In het eerste kwartaal van dit jaar kochten centrale banken wereldwijd 87,7 ton goud. Dat steeg tot 186 ton in het tweede kwartaal, en in het derde kwartaal werd maar liefst 399,3 ton goud gekocht. Een schokkende 300 ton goud werd gekocht door China alleen, meldt ZeroHedge, en bevestigt wat we al lang vermoedden (hoewel China’s aankoop opzettelijk in het geheim was gehuld), schrijft Mike Adams.

Dat betekent dat China de wereldwijde goudvoorraad opkoopt in een tempo dat alle andere landen op de planeet in de schaduw stelt. Waarom doet China dit? “China zou een voorraad goud aanleggen om de afhankelijkheid van de greenback te verminderen”, meldt Nikkei Asia, dat verder zegt dat dit goud waarschijnlijk van Rusland is gekocht:

“China heeft waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid goud gekocht van Rusland”, aldus marktanalist Itsuo Toshima.

China heeft in het verleden soortgelijke acties ondernomen. Na sinds 2009 te hebben stilgezeten, verbaasde Peking de markt in 2015 door bekend te maken dat het zijn goudreserves met ongeveer 600 ton had verhoogd. Sinds september 2019 heeft het land geen activiteiten meer gemeld.

De People’s Bank of China kocht waarschijnlijk een deel van het goudbezit van de Centrale Bank van de Russische Federatie van meer dan 2.000 ton, aldus Toshima.

In wezen verkoopt Rusland goud aan China zodat beide landen de dollar kunnen dumpen. En meer dan 100 andere landen zullen waarschijnlijk met hen meegaan, met als resultaat de ineenstorting van de wereldwijde hegemonie van de dollar.

Voorbereiding op de lancering van de nieuwe wereldreservemunt, gesteund door goud en andere grondstoffen

Terwijl de Verenigde Staten van Amerika biljoenen dollars in “mad money” drukken en oorlog proberen te voeren met Rusland via zijn proxystaat Oekraïne, legt China een verbazingwekkende voorraad goud aan. De BRICS-landen bereiden zich ondertussen voor op de lancering van hun nieuwe mondiale reservemunt, die de dominantie van de dollar zou uitdagen en een einde zou maken aan de wereldwijde afhankelijkheid van het SWIFT-systeem (dat door het Westen als wapen tegen Rusland is gebruikt). Zodra dit gebeurt, daalt het tij en worden alle naties die naakt zwemmen – d.w.z. niet genoeg goudreserves hebben om hun muntcreatie te ondersteunen – uiteindelijk naar de vuilnisbelt van de geschiedenis verwezen.

  "Hel" in Oekraïne: Russische Tu-95 strategische bommenwerpers & zwermen kamikaze-drones raken de bevoorradingspunten van het Oekraïense tegenoffensief (Video's)

Dat is wat de dollar te wachten staat, natuurlijk. De dollar, door niets gedekt en naar de vergetelheid gedrukt, het tijdperk van wereldwijde hegemonie loopt snel ten einde. Het Biden-regime doet niet eens de moeite om te doen alsof ze geïnteresseerd zijn in het stoppen van het op hol slaan van geld. In plaats daarvan zwengelen ze de gelddrukmachines aan tot ongekende hoogten en plunderen ze de natie met Oekraïense financieringsspelletjes en witwaspraktijken waarbij het lijkt alsof Mexicaanse drugskartels Tiddly Winks spelen.

Hier is de huidige schuldenlast van de Verenigde Staten van Amerika, via USdebtclock.org:

Zij die weten wat er komen gaat, kopen fysiek goud en zilver

Niet alleen China koopt goud. Fysieke opnames uit COMEX zilverkluizen hebben recordhoogtes bereikt, zoals we in augustus meldden met een citaat van Andy Schectman:

Andy Schectman, expert in de edelmetalenindustrie, waarschuwde dat de zilvermarkt wordt leeggezogen van haar fysieke zilvervoorraden, waarbij in de afgelopen maanden ongeveer 285 miljoen ounces (Moz) zilver is verdwenen.

Ook vermogende particulieren slaan fysiek goud en zilver in, wetende dat dit de activaklasse is die de opkomst en ondergang van naties overleeft. Onthoud dit wanneer regeringen (en centrale banken) u vertellen dat goud waardeloos is, terwijl zij honderden tonnen ervan kopen, vaak in een poging hun aankopen in het geheim te verbergen.

De typische Amerikaanse belegger gelooft ten onrechte dat hij “diversiteit” heeft bereikt door een mandje aandelen en obligaties aan te houden, maar al die beleggingen zitten in dezelfde activaklasse (aandelen), en ze zijn allemaal afhankelijk van de voortdurende dominantie van de dollar. Als de dollar ineenstort, zullen alle aandelen die afhankelijk zijn van de dollar hetzelfde lot ondergaan. Echte diversiteit betekent dat men zich buiten de in dollar luidende activa begeeft en zijn vermogen probeert te behouden in instrumenten zonder tegenpartijrisico.

  Wagner overmeestert Bakhmut - Oekraïners trekken zich terug uit de stad en vallen in Russische hinderlagen (Video's)

Alle fiatvaluta’s hebben een tegenpartijrisico. Ze kunnen zonder waarschuwing instorten als de wereld het vertrouwen verliest in de corruptie van de regering die ze ondersteunt. Als de centrale banken echt geloofden in de houdbaarheid van fiatvaluta’s, zouden ze überhaupt geen goud kopen. Ze zouden valuta’s gewoon met andere valuta’s kunnen ondersteunen. Maar het feit dat zij zoveel fysiek goud en zilver opkopen, onthult hun ware kennis en bedoeling. Wanneer nationale valuta’s ineenstorten, zijn landen als China van plan goud te gebruiken om het vertrouwen van het publiek in hun vervangende valuta’s te winnen, die uiteraard zullen worden ondersteund door goud, zilver en andere fysieke grondstoffen.

Het lijkt erop dat de wereld genoeg heeft van het vertrouwen in een fiatvaluta die door niets wordt ondersteund, maar die wordt uitgebuit door een op hol geslagen imperium dat valuta en schulden gebruikt om de naties van de wereld tot inschikkelijkheid te dwingen. De tijd dat de dollar als wapen tegen de wereld werd ingezet loopt snel ten einde, en wie nog dollars in plaats van goud (of zilver) vasthoudt, zal met lege handen komen te staan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe studie toont aan dat de rest van de wereld China en Rusland steuntVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRealiteitscheck op gehavend en verslagen Oekraïne
Volgend artikelTranshumanisme horror: Elites willen kinderen in de baarmoeder genetisch veranderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. De belangrijkste peiler van een robuuste munteenheid is het menselijk kapitaal. Daar kan al het goud van de wereld niet tegenop. Dit weten deze aanhangers van de vierde industriële revolutie al te goed. Daarom willen zij deze bron volledig controleren en manipuleren vooraleer de mensen hiervan bewust worden.

 2. China dat goud koopt van Rusland schiet niet op. Goud moet van de VS komen, alles, tot de laatste troy ounce!
  Maar wellicht verkopen die niet want ze voelen de bui al hangen.

 3. Opvallend is dat het woord “waarschijnlijk” zo vaak voorkomt in dit artikel.
  Ik vraag me verder af hoe je goud en zilver moet gebruiken om aan je basis voorzieningen te voldoen… ga je naar de bakker met je staaf goud en je verwacht wisselgeld? En wat voor eenheid is dat wisselgeld van de bakker dan? Of breek je een klein stukje van je staaf goud af? Of ga je naar een bank met je staaf goud en je ruilt het om voor ‘cash’. Wat voor soort cash is dat straks? Het beetje goud dat jij hebt krijgt een waarde van niks, als jij het straks wilt gebruiken voor een flesje water? Waar sla je je goud op? Zodra de mensen bij de bakker zien dat jij met goud betaalt, willen ze ook weten waar de rest van je goud zit. Weet iemand al hoe hij zijn goud kan toepassen straks?

  • Goud is geen geld, maar een verzekering. Tenzij je land of wapens gaat kopen. Of straks partijen drugs als de CBDC er is. En nog maar kort geleden betaalden wij met zilveren munten.

  • Dat zien we dan wel weer, het belangrijkste is dat je wat in huis hebt liggen, wat goud en veel zilver in kleine eenheden. Het is wel duur geworden in 5 jaar tijd, tjemig.

   • Zilver was in januari 2011 al duurder dan nu en was zo’n 4 jaar geleden het laagst in jaren met rond de €388/kg. Je was toen klaarblijkelijk nog niet wakker, want dat was het beste koopmoment. Dan was er nog 9 maart 2020 @€441/kg. Het zou veel duurder moeten zijn ware het niet dat de prijzen van edelmetalen al jaren hopeloos gemanipuleerd worden.

    De daders werden al enige malen beboet met straffen van enkele miljoenen, na het stelen van vele miljarden.

  • Met wat u hier schrijft maak ik altijd de vergelijking met Polen en hun Zloty toen ik daar in de jaren ’80 meermaals naar toe getrokken ben en dit zal met het goud net zo gaan.
   – In Polen kon men toen in hotels enkel betalen met Zloty als men een bewijs kon voorleggen dat deze Zloty’s gekocht werden bij een officiële instantie. In de hotels kon men zich wel Zloty’s aanschaffen voor harde Westerse valuta (Marken, Dollars….).
   M.a.w. Zloty’s gekocht op de zwarte markt kon niet niet gebruiken om te betalen in hotels of een staatswinkels (pewex) om goederen te kopen tenzij men kon bewijzen dat die Zloty’s in een staatsinstantie gekocht werden.
   – Nu met dit goud zie ik hetzelfde evolueren. Wil je je goud gebruiken om je flesje water te betalen dan zal je dat goud moeten inwisselen bij een officiële instantie (Nationale Bank, gewone financiële instelling, e.d. meer….) voor euro’s (?) waar je dan een bewijs voor krijgt. Goud verkopen op de zwarte markt kan (misschien) lukken maar je euro’s(?) zullen geen kneit waard zijn want elke handelaar zal een bewijs vragen dat die euro’s(?) via een officiële instantie verkregen werden. En meer nog….de overheid zal bepalen aan hoeveel (de koers van het goud) dit goud zal/kan ingewisseld worden.
   – Daarom stel ik mij ook altijd vragen als men de mensen aanraadt om te beleggen in dat goud/zilver. We betalen met ons spaargeld de hoogste prijs voor de aanschaf van goud/zilver… maar de overheid, en zij alleen, zullen bepalen aan welke prijs je dit goud kunt verkopen en alleen aan hen.
   – Het is misschien doemdenken van mij maar dit zie ik zo evolueren met het goud/zilver en eventueel andere edelmetalen net zoals men nu ook een begin maakt met invoeren van een digitale munt.

   • Je vergeet een ding.
    Met marken of dollars waren bv taxi of welke handelaar dan ook erg blij terwijl dit geen
    officieel betaalmiddel in winkels was. (behalve Pewex om westerse goederen te kopen)
    Hiervan werd immers niet gevraagd waar dit vandaan kwam.
    Ik zie het net zo gaan met b.v. zilveren munten.
    Liever een zilveren munt dan b.v 25,- Eur in digitaal geld.
    Dit omdat ik dit anoniem overal kan uitgeven (waardevast).
    En in een dictatoriaal financieel systeem ontstaat automatisch een zwart circuit
    die het beleggen van goud/zilver bedient.
    Zeker voor zilver wat ook in industrie een belangrijke grondstof is, zal dit veel moeilijker voor een overheid zijn dit naar zich toe te trekken.
    Er is immers veel meer toepassing voor zilver dan goud en er is veel meer van.

    • Inderdaad Henk, ook mijn idee!
     Beter nog, de ratio aanwezig goud/zilver is gedaald in het nadeel van zilver, en dus zal dus de waarde daarvan relatief meer moeten stijgen dan die van goud.

   • Victor:
    Ik denk dat dit wel een realistisch beeld is. Vooral dat de roverheid de prijzen gaat bepalen als jij gedwongen je goud moet verkopen om je biertje en broodje te kopen; het is niet vreemd dat ze met zijn allen nu zoveel goud aan het inharken zijn. Wel eigenaardig dat ze het kunnen… je zou denken dat de Centrale Bank de kluis goed op slot heeft en er niks van uitdeelt. Uiteindelijk is er maar een beperkte hoeveelheid goud in de wereld – het is geen ‘sustainable’ product hahaha. Dus degene die al het goud (en platinum e.d.) bezit, bezit de ‘waarde’ van de planeet.

    Ik weet dat het in de VS destijds verboden was om goud te bezitten op straffe van een boete. Hoe ‘ze’ het wisten dat je goud had, geen idee; mensen zullen elkaar wel aangeven zoals altijd. Maar een vriend die dit heeft meegemaakt vertelde me dit.

    Het ontstaan van het zwarte circuit herken ik wel, maar of dat een betrouwbaar circuit is, dat vraag ik me af. En bepaalde mensen willen natuurlijk altijd weten waar jij de rest van je goud of zilver hebt liggen in je schuurtje of in je tuin, voor hun eigen gebruik in het zwarte circuit.

    Geen idee… we zien wel hoe het gaat lopen. Persoonlijk denk ik dat het gros heel tevreden zal zijn met hun digitale persoonsgebonden ‘waarde’ want dan voelen ze zich beschermd en voor altijd ondersteund – net zoals men hier in NL gelooft “ze laten je hier niet sterven”. Met de digitale ‘waarde’ voelt de kudde zich goed verzorgd, zelfs als dit een couponnetje is die een verval datum heeft om brood en bier te kopen, en daar gaat het de meeste mensen om. Beschermd en verzogd te zijn (ook al is dit een illusie zoals ze niet beseffen.)

 4. Hoek van Holland in mei 1940: totale chaos. Nederlandse kanonnen werken niet. Duitse parachutisten verdwalen. Engelse soldaten weten niet wat te doen. Koningin Wilhelmina vlucht. En en passant wordt een deel van ons nationale goud verdween in de Nieuwe Waterweg de rest werd het land uitgesmokkeld. Andere Tijden over de totale chaos in Hoek van Holland tijdens de eerste oorlogsdagen.

  https://anderetijden.nl/aflevering/350/Hoek-van-Holland

  Nog een paar links over het fenomeen Wilhelmina

  https://gerard1945.wordpress.com/page/2/?s=Wilhelmina+vlucht
  https://www.haagsetijden.nl/tijdlijn/de-wereldoorlogen/wilhelmina-vertrekt-naar-engeland
  https://www.tracesofwar.nl/articles/6208/Wilhelmina-Koningin-der-Nederlanden.htm
  https://historiek.net/de-vlucht-van-wilhelmina-toevallig-of-gepland/78868/

 5. Ik focus me op voedsel en water. Als ik bergen zaden en groenten heb en een ander goud, wie staat dan sterker? Als ik een waterfilter heb, waarmee ik rioolwater kan zuiveren, zelfs van zware metalen en fluor en een ander goud, wie staat dan sterker? Van goud kan je niet in leven blijven. Wel als je zelfvoorzienend ben qua eten en drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in