Dr. Julie Ponesse was een professor in de ethiek die 20 jaar les heeft gegeven aan het Huron University College in Ontario. Ze werd met verlof gestuurd en haar werd de toegang tot haar campus ontzegd vanwege het vaccinatiemandaat. Dit is haar toespraak tijdens het weekend waarin de Canadese truckers in Ottawa aankwamen om te protesteren tegen de pandemiebeperkingen en mandaten die zo schadelijk zijn geweest voor zo velen. Dr. Ponesse heeft nu een functie aanvaard bij The Democracy Fund, een geregistreerde Canadese liefdadigheidsinstelling gericht op het bevorderen van burgerlijke vrijheden, waar zij dient als de pandemie-ethiek geleerde, bericht Brownstone.org.

Het recht op leven, vrijheid, veiligheid van de persoon.

Het recht op gelijkheid voor de wet en de bescherming van de wet.

Vrijheid van godsdienst.

Vrijheid van meningsuiting.

Vrijheid van vergadering en vereniging.

Persvrijheid.

In 1957 zei John Diefenbaker dat deze fundamentele vrijheden, die drie jaar later deel gingen uitmaken van onze Bill of Rights, in de grondwet verankerd moesten worden, zodat ze niet bedreigd konden worden door de staat.

Vandaag worden deze vrijheden niet alleen bedreigd, ze zijn ons ontnomen. En ze dreigen voor altijd verloren te gaan. In één jaar tijd is de liberale democratie in Canada uitgewist door de zoon van de man die deze fundamentele vrijheden in onze grondwet verankerde.

We hebben 2 jaar lang een pandemie van dwang en conformisme doorstaan.

Onze gezondheidszorg, onze politieke infrastructuur en onze economie zijn tot stilstand gebracht om de verspreiding van een virus tegen te gaan waarvoor al die tijd veilige en doeltreffende behandelingen bestonden. In plaats daarvan is ons een tot mislukken gedoemd “vaccineer de wereld” ontsnappingsplan opgedrongen dat in de eerste plaats nooit goedgekeurd had mogen worden.

Twee jaar lang hebben jullie, onze regeringen, ons, aangemoedigd door de media, vernederd, belachelijk gemaakt, geannuleerd en genegeerd. Wij hebben getracht een discussie op gang te brengen over de medische, juridische en ethische aspecten van de reactie op een pandemie. En ze schelden ons gewoon uit.

  Meer dan 32.000 mensen DOOD in Brazilië na COVID-19 vaccins volgens officieel mediaverslag

Jullie hebben onze banen afgenomen, onze spaarrekeningen leeggehaald, onze vriendschappen op de proef gesteld, onze gezinnen kapot gemaakt en de hoop van onze kinderen op de toekomst gedoofd.

Jullie hebben dokters hun licenties afgenomen, politieagenten hun badges, en leraren hun privileges in de klas.

U hebt ons randfiguren, ongeschoolden, wetenschappelijk analfabeten en moreel bankroet genoemd. U hebt gezegd dat u geen empathie hebt voor de ongevaccineerden, dat zij geen medische zorg verdienen, dat zij geen stem in de samenleving verdienen, dat zij niet eens een plaats in onze democratie verdienen.

U hebt het zaad van wantrouwen gekoesterd en de vlammen van haat tussen ons aangewakkerd.

Maar het ergste van alles is misschien wel dat wij u dat hebben laten doen. We hebben toegestaan dat u ons vertrouwen in elkaar en in ons vermogen om voor onszelf te denken, hebt geschonden.

En nu verstoppen jullie je en rennen weg als de waarheid op jullie stoep ligt.

Hoe zijn we hier gekomen?

Big Pharma? Waarschijnlijk.

Verraderlijke mainstream media? Absoluut.

Machtsmisbruik door techgiganten en carrièrepolitici? Vrijwel zeker.

Maar ons echte morele falen is dat we dit onszelf hebben aangedaan. We hebben het toegelaten. En sommigen van ons omarmden het. We vergaten een tijdje dat vrijheid elke dag moet worden beleefd en dat we er op sommige dagen voor moeten vechten. We vergaten dat, zoals Premier Brian Peckford zei: “Zelfs in de beste tijden zijn we maar een hartslag verwijderd van tirannie.”

We hebben onze vrijheid voor lief genomen en nu lopen we het gevaar haar te verliezen.

Maar we worden wakker en we laten ons niet zo gemakkelijk meer misleiden of dwingen.

Voor onze regeringen zijn de scheuren zichtbaar. De dam is aan het breken. De feiten staan niet aan jullie kant. Jullie kunnen dit niet langer volhouden. De pandemie is voorbij. Genoeg is genoeg. Jullie zijn onze dienaren, wij zijn niet jullie onderdanen.

  EU verlengt haar overeenkomst met AstraZeneca niet

U hebt geprobeerd ons te kneden tot hatelijke, bange, gedemoraliseerde mensen.

Maar jullie hebben de uitdaging onderschat. We zijn niet zo makkelijk te breken. Onze kracht komt van de banden van familie en vriendschap, van geschiedenis, van ons huis en geboorteland.

U realiseerde zich niet de kracht van onze dokters en verpleegsters in de frontlinie in Alberta, onze RCMP en provinciale politieagenten, de kracht van een moeder die vecht voor haar kind, en, mijn hemel, de truckers die op 18 wielen moedig Ottawa binnenrolden. 18 wielen maal tienduizenden vrachtwagens.

Aan de families van hen die kinderen verloren hebben, jullie tranen zullen voor altijd een smet zijn op onze natie. Maar jullie kunnen nu rusten. Jullie hebben genoeg gedaan, genoeg verloren. Het is tijd voor ons, jullie medeburgers, om deze strijd voor jullie op te nemen.

Aan de truckers die dwars door Canada reden, om op te komen voor ons allemaal, om al onze rechten te verdedigen, ik heb nog nooit zoveel dankbaarheid of trots gevoeld voor volmaakte vreemden. Jullie zetten dit moment in de geschiedenis in vuur en vlam, en wekken een passie en een liefde voor ons land op die we dachten verloren te hebben. Jullie zijn de leiders waar heel Canada op heeft gewacht.

Jullie komen uit alle hoeken van het land – van Prince Rupert tot Charlottetown, over ijzige wegen, langs wapperende vlaggen en onder overvolle viaducten, en jullie nemen alle verdeeldheid, alle haat, alle verdeeldheid weg en weven ons weer aaneen. Met deze simpele, collectieve, krachtige actie, zijn jullie de leiders die we zo hard nodig hebben.

Jullie geven grootmoeders die geïsoleerd en verlaten zijn een reden om weer te lachen.

  Israël: nu vier keer per jaar vaccinaties - anders geen vaccinatiebewijs

Jullie geven degenen die hun middelen van bestaan hebben verloren reden tot hoop; de families die dierbaren hebben verloren een reden om in gerechtigheid te geloven.

Jullie hebben onze grondwet weer doen zingen.

Jullie hebben ons het geschenk van de hoop gegeven. Jullie herinneren ons eraan dat in Canada echte vrijheid nooit kan worden weggenomen.

Jullie herinneren ons eraan dat we nooit meer zullen toestaan dat onze regeringen ons terroriseren, ons segregeren en ons breken. Dat we gewoon moeten opstaan en terugnemen wat ons altijd al toebehoorde.

Onze kinderen zullen zich de afgelopen twee jaar herinneren als de meest rampzalige morele mislukking van onze generatie. Maar ik denk dat ze ook herinnerd zullen worden als de tijd die een slapende reus wakker maakte. En die reus is de waarheid.

Het bijzondere van de waarheid is dat zij drijfvermogen heeft, dat zij lichter is dan leugens en bedrog. Het stijgt altijd naar de top.

Aan allen die hier vandaag aanwezig zijn: Ik weet hoe het is om je klein, onbeduidend en machteloos te voelen. De woorden en daden van één persoon voelen misschien niet aan alsof ze veel verschil kunnen maken. Maar als we samenkomen, klinken al onze kleine stemmen als een konvooi!

De kracht van ons allemaal samen is niet te stoppen.

Onze vrijheid is al van ons, maar we moeten onthouden dat we soms moeten vechten als we haar willen behouden.

We zullen nooit stoppen met vechten voor onze vrijheid, voor onze kinderen, voor ons land.

Wij zijn het Ware Noorden sterk en vrij, en we zullen weer vrij zijn!

Dank u!


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinletsels en -doden vastgelegd op cameraVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelUit Brits overheidsrapport blijkt dat kinderen tot 52 keer meer kans hebben om na COVID-injectie te sterven
Volgend artikelUndercover bij de GGD | “Blijf van onze kinderen af”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. misschien is de mens geevolueerd genoeg om met het geheel de beslissingen te nemen
  En te dragen.
  ipv 1 of 2 of 10 of 100 personen ver->kiezen.

  vrijheid kan niets anders als vrijheid betekenen.

 2. Ik heb nooit in de (grond)wet geloofd.
  De geschiedenis leert dat machthebbers, als het ze zo uitkomt, deze simpelweg buiten werking stellen.

  Logisch. Politici zijn per narcistische egocentrische ongeschoolde mongolen.
  Hoeveel hebben er politicologie of sociologie gedaan? Juist de rest is ongeschoold in parlement.

  Mag een vrachtwagen chauffeur rijden zonder chauffeurs diploma? Dacht het niet.
  En je ziet het; bij de linksen mag zelfs een zwaar crimineel als Duivendak in de kamer.
  ——————
  Ik heb nooit geloofd in die doden aantallen.
  De meeste trouwens veroorzaakt door foute behandeling.
  Maar allez; iemand in kunstmatig coma, kan ook niet praten…..

  Bij mij sloegen alle stoppen door, toen ik zag, dat politici verboden ivermctine en andere voor te schrijven, maar wel ongeteste vaccinaties promootten.
  In 2010 was ik al wantrouwend; artsen kregen 10 euro EXTRA voor griepvaccinatie; en dat in DE–nog steeds naziland–de uniformen en politici veilig vaccin kregen, en de bevolking onveilig
  ————————————————-
  Dan hebben we nog regering, die terroristen financieert, BLM en Antifa enPalestijnen en Witte Helmen als gelijkwaardig beschouwd, en Oekraine vraagt een vliegtuig met b300 nederlanders neer te halen.
  ———————————————————-
  Wat is er fout?
  Simpel; ons politiek “systeem”.
  We kunnen corrupte incompetente politici niet eens staande voet eruit trappen; bevolking heeft geen moer in te brengen.

  Een ander systeem, zonder regeerakkoord met zaken kabinet, en parlement alleen voor voorlichting, maandelijkse electronische referenda voor beslissingen.

  Dit kan niet langer; een kabinet van geestelijk gestoorde corrupten.

 3. Dit is niet zomaar een demo; deze demo heeft al veel effect.

  Sowieso heft Cnada ermee een strop van 3 milliard dollar; geld wat de staat niet kan missen. En de teller loopt….

  het valt mij op dat er zoveel gekken en sexuele devianten aan bewind zijn; Trudeau, Rutte, Macron, Merkel en de gekkies in Brussel.

  Waarom Trudeau verstoppertje speelt? Misschien heeft ie zelf Corona opgelopen, of gaattie de pijp uit aan vaccinatie.
  Wie weet?
  Hoop doet leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in