Wat heb je aan een filosoof die niemands gevoelens kwetst?” ~Diogenes van Sinope

We leven in een wereld vol met dunhuidige status quo junkies die op eierschalen lopen. Iedereen is bang om te beledigen en beledigd te worden. Iedereen is bang om echt te worden. Iedereen is bang – punt uit, schrijft Gary Z McGee.

Sentimentaliteit in overvloed. Deemoedige en soppige simpeltons overheersen de dag. Sneeuwvlokjes met hun triggers worden links en rechts getriggerd. Het is een waar mijnenveld van weekhartigheid en cry-me-a-river Karens die er zijn.

Wel, fuck it. Laat ze maar wenen. Laat ze maar huilen. Laat ze maar over zichzelf vallen in een cartooncrisis van hun eigen makelij. Je kunt hun reactie niet controleren. Alles wat je kunt controleren is je intentie. En als je intentie eerlijk, authentiek en echt is, wat maakt het dan uit als het iemand beledigt.

Het leven is beledigend. Het leven is pijn. Iedereen die je iets anders vertelt, verkoopt iets. Iedereen die je zegt je mond te houden omdat je iemand zou kunnen beledigen, moet zijn mond houden.

Omdat mensen beledigd moeten worden. Mensen moeten uitgedaagd worden. Mensen hebben het nodig om met de waarheid te worden geslagen, vooral wanneer ze liever met leugens worden gekust.

Mensen beledigen is gezond. Het dwingt ze om na te denken. Het dwingt hen om zichzelf in vraag te stellen, om hun kleine comfortzone uit te rekken, om buiten hun cultureel geconditioneerde bubbel te denken. Vooral bekrompen, opzettelijk onwetende, dogmajunkies die met hun hoofd in elkaars reet zitten. En vooral partijdige marionetten aan beide zijden met bijbels in plaats van hersens en dollartekens in plaats van harten.

Word beter in het beledigd zijn door mensen:

Eerste regel in de kunst van het beledigen van mensen: word zelf beter in beledigd zijn.

Jij bent de spil. Jij bent de perceptuele drempel. Alle gevoelens van belediging en acties van belediging zullen van jou komen. De manier waarop je omgaat met beledigd zijn, is bepalend voor de kunst die je erin slaagt om anderen te beledigen.

Besef eerst en vooral dat je feilbaar bent. Je bent onvolmaakt en vatbaar voor fouten. Je bent tenslotte ook maar een mens. De waarheid kan pijn doen, maar ze geneest ook. Het helpt je over jezelf heen. Je raakt minder snel getriggerd als je beseft dat je lid bent van een soort die zeer waarschijnlijk getriggerd wordt.

Hier is een geheim: niemand weet wat er verdomme aan de hand is. Niemand heeft het allemaal uitgedacht. We zijn allemaal in de war. We zijn allemaal lid van een feilbare, foutgevoelige, onhandige, stuntelende soort die een kort leven leidt in een ondoorgrondelijk oud universum. Door onze verwarring zijn we allemaal sentimentele, vleiende, sneeuwvlokjes die over de hele verdomde plaats smelten.

Hier is de sleutel: verander je triggers in nieuwsgierigheid. Vraag jezelf af: waarom voel ik me zo emotioneel over dit onbeduidende dingetje in het grote geheel der dingen? Is het slechts een voorspelbare reactie als gevolg van mijn culturele conditionering, politieke vooringenomenheid, of religieuze hersenspoeling? Ervaar ik cognitieve dissonantie, of een aantal andere psychologische denkfouten? Reageer ik uit angst, lafheid, onwetendheid? Ben ik het perspectief kwijt dat het allemaal onzin is, vooral mijn eigen overtuigingen? Ben ik in staat om brutaal eerlijk tegen mezelf te zijn?

Graaf diep. Wees er speels mee. Heb gevoel voor humor. Nieuwsgierig zijn naar iets, in plaats van er alleen maar door getriggerd te worden, is altijd meer de moeite waard. Je zult altijd meer baat hebben bij een nieuwsgierige ervaring dan bij een getriggerde.

  Australische truckers verslaan regering - dat kunnen wij ook

Het is een soort emotionele alchemie. Voel de trigger, eer het, laat het je vullen met kleinzielige woede en misplaatste woede, en draai dan de rollen om door nieuwsgierig te worden naar waarom het je zo rauw laat voelen. Voel je getriggerd, maar heb de discipline om met nieuwsgierigheid te handelen. Je ontdekt misschien iets over jezelf dat getriggerd zijn alleen nooit zou hebben onthuld.

Word beter in het beledigen van mensen:

“Realiseer je dat je op sommige momenten mensen moet beledigen en zelfs pijn moet doen die je pad blokkeren, die lelijke waarden hebben, die je onterecht bekritiseren. Gebruik zulke momenten van duidelijk onrecht om je Schaduw naar boven te halen en die met trots te laten zien.” ~ Robert Greene

Mensen beledigen is een kunstvorm. Het is een subtiel recept van durf, nederigheid en humor. Met te veel durf, ben je gewoon een klootzak. Met te veel nederigheid, ben je gewoon een doetje. Met te veel humor, ben je gewoon een clown. Maar mix het allemaal samen in een delicate balans en je hebt hoge kunst.

Laat je uniekheid zien, zelfs als dat sommige mensen beledigt. Echte macht komt van het versterken van wat je anders maakt. Soms is dat wat je anders maakt misschien niet aangenaam voor anderen. Maar goed. Zolang je authentiek bent. Zolang je oprecht en echt bent, laat dan je grillige vlag wapperen. Laat je schaduw schijnen. Laat je kunst shockwaarde hebben. Pretbedervers worden verdoemd!

Wees alleen zelfkritisch en introspectief. Als je in je poging om het grote geheel duidelijker te zien, toevallig alle kleine denkers beledigt, dan is dat maar zo. Hou je niet in. Ga vol in de baas-stand met je Meta-kennis. Schijn met het licht van de waarheid door hun blinddoeken. Het is aan hen om het licht te zien, of niet. Op het einde, heb je tenminste geprobeerd om hen te tonen hoe Meta gaan veel beter is dan Alpha of Beta blijven.

  Het kan mij geen reet schelen wat anderen denken; dit is een teken van respect

“Ik ben beledigd!” is de strijdkreet van de lafaard. Echte moed is het omzetten van de “belediging” in humor. Dus, je voelt je beledigd? Nou en? Verander die shit in goud door te ontdekken waarom je je zo beledigd voelt, en lach dan om jezelf. Lach om de menselijke conditie. Lach om het bekrompen deel van jezelf dat zichzelf te serieus neemt. Gebruik dan je nieuwsgierigheid om de rotzooi van dit alles te organiseren in een Flow-staat die je een voorsprong geeft.

Laat de sneeuwvlokken smelten over de hele verdomde plaats. Laat de cartoon in hun brein zijn sentimentele melodrama en prima donna knieval uitspelen op de effectballen van het leven. Je kunt ze niet beheersen. Concentreer je op wat je wel in de hand hebt: het als een baas omgaan met tegenslagen door kunst te maken uit de nieuwsgierigheid die voortkomt uit het beledigd zijn.

Maak kunst die mensen beweegt, die dingen door elkaar schudt, die comfortzones oprekt en grenzen in horizonnen verandert. Maak kunst die beledigt, die het comfortabele verstoort en het gestoorde troost. Maak kunst die scripts omdraait en systemen van vastgeroest denken omverwerpt, die de menselijke conditie zo grondig aanwakkert dat er nieuwe en gezondere manieren van mens-zijn ontstaan om de wereld uit te dagen.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Waarom de wereld zal eindigen bij de 7e Covid prik en wie er werkelijk achter de vaccinmandaten zitVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOmgaan met cognitieve dissonantie
Volgend artikelTweede brief aan mijn gevaccineerde vriend
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. ‘En vergeef ons onze schulden, gelijk wij vergeven, ieder die ons iets schuldig is. Want als u de mensen hun overtredingen vergeeft zal uw hemelse Vader u uw overtredingen ook vergeven. Maar als u de mensen hun overtredingen niet vergeeft zal uw hemelse Vader uw overtredingen ook niet vergeven.’

  ‘Als wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig onze zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.’

  Kortom: ik moet mij bezig houden met mijn eigen zonden door die te belijden en die van anderen door die te vergeven. In dat geval hou ik mijn hart schoon. Heer Jezus. Help mij zo te leven.

 2. een ander vergeven doe je voor jezelf.
  vergeven worden voor eigen daden vergt wel ff wat meer dan om vergeving vragen.
  dat vergt daden.
  maar ik neem nooit wraak.
  wraak is aan het universum en zijn wetten.
  boontje komt om zn loontje is er 1
  straatschoffies begrijpen dit.
  ik vraag altijd ,
  laat me betalen voor wat ik deed.

  maar ga niet onbeperkt mn linker dan rechter terug mn linker wang aan te bieden.
  moet ook gewoon kunnen eten.
  jezelf verdedigen mag in mijn ogen.

  de bijbel is een vercorupteerd boek.
  te vaak aangepast en verrandert.
  de dag heeft geen oorlog met de nacht.
  de winter niet met de lente.
  ze maken rustig plaats voor elkaar als het tijd is.

  al is vergeven een zeer krachige actie
  en ben ik er helemaal voor als de gene dit verdiend en naar werkt.

  maar het vermoorden van de ziel wat deze wezens in mijn ogen doen door de verbinding
  met de bron te vermoorden is in mijn ogen de ergste daad mogelijk.
  en aangezien we aleen in liniare tijd ons vervoermiddel kwijtraken bij sterven.
  is de straf van de lichaamelijke dood voor mij geen probleem.
  helemaal omdat dit in hun eigen wetten staat.
  veroordeelt naar eigen werken.
  saiant dat ze zelf hun eigen executie uitvoeren
  daar heb je die wetten weer.
  daar had JC toch maar mooi gelijk.
  een soort omgekeerde genocide door de gene
  die genocide als de enige oplossing zien.
  ik ben tegen genocide maar begrijp dat genocide gebeurt voor hen die dat als oplossing zien.
  maar het vermoorden of afgestolen worden van de ziel is voor mij onaanvaardbaar voor wie dan ook.

  wat ik vaak ervoer is veroordelen.
  wat ik veroordeel gebeurt mijzelf.
  lesje die je leert op straat en in de nacht.

  christenen die in het boek geloven
  geloven ook in totale genocide van de kinderen van het kwaad en hun eeuwige verblijf in de hell wat voor mij onaanvaardbaar is.
  eeuwig lijden voor een bewustzijn.
  wie wil mag opnoeuw proberen
  mot ie wel dokken voor zn gepleegde daden.

  is iets om over na te denken
  wat word je wijsgemaakt
  in dat tig x herschreven boek…
  en wie dit echt schreef.

  het woord was nooit geschreven.
  het was gesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in