De BRICS-landen dumpen steeds meer hun dollarreserves, zoals uit actuele gegevens blijkt. Aangezien deze voor het grootste deel in Amerikaanse staatsobligaties zitten, verhoogt dit de druk op de Amerikaanse overheid. De Verenigde Staten worden namelijk geconfronteerd met een ongekende schuldenexplosie, schrijft Report24.

Om zich te verdedigen tegen het agressieve economische en financiële beleid van de VS, dat gebaseerd is op het bewapenen van de Amerikaanse dollar, maar ook om zich in te dekken tegen een mogelijke crash van de dollar als gevolg van de huidige schuldenexplosie, proberen de BRICS-landen hun valutaholdings te diversifiëren. Dit houdt ook in dat ze grotere hoeveelheden Amerikaanse staatsobligaties dumpen. Want in de interne, maar ook externe handel doen ze het sowieso steeds vaker zonder de huidige wereldreservemunt.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën verkopen de BRICS-landen al maandenlang steeds meer obligaties. China, dat in juli 2022 nog $ 939,2 miljard aan obligaties bezat, had in juli nog maar $ 821,8 miljard (laatste cijfers). Een daling van $ 117,4 miljard of 12,5 procent. Brazilië, dat in juli 2022 voor $ 232,9 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties bezat, noteerde in juli 2023 slechts $ 224,7 miljard. Dit komt overeen met een min van 8,2 miljard dollar of 3,5 procent.

Saudi-Arabië is bezig zich te ontdoen van zijn Amerikaanse staatsobligaties. Het is net lid geworden van de #BRICS. Dit is geen toeval. Het Quincy Pact dat in 1945 met de Verenigde Staten werd ondertekend, is nu verlopen! De Saoedi’s zullen de dollar dus niet langer steunen.

  ONDER DRUK: Nu de verdediging instort en zijn grondwettelijke mandaat ten einde loopt, annuleert de Oekraïense Zelensky alle buitenlandse reizen

Alleen India (juli 2022: 212,0 miljard dollar) verhoogde zijn bezit met 21,1 tot 233,1 miljard dollar (+10 procent). Rusland en Zuid-Afrika bezitten feitelijk geen Amerikaanse staatsobligaties (meer). Het is echter ook interessant dat uitgerekend Saoedi-Arabië (een nieuw BRICS-lid) zijn dollarbezit in dezelfde periode met ongeveer een tiende heeft teruggebracht van $121,6 miljard naar $109,2 miljard.

In het algemeen is het vertrouwen in de Amerikaanse dollar zichtbaar aan het afnemen, omdat de Verenigde Staten hun munt ook gebruiken om andere landen te chanteren en bovendien een ongekende schuldenorgie aan het vieren zijn. Het falen van grote kopers van de schuldbrieven van de Amerikaanse overheid maakt het ook moeilijker om ze te verkopen. Als de bondgenoten niet ingrijpen, blijft alleen de centrale bank over, wat de inflatie verder aanwakkert.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Platinamunt van 1 biljoen dollar kan de VS redden van economische ineenstortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIemand probeert je nog steeds te vermoorden, laat dat niet toe
Volgend artikelVN bedreigt tegenstanders van Agenda 2030: “Dit is niet langer een onderhandeling”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Als landen de dollar dumpen zullen de particulieren die dollars als spaargeld hebben dit ook gaan doen. Die hoeveelheid is vele malen groter dan wat landen aan dollars hebben. Een crash kan dan heel snel gaan…

 2. Ken niks van economie maar iets zegt mijn pindabrein dat de massale stakingsgolf voor 40 pct loonsverhoging in de V.S. daar boven op symptomen zijn dat heel het schip kraakt en langst alle kanten lek is.

  • Dit heeft alles te maken met INFLATIE, of anders gezegd, het volk verarmd, je heb in Amerika nu twee keer zoveel meer dollars nodig om het zelfde te kunnen kopen als vorig jaar.
   Ook de RENTE in Amerika, vraagt steeds meer geld van de mensen.
   DIT IS VERARMEN.

 3. als je er dan nog rekening mee houdt dat de meeste dollars vervalsingen zijn (dollars zijn namelijk heel gemakkelijk te vervalsen)…..doe zelf het denkwerk maar’s

  • Wat is het verschil?

   Legaal: geprint door een privé bedrijf met waardeloze obligaties

   Illegaal: geprint door een privé bende zonder waardeloze obligaties

 4. …het gaat hier waarschijnlijk zoals gewoonlijk niet om politieke maar eerder economische motieven, de US$ staat nog altijd sterk ten opzichte van andere munten, misschien anticipeert men op een verzwakking van de $ met stijgende interestvoeten, om dan vervolgens weer T bills aan te kopen aan betere vorwaarden. Enfin, ik zeg zo maar iets , hoewel er n zekere logica achter zit, trouwens wat gaat men kopen ipv US$ ? Alle fiat currencies zijn palliatief in hetzelfde schuldenbedje! Goud ? Lithium of andere rare earthers ? Moeilijk te stapelen, en gerelateerde derivatenhandel is ook niet safe en zuiver ….Hoe meer ik weet des te meer ik mij realiseer dat ik niks weet ! Echt interessante niches in de economische wereld zijn zoals altijd of meestal voor enkele gepriviligieerden met voorkennis.

  • Het is vooral het probleem van mensen die veel te veel hebben. Waar ze niet aan kunnen is “tijd”. De klok tikt altijd, overal voor iedereen hetzelfde. De beleggers doen mij denken aan een kippenren waar men een handvol maïs in gooit.

  • @Patrick…
   ‘Hoe meer ik weet des te meer ik mij realiseer dat ik niks weet !’

   Helemaal mee eens. Wat ik wel weet is dat geld een middel is om ons tot slaven te maken. Sinds geld van goud is ontkoppeld is het papier dat een waarde vertegenwoordigt obv vertrouwen. En sinds 2008 wordt geld ongelimiteerd bijgeprint, wat betekent dat ons geld in werkelijkheid niks meer waard is, het is als monopoly geld… in het spel koop je er straten mee, maar in de praktijk kan je je kont er niet eens mee afvegen. Ons geld is in realiteit minder waard dan het papier waarop het is geprint.

   Wil je weten waar dit heen gaat? Verdiep je in de Weimar republiek, waar een brood 1 miljard mark kostte. Of meer recent, verdiep je in Venezuela, waar in 1 jaar 1.000.000% inflatie plaatsvond.

   Geld is een middel dat de elite gebruikt om ons mee te besturen. De elites hebben zelf amper geld, ze hebben aandelen, bezittingen en slaven. De elite bezit 85% van alles op aarde, wij zijn ondertussen druk met papiergeld en centen om ons slavenbestaan mee te betalen. We verdienen geld en vervolgens moeten we 120% van dat geld weer gebruiken om van te leven. We zitten in een economie obv schulden en rentes, waardoor we nooit iets kunnen opbouwen. We denken dat we wat opbouwen en de stapelen briefjes en centjes, maar we zitten allemaal in de schulden en feitelijk zijn we slaven van banken, verzekeraars, energiebedrijven en overheden.

   WIJ zijn als koeien die worden gemolken en geslacht, maar we moeten de boer betalen om te mogen grazen, om te worden gemolken, voor zorg en onderdak en voor onze eigen slacht. En inmiddels draait de boerderij bijna volautomatisch en vlees kan in laboratoria worden gemaakt en melk uit soja en wij mogen allemaal dood. Geld is het middel om ons mee te besturen en ons de slachtvloer op te lokken, want wij hebben geleerd dat wij de boer moeten betalen, dus voor geld doen we ALLES.

   Geld heeft ons ontkoppeld van de overvloed die de natuur is en ons gevangen gezet in een systeem van slavernij obv schaatste.

   • Niet zo somber…

    Geld is een handig ruilmiddel. Echt geld heeft intrinsieke waarde, is makkelijk handelbaar en vergaat niet. Klompjes goud bijvoorbeeld.

    Geld is een economisch goed.
    – Kleding, onderdak, warmte en eten zijn consumptie goederen. Die heb je nodig om te leven.
    – Economische goederen kun je gebruiken om die te maken, productie te verbeteren, houdbaar te maken, op te slaan etc. Metaal kun je vanalles mee.
    – De rest is ‘wat de gek ervoor geeft’. Mooie plaatjes, kraaltjes en spiegeltjes. Mooie beloften.

    Het gaat pas mis als goud gemunt wordt door een autoriteit (kop) die aangeeft of het zuiver is en het juiste gewicht heeft (munt). Dan stoppen mensen met zelf controleren en wegen. Dat scheelt tijd en gedoe met ijken.

    Dit gemak opent de deur naar misbruik door de ‘authoriteit’ die het gewicht vermindert (oplicht) of het goud mengt met goedkoper metaal (zilver, zink, koper, lood). Dan klinkt je munt niet meer als je hem op tafel gooit. Dat is wat grote boeven legaal doen. Want zij maken de wetten.

    Wat kleine boefjes illegaal doen is goudstof afvijlen (debasing) of munten namaken (defacing), met ander metaal valsemunten.

    Papiergeld is geen geld. Het zijn biljetten met mooie beloften en mooie plaatjes om namaken te bemoeilijken. Het is de belofte om je ingelegde goud terug te betalen op een vastgestelde plaats, tijd, door en voor wie en hoeveel. Maar sinds het ‘loslaten’ van de goudstandaard is het bedrag 0. Het is een ‘wettig betaalmiddel’ maar de waarde is 0. Je krijgt je inleg nooit meer terug. Je kunt er wel mee ‘betalen’ (met mooie beloften) maar niets kopen (schuld inlossen).

    De oorzaak is dus een lange historie van onbenul van burgers, misplaatst vertrouwen in de overheid, gebrek aan controle van de valuta en de overheid door de burgers, maar vooral gemakzucht en luiheid.

    Dit maakt dus “kennis is macht” voor degenen die het systeem nog wel geleerd krijgen. Niet op school maar van vader op zoon.

    “een volk krijgt de overheid die het verdient”

   • Hoi Let God,

    In het westen hebben we al heel lang (een jaartje of 600) een, in mijn ogen, verkeerd gebruik en concept van wat geld eigenlijk is.

    Geld is schuld, punt. Denk maar aan je maand als zeg een werknemer. De eerste drie weken werk je full time en dan krijg je voor een maand betaald. Dus de eerste drie weken bouwt de werkgever schuld aan de werknemer op en in de laatste week heb jij een schuld aan je werkgever. Dan begint de nieuwe maand schuldloos. Vanaf het moment dat je in de nieuwe maand weer aan het werk gaat bouwt de werkgever weer schuld aan je op.

    Ook (laten we er even vanuit gaan dat je geen slimme meter hebt) je energienota werkt zo. Je betaald een voorschot!bedrag aan je energieleverancier. Die moet dan je energieleveren op basis van je verwachte verbruik. Dus die heeft een energieschuld aan jou. Aan het einde van je jaarcyclus wordt de balans opgemaakt en staan beide partijen weer schuldloos in het leven.

    Zelfs op het micro niveau werkt het zo. De slager waar ik altijd naar toe ga gaf me altijd eerst het vlees over de toonbank en ik betaalde toen. Dat was een heel korte periode dat ik bij hen in de schuld stond. Ik had al wat gekregen maar nog niet betaald. Dat veranderde afgelopen winter. Waarom? Teveel mensen maakte misbruik van dat kleine venster om hun betaalverplichting te ontlopen door met het vlees weg te rennen zonder te betalen.

    Goud, zilver en koper als geld kwam uit een (heel lange) periode dat niemand het zich in zijn hoofd haalde om iets met schulden te maken te hebben. Dit omdat de technologische ontwikkeling(en) er nog niet waren en toen ruilde je echte dingen tegen echte dingen. Die drie metalen waren daar perfect voor. Echter, in zo een systeem kan je geen grote fabrieken, delta werken etc bouwen.

    Het schuldsysteem heeft echter een groot nadeel in zijn huidige vorm. De spaarders sparen in de schuld van anderen. Dat draagt een inherent probleem met zich mee. Zet de spaarder en schuldenaren tegenelkaar op in moeilijke tijden. Als de schuldenaar failliet gaat dan zijn de spaarders hun geld kwijt. Als er hoge inflatie is raken de spaarders hun koopkracht kwijt terwijl als er deflatie is zijn de spaarders spekkopers en de schuldenaren de sjaak. Maak hier landen van en oorlogen zijn er over uitgevochten.

    Wat mij betreft is het prima dat geld door iemand, een bedrijf of land zijn/haar woord wordt gedekt. Hak de rol geld in tweeen. Fiat is om mee te betalen. Iets anders is beter om in te sparen. Potentieel conflict voorkomen!

    Het jammere is dat we, met name in het westen, zijn geconditioneerd om ”schuld aan te gaan om rijk te worden want, bijvoorbeeld huizenprijzen, zullen altijd stijgen”. Dat is mensen hun vrije keus. Ik denk al heel lang dat dat een verkeerde keuze is. Moreel en financieel. Had ik het maar gedaan 25 jaar geleden want dan was ik veel welvarender geweest nu. Maar goed, ik heb het morele ding voor me werken en nooit schulden gehad bij een bank.

    Ik weet het, het is lastig om dit financiele systeem en de concepten die eraan ten grondslag liggen te doorgronden. Het heeft mij ongeveer 15 jaar gekost om het te snappen. Ik hoop dat je iig nu begrijpt dat goud, zilver en koper schuld te maken niet het meest optimale gebruik is van die metalen (smile).

    Mocht je meer willen weten over schuld en geld kan ik je voor starters het boek debt, the first 5000 years van David Gruber (als ik het goed heb onthouden) aanraden. Hij is een socioloog en heeft geld als schuld en hoe culturen de afgelopen 5000 jaar er door zijn beinvloed.

    Als je daarna nog meer wil weten, laat het even weten en dan geef ik je wat materiaal wat je brein echt uitdaagt. Gold and oil never flow in the same direction (smile).

    Groeten,
    Hugo

    • het meest optimale gebruik van metalen is een stalen object vullen met koper en lood en daarvan het lood ruilen voor eten en wat je verder nog nodig hebt. Dat is de definitie van zowel wat de basis is van regeringen en hun macht en hetgeen ze omver kan laten gaan…..het is ook het meest optimale gebruik van metalen om te overleven….

    • Geld is alleen schuld als het systeem zodanig ingericht en uitgevoerd is. Het ontstaat door de combinatie van fractioneel bankieren en woeker. Rente is een woord uitgevonden door bankiers om ons te laten denken dat het geen woeker betreft. Rente=goed, woeker=slecht. Maar alle rente is in feite woeker.

     Zo rond de 70% van wat Europeanen, en in meer of mindere mate ook vele andere volkeren, creëren en produceren verdwijnt in de zakken van de rijksten achter de banken, domweg vanwege woeker. We betalen voor het recht om ons “geld” (not money, but currency) ehh, betaalmiddel, in omloop te hebben, en wel door rente over rente, over belastingen, over toegevoegde waarden, over rechten, over accijnzen, en ga zo maar door. De ziekste grap van dit debiele systeem is dat er niet eens genoeg betaalmiddel in het systeem omgaat om de zogenaamde schulden af te betalen.

     De lieden en organisaties die dit systeem op poten gezet hebben en ons daar al een paar eeuwen mee bestolen hebben, zijn bewijsbaar crimineel en hebben hun immense kapitaal dmv illegaal handelen verkregen. In feite zouden de volkeren alles wat op deze wijze aan ze ontstolen is kunnen terugvorderen en de illegaal ontstane schulden nietig verklaren. We hebben “slechts” een werkende justitie, sterke arm en mogelijk leger nodig dat eindelijk eens gaat werken voor door wie ze worden betaald.

     • @Casse…
      Helder verhaal. Ik heb me jaren geleden in Nesara/Gesara verdiept. Dat gaat in feite over het verrekenen van alle geroofde welvaart. Vampiers bestaan echt, ze leven (in)direct van onze levensenergie, ze laten ons als slaven ploeteren voor geld in een systeem waarin zij ook alle rekeningen innen. We zitten in een vicieuze cirkel. In de film The Matrix, functioneren mensen als batterijen van een enorm computerprogramma. De wereld waar wij in leven werkt hetzelfde… in ruil voor geld wordt al onze levensenergie geroofd. En dat geld is een piramidespel waarin wij onderaan de streep nooit winnen en dus nooit vrij zijn.

      Veel mensen online en offline reageren dat geld een prima middel is, maar ze begrijpen er geen snars van. Tijd en energie zijn de universele valuta. Als alles wordt betaald met tijd en energie, veranderen alle elites onmiddellijk in bedelaars. Zonder geld zal alles draaien om creatie ipv consumptie. En mensen zijn als junks die willen consumeren, dus verdedigen ze geld als een prima middel. Slaven en junks die hun eigen gevangenis in stand houden door geld te verdedigen.

      In de bijbel werkt alles obv ruilen met tijd en energie. Je werd voor een bepaalde tijd iemands slaaf/dienaar als je wat wilde bereiken en in ruil daarvoor kreeg je onderdak en werd je volledig verzorgd en goed gevoed. Moderne slaven/dienaren worden uitgebuit tot ze nutteloos zijn en staan dan met lege handen. En de slaven die nog geld hebben en leven voor spullen en consumeren, die verdedigen het geldsysteem met hand en tand. De wereld staat op zn kop door geld, en de meeste mensen begrijpen daar niks van. De meeste mensen kunnen zich niet voorstellen dat ze gelukkig en vrij zouden leven zonder geld en zonder te leven voor consumptie, maar te leven om elkaar te dienen en voor elkaar te zorgen en met elkaar iets te creëren ipv te leven voor auto’s, huizen en spullen. Leuk en lekker zijn tijdelijk geluk, geluk is helemaal uit ons verdwenen omdat we met leuke dingen doen en lekker eten/drinken kopen. De mensheid is sociaal emotioneel failliet dankzij geld en de meesten begrijpen daar niks van. Het leven hoort niet om consumeren en nemen te draaien, maar om creëren en geven. Onze echte valuta, de universele valuta, is tijd en energie. Als aliens hier zouden landen lachen ze je uit als je ze in euro’s of in goud betaald, maar als je ze tijd en energie (leven, dienstbaarheid) aanbiedt, zullen ze handel met je drijven. Wij mensen zitten gevangen in een matrix van geld en daardoor egoïsme en daardoor narcisme. WIJ worden volledig bestuurd en uitgebuit dmv geld.

      • Hoi Let God,

       Jij bent zeer idealistisch en dat is prima. Mooi zelfs. Ik beken gelijk, ik ben dat veel minder. Ik wil wat ik verdien zlef kunnen uitgeven aan dingen ik belangrijk vind.

       Iets wat je niet lijkt te begrijpen is dat geld, goud, zilver, zout, tally sticks, schelpen, noem het maar op aan geld systemen dat hebben bestaan altijd een representatie was en is van tijd en energie.

       Je haalt bijvoorbeeld belastingen aan waarom het geldsysteem ruk is. Belastingen hebben niets met het geld concept te maken. Noch rente, noch fractional banking.

       Uiteraard is het geld concept gecorrumpeerd. Dat moet recht gezet worden en de wereld is daar mee bezig. Het voornaamste probleem is de boom bust cyclus. Veroorzaakt door de krediet cyclus.

       Maar als je echt gelooft in produceren en er niets voor terug wil hebben, waar kan ik alles wat je produceerd voor niets halen zodat ik de lokale gemeenschap hier wat leuke dingen kan geven? Grapje natuurlijk.

       Begrijp geld door de tijd (geschiedenis) heen en je kan het misbruik van jou, je gemeenschap etc stoppen en het in je voordeel gebruiken. Het concept geld is een zegen, zonder dat zouden we nog steeds, op zijn best, in de donkere middeleeuwen leven. Het is nl een teken dat we elkaar (als mens) vertrouwen en op basis van vertrouwen met elkaar samenwerken.

       Nogmaals, de huidige vorm van het geldsysteem is kut, ruk en stuk maar het concept is goed.

       Groeten,
       Hugo

     • Hoi,

      Oneens, geld is altijd schuld, altijd ook zo geweest. Vandaar mijn boek tip en post. Daarnaast heb ik heb daar duidelijke voorbeelden van gegeven uit het dagelijkse leven.

      Dat je daar gelijk fractional reserve bankieren en rente bijhaalt om je punt te maken maakt niet uit want dat zijn symptomen van het huidige gebruik van dat concept. Ook al zijn die symptomen er niet, het blijft een feit dat geld schuld is en daar is niets mis mee.

      Dit in tegenstelling tot rente bijvoorbeeld. Dat zorgt al zo een 600 jaar voor dat reserve currencies na 80 tot 100 jaar imploderen. Het huidige systeem bestaat dit jaar 79 jaar. Zoals men mooi stelt in het Engels. It is not a bug, it is a feature.

      Fractional reserve banking is een andere. Net zoals rehypothication, dark pools, spoofing, etf’s en ga zo maar door.

      Je kan zeggen wat je wil over dat we gewoon een rechtvaardig systeem moeten hebben. Dat hebben ze geprobeerd in Victoriaans Engeland met ”debtor prisons”. Hel op aarde waren die gevangenissen maar menselijke natuur zorgde ervoor dat best veel mensen bleven lenen (en uitlenen). Hielp niet.

      Overigens eens dat bankieren een nuts functie zou moeten hebben. Maar dat is het niet. We moeten daarom begrijpen wat wat is voordat we over oplossingen kunnen praten.

      In mijn post gaf ik een gemakkelijke optie welke elk mens kan doen zonder een utopisch iets (wat uiteindelijk altijd in drama eindigd) voor te stellen.

      Groeten,
      Hugo

 5. Dat is onder het mom, het land waar je mee in oorlog gaat of bent steun je niet financieel zodat zij geld hebben om oorlog te kunnen voeren tegen jou. Zo simpel ligt het.
  Putin heeft blijkbaar de bricslanden kunnen wijsmaken dat door dit te doen je amerika kapot maakt en daar is niks mis mee natuurlijk. Het is op een financieel niveau oorlog voeren. Eentje die amerika verliest.

  • Economische sancties is een moderne term voor belegering; om een versterkte stad aan te vallen zodat ze er niet in of uit kunnen en van honger doodgaan.

   Wat het IMF doet is macht van het wereldwijde Latijnse (Vaticaan, The City, Malta) bankenkartel uitoefenen. Wij mogen gratis geld drukken en dan mogen jullie $xxx lenen tegen y% rente met jullie grondstoffen als onderpand. Meer dan $xxx zul je nooit krijgen zodat y% rente altijd bij de schuld op gaat.

   Met een embargo kun je ook nog eens niks extras verdienen bij anderen die betalen in $ (jij meer dan $xxx maar die ander weer minder dan hun $xxx met z%, het totaal blijft gelijk) en zo zorgt het IMF altijd voor gelegaliseerd landjepik.

   • “Economische sancties is een moderne term voor belegering”, dat is een heel goeie om te onthouden, dank u. – Frontnieuws is leerzaam

 6. Beste Mensen

  De Huidige Amerikaanse status is al vanaf de oprichting Stichten van Amerika al vals ingesteld
  Maar op den duur stijgen alle weldenkende Geesten over die Verdeel en Heers Terreur Angst zaai methode
  Op alle gebieden
  Heel makkelijk en toch heel moeilijk voor veelen om deze schrijven te begrijpen of tot zichzelf door te laten dringen
  Vooral voor de opstellers van alsook voor de te diep in de boeken valse Wetten en Regels duikenden

  Dank U

 7. Ik blijf het knap vinden dat een regering belasting op energie voor het nieuwe jaar verhoogd als ze iets daarvoor toegeven door twee maanden tegemoetkomen dat de prijs te hoog is…en dat met inflatie van minimaal 14 procent in dat jaar…ook door regerings handelingen…….we zijn door alles ruim 30% benadeeld …door de regering, de kostprijs van energie is niet zo spectaculair omhoog gegaan….

  diefstal is dus waar we hier over spreken, en de daders zijn grotendeels op de vlucht door elders bij een “functie” te gaan innen….de suggestie gevende dat het iets is dat nut heeft…..

  Wat ervoor in de plaats komt is gewoon nieuwe poppetjes die binnenkort doorgaan op de ingeslagen weg….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in