar de duitse wapenindustrie op volle toeren draaien.
  Kwestie van pakweg 6 supersonische gecremeerde kroketten erop laten vallen en men heeft er een paar olympische openlucht zwembaden bij compleet met cateringfaciliteiten.

  • Eenheid bestaat allang niet meer.
   Mensen hebben geleerd om zichzelf als vijand van alles te zien.
   Zelfdestructie heet dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in