Ik geef u een scenario. Het Amerikaanse leger bezet Irak en probeert een islamitische opstand de kop in te drukken. Dan ontdekken we dat Iran wapens, voertuigen en explosieven levert aan die islamitische rebellen. Denkt u dat de Verenigde Staten dat zouden zien als een casus belli om vergeldingsmaatregelen te nemen tegen Iran? Reken maar dat Washington dit zou zien als een oorlogsdaad tegen de Verenigde Staten. De regering George W. Bush begon financiering en steun te verlenen aan een terroristische groepering in Iran, de MEK, en intensiveerde haar veroordeling van Iran als een terroristische staat, schrijft Larry Johnson.

Waarom denken de Verenigde Staten en de NAVO dan dat zij geavanceerde wapens naar Oekraïne kunnen sturen om Russen te doden? Als we het principe hanteren dat de VS in Irak hebben gevolgd, heeft Rusland het volste recht om de VS en de NAVO te behandelen als supporters van terrorisme. Dit is het principe van “Wat goed is voor de kip, is goed voor de haan.”

In de dagelijkse media kondigen de VS en Duitsland tanks aan – respectievelijk de M1 Abrams en de Leopard 2 – naar Oekraïne te sturen. Maar die tanks zullen niet snel aankomen. De Duitsers kunnen de Leopard 2’s misschien eind maart aan Kiev leveren, maar dat betekent niet dat ze klaar zijn voor het slagveld. Het Amerikaanse leger eist dat een aspirant-bemanningslid van een tank 22 weken training volgt (dat is vijf en een halve maand). Zelfs na die training heeft de nieuwe tankbemanning nog minstens twee maanden eenheidstraining nodig om te leren vechten met de tank in een compagnie (er zijn 14 tanks in een compagnie van het Amerikaanse leger) en in een bataljon (er zijn 3 tankcompagnieën in een bataljon).

  De historische anomalie van de unipolariteit is onbetwistbaar geëindigd

Er is geen plaats in Oekraïne waar de tanktraining kan worden gedaan die buiten het bereik van Ruslands raketten ligt. Dat betekent dat de Oekraïense soldaten die zullen worden opgeleid om deze tanks te bedienen minstens zes maanden, zo niet langer, uit Oekraïne weg zullen zijn. De aankondiging van vandaag betekent dat de M1 Abrams en Leopard 2’s niet vóór september volgend jaar in Oekraïne in de strijd kunnen worden ingezet, tenzij ze worden bemand door getrainde NAVO-soldaten.

Joe Biden houdt vol dat dit puur een gebaar is om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen en dat het geen bedreiging vormt voor Rusland. Wat een waanzinnige onzin! Vertel dat maar eens aan een Russische soldaat of tanker die het opneemt tegen een door de NAVO geleverde tank met een NAVO-tankteam erin.

Blijkbaar hebben de Duitsers niet meegekregen dat dit geen bedreiging is voor Rusland. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, zei dat Europa in oorlog is met Rusland:

“Maar het belangrijkste en meest cruciale is dat we het samen doen en dat we in Europa niet de schuldvraag stellen, want we voeren een oorlog tegen Rusland en niet tegen elkaar.” – https://t.me/sonar_21/395

Baerbocks verklaring dat “we een oorlog tegen Rusland voeren,” geeft Moskou de wettelijke rechtvaardiging onder internationaal recht om de tanktrainingsbases in Polen, Duitsland en de Verenigde Staten aan te vallen. Ik geloof niet dat Rusland iets overhaast zal doen. Ze hebben tijd om te plannen en opties af te wegen.

Wat werkelijk verbazingwekkend is, is dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten zo openlijk praten over wat ze aan het doen zijn. Normaal gesproken verbergt een land dat een oorlog overweegt of escaleert, wat het doet totdat een aanval of een campagne wordt gelanceerd. Hetzelfde geldt voor misleiding en schijnbewegingen. De NAVO schuwt die principes en is meer gericht op het spelen van het public relations spel – bijvoorbeeld doen alsof je iets zinvols doet dat het strategische beeld ter plaatse voor Oekraïne kan veranderen. Als Las Vegas of de bookmakers in Londen op zoek zijn naar een nieuwe weddenschap om gokkers aan te trekken, kunnen ze misschien wedden hoe lang een M1 Abrams of Leopard 2 het in Oekraïne zal uithouden. Ik zet mijn geld op twee dagen. Wat denkt u?

  Wapen dat de VS aan Oekraïne gaf, gesignaleerd in handen van Mexicaans kartel

Als we zo doorgaan, komt het moment dat Rusland besluit zijn diplomatieke missies in de Verenigde Staten en Europa te sluiten. Als dat gebeurt, zal de oorlog in Oekraïne zich uitbreiden naar andere landen. Een verschrikkelijk vooruitzicht.

Brian Berletic geeft een uitstekende bespreking van deze kwestie:

Een laatste belangrijk punt. De Verenigde Staten hebben niet langer de mogelijkheid om meer M1 Abrams tanks in een zinvolle hoeveelheid te produceren:

Het Amerikaanse leger besloot om de productie van de Lima Army Tank Plant van 2013 tot 2016 te beëindigen in een poging om meer dan 1 miljard dollar te besparen; de fabriek zou in 2017 opnieuw worden opgestart om bestaande tanks te upgraden. General Dynamics Land Systems (GDLS), die de fabriek exploiteert, verzette zich tegen de migratie met het argument dat het stopzetten van de activiteiten de kosten op lange termijn zou verhogen en de flexibiliteit zou verminderen.[61][62] GDLS schatte met name dat het sluiten van de fabriek 380 miljoen dollar zou kosten en het opnieuw opstarten van de productie 1,3 miljard dollar.[63]. . . .

Eind 2016 was de productie en het opknappen van tanks gedaald tot één per maand met minder dan 100 werknemers ter plaatse. In 2017 gaf de regering Trump opdracht de militaire productie te verhogen, inclusief de productie en werkgelegenheid van Abrams. In 2018 werd gemeld dat het leger 135 volgens nieuwe normen herbouwde tanks had besteld, met een werkgelegenheid van meer dan 500 werknemers, die naar verwachting zal stijgen tot 1000.[66] – https://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlogen maken natiesVolg Frontnieuws op Telegram

  Hoe konden de Westerse inlichtingendiensten het weer mis hebben? Dat de deden ze niet. Ze hebben andere doelen

Lees meer over:

Vorig artikelDerde Wereldoorlogssfeer in Rusland: “Op de 80e verjaardag van Leningrad viel Duitsland ons opnieuw aan – Duitsland moet gebombardeerd worden, het Duitse parlement moet smelten
Volgend artikelEen Russische overwinning in Oekraïne maakt geen einde aan de oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. 2 vliegen in een klap, Duitsland en Rusland, de doorn in het oog voor WW1, WW2 en nu WW3.
  Maar de “Gutmenschen” zullen gewoon in de rij marscheren omdat dat er al eeuwen lang inzit, Ordnung muss sein.
  Onderhandelingen….nadat Duitsland er weer net zo uitziet als in 1945 verwacht ik.
  Het aantal maskerdragers is ook erg hoog, wel handig als je de fallout niet inademd.

 2. blijkbaar zijn Nazis weer springlevend ,wat Duitse minister zegt zegt meer dan genoeg en moet ze per direct geëxecuteerd. Europese Volkeren willen geen nieuwe oorlog in Europa
  huidige “‘Democratische “‘wat dat ook mag zijn moet gearresteerd worden wegens HOOG VERRAAD

  • Je hebt het over democratie Stevan.
   Het was toch echt Bearbock die zei dat ze de energieimport zou blijven boycotten ondanks wat haar kiezers daarvan zouden vinden.
   Mag Ik even opmerken dat de democratie al decennia lang de nek om gedraaid is.

 3. Vergeten wordt, Nederland en de EU , alles op Duitsland schuiven klopt niet.
  Baerbock is de storytellers van WEF en NAVO
  Net als Rutte en Kaag zijn.
  Denk je dat Duitse bevolking het gemakkelijk heeft gehad destijds.
  De mate van arrogantie is typerend voor “ leiders” onze oorlog bull shit
  Ga er zelf vechten.
  Correctie; dood gaan.
  ‘ My great reset ‘ kan men op zijn jasje schrijven.

  • Gehalte aan maskerdragers, kan mogelijk een onderscheid in gemaakt worden;
   Betaalde- aansturing hoax maskerdragers en geïndoctrineerden.
   In de jaren ‘30 zijn velen slachtoffer geworden (wat men hier nsb noemt).
   Door brainwash; radio, onderwijs, zorg en verraad.

  • Het zijn ook allemaal wijven die dit veroorzaken. Net zoals Cleopatra de Egyptische dynastie naar de kloten hielp, en Eva zo nodig de verboden appel moest eten. Vrouwen zijn totaal niet beter dan mannen, dat bewijs deze vasal van de cult weer. Die nieuw-zeelandse premier heeft het zinkende schip ook verlaten, en die van Finland zit ook te flirten met atoombommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in