STOCK-FREE.ORG (Public Domain)

De Oekraïense 47e Gemechaniseerde Brigade werd op 28 augustus 2023 volledig “verbrand” door twee batterijen van het Russische TOS-1A tactische meervoudige raketsysteem dat gebruik maakt van thermobarische raketten in de regio Zaporizhzhia buiten Rabotino, bericht Pronews.

Het is de eerste grote militaire formatie in de geschiedenis die letterlijk verbrand door het gebruik van thermobarische wapens.

Naar schatting 1800 mannen zijn levend verbrand door de ontketende aanval.

TOS-1A’s worden het “meest destructieve wapen sinds tactische kernwapens” genoemd, omdat ze 220 mm geleide raketten afvuren, die een thermobarische granaatkop dragen.

Met behulp van een eerste ontsteker verspreiden de raketkoppen boven het doelwit een “wolk” FAE (Fuel Air Explosive, een brandbare aërosol) die gebouwen, schuilplaatsen, loopgraven en allerlei holtes binnendringt.

Een tweede ontsteker ontsteekt de wolk, wat resulteert in een langdurige explosie die alles binnen een zone van ongeveer 200 x 300 meter verbrandt.
Het wapen kan binnen 15 seconden 24 raketten onafhankelijk van elkaar of in golven afvuren.

De Russische strijdkrachten lanceerden wat waarschijnlijk de meest grootschalige aanval is op Oekraïense stellingen in een gebied van 400 vierkante kilometer van Orekhovo in de regio Zaporizhia tot het westelijke deel van Donetsk.

Stellingen van het Oekraïense leger vanaf Orekhovsky, waar het probeert zuidwaarts op te rukken en Rabotino in te nemen, tot Bolshaya Novoselka in de Volksrepubliek Donetsk, liggen zwaar onder vuur.

Ondanks de schok zette de 82e Oekraïense Luchtlandingbrigade de aanval voort, maar kwam onder vuur te liggen van artillerie van de 100e Russische Verkenningsbrigade toen ze Verbovo naderden.

Volgens Oekraïense bronnen “omvatten de verdedigingswerken waar de Oekraïense infanterie doorheen trok en die in de video te zien zijn anti-tank loopgraven. Ongeveer 800 meter naar het zuiden liggen de eerste bemande loopgraven van het Russische leger.”

  Het is geen Stalingrad, het is geen Verdun, het is Bakhmut

Het Russische persbureau Rybar bevestigde dat de Oekraïense strijdkrachten zeer dichtbij zijn gekomen en zich buiten Verbovo bevinden en dat de Amerikaanse M2 Bradley TMA’s die tegen de nederzetting oprukken genadeloos onder vuur worden genomen.

Russische militaire bronnen melden dat het Oekraïense commando alle reserves in de strijd heeft gegooid om de eerste Russische hoofdverdedigingslinie te doorbreken, tot nu toe zonder succes.

Uitgeruste Russische versterkingen van de 7e Luchtlandingsdivisie zijn in het gebied aangekomen om de vermoeide Russische troepen te vervangen die al sinds de eerste dag van het Oekraïense tegenoffensief vechten.

Elders vecht de elite 76e Parachutistendivisie ten oosten van Novoprokopovka, waar Oekraïense troepen de nederzetting proberen te omzeilen.

Het omzeilen van de nederzetting Novoprokopovka en de Oekraïense aanval op Verbovo duidt erop dat het Oekraïense commando zich voorbereidt op een aanval op Tokmak, wat zou betekenen dat er een basis wordt opgezet om door de Russische eerste verdedigingslinie heen te breken.

“De grijze zone Rabotino-Verbove zal een massagraf worden voor de strijdkrachten van Oekraïne,” schreef de Russische commandant van de regio Zaporizja, Jevgeni Balitsky, op Telegram.

Daarnaast sprak Balitsky tijdens de uitzending van “Russia-24” over de moeilijke situatie waarin de Oekraïense strijdkrachten zich in Rabotino bevinden.

Volgens hem houden de strijdkrachten van de Russische Federatie de belangrijkste hoogten in het zuiden van de nederzetting bezet, terwijl Oekraïense troepen het laagland binnentrekken.

“Dit laatste,” zei de functionaris, “is een uitstekend oefenterrein voor de Russische artillerie om vijandelijke manschappen te vernietigen.”

“Daarom trokken de Russische troepen zich 3-4 kilometer terug en lieten de vijand in de val lopen,” benadrukte hij.

Bonus:

  Wagner-baas uit 'vreugde' over Victoria Nuland

Bekijk de video-update.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De wereld wil bedrogen wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom hebben ze kilometerslange enge zwarte schermen rond Lahaina geplaatst?
Volgend artikelVoormalig CIA-analist zegt dat Zelensky binnenkort een militaire coup tegemoet kan zien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. TOS-1A’s worden het “meest destructieve wapen sinds tactische kernwapens” genoemd.
  Deze ongelofelijke vuurkracht weerspiegelt voor mij de haat tegen het facisme.
  De Russen hebben in het begin van de SMO moeite gehad om hun broeders in Oekranazïe aan te vallen.
  Maar ondertussen weten ze dat deze “broeders” verschrikkelijke wezens zijn geworden in opdracht van het facisme.
  Of deze aanval de vergelding is voor de gecontroleerde drone aanval gisteren, betwijfel ik.
  Alle mogelijke middelen om de cabal te dienen, worden wereldwijd (denk ook aan BRICS en west Afrika) stukje bij beetje vernietigd.
  Het moet niet persé met nukes.
  Fijne dag allemaal.

 2. De vacuümbom is na de kernbom het meest demonische wapen dat er bestaat. De Navo heeft er zich ook al mee vervuild. In de media worden de diabolische destructieve gevolgen verzwegen.

 3. Ach ja……. sommige landen gebruiken “dit soort spullen” zelfs tegen hun eigen bevolking, omdat het stukje grond wat deze mensen bewonen hen wel aanstaat, om daar zelf te kunnen wonen……

  Wat is de wereld toch ZIEK❗️

 4. Hebben die ukronazi sukkels eigenlijk wel een lerend vermogen? Dit is de zoveelste keer dat de Russen ze laten optrekken in veroverd gebied, om ze vervolgens te omsingelen en volledig uit te roken. Hoe zat het ook alweer met die ezel en die steen? Nato en het westen zijn dommer dan ezels, in ieder geval veel kwaadaardiger.

 5. Ik heb via de diverse kanalen de TOS-1A (Solntsepyok of Solnetsepek : Brandend zonlicht) al vaak in werking gezien. De sloopkracht van 2 van deze fantastische machines is niet te snappen. Het zou fijn zijn als er nog een greintje verstand aanwezig zou zijn bij het Oekraiense NAZI bewind in Kiev zodat dit als het signaal wordt gezien eindelijk te stoppen met het ontvolken van het land.

  Volgende de NATO staat de teller reeds op meer dan 500.000 doden aan de kant van de Oekro strijdkrachten.
  Kill-ratio t.o.v. het leger van de Russische Federatie is opgelopen naar 11 >1.

  Je ziet wel duidelijke overeenkomsten met het einde van nazi Duitsland. Zelensky is de 2023 versie van Adolf Hitler en alle signalen wijzen er op dat deze onmenselijke gruwel op gelijkende wijze zal eindigen.

 6. Toestand geïllustreerd in de iconische film Pats of Glory van Stanley Kubrick waar duizenden jonge mensen de dood worden ingejaagd voor de eer van generaals. Er moéten absoluut resultaten getoond worden aan London en Washington.
  Bekijken op youtube: Pats of Glory

 7. Wanneer komt de Oekrainse bevolking in opstand tegen zijn zogenaamde leiders, het is toch absurd dat je jezelf als bevolking massaal de dood in laat jagen door die gekken.

 8. Gefeliciteerd Mark Rutte! Die oorlog had al lang voorbij kunnen zijn zonder die wapenleveranties van EU en VS. Het is het slopen moorden van Europa voor het geld van de de satanisten.

 9. Vandaag is de brug naar de Krim zeer zwaar beschadigd.
  Denk dar Poetin zo ongeveer explodeert van kwaadheid.
  Maar al de keren dat hij wraak nam, was dat kennelijk niet genoeg.
  Hoog tijd voor neutronen of EMP wapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in