Tot dusver hebben de VS regimewisselingen doorgevoerd en militaire conflicten gecreëerd in landen die bevriend zijn met of belangrijk zijn voor Rusland: Irak, Servië, Afghanistan, Irak (opnieuw), Georgië, Syrië, Libië. Dit alles was bedoeld om Rusland belangrijke belangen te laten verliezen of zijn eigen troepen in te zetten. Het heeft ook PR-gebeurtenissen in scène gezet, zoals Litvinenko, Pussy Riot, MH17, Skripals, Navalny, Bucha, de vernietiging van Nordstream – om te proberen Rusland de schuld te geven en het tot een paria-staat te maken, schrijft Batiushka.

In 2014 pleegde het met name in Oekraïne een 5 miljard dollar staatsgreep met de moord op en terreur tegen Russischtaligen. Vervolgens installeerde het een marionettenregering, bevorderde het nazisme door racistische indoctrinatie, besmeurde het de historische erfenis door de geschiedenis te herschrijven en gedenktekens omver te werpen, terroriseerde en verbood alle oppositie, zette Amerikaanse militaire biolabs op, leverde en trainde een leger, uitte militaire dreigementen aan het adres van Rusland, bedreigde de Krim en beloofde dat Oekraïne binnenkort zou kunnen toetreden tot de door de VS opgezette NAVO en kernwapens zou kunnen installeren.

Een bericht van Boris: Doden en ontslagen

Toen Boris Johnson een paar dagen geleden in Kiev opdook, wist je dat er gebeurtenissen zouden volgen. Hij is immers de kantoorjongen van Biden. Zo kwam vorige week het ontslag van Zelensky’s spinmaster, Alexey Arestovich, omdat hij de waarheid had verteld over het Oekraïense leger – dat het bij een militair ongeluk burgers had gedood door een flatgebouw in Dnepro te vernietigen en de oorlog niet kon winnen. De volgende dag kwamen minister van Binnenlandse Zaken Monastyrsky, een langdurige medewerker van Zelensky, en zijn eerste plaatsvervanger om het leven bij een helikopterongeluk in Kiev een week geleden (“veroorzaakt door laag vliegen in de mist”). Vreemd, aangezien de neonazimilities via zijn ministerie opereren.

Dan was er de moord op Denis Kireev, die een belangrijke deelnemer was aan de vredesbesprekingen met Rusland in maart. Het gerucht gaat dat hij te gebrand was op vrede – waar de VS en het VK faliekant tegen zijn. Hij moest weg, dus deed de CIA/SBU (hetzelfde) de klus. Op 24 januari volgde een grote zuiveringn na beschuldigingen van corruptie, waarbij een plaatsvervangend procureur-generaal, het plaatsvervangend hoofd van het kabinet van de president, de plaatsvervangend minister van Defensie en vijf regionale gouverneurs betrokken waren.

Interessant is dat Porosjenko, voor het laatst gezien in een luxehotel in Londen, levend van zijn nu zeer actieve crematiebedrijf in Oekraïne, binnen een week vrede met Rusland beloofde. Eenmaal aan de macht bracht hij geen vrede en verloor hij de volgende verkiezingen. Hij werd vervangen door Zelensky, die ook een vredesregeling met Rusland in de Donbass beloofde, maar in plaats daarvan een oorlog voorbereidde en zelfs nucleaire wapens zocht. Het Oekraïense volk is vrede beloofd, maar krijgt die niet. De aanhang van Zelensky is klein en er is een meerderheid die vrede wil. Is Zelensky de volgende die wordt gezuiverd?

Escalatie: Duitsland verklaart Rusland opnieuw de oorlog

Duitsland gaat Leopard tanks sturen naar het regime in Kiev. Voor de derde keer sinds 1914 is Duitsland nu, althans op papier, in oorlog met Rusland. De Russen hebben een keuze: ze kunnen in Oekraïne ingrijpen vanuit het noordwesten (Wit-Rusland) en het zuidwesten (de zee) en heel Oekraïne afsnijden van alle wapenleveranties, inclusief enkele tientallen Duitse, Amerikaanse, Britse en andere tanks – en het zal maanden duren voordat de beloofde tanks over de Poolse grens komen. Of anders kan Rusland alles wat over de Poolse grens komt bombarderen. Het heeft al gewaarschuwd dat alles wat over die grens de Oekraïne binnenkomt, zal worden vernietigd. Er zal dus hoe dan ook een barrière worden opgeworpen. West-Europa moet worden afgesneden, want het is de bron van het kwaad geworden, door wapens te leveren aan neonazi’s.

  Stoltenberg & Kuleba hebben onbedoeld toegegeven dat Rusland sterker is dan de NAVO

Anders kunnen ook de Polen en hun reservisten ingrijpen (in hun Leopard tanks? Herinner u zich de Tiger tanks?) om het westen van Oekraïne over te nemen. Zal Rusland echt toestaan dat Oekraïne wordt opgedeeld in het Russische oosten en het door Polen geleide westen, met andere woorden, dat het land wordt gekorea- of gevietnamiseerd? (En we weten hoe die verdelingen zijn afgelopen). Anders zal het anti-Rusland van de Oekraïne voor altijd blijven bestaan. West-Europa moet worden afgesneden. Wat begon als een kleine operatie om de twee Russische provincies van de Donbass te bevrijden, is nu, als gevolg van westerse (= door de VS geleide) escalatie, een operatie om heel Oekraïne te bevrijden. Alleen een totale Russische overwinning kan werken. Alleen het instellen van een door Rusland geleid Kiev-protectoraat, zoals de situatie in Wit-Rusland, kan werken. Iedereen die het daar niet mee eens is en nog niet naar het Westen is gevlucht, kan maar beter nu vertrekken.

Interessant is dat we weten dat de Russische Zwarte Zeevloot met zijn landingsvaartuigen vorige week de haven heeft verlaten. Op 25 januari schreef Dmitry Medvedev publiekelijk dat Oekraïne geen behoefte zou hebben aan onderzeeërs, omdat het land binnenkort ingesloten zou zijn. Een dag eerder wees de president van Wit-Rusland, Loekasjenko, het aanbod van een non-agressiepact van Oekraïne (= de VS namens Polen) af. Ondertussen heeft de ietwat seniele Biden eruit geflapt dat de VS Oekraïne zullen steunen “zolang het bestaat”. Dit is niet wat hij vroeger zei. Toen was het “steun tot de overwinning”. Het enige probleem hier is dat de VS nooit toegeven dat ze hebben gefaald, nooit toegeven dat ze op het verkeerde paard hebben gewed, tegen enorme kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler. Hoe komen ze hieruit?

De oorlog

In Oekraïne heeft de NAVO-oorlog in de afgelopen elf maanden honderdduizenden mensen gedood en verminkt. De doemdenkende pessimisten met hun samenzweringstheorieën over een nucleair Armageddon voorspellen dat deze oorlog nog jaren zal duren, “misschien zelfs een decennium”. Anderen, de optimisten, denken dat het regime in Kiev binnen enkele weken of hooguit drie of vier maanden zal instorten, of dat er in Kiev een staatsgreep zal plaatsvinden waarbij de Kievse troepen zich massaal zullen overgeven of zich zullen omkeren en op hun moorddadige Amerikaanse marionettencommandanten in Kiev zullen afstormen. Het klinkt inderdaad als wensdenken. Met nog meer NAVO-wapens en tanks die moeten worden vernietigd, denk ik dat het allemaal langer zal duren. Niet jaren, zoals die gelukkige zielen, de doemdenkende pessimisten met hun nucleair Armageddon voorspellen, maar nog 15 maanden. Maar ik hoop echt dat ik het mis heb en dat de wensdenkers gelijk hebben en dat het allemaal heel snel voorbij zal zijn.

  De veiligheidschef van Kiev uit zijn dak dat een groeiend aantal Oekraïners vrede wil

Zoals de Saker in zijn indringende analyse heeft opgemerkt: als de VS een Oekraïense/NAVO-nederlaag niet kunnen voorkomen, kunnen ze de oorlog in ieder geval zo duur mogelijk maken voor Rusland. Zoek een andere aanvaller. Polen volstaat. Beloof hen de vijf provincies in het uiterste westen van Oekraïne, Volyn, Rivne, Lviv, Ternopil en Ivano-Frankivsk, en de Polen zullen alles doen wat u hen opdraagt. Het zijn immers Polen, en de meesten van hen lijken deel uit te maken van de huidige ongelooflijk domme regering, die nog steeds een messianistisch complex hebben, die nog steeds dromen van glorie, van “het redden van Europa van de barbaarse Russische horden”, van een “Polen dat zich uitstrekt van de Oostzee tot de Zwarte Zee”, en van het machtigste land van Europa te worden, in de schaduw van die vervelende Duitsers “die ons biljoenen gaan teruggeven”. Er zijn altijd al fantasten geweest. Hitler was er een van. En het Amerikaanse Imperium heeft altijd geweten hoe het hen kon manipuleren voor zijn eigen doeleinden, of het nu ging om Argentinië, Iran, Irak, Nicaragua, Afghanistan, Venezuela, de Baltische staten, Oekraïne of Polen.

Feit is dat het Amerikaanse Imperium weet dat het Rusland niet kan verslaan in een gewone oorlog, dus heeft het altijd gebruik gemaakt van proxies. In 2008 nam het de absurde stap om Georgië te gebruiken. Dat was veel te klein, veel te zwak en irrationeel nationalistisch. Zoals een Georgiër mij een paar jaar geleden heel serieus vertelde: “God spreekt alleen Georgisch en verstaat geen enkele andere taal”. Het verbaasde mij dat God zulke beperkte taalvaardigheden heeft, maar er zijn genoeg Oekraïners die vandaag de dag ongeveer hetzelfde geloven, om nog maar te zwijgen van de Polen.

En zowel Oekraïne als Polen zijn een stuk groter dan Georgië. Vandaar de Amerikaanse keuze. Als ze allebei verslagen zijn, zullen de VS zich tot Duitsland wenden – zoals ze bijna deden in Churchills Operatie Unthinkable plan om het Rode Leger op 1 juli 1945 aan te vallen, met Britse, Amerikaanse, Poolse en Duitse troepen om Rusland te vernietigen (1). Of waarom niet Zweden, Turkije, Japan? Waarom niet China? Waarom niet gewoon Poetin omverwerpen met de “massa’s” Russen die hem niet mogen? Dat zijn tegenwoordig ook de fantasieën van “de gekken in de kelder” in het Pentagon. Geen wonder dat ze het met de Poolse regering aanleggen. En vergeet niet dat de grootste gek in de kelder van de VS een Pool was: Zbigniew Brzezinski.

Voor de Russen was 2022 gewoon een herhaling van 1812 en 1941. De Derde Grote Patriottische Oorlog. Het Westen doet zijn barbaarse ding, zoals gewoonlijk. Het feit is dat, hoewel sommige historici het ontkennen, de geschiedenis zich herhaalt, simpelweg omdat menselijke trots, arrogantie en overmoed zich herhalen. Duitse tanks met hun zwarte kruizen die Rusland proberen te vernietigen op de Oekraïense steppen? Wij Russen halen onze schouders op. We hebben het allemaal al eerder gezien. Het anti-Rusland van de Oekraïne zal gewoon nooit gebeuren. Zelensky is aan de drugs en Oekraïne ook, verslaafd aan westerse transfusies van bloed, geld, huurlingen en wapens.

  Rusland stationeert doomsday nucleaire oceaandrones terwijl wereldwijde economische ONDERGANG dreigt

Nawoord: een andere toekomst

Het Britse Establishment-figuur die de eerste secretaris-generaal van de NAVO was, ging er prat op dat het doel van de NAVO was “de Sovjet-Unie buiten, de Amerikanen binnen en de Duitsers beneden te houden” (2). Voor ons geldt dat wij een vernieuwing wensen van Kennedy’s “Alliantie voor Vooruitgang”, een Wereldalliantie van Soevereine Naties, een wereldwijde versie van de Gaullistische geest (maar niet de exacte woorden) van “l’Europe des Patries” (Europa van de Naties). Wij wensen dat een voorlopig geriatrisch Europa zijn historische bestemming weer opneemt met Rusland en dus met Eurazië, waar het allemaal gebeurt. Daarom is ons doel: “Rusland erin houden, de Amerikanen eruit en de Duitsers omhoog”.

Sommigen schrijven dat Rusland de oorlog in de Oekraïne alleen kan winnen zolang het de VS kan helpen hun gezicht te redden na hun nederlaag en vervolgens de ineenstorting van de NAVO en de EU. Herinnert u zich Saigon nog? Herinner u zich Bush en zijn “Mission Accomplished” (de wereld lachte om zijn farce, maar velen in de VS waren ervan overtuigd). Herinnert u zich Kaboel nog? De VS lieten ze gewoon liggen en deden alsof ze het niet beseften. Net als de Britten bij Duinkerken in 1940, die hun Franse bondgenoten in de steek lieten, rende ze gewoon terug naar hun eiland, verklaarden de overwinning, maar lieten veel van hun uitrusting achter. De Amerikanen kunnen ook weglopen en zeggen: “Vergeet het maar. Ze zijn ons niet waard”.

Zelfisolatie zou zo’n goede zaak zijn. Ga terug naar het grote eiland van Noord-Amerika. Bouw desnoods de lang beloofde muur van Trump dwars door het zuiden om die vervelende Latino’s buiten te houden. Lik uw wonden en begin eindelijk te proberen de enorme interne problemen aan te pakken die u al heeft: grote armoede, raciale verdeeldheid, massale schietpartijen, schulden, sociale onrechtvaardigheden, gebrek aan gezondheidszorg, werkloosheid, uitbuiting, een onderwijssysteem dat mensen opzettelijk dom maakt, drugs, misdaad en dus massale gevangenisstraffen. Laat de Europeanen het zelf maar uitzoeken. Er gaan geen Amerikanen meer sterven voor of betalen voor die luie Europeanen. Vertel het Amerikaanse volk alleen niet dat dit diezelfde luie Europeanen maar al te blij zou maken. Het enige probleem is dat de VS nooit toegeven dat ze gefaald hebben, nooit toegeven dat ze op het verkeerde paard hebben gewed, tegen enorme kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler. Hoe zal het zich hieruit redden?

1. https://www.thehistorypress.co.uk/articles/operation-unthinkable-churchill-s-plans-to-invade-the-soviet-union/#:~:text=The%20plan%20called%20for%20a,his%20domination%20of%20East%20Europe

2. https://www.nato.int/cps/en/natohq/declassified_137930.htm


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ineenstorting van het Covid narratief
Volgend artikelRusland staat open voor overleg over wapenbeheersing met VS, maar wil “begrip voor de parameters en beginselen van coëxistentie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het zal zich hieruit nooit redden, (die VS)
  Zij zijn de staat die zichzelf zal ontbinden.
  Zowel economisch als staatkundig.
  Wel te verstaan na vreselijk veel miserie wereldwijd.
  Ze hebben nog steeds niet genoeg verprutst volgens “de westerse blinde jan met de pet”
  En hoe meer misdaad tegen de gehele wereldbevolking hoe drastischer hun ondergang zal zijn !
  De ontstaansgeschiedenis van de USA is volledig chaotisch geweest , zo zal ook haar ondergang verlopen.
  Het piepkleine tijdsboogje dat de USA vertegenwoordigt in de menselijke geschiedenis is illustratief voor haar belang inzake de menselijke toekomst.
  Velen zien het niet, maar kunstuitingen van een volk zijn altijd sprekend geweest voor hun belang in de menselijke geschiedenis, wat hebben ze in godsnaam gepresteerd op dat vlak ?
  Naast beslist wat verdienstelijkheden, Andy Warhol ? echt ?
  Geld, ja met heel veel geld kan je ook kunst en kunstenaars voor je kar spannen.

 2. Geweldig goed artikel.
  Vooral het begin, analyseert haarscherp, hoe de V.S. opereert sinds 1989.
  De Brzezinski en Wolfowitz doctrines : anti-Rusland.

  Hoe alles zich gaat ontwikkelen, blijft moeilijk te zeggen.
  Zelf denk ik ook: Rusland gaat dit conflict nooit verliezen, de BRICS e.a. landen worden alleen maar sterker,
  de EU stort in elkaar, en de V.S. maakt overal een grote destruktie van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in