Onderzoekers van de Yale University hebben ontdekt dat blootstelling aan het rhinovirus, het meest voorkomende virus dat verkoudheid veroorzaakt, het immuunsysteem op gang kan brengen en mensen kan beschermen tegen het COVID-19 coronavirus, bericht dailymail.co.uk.

De aanwezigheid van het virus dat de gewone verkoudheid veroorzaakt, kan de activiteit van interferon-gestimuleerde genen op gang brengen. Dit zijn enkele van de vroeg-respons-moleculen in het immuunsysteem. Als een verkouden persoon SARS-CoV-2 inademt, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, is er een kans dat het zich niet kan vermenigvuldigen als het in hetzelfde luchtwegweefsel terechtkomt dat met de verkoudheid is geïnfecteerd.

De nieuwe studie, gepubliceerd op dinsdag 15 juni in het Journal of Experimental Medicine, onderzocht rhinovirussen. Deze onderzoekers hadden eerder ontdekt dat de reactie van het immuunsysteem op de gewone verkoudheid mensen kan beschermen tegen de griep. Zij wilden zien of dit soort reactie kon worden gerepliceerd en een soortgelijke bescherming kon bieden tegen COVID-19.

Zij gebruikten voor dit experiment menselijk luchtwegweefsel dat in een laboratorium was gekweekt. De onderzoekers infecteerden het kunstmatige weefsel met het rhinovirus en vervolgens met het coronavirus. Nadat het weefsel was blootgesteld aan het rhinovirus, werd het immuunsysteem automatisch geactiveerd. Het weefsel met het rhinovirus werd vervolgens besmet met SARS-CoV-2. De replicatie van het virus werd volledig gestopt.

Het team vergeleek de resultaten door een schoon stuk in het lab gekweekt weefsel te besmetten met het coronavirus. Ze ontdekten dat de virusbelasting in dit weefselmonster elke zes uur verdubbelde.

Zij ontdekten ook dat het lichaam de verspreiding van SARS-CoV-2 kan vertragen, zelfs zonder een initiële rhinovirusinfectie als de infectieuze dosis zeer laag was. Dit suggereert dat de virale belasting op het moment van blootstelling een verschil maakt in de vraag of het lichaam het coronavirus kan bestrijden.

  Covid-geninjecties propaganda is op zijn einde - niemand wil de nieuwe boosters

Vroegtijdige reactie van immuunsysteem kan coronavirusinfectie voorkomen

Ellen Foxman, senior auteur van de studie, zegt dat er een kans is dat mensen een COVID-19 infectie kunnen voorkomen of vroegtijdig kunnen behandelen door deze reacties van het immuunsysteem op gang te brengen. Foxman is ook een assistent-professor in laboratoriumgeneeskunde en immunobiologie aan de School of Medicine van Yale.

“Maar het hangt allemaal af van de timing,” zegt Foxman. “Er lijkt een virale ‘sweet spot’ te zijn aan het begin van COVID-19, waarbij het virus zich exponentieel vermenigvuldigt voordat het een sterke afweerreactie oproept.”

Een manier waarop mensen volgens Foxman hun immuunsysteem kunnen activeren is door COVID-19-patiënten in een vroeg stadium te behandelen met interferon, een eiwit van het immuunsysteem.

Foxman legde uit dat de behandeling met interferon veelbelovend is, maar dat het erg lastig is. Interferon zou alleen effectief kunnen zijn in de dagen onmiddellijk nadat een persoon besmet is geraakt met COVID-19. Gedurende deze tijd verspreidt de infectie zich nog steeds en hebben de meeste mensen nog geen symptomen.

Ze voegt eraan toe dat, althans in theorie, mensen die een hoog risico lopen om COVID-19 te krijgen of die in nauw contact zijn geweest met mensen bij wie het virus is gediagnosticeerd, interferon zouden kunnen gebruiken als profylacticum.

In feite zijn er reeds proeven aan de gang om de doeltreffendheid van interferon voor COVID-19 te bestuderen. Uit voorlopige gegevens van deze studies blijkt dat er een mogelijk voordeel is bij het gebruik van interferon in een vroeg stadium van de infectie, maar niet wanneer het wordt gegeven in de latere stadia.

  Huiveringwekkende studie toont aan dat mRNA-vaccin nanodeeltjes door het hele lichaam circuleren

Foxman en de andere onderzoekers menen dat hun studie kan helpen verklaren waarom in perioden van het jaar waarin verkoudheid vaker voorkomt, het aantal infecties met andere virussen zoals influenza meestal afneemt. Deze interferentie tussen verschillende respiratoire virussen zou de verspreiding van andere, dodelijker virussen kunnen afremmen door een “bovengrens” te creëren aan de mate waarin ze samen kunnen circuleren.

“Er zijn verborgen interacties tussen virussen die we nog niet helemaal begrijpen, en deze bevindingen zijn een stukje van de puzzel waar we nu pas naar kijken,” zegt Foxman.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Artsen voor de Waarheid: “In de herfst-winter van 2021 zal ten minste 20-30% van degenen die tegen COVID zijn gevaccineerd, aan het vaccin overlijden en zal een nieuwe stam de schuld krijgen”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBezorgdheid Nederlandse broer en zus afgewezen na overlijden moeder kort na COVID-19 injectie
Volgend artikelDr. Vernon Coleman: Waarom en hoe dokters patiënten hebben verraden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Virus? Naar mijn weten is ook het rhinovirus nooit geïsoleerd en totaal broodje aap. Net als elk ander virus. Er wordt van alles in zo’n prutje aangetroffen dat ze in het lab kweken en elk verschillend prutje krijgt een andere naam. Maar virus? Nee, echt niet. Pseudo science.

 1. Ik ben inderdaad nooit ziek of heb ooit de griep gehad.
  Maar bijna het hele jaar door lichtelijk verkouden zijn kan ook vervelend worden.
  Altijd je neus moeten snuiten voor dat je ergens naar binnen gaat.
  Altijd een druppel aan je neus hebben hangen.
  En altijd er voor zorgen dat je zakdoekjes in je jas hebt zitten.
  (een ervaringsdeskundige)

  • Vrijwel zeker (een) allergie: het meest voor de hand liggend zou zijn een allergie voor huisstof. Erg waarschijnlijk dat een (goede) huisarts je hier iets tegen kan geven.

 2. Inderdaad, heb ook nog nooit griep gehad. Wel vaak een voorhoofd-neus-strot verkoudheid. Dit jaar was het wat heftiger. Lekker menthol snuiven, honing in de thee en vitamine C D en zink pakken. Na een paar weken weer het ventje…

  Wel sterk dat ze in Yale het coronavirus hebben kunnen isoleren. Hebben ze die beloningen al geclaimd? Toch mooi kassa, of……..niet?

 3. Een KNO arts heeft mij eens verteld, dat zolang je je neus moet snuiten, er ook geen vuil kan ophopen.
  Dan kunnen er ook geen bijholtes compleet verstopt raken.

 4. Inderdaad, het was ook mijn eerste reactie; Het “virus” is blijkbaar ineens geïsoleerd en gebruikt in dit onderzoek..
  Afijn, dus al die snotneuzen helpen bij het niet krijgen van het “virus” SC2, oke, dan lopen al die kleine snotapen geen enkel risico! dit wisten wij al trouwens.

  Oke, nu eerst genieten van de vochtige lucht, alle pollen en stof zijn weggeregent..

  Oja, hoe zit het toch met stralingsziekte, want dit moet echt meer aandacht krijgen door het gerotzooi op de achtergrond met vierplusG.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in