Oast House Archive / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het Duitse Bundesrechnungshof, of de Federale Rekenkamer, is een onafhankelijk overheidsorgaan dat wettelijk belast is met het toezicht op het economisch beheer van de Bondsrepubliek. Vorige week publiceerden ze een vernietigend “Rapport … over de implementatie van de energietransitie” in Duitsland. Elk van de achtenvijftig pagina’s is een harde klap in het gezicht van onze Groene Minister van Economie Robert Habeck. Het Duitse energiebeleid heeft ons niet alleen het lachertje van de ontwikkelde wereld gemaakt; het wordt zelfs door onze eigen bureaucraten betreurd, schrijft Eugyppius.

Het rapport zegt duidelijk wat iedereen weet, maar niemand die het voor het zeggen heeft, wil erkennen, namelijk dat wind- en zonne-energie voortdurend intermitterende energiebronnen zijn, die een “grotendeels redundant” back-upsysteem nodig hebben om “zekere, controleerbare stroom” te leveren wanneer de zon niet schijnt en de wind niet waait. Habeck’s veelgeprezen “strategie voor energiecentrales“, die in februari werd onthuld, zal “waarschijnlijk niet voldoende zijn” om deze “zekere, controleerbare reservecapaciteit” te leveren. Dit komt omdat de “strategie” slechts voorziet in de helft van de capaciteit die oorspronkelijk was voorzien, omdat het niet duidelijk is of de voorwaarden aantrekkelijk genoeg zullen zijn om exploitanten van centrales te verleiden en omdat niemand kan zeggen wanneer de back-up online komt. We gaan over van een functioneel elektriciteitssysteem naar een heleboel niet-substantiële aspiraties, die niet het soort dingen zijn die het licht laten branden.

Omdat we geen duidelijke manier hebben om de intermittentie van hernieuwbare energiebronnen tegen te gaan, is het een troost dat de uitbreiding van hernieuwbare energie hopeloos achterloopt op het schema. Om het doel van 80% hernieuwbare energie in 2030 te halen, moet Duitsland de komende zeven jaar elk jaar een verbazingwekkende 7,7 Gigawatt aan onshore windcapaciteit installeren. Ter vergelijking: in 2023 hebben we slechts 2,9 GW geïnstalleerd. Fotovoltaïsche capaciteit ziet er hoopgevender uit; hier moeten we de uitbreiding verhogen tot 19 GW per jaar, boven de 14,1 GW die we in 2023 hebben geïnstalleerd. Ter compensatie doet windenergie op zee het veel slechter. Om deze doelen te halen, moeten we onze installatiesnelheid verhogen tot 3,1 GW per jaar – een orde van grootte meer dan de 0,3 GW die in 2023 is geïnstalleerd.

  Michael Moore over de leugen van "Groene energie"

Windenergie op land lijkt bijzonder hopeloos. Volgens de wet moest Duitsland in 2023 contracten toekennen voor 12,84 GW aan windturbines. Slechts de helft van deze contracten vond een koper, wat betekent dat de rest in 2024 moet worden toegekend, naast de 10 GW die al voor dit jaar is gepland. Met andere woorden, het Federaal Agentschap voor het Netwerk, dat in 2023 slechts 6,38 GW aan onshore windenergie kon contracteren, moet dit jaar mensen vinden om 16,46 GW te bouwen. Men gaat ervan uit dat de achterstand elk seizoen groter en groter wordt.

Zoals iedereen weet, is duurzame capaciteit nauwelijks de helft van het verhaal. Wind- en zonne-energie hebben geen zin als de stroom die ze opwekken niet naar de consument kan worden gebracht, en dit project vereist enorme uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Om precies te zijn, we hebben 6000 kilometer meer elektriciteitskabels nodig dan we hebben. We hebben eigenlijk nooit onze doelen voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet gehaald; in 2023 zijn we eindelijk waar we in 2016 hadden gehoopt te zijn. De regering-Scholz doet het nauwelijks beter dan de regering-Merkel in haar laatste jaren:

Lichtgrijs: “geplande netuitbreiding”; donkergrijs: “daadwerkelijke netuitbreiding”. We liggen zeven jaar en 6.000 km achter op schema.

Al die tijd heeft onze door de Groenen gecontroleerde Bundesnetzagentur ons verteld dat alles in orde is. Dat komt omdat hun rapporten er blindelings van uitgaan dat we ons elektriciteitsnet en onze duurzame capaciteit volgens schema uitbreiden. Het Ministerie van Economische Zaken certificeert dus de veiligheid van onze elektriciteit volgens een fantasie “best-case scenario” dat niet alleen onwaarschijnlijk is, maar ook in strijd met de huidige realiteit. Opmerkelijk is dat zowel het Bundesnetzagentur als het Ministerie van Economische Zaken “lijken te twijfelen aan … de geldigheid” van hun eigen buitensporig optimistische beoordelingen. Zo heeft het Bundesnetzagentur elders gezegd dat “verschillende scenario’s en gevoeligheden” moeten worden doorgerekend “om het niveau van voorzieningszekerheid volledig te kunnen beoordelen”, terwijl het ministerie van Economische Zaken “heeft geaccepteerd dat bedreigingen voor de voorzieningszekerheid niet tijdig worden onderkend en dat de noodzaak om te handelen te laat wordt onderkend.” Met andere woorden, ze geven doctrinaire garanties dat alles in orde is en geven onder druk toe dat ze niet echt zeker weten of dit allemaal wel zal werken.

  Het COVID-19 vaccin complot

Ze liegen ook over hoeveel dit gaat kosten, waarbij ze de goedkope fabel aanhalen dat wind- en zonne-energie “gratis” zijn. Onze controleurs merken op dat de waarheid bijna het tegenovergestelde is:

Het Ministerie van Economische Zaken stelt dat alleen een aanzienlijke uitbreiding van duurzame energie een kosteneffectieve elektriciteitsvoorziening kan garanderen, met name vanwege de lage opwekkingskosten van duurzame energie. Al in 2022 bekritiseerde het Federal Accounting Office het feit dat het ministerie geen rekening houdt met de kosten van de energietransitie. Hieronder vallen bijvoorbeeld de eerder genoemde kosten voor netuitbreiding. Hierdoor ontstaat een verkeerd beeld van de werkelijke kosten van de transitie buiten specialistische kringen. Gezien de zeer hoge prijzen heeft de Duitse regering herhaaldelijk de kosten van energie gesubsidieerd … Ze erkent dus dat de elektriciteitsprijzen te hoog zouden zijn zonder staatsinterventie. Tot op heden heeft de Duitse regering niet gedefinieerd wat zij beschouwt als een betaalbare elektriciteitsvoorziening.

Aan het einde van hun samenvatting geven onze accountants deze betreurenswaardige grafiek:

Een huiselijk schip, varend onder een Duitse vlag met de woorden “energietransitie” gestempeld op de romp, nadert een reeks ijsbergen, of klippen, of rotsen, of wat dan ook, met vijf labels. Vier daarvan – “Net-uitbreiding”, “Uitbreiding duurzame energie”, “Uitbreiding back-up elektriciteitscentrales” en “Milieubewaking” – blijven voor ons buiten bereik; een vijfde – “Elektriciteitsprijzen” – hebben we in overvloed bereikt. Aan de andere kant ligt het groene beloofde land, van oneindig goedkope stroom van zonnepanelen en windturbines. Natuurlijk is de utopie niet echt; niemand heeft het bereikt, in Duitsland of waar dan ook. Misschien is dat de reden waarom het pad door deze obstakels smaller lijkt dan de schuit zelf. Buiten beeld ligt het land waaruit we vertrokken, waar ons elektriciteitsnet toereikend was en stroom betaalbaar. Misschien is het onvermijdelijk dat de heersende theologie op haar eigen voorwaarden bekritiseerd moet worden tot ze uiteindelijk wegvalt.

Het rapport kwam naar buiten toen de beschuldigde, Robert Habeck, vier dagen op bezoek was in de Verenigde Staten. Terwijl Duitse bureaucraten alle manieren waarop hij een complete en volslagen mislukking is geweest bij elkaar optelden, vertelde Habeck aan verslaggevers hoezeer hij het idee van een tweede presidentschap van Trump haatte en gaf hij een toespraak aan de Columbia University waarin hij Amerikanen de les las dat ze “de verdomde problemen die we nu hebben moeten oplossen en ze niet moeten verdelen over de anderen in de volgende generatie”. Daarmee bedoelt hij blijkbaar dat de Verenigde Staten meer moeten doen om de CO2-uitstoot te bestrijden.

  De Biden-regering is van plan om "enorme stofzuigers" te gebruiken om kooldioxide uit de lucht te zuigen

“Wees meer zoals mijn treinwrak van een land” is geen erg goede boodschap voor onze uitmuntende morele pretendent, en Habeck sprak met zichtbare woede tegen verslaggevers over het rapport:

“Ik heb kennis genomen van het rapport van het Federale Auditbureau, maar meer ook niet,” zei Habeck donderdag tijdens zijn … reis naar Amerika in Washington.

Hij zei dat hij de kritiek niet kon begrijpen. De opwekkingsprijzen voor elektriciteit lagen op het niveau van voor de oorlog en de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen ging steeds sneller. “Ik zeg niet dat we alles hebben opgelost. Maar om te zeggen dat de Duitse regering niet genoeg doet (…) is een verbazingwekkende beoordeling die niets met de werkelijkheid te maken heeft.”

Habeck benadrukte later nogmaals dat de stoplichtcoalitie de problemen van vorige regeringen heeft geërfd. Netwerkuitbreiding is belangrijk om de elektriciteitsprijzen te verlagen, zegt hij, maar dat kost ook geld. “Daar had ik het rapport van het Federale Auditbureau niet voor nodig. Iedereen die kan nadenken, kan zien dat dit een probleem is. Ja, de auditors hadden “een punt”, zei Habeck – en voegde eraan toe “hartelijk dank daarvoor.”

Habecks uitspraken omzeilden zorgvuldig alle meest vernietigende beoordelingen van de accountants. Er zijn hier geen tegenargumenten; er is geen reden om ons geen zorgen te maken over het feit dat geen van onze plannen uitvoerbaar is of enig vooruitzicht heeft om ooit gerealiseerd te worden. Er is alleen maar misleiding, mooie praatjes voor de pers, en een brutale onwrikbare volharding in de koers die ons steeds dichter bij de klippen brengt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Duitse elektriciteitsprijzen verdubbelen als “groene” nachtmerrie begintVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMinister-president Slowakije …” Verdoemd op ons balkon liggen … wachtend op de Apocalyps van de Wereld”
Volgend artikelGeen contact meer met de werkelijkheid – Het Witte Huis slaagt er niet in om de Israëlische herijking in goede banen te leiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. De Grünen “Haben es noch NIE gewusst!”

  Dom geboren, nooit wat zinnigs bijgeleerd, en toen hun goddeloze ziel aan de WEFascisten verkocht. LMFAO!

 2. Uitbreiding met 19 GW per jaar. Grote windturbine levert 5 MW bij windkracht 6. Dat zijn dus 3 800 windturbines per jaar erbij. Dat is dan iets meer dan 10 per dag. Aangezien het niet elke dag 6 Beaufort waait moeten er nog een paar bij.
  Succes ermee.
  Beter vriendschap sluiten met Rusland en investeren in reparatie van Nord stream gasbuizen.

  • Met nog veel bijkomende windmolens zullen er straks geen (trek) vogels meer overblijven. Afwachten wat dit met insectenplagen gaat doen.

  • De wet van remmende voorsprong, alle gunstige of makkelijke plekken voor wind en zon energie zijn reeds bezet, het wordt daarom steeds moeilijker en kostbaarder om op peil te blijven met uitbreiding hiervan.

   Daarbij moet het net niet worden uitgebreid met 6000 km aan kabels maar een 10 voud daarvan.

   In 2050 moeten we olie vrij leven, hoe zit het dan met volgende:

   30 ton erts per kilo magneet houdende grondstof uitgraven, transporteren en verwerken dit gebeurt uitsluitend met olie.
   Koper en Aluminium voor de kabels, idem verhaal.
   Transport vanuit China en Afrika, welk vrachtschip vaart elektrisch? Nu niet en ook in 2050 niet.
   Windmolens bestaan voor een groot deel uit polymeren, dus olie.

   Beton productie voor de funderingen zijn energie intensief 90 ton beton en 30 ton staal zijn tegenwoordig heel normaal, volledig gefabriceerd en getransporteerd met olie.

   Ik geef het nog 20 jaar en dan zijn we weer terug bij normaal en staat die rommel ongebruikt te verroesten, net als de elektrische auto’s die ook een enorme flop worden.

  • “Beter vriendschap sluiten met Rusland en investeren in reparatie van Nord stream gasbuizen.”

   Poetin heeft aangeboden de reparatie van de Nord Stream te betalen en de gasleverantie te hervatten. Is afgewezen door Scholz…

   • Nou niet door Sholtz maar zijn baasje de US. Sholtz is een laf poedeltje net als onze Rutte met zijn Navo baantje in het vooruitzicht.

  • De EU zet alles in om het ‘klimaat te redden’. Geen maatregel is te absurd. De komende CO2-belasting en het CO2-budget is al door de Europese volksvertegenwoordiging geaccordeerd. Het is een kwestie van tijd of u moet uw portemonnee weer opendoen om de staat ongebreideld te laten graaien naar de schaarse centen die u er nog in heeft zitten. De hele CO2-hoax is niets meer of minder dan de zoveelste manier om de burger de financiële afgrond in te duwen.
   Neem de absurd benodigde 1200 extra windturbines op onze Noordzee, het onderhoud, dat zeer regelmatig moet gebeuren vanwege het agressieve zeeklimaat, kost bergen energie en geld. Daar komt bij dat de Noordzee geldt als een van de meeste woeste zeeën ter wereld hetgeen voor gedegen onderhoud een zeer grote belemmering vormt. En, daar hoor je de groene windmolenknuffelaars nooit over, over 15 jaar zijn ze compleet versleten. Dan moeten ze weggehaald worden, ontmanteld, afgevoerd, gerecycled . Voor de wieken is geen ‘groene’ oplossing. Deze zullen worden begraven!!!!
   De milieuschade van windfarms op zee is enorm. Zo worden ontelbare zeevogels het slachtoffer van de reusachtige gehaktmolen waarvan de snelheid van de wieken aan de tip kan oplopen tot 300 km/u!

 3. Zolang de groene kmer de lakens uitdeelt, gaat eerst Duitsland naar de donder.
  Daarna volgen de overige landen van de EU, die dezelfde waanzinnige energie transmissie uitvoeren. Niets voor niets verlaten een aantal (grotere) industrieën Duitsland en vestigen zich elders. Enig idee waarom usa deze bedrijven met subsidie naar Amerika lokt? Het usa doel om Europa naar de donder te helpen gaat dan wat vlugger. Geen werk is geen arbeid is geen loon en dan volgt de bedelstaf vanzelf. En de NWO ook. In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig!
  Daarnaast nog de plof van de North stream, de ongekende massamigratie en als Duitsland (ooit de karretrekker van Europa) gevallen is, dan volgt de rest vanzelf.
  En niet te vergeten de usa proxy oorlog in dat Oekriland, waar de zgn democratische regeringsleiders in Europa zo ontzettend graag oorlogje tegen Rusland willen spelen.
  Dan is straks Europa voor de derde keer kapot en heeft usa een potentiële concurrent minder. Alles loopt volgens plan en de idioten in de Europese regeringen huppelen daar ziende blind in mee. Het gewone volk wil geen gedonder, maar alleen zij + de Brusselse zooi wel. Arm volk dat altijd de L.L is, en straks de jonge soldaten naar het kerkhof mag brengen om een stel machtgeile psychopaten te bevredigen. Wat een walgelijke politiek. Zum Kotzen! Streef verdomme naar vrede, drijf op een faire manier handel, maar nee hoor het moet weer na bijna 80 jaar weer oorlog worden. Knetter en knettergek!

  • De VS worden toch wel om zeep geholpen door China en India daar is geen ontkomen meer aan.
   Europa wordt voor een habbekrats gekocht door de chinezen en dan wordt hier de broekriem flink aangetrokken.

  • Zou erg wenselijk zijn om die criminelen te ruimen en niet alleen in de Duitse regering, maar spuitje of kogel is te mild voor dat tuig….liever een openbaar middeleeuws ritueel. Ook leerzaam voor de volgende bestuurders

   • ik lees wat je schreef, durachuk. vraag: hoe nuttig vind je deze uiting hier?
    mijn mening: er is al genoeg criminaliteit, en ik lees dit als een spiegel van jou aan mij. dit spiegeltje gaat hierbij retoer naar jou. het zegt veel over jou, wederom voor alle helderheid, mijn mening over het gelezene.

    jammer, ik kies voor vrede en blijf graag in de LIEFDE. hartegroet

 4. en dan de problemen die nog komen en die zijn niet op te lossen.
  hahahahahah ga maar gauw naar je diesel , benzine en bruinkool terug en dat kun je ook nog schoner maken.

 5. Tja, dat krijg je als iets technisch als de energievoorziening overlaat aan alfas waaruit 99% van de overheden uit bestaat: Een grote niet werkende puinzooi.

 6. De groene agenda??? Wat hebben we aan natuurlijke hulpbronnen als onze regering voortdurend de exploratie, de verwerking en het gebruik van zogeheten fossiele brandstoffen beperkt en tegelijkertijd onbetrouwbare “hernieuwbare energiebronnen” subsidieert, zoals zonne- en windturbines, waarvan de apparatuur voornamelijk in China wordt gemaakt? Wanneer de zonnepanelen hun levensduur van ongeveer 25 jaar overschrijden, zullen ze een ecologische nachtmerrie vormen wat betreft de vraag waar en hoe de uiterst giftige componenten moeten worden verwijderd. De windmolens hakken vogels in stukken als hamburgervlees. En hebben een suïcidaal effect op insecten. Ja, de hele “groene energie” agenda van D66 en groen links en haar klimaattsaar en idioot, Timmermans, is slechts een andere zwendel bedoeld om steeds meer controle over het menselijk gedrag uit te oefenen. Zij trekken uw portemonnee leeg en geven helemaal niets om het milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in