Illustration by Calvin Shen from Salon.com

De neoconservatieve/Netanyahu agenda om de oorlogen in het Midden-Oosten te heropenen in het belang van Groot-Israël heeft Oekraïne van het scherm geschoven. De mogelijkheid om Syrië en Iran omver te werpen biedt een veel grotere kans om Rusland te verontrusten. De neocons willen wraak nemen op Poetin sinds hij Obama’s omverwerping van Assad tegenhield, waardoor, nu Irak al omvergeworpen is, alleen Iran nog Israël in de weg staat, schrijft Paul Craig Roberts.

De verschuiving van de focus van Oekraïne naar het Midden-Oosten wordt duidelijk door het verhaal in de Washington Post, die al lang beschouwd word tals een CIA asset, dat Oekraïne verantwoordelijk was voor het opblazen van de Nord Sea pijplijn. De verantwoordelijkheid wordt gelegd bij de Oekraïense kolonel Roman Cherinsky die naar verluidt een sabotageteam van zes personen leidde. https://www.rt.com/news/587082-ukrainian-officer-nord-stream-blasts/

Kolonel Chervinsky ontkende dat hij betrokken was bij de vernieling van de pijplijn. Hij zei: “Alle speculaties over mijn betrokkenheid bij de aanval op Nord Stream worden verspreid door Russische propaganda zonder enige basis.” Het is merkwaardig dat Chervinsky denkt dat de Washington Post een Russische dienst is in plaats van een CIA/neocon dienst. Het geplante verhaal geeft aan dat Washington Zelensky in de steek heeft gelaten.

Opnieuw heeft Washington een land en zijn bevolking vernietigd voordat het verder ging naar een meer veelbelovende kans. Twee jaar lang stonden de media vol met voorspellingen over de op handen zijnde nederlaag van Rusland in Oekraïne. De Britse pers was het meest belachelijk in zijn uitspraken over de ondergang van Rusland. Plotseling is het verslagen Oekraïne uit de krantenkoppen verdwenen.

Martin Armstrong: Westerse leiders - die eigenlijk fascisten zijn - financierden de terreuraanslagen in Israël om Rusland in WOIII te trekken

We wachten op de gevolgen van de verschuiving in focus. Zullen Hezbollah en Iran in het Israëlisch-Palestijnse conflict worden meegezogen door Israëls voortdurende afslachting van Palestijnen? Zo niet, zullen de neoconservatieven dan een valse vlag aanval orkestreren die een excuus en steun biedt voor een VS/Israëlische aanval op Syrië, Libanon en Iran? Wat is anders het doel van de snel samengestelde grote Amerikaanse troepenmacht in het Midden-Oosten? Zal Poetin aan de kant blijven staan terwijl de VS/Israëlische hegemonie over het Midden-Oosten wordt gevestigd? Zal de moslimwereld aanvaarden dat ze wordt bestempeld als een overbodige levensvorm en instorten in onmacht? Kan China het zich veroorloven om afgesneden te zijn van Iraanse olie terwijl Washington problemen veroorzaakt in Taiwan? Zal er een derde wereldoorlog uitbreken?

Zonder proactieve reacties kan het snel te ver gaan. De arrogantie van neoconservatieve en Israëlische overmoed, samen met de Russische, Chinese en Iraanse aarzeling, zijn ingrediënten voor een wereldoorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Top Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZ-Dag in Kiev
Volgend artikelVideo: Hevige gevechten in de zuidelijke sector van Avdiivka – Russische tanks maken de weg vrij voor de infanterie!
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. het zal westerse as vh Kwaad Niets opleveren… Rusland staat klaar en Iran zit al te likkebaarden..ze hebben ook een modern en dodelijk leger, met een sterke luchtmacht én een zeer sterke zeemacht.. bovendien héél Gemotiveerd..dat weten de andere ook…geen Irak, dit Iraans leger.. wapenwisseling met Rusland maakt iedereen véél sterker, en er staan er nog veel te wachten op de Classh..op links en rechts om mee te profiteren van de gelegenheid om het witte huis Zwart te schilderen…en de Joden ondertussen vluchten naar alle kanten… Alweer, maar eigen bult dikke vette Schuld..♥️🇷🇺🌹🇮🇷🇵🇸👍

 2. 34 Biljoen staatsschuld, AAA rating op de tocht . Amerika denk met oorlog voeren de aandacht af te leiden. De Amerikaanse samenleving is een puinhoop. enz.

   • En de centrale bank die deze rente int is in private handen. Die lachen zich kapot bij deze exorbitante winsten.
    Nog meer oorlog, nog meer winsten.
    Oorzaak en gevolg, en je hoeft echt niet ver weg te kijken om te zien wie of wat de oorzaak is.

 3. Deze figuren die winst maken met oorlogstuig handel in derivaten ed zijn 1 van de meest lage levensvormen die er bestaan!
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Kijk wat de vs nu doet.
  Trammelant met iedereen zo’n beetje.
  Denk niet dat er veel over zullen blijven,van die 800 legerbases die de vs heeft.
  Wereldwijd.
  China moet usa niet.
  Africa ook niet meer.
  Zuid-amerika zit allang onder de plak van usa,
  Japan idem dito met een sterretje.
  Zowel de Israeli’s als de amerikanen maken zich niet populair over de wereldbevolking.
  De Zionisten in usa en in Israhel zijn het grote probleem.
  Zij voelen zich superieur,omdat zij het verkozen volk zijn door (hun) god.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in