De EU schijnt geen ideeën meer te hebben over welk nieuw salvo sancties zij op Rusland moet afvuren, en komt nu met de “ultieme aanvulling” op de voortdurende, vaak absurde, maar ontegenzeggelijk schadelijke “oorlog tegen de desinformatie”.

En de oplossing is te beginnen met het opleggen van sancties aan personen of entiteiten die de EU aanmerkt als schuldig aan het verspreiden van desinformatie. De sanctieregeling tegen beschuldigde verspreiders van “desinformatie” zou het gebruikelijke omvatten: bevriezing van tegoeden, reisverboden, enz, bericht Didi Rankovic.

Het idee om zoiets aan de beleidsmakers van de EU voor te stellen kwam ook niet van een of ander obscuur groepje Europarlementariërs in het Europees Parlement, maar van het hoofd van het buitenlands beleid van de organisatie, Josep Borrell zelf.

“Ik zal een nieuw mechanisme voorstellen dat ons in staat zal stellen die kwaadaardige desinformatie-actoren te bestraffen,” zei Borrell, aldus Reuters. Borrell vermeldde niet wanneer dit voorstel ter stemming aan de leden van het Europees Parlement zou worden voorgelegd, maar beweerde dat hij “niet probeerde te definiëren wat waar of onwaar is in het nieuws.”

Wat zou hij dan wel kunnen proberen te doen? “Beschermen tegen manipulatie van samenlevingen,” legde de Spaanse politicus (on)behulpzaam uit. Maar hoe doet men dat zonder eerst te definiëren wat waar of onwaar is in het nieuws?

Zoveel vragen.

Het is moeilijk te zeggen of deze aankondiging van een “perfecte storm” van samenkomende sancties en misinformatie kruistochten gewoon weer een manier is waarop de EU bezig probeert te blijven – of dat de crisis gezien wordt als een goed moment om iets in te voeren wat in andere tijden eerder als een schandalig plan zou worden opgevat.

  Zelfs in de oorlog, goede wil jegens de mensheid

Onnodig te zeggen dat Borrell de hele zaak in de context van de Russisch-Oekraïense nachtmerrie plaatste: deels om het idee zelf te rechtvaardigen, en deels om het recente besluit van de EU te rechtvaardigen om te beginnen met het verbieden van verschillende Russische nieuwszenders vanwege hun banden met de staat.

Maar dit laatste idee zou diepere en meer blijvende gevolgen kunnen hebben dan welke economische crisis ook.

Zoals wij de laatste jaren hebben gezien met Covid informatie, zou een stap als deze een machtig instrument creëren, dat, als het al vaag gedefinieerd is, gebruikt kan worden telkens wanneer een regering iemand het zwijgen wil opleggen, censuur wil bevorderen, en elke tegenstander wil straffen als “verspreider van desinformatie”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Dezelfde mensen die nu over Rusland schreeuwen, zijn dezelfde zelfingenomen idioten die kleine kinderen dwongen met gif ingespoten te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelNieuw idee: Verlaag de verwarming om de afhankelijkheid van Rusland te verminderen
Volgend artikelEindelijk, echte vluchtelingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Het gaat beginnen.
  Het westen is het morele kompas totaal kwijt en dus (..) wordt de bevolking aangepakt om hun falen te verbloemen en hun positie te versterken.
  Goh.. waar doet me dit toch aan denken in de geschiedenis…
  Ze begrijpen nog steeds niet dat ze verloren hebben.
  Het is net een handje zand; hoe harder je knijpt om het te behouden hoe meer er tussen de vingers verdwijnt.

 2. Even terug denken aan corona periode, nagenoeg alles wat desinformatie, misinformatie en fake-nieuws was, zou volgens deze richtlijnen strafbaar worden. Nu blijkt zo beetje alle desinformatie, misinformatie en fake-nieuws juist de waarheid te zijn. Hoe zou de wereld er voor gestaan hebben als het verboden was dit te verspreiden?
  De overheid bepaald dus volledig de waarheid en pakt daarmee de totale macht, tegenspraak zal verboden zijn. Gelijk aan China. Ten opzichte van nu, waar alle legacy-nieuws kanalen ter beschikking staan op overheidswoord/propaganda te verspreiden, wordt effectief alle echte journalistiek en nieuwszenders dus verboden. Welk landen deed dat al eerder, China, Oekraine, elke dictatuur.

 3. O dat was wel weer te verwachten het gaat heel goed met vuile vieze spel dat er gespeeld word.Maar wie geeft nu het meeste desinformatie en wie zijn er bezig met The Great Reset ja weer dezelfde die die coronaonzin verspreid hebben om dat hun plannen uit te werken en die oorlog had er nooit hoeven komen maar dat stond als nummer 2 geplant en dan nu komt de zogenaamde armoede die dit brengt en dan grijpen ze hun kans om de lage en middenklasse keihard onderuit te halen.Dan gaan alle plannen door en hebben we niets meer in te brengen.WAT
  MAKEN ZE ER TOCH EEN VUILE VIEZE WERELD VAN.RIJK WORD RIJKER EN DE REST KAN VOLGEN NAAR HUN MAATSTAVEN.

 4. Een duidelijke definitie van wat fakenieuws of desinformatie is wordt niet gegeven. Zo is het dus niet relevant of iets waar dan wel niet waar is maar dat alles wat tegen het narratief gaat gewoon als fakenieuws beschouwd wordt.

 5. “Ik zal een nieuw mechanisme voorstellen dat ons in staat zal stellen die kwaadaardige desinformatie-actoren te bestraffen,” zei Borrell, aldus Reuters.
  Wat fijn dat de EU dus nu ook vooral zichzèlf kan gaan bestraffen! 😜

 6. “Beschermen tegen manipulatie van samenlevingen”????
  Laten ze dan beginnen met de media aan te pakken. Radio, televisieprogramma’s, kranten etc.
  En laat de EU dan vooral bij zichzelf beginnen. Over kwaadaardige desinformatie gesproken!

 7. Ik kan sputnik en RT gewoon nog zien en kan daar geen enkele propaganda,misinfo e.d.vinden..zeer genuanceerd en zonder telegraaf achtige sensatie koppen. Het is alleen jammer dat het klootjesvolk wat hier in dit land woont het niet wil zien,anders hadden we een heel andere opinie gehad!Ik ben bang dat dit heel erg verkeerd gaat aflopen..want het domme NL volk van dit landje wil zelfs een ww3 riskeren om een nazi kliek met een joodse (CIA/IsraHel)lakei/ president uit Oekraïne te steunen!!Hoe gek zijn ze geworden de eens zo eigenwijze Hollanders..Blijkbaar heeft de huidige en vorige generatie geen geschiedenis op school gekregen,ik begrijp mijn medelanders niet meer…

 8. Waar of niet waar? Hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt zeker? Vanuit de optiek van een Eurocraat is het duidelijk: als er een wetenschappelijke consensus over bestaat en beantwoordt aan de liberale normen en waarden is het waar. Alles wat we vroeger populist en extremist noemden is voortaan een leugen en dient gecensureerd!
  Hiet de censuurwet:
  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2022:065:FULL&from=EN
  Experimenteel, een heuse censuurwet onder de noemer van democratie. En als het straks weer vrede is en we op de volgende pandemie tevergeefs wachten en dan maar klimaatlockdowns opgelegd krijgt tijdens dewelke we heel veel tijd voor het scherm doorbrengen, liefst gratis bingewatchend kan de wet ingezet worden tegen de gratis-film-en-feuilleton-kijken websites. Daar was al een wet voor maar die kon niet tegen buitenlandse (niet EU) sites gebruikt worden. Deze wel!

  • Niet zo raar! Die klootzak was een insider..
   Orwell was overigens pseudoniem van: Eric Arthur Blair

   conspiracytruths.co.uk/georgeorwell1984.html

 9. Eindelijk ben ik erachter waarom de EU het UBO register er doordramt. Het UBO register heeft weinig of niets met criminaliteitsbestrijding te maken maar dient om politieke tegenstanders van het regime financieel te kunnen uitschakelen. Kijk maar wat er in Engeland gebeurt. Investeerders die op een eerlijke manier hun geld hebben verdiend worden van het een op andere moment van economic crimes beschuldigd om ze in het kader van sancties te kunnen kaalplukken. Het is het zelfde “uitzoeken wie er aan de touwtjes trekt” narratief als de EU hanteert.

  Putin gaat terugslaan en ook van westerse bedrijven die in Rusland hebben geinvesteerd alles afpakken.

  Hij heeft groot gelijk.

  De fiscus is in WO III het nieuwe wapen. Wat de overheden bij hun misdadige praktijken vergeten is dat ze in hun eigen voet schieten. Je kunt van iedereen alles afpakken maar dan komt er uiteindelijk ook niets meer binnen. De armoedeval is begonnen. Er komt honger en massa sterfte. Precies wat ze willen bereiken om de reset te kunnen doorvoeren. Het is zo doorzichtig. Het is satan.

 10. De EU, onze overheden, en onze media doen zelf niets anders dan liegen.
  Ze liegen zelfs zo flagrant, dat iedereen met gezond verstand kan zien dat het allemaal haatzaaien en leugens is.
  Ze hebben openlijk en onbeschaamd keihard staan liegen over Covid, en nu doen ze gewoon verder, door te liegen en bedriegen over Oekraïne.
  Weg met de EU !!

 11. DAT vind ik nou TOF….. Gaan ze zichzelf zware straffen opleggen voor het verspreiden van misleidende informatie !!! (Einde sarcasme)

 12. gisteravond weer een staaltje van volksverlakking .Zembla ging weer over Baudet heen . Zou betaald worden door de russen. Laat Zembla liever eens kijken .waarom de corona .Ukraine en het vuile spel van de genius uit Davos

 13. Desinformatie is waarheid die niet past in het narratief van de overheid.
  Als je dus zegt dat Rusland in de oorlog is gedreven door het Oekraine beleid van de EU is dat…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in