Bijna een op de twee Duitse middelgrote bedrijven overweegt sluiting of verhuizing naar het buitenland, met als argumenten te veel bureaucratie en hogere belastingen.

De vernietigende aanklacht tegen het Duitse bedrijfsklimaat werd onthuld in een enquête die werd uitgevoerd door de Federale Vereniging van Middelgrote Ondernemingen (BVMW), schrijft Remix.

Volgens de enquête heeft 26 procent van alle directeuren van middelgrote bedrijven in de Europese grootmacht overwogen om hun bedrijf te sluiten, terwijl 22 procent interesse heeft getoond om hun activiteiten naar het buitenland te verplaatsen.

Directeuren noemden een constante stroom van nieuwe regels die hun mogelijkheden om in Duitsland te werken belemmeren en een hoge belastingdruk als de twee belangrijkste redenen voor hun ontevredenheid.

Een derde van de directeuren is van mening dat Duitsland te bureaucratisch is geworden om zaken in te doen. Ondertussen noemde meer dan een kwart hogere belastingen en douanerechten als hun grootste obstakel, terwijl anderen een tekort aan geschoolde werknemers als een belemmering voor hun activiteiten noemden.

“De resultaten van onze enquête zijn meer dan alleen een waarschuwingssignaal,” zei Markus Jerger, bestuursvoorzitter van BVMW.

Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) vormen de ruggengraat van de Duitse economie en bieden werk aan meer dan 40 miljoen van de 45 miljoen Duitse werknemers.

En velen vinden dat er van hen wordt geprofiteerd met hoge belastingen, of dat ze door de federale overheid aan hun lot worden overgelaten. Een bijzonder punt van zorg voor KMO’s is de digitalisering van de industrie, die volgens de BVMW een kloof creëert tussen multinationals die financieel in staat zijn om hun activiteiten aan te passen aan het digitale tijdperk en multinationals die zich dat slecht kunnen veroorloven.

  De Hongaarse premier Orban roept op tot ontbinding van het EU-parlement

“Om ervoor te zorgen dat onze economie in de toekomst concurrerend blijft, hebben we een boost in digitalisering nodig!” zei Jerger onlangs.

De prestaties van de staat en het openbaar bestuur blijven achter. En de afhankelijkheid van de grote technologiereuzen beperkt steeds meer de mogelijkheden voor middelgrote bedrijven,” voegde hij eraan toe.

Niet alleen Duitse bedrijven hebben minder vertrouwen in het land als een plek om zaken te doen. Het aantal buitenlandse investeringen in Duitsland is de afgelopen vijf jaar gedaald, met vorig jaar het laagste niveau sinds 2013.

Volgens de Ifo Business Climate Index is het vertrouwen in de Duitse economie de laatste tijd gekelderd, en het land stond in januari op de vierde plaats van onderen wat betreft concurrentievermogen in een onderzoek dat 21 industriële landen omvatte.

“Als er niets wordt gedaan, zal de last van de bureaucratie familiebedrijven de das omdoen,” waarschuwde Rainer Kirchdörfer, voorzitter van de Foundation for Family Businesses, destijds.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitsland waarschuwt voor sluiting industrie als Russisch gas niet meer stroomtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGekneusde en bebloede volledig gevaccineerde dokter, met een nekbreuk, zegt grijnzend tegen de rest van ons dat we ons moeten blijven “vaccineren” …
Volgend artikelCV19 “vaccin” lopende wereldwijde criminele experimenten – Karen Kingston
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Deel 2 van Scott Ritters film Agent Zelensky.

  -Hoe de Russisch sprekende Zelensky zijn kiezers naaide door na zijn verkiezing de Russische taal en de Russische cultuur in Oekraïne te verbieden.
  -Hoe de Russisch Orthodoxe kerk vernietigd werd en de mensen hun religie werd afgenomen.
  -Hoe van bovenaf, met hulp van Westerse geheime diensten, een nieuwe Oekraïense identiteit werd gecreëerd die op Amerikaanse leest is geschoeid.
  -Hoe tv-zenders werden gesloten die niet de officiële lijn uitzonden.
  -Hoe alle oppositiepartijen werden verboden.
  -Hoe uit geheime documenten blijkt dat Zelensky een aanval op de Donbas had voorbereid, maar de pas werd afgesneden door de Russische inval.
  -Hoe de cocaïne verslaving van Zelensky een willoos slachtoffer maakte van de Amerikaanse en Britse geheime diensten, en drugs worden ingezet aan het front.
  -Hoe er niet alleen een systeem van Amerikaanse biolabs werd aangelegd door het hele land, maar de Oekraïense bevolking werd ook gebruikt als proefpersoon voor medische experimenten.
  -Hoe nazigroeperingen opzettelijk werden geconstrueerd om menselijk materiaal te genereren dat oorlog wilde voeren, en hoe het nazisme vervolgens legaal werd gemaakt, notabene door de Joodse Zelensky.
  -Hoe grote internationale concerns de vruchtbare zwarte aarde van Oekraïne voor spotprijzen opkochten. Met als doel de Amerikaanse controle over de voedselzekerheid in Europa.
  -Hoe uiteindelijk alles in Oekraïne in handen kwam van de Amerikaanse investeringsmaatschappij BlackRock, en het land een schuld heeft opgebouwd, zo enorm, dat die nog in geen 300 jaar afbetaald kan worden.

  https:// youtube.com/watch?v=hq-Jab

 2. De 4e Industriële Revolutie is reeds eerder van start gegaan vele Europese landen zullen Duitsland volgen, nu hebben de ontkenners van het WEF programma met eigen ogen kunnen lezen hoe Europa zich van het bedrijfsleven ontdoet, het eens zo actieve Ruhrgebied van weleer is niet meer hetzelfde, komt nu wel dichtbij u zult niets bezitten doch gelukkig zijn.

   • Via het ego is hoe ze ons hebben gehackt, geprogrammeerd, gedresseerd en afgericht. We zijn maximaal van ons ZELF verwijderd. Nog een klein stukje en de programmering loopt vast en het bewustzijn ontwaakt. De elites willen ons op 99,99% ego houden, maximale slaven. Maar ze hebben hun hand overspeelt en de programmering gaat vastlopen waarna het bewustzijn in ons terugkomt. Deze oorlog tegen ons bewustzijn is al gaande sinds de egoïsten niet meer worden verbannen, maar tot leiders worden gekroond. Ze hebben uit totale arrogantie hun ‘narrow window of opportunity’ verprutst en WIJ gaan ons realiseren dat we egoïsten moeten verbannen ipv tot leiders te kronen.

    Wij zijn niet ons ego, ons ego is van nature enkel om mee te overleven, niet om als basis te gebruiken voor het leven. Wij zijn tot gereedschap gemaakt doordat we ons eigen gereedschap zijn geworden. Wij horen het ego te kunnen gebruiken ipv dat wij het ego zijn. Via ons ego hebben ze ons op afstand bestuurbaar gemaakt… ideaal voor de slavendrijvers. Als je ego’s slim programmeert bouwen en houden ze hun eigen gevangenis in stand. Zelfsturende slaven die alles doen om slaaf te blijven en zo druk met elkaar aan het concurreren zijn dat ze nergens meer op letten. Ze laten ons vechten om de kruimels van ons eigen werk. Ego’s zijn net slim genoeg om hun taken uit te voeren, maar ego’s hebben ook geleerd om te fantaseren dat ze intelligent zijn.

    De programmering is op zijn maximum… we staan nagenoeg volledig op zn kop, 1984 was voorspellende programmering, nagenoeg alles is programmering. Dat oude normaal, dat één grote gepogrammeerde leugen is, gaat sterven omdat er niet meer programmering in kan. De elites kunnen ons alleen onder controle houden als ze ons transhumaan maken… en daarom voeren ze dit gestoorde plan uit. Het is WIJ of zij… en zij weten het, maar wij zijn ons dat nog aan het realiseren. De tijd tikt en de stress bij de vijand is hoog, ze verliezen hun grip. De kritieke massa is veel te groot om af te voeren of te arresteren. Ze kunnen maar één kant op, meer onderdrukking… net zo lang tot iedereen de pijn van onderdrukking gaat voeren. Wij zijn getuigen hoe deze demonen in slow motion in hun eigen zwaard vallen. Het gaat ons ook zeker pijn doen, maar de oude wereld, het oude normaal, hun matrix, onze gevangenis, gaat ineenstorten.

 3. We leven in een doodscultus… die hebben over het algemeen maar 1 doel… totale onderwerping in duisternis en vernietiging.

  De slapers gaan nog ruw wakker worden als hun fantasie bubbels uit elkaar spatten. Wordt het als duimschroeven die steeds strakker worden gedraaid en ineens pijn beginnen te doen of knallen we met 300km/u tegen de muur van de realiteit?

 4. Let God sort them out juli 18, 2023 at 09:36

  Nee, niet van dit artikel. Dit is een ver van mijn bed show voor veel mensen. Maar dit artikel op Frontnieuws andere andere kant, CV19 “vaccin” lopende wereldwijde criminele experimenten – Karen Kingston. Dat misschien wel.

  Ben tot 13 minuten in de film gekomen. Kijk vanavond de rest. Maar als het echt waar is wat ik hoor, dan knallen we met de geluidssnelheid af op de muur van realiteit. Die zal velen tot waanzin zal drijven. Dan willen ze van het monster in hun lichaam af, en het gaat niet. Stel je voor er zit een kankergezwel in je lichaam, of een parasiet. En je weet dat je deze er nooit meer uitkrijgt. Dan wordt je gek lijkt me.

  • Ik denk ook dat het zal zijn een kernoorlog worden in ons brein. De realiteit gaat onze programmering (ego’s) laten vastlopen en dat gaat een verwoestend effect hebben. Het ego zal gaan sterven, grote egoïsten gaan het heel zwaar krijgen… en kijk om je heen, 80% gevaccineerde egoïsten zullen de meest bittere realiteit onder ogen moeten komen, dat ze onder hypnose en in een psychose meeliepen in de massavernietiging. Dat gaat sociaal emotioneel totale chaos geven en dat gaat mensen laten flippen. Wees lief voor iedereen, we zijn allemaal slachtoffers. Alleen liefde kan ons redden zodra het collectieve ego doordraait omdat de waarheid alle programmering onderuit haalt. Ego’s zullen alle vaste grond verliezen en weer mens moeten worden, en wij zullen er als MENS zijn om ze op te vangen… en dan gaan we SAMEN deze hele satanische bende opruimen. Vertrouw op de liefde, die wint uiteindelijk ALTIJD.

   • Beste Let God sort them out
    Iets voor mensen om over na te denken;

    In een toespraak tot het blanke opperhoofd van Washington; president Woodrow Wilson op 4 juli 1912
    sprak opperhoofd Big Eagle van de Eagle-clan indianen het volgende;

    Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten,
    zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden,
    legers mieren verdwaasd rondtrekken,
    trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek,
    bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen,
    als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven,
    weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
    Besef dat de boodschap die uw rode broeders u brengen om de aarde en alle levende wezens lief te hebben de enige mogelijkheid is tot overleving.
    De aarde is onze moeder en als u haar blijft verkrachten en leegroven,
    zal ze binnen honderd jaar haar kracht tonen.
    Dan zullen de aarde en de zee gaan beven,
    de rivieren als ratelslangen woest met hun staart slaan,
    zal de droogte uw oogst doen mislukken
    en zullen oorlogen over heel de wereld razen.
    Water zal uw land binnenstromen
    en hete, roodgloeiende modderstromen uit vuurspuwende bergen zullen over uw huizen komen.
    Als u deze verschijnselen ziet, weet dan blanke broeder, dat een terugweg niet meer mogelijk is.
    ( n.b. pin de man niet vast op precies die 100 jaar, maar overdenk de strekking van zijn waarschuwing)

    • WIJ zijn hier op aarde neergezet om voor alles te zorgen ipv alles te consumeren. De egoïsten (psychopaten) hebben lang lang lang geleden de macht gegrepen en ons tot consumenten ipv mensen gemaakt. Mensen leven om te geven en te dienen, om lief te hebben. Consumenten leven alleen om te nemen en te roven… precies zoals de elites. We zijn zo egoïstisch geworden dat we nergens meer voor zorgen en niemand meer dienen en geen liefde meer delen of geven… alles is ikke ikke ikke.

     Als we dit willen overleven, dan moeten we allemaal de egoïst, de consument, in onszelf loslaten. The Great Reset moet gebeuren om onze ego’s te beëindigen en te transformeren naar een hoger bewustzijn.

 5. Duitsland en Rusland zijn gedoemd om samen te werken. Ware er niet die gluiperige Engelsen en zelfingenomen Amerikanen. Al de rest, Frankrijk, Italië, Polen, … zijn een zwerm mussen.

 6. Leuk Joh …. Gezellig hè ?!

  Satanisten Verhuis maar gauw naar een Groen groeiend bloeiend land om daar de vernietiging voort te zetten
  Europa is al vergiftigd verwoest voor een heele lange tijd
  Uiteindelijk zal geneukerij uit dunning bevolking God Duivel alsnog via andere wegen plaats vinden
  Te weten Oorlogen Ziekten Epidemieën
  De grove manier

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in