Datingwebsites en Apps hebben nu een filter voor wie wel of niet gevaccineerd is

3
2147
Via social media

Dating Apps proberen het nemen van vaccinaties “sexy” te maken in een nieuwe samenwerking met het Witte Huis, bericht theguardian.com.

Tinder, Hinge en OkCupid behoren tot de dating-apps die deel uitmaken van het initiatief, dat gebruikers in staat stelt te zien of hun potentiële dates volledig gevaccineerd zijn, nog niet gevaccineerd zijn of “liever niet bekendmaken”.

In ruil daarvoor geven de apps de gebruikers premium functies. Hinge zal een gratis ‘Roos’ aanbieden aan gebruikers die hun vaccinatiestatus instellen, Tinder zal je een gratis ‘Super Like’ geven. Beide ‘premium features’ laten een potentiële date weten dat ze interessant zijn, waardoor de kans op een match toeneemt. Volgens onderzoek van Tinder heb je meer kans op een date als je gevaccineerd bent: meer dan de helft van hun Gen Z-gebruikers zegt dat ze alleen geïnteresseerd zijn in een date met een persoon die gevaccineerd is. Uit een ander onderzoek bleek echter dat Amerikanen onder de 35 het minst geneigd om zich te laten vaccineren.

“Sociale distantie en daten waren altijd een beetje een uitdagende combinatie”, vertelde adviseur Andy Slavitt van het Witte Huis over het Coronavirus aan verslaggevers op vrijdag, volgens Reuters. “We hebben eindelijk dat ene ding gevonden dat ons allemaal aantrekkelijker maakt: een vaccinatie”.

Tinder zal ook enkele andere elementen aan zijn app toevoegen, zoals een tool om vaccinatielocatie te bepalen en links naar officiële informatie over de vaccinatie van de Wereldgezondheidsorganisatie. Andere datingsites die deelnemen aan het initiatief zijn onder meer Hinge, Plenty of Fish, BLK en Chispa.

Hoewel virtuele dating naar verwachting zal blijven bestaan na de pandemie, geven gebruikers nog steeds de voorkeur aan persoonlijke contacten. Volgens Hinge bespreekt bijna 80% van de gebruikers Covid-veiligheidsmaatregelen met hun dates omdat gebruikers nog steeds de voorkeur geven aan persoonlijke contacten.

Prikdokter heeft na vaccindood vader spijt: Roept op tot wereldwijde vaccinatiestop

“Ik geloof dat echte liefde en verbinding in persoon gebeurt, in het echte leven”, zei CEO van Hinge Justin McLeod. “Dus ik ben opgewonden en vereerd dat Hinge de kans kreeg om samen te werken met het Witte Huis om het vaccinatiebewustzijn in het hele land te vergroten, zodat onze gemeenschap weer veilig kan beginnen met elkaar te ontmoeten”.

Meer dan 60% van de Amerikanen is nu gedeeltelijk gevaccineerd. Het Witte Huis hoopt dat te verhogen tot 70% tegen 4 juli.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccin Deugsignalering en Links

3 REACTIES

 1. Opzicht een goed idee voor degene die gebruik maken van datingssites.
  Je moet er toch niet aandenken dat je aangestoken kan worden door je nieuwe gevaccineerde internet vriendinnetje.
  Alleen jammer dat ze je dan weer meer service aanbieden als je het opgeeft.
  Ik ga er toch van uit dat mensen die een gif prik hebben gehad graag deze info delen en ook nooit een gif weigeraar willen daten.

  • Ach ja, dat denk ik ook. Het is gewoon een uiting van iets heel normaals: wij mensen willen omgaan met mensen wiens gedachtengoed ons bevalt. Ik vind het grappig dat onderscheid maken, wat discriminatie betekent en wat door links is verboden, nu weer door datzelfde achterlijke links wordt ingevoerd. ?.
   Nationalisme, segregatie, ze komen vanzelf weer terug, omdat links niet leert van de geschiedenis en alleen handelt uit kortzichtigheid, hebzucht, eigenbelang en haat tegen iedereen die wel tevreden is met zichzelf en zijn leven.
   En die kortzichtigheid, hebzucht, eigenbelang en haat gaan ze nog ernstig in hun kont bijten. Dat zijn de redenen dat de revolutie altijd zijn eigen kinderen opvreet.

 2. Nou..mooi… nu nog met SOA’s status…en dan mag het eindelijk een kwalitatieve datingsite genoemd worden… elke site die daaraan mee werkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here