Ik denk dat we allemaal even stil moeten staan bij het feit dat er een 100% overlap is tussen de anti-China fanatici en de gelovers in de global warming hoax die dodelijk giftige chemicaliën willen gebruiken om nutteloze doemmachines te bouwen (en vogels en walvissen willen uitroeien).

Het meest hilarische aan dit hele conflict met China is dat de domme Fatmerikanen tot ongeveer 2013 geloofden dat China hun grootste bondgenoot zou worden, schrijft Andrew Anglin.

Toen bleek dat Xi geen democraat was, maar China terugbracht naar zijn traditionele regeringsvorm, namelijk een keizerlijke monarchie die toezicht houdt op een handelsimperium.

De afgelopen tien jaar hadden al deze homo’s zoiets van “oh boy, wat moeten we nu doen???”

In werkelijkheid zou China alles doen waarvoor je ze betaalt, op het gebied van het produceren van welke stomme milieuvernietigende “groene technologie” dan ook. China maakt alles als u ze ervoor betaalt. Maar dat is niet goed genoeg voor het Westen, dat erop staat dat ze hun stomme, satanische systeem van “democratie” overnemen, of de ultieme prijs betalen.

Ernest Scheyder en Eric Onstad schrijven voor Reuters:

Het raffineren van zeldzame aardmetalen voor de groene energietransitie is moeilijk. Vraag maar aan MP Materials en Lynas.

De twee grootste bedrijven ter wereld op het gebied van zeldzame aardmetalen buiten China staan voor de uitdaging om gesteente uit hun mijnen om te zetten in bouwstenen voor magneten die overal in de wereldeconomie worden gebruikt, van de iPhone van Apple tot het Model 3 van Tesla en het F-35 gevechtsvliegtuig van Lockheed Martin.

Het streven van het Westen om onafhankelijke voorraden van kritieke mineralen te ontwikkelen werd nog urgenter nadat Peking vorige maand exportcontroles instelde op de strategische metalen gallium en germanium, waardoor wereldwijd de vrees ontstond dat China hierna de export van zeldzame aardmetalen of verwerkingstechnologie zou kunnen blokkeren.

Uit de recente pogingen van MP, Lynas en andere bedrijven om hun eigen zeldzame aardmetalen te raffineren, blijkt hoe moeilijk het voor de rest van de wereld is om de wurggreep van China te doorbreken op de belangrijke groep van 17 metalen die nodig zijn voor de overgang naar schone energie, zo bleek uit interviews met meer dan een dozijn consultants, leidinggevenden, investeerders en industrieanalisten.

Technische complicaties, spanningen in de samenwerking en zorgen over vervuiling belemmeren bedrijven in hun pogingen om marktaandeel af te snoepen van China, dat volgens het Internationaal Energieagentschap 87% van de wereldwijde raffinagecapaciteit voor zeldzame aardmetalen in handen heeft.

  One flew over de Groenen nest

Als de projecten blijven tegenstribbelen, is het mogelijk dat verschillende economieën hun doel om de koolstofuitstoot in 2050 tot nul te reduceren om de impact van de klimaatverandering te minimaliseren, niet halen zonder de betrokkenheid van Peking.

Plannen van het Australische Lynas om samen met een partner uit Texas een raffinaderij voor zeldzame aardmetalen in de VS te bouwen, zijn volgens twee bronnen die met de zaak bekend zijn mislukt. Lynas heeft gezegd dat het een raffinaderij voor zeldzame aardmetalen in West-Australië probeert af te ronden die op hindernissen is gestuit en dat het een eigen fabriek elders in Texas aan het bouwen is.

Het doel van MP om haar eigen zeldzame aardmetalen in 2020 te raffineren werd door de COVID-19 pandemie en technische uitdagingen onderbroken, waardoor het doel verschoof naar eind 2023. Op donderdag, wanneer het bedrijf naar verwachting haar kwartaalresultaten bekend zal maken, kunnen er updates komen.

Eind vorig jaar zei het in de VS gevestigde MP dat het raffinageapparatuur in de buurt van zijn mijn in Californië in gebruik nam als onderdeel van een ingewikkeld kalibratieproces dat tot nu toe niet is geslaagd, waardoor het bedrijf afhankelijk blijft van China voor raffinage en dus voor bijna al zijn inkomsten. MP bouwt ook een magneetfabriek in Texas om aan General Motors te leveren, waarvoor de raffinageapparatuur in Californië operationeel moet zijn.

“Wat er in China in de loop der jaren is gebeurd, is dat ze zwaar en slim hebben geïnvesteerd in de verwerkingscapaciteit om het (zeldzame aardmetalen) materiaal helemaal van de mijn tot de magneet om te zetten,” zei Allan Walton, een professor in de metallurgie aan de Universiteit van Birmingham.

Ik weet niet of dat “slim” was of niet – het waren gewoon normale handelspraktijken. Het Westen vertelde de Chinezen dat ze hen gingen betalen om al deze gevaarlijke en destructieve “groene” technologie te bouwen, dus hadden ze zoiets van “oké, goed, we gaan alvast de voorraden halen en beginnen met het maken van dit product dat jullie willen kopen.”

Ik neem aan dat veel van de “zeldzame aardmetalen” ook waardevol zijn voor de productie van normale consumententechnologie, maar het meeste van het supergiftige spul uit Afrika wordt letterlijk alleen gebruikt voor de productie van deze nutteloze en genocidale windmolens, giftige gloeilampen die straling uitzenden die rare (en nog steeds niet begrepen) shit met uw hersenen doet, rotzooi voor stomme en zinloze elektrische auto’s en andere gevaarlijke “groene” rotzooi.

Dankzij China’s expertise op het gebied van raffinage kan het land de prijzen van zeldzame aardmetalen in verschillende stadia van de verwerkingsketen in zijn eigen voordeel bepalen, inclusief lage prijzen voor eindproducten, om buitenlandse concurrentie tegen te gaan, aldus analisten.

  De-dollariseringsbom: de komst van BRICS+ gedecentraliseerd monetair ecosysteem

De raffinage van zeldzame aardmetalen “wordt niet echt aangepakt, zelfs niet door degenen die magneetcapaciteit ontwikkelen,” zei Ryan Castilloux, een mineralenconsultant bij Adamas Intelligence.

Door zich strategisch te richten op industrieën die magneten gebruiken – gebouwd met zeldzame aardmetalen die in China worden geraffineerd tegen winstmarges die doelbewust laag worden gehouden – kan Peking zijn bloeiende EV-industrie stimuleren, voegde Castilloux eraan toe.

China’s model kwam vorige maand in een stroomversnelling toen de prijzen van zeldzame aardmetalen daalden tot het laagste niveau in bijna drie jaar, deels als gevolg van het stijgende Chinese aanbod. China biedt ook een exportkorting van 13% aan fabrikanten van magneten die zijn materiaal gebruiken, wat zijn dominantie nog versterkt.

Peking staat al jaren de invoer toe van licht bewerkt gesteente dat bekend staat als zeldzame aardmetalenconcentraat voor raffinage. Deze strategie zorgt voor prijzen die andere landen stimuleren om nieuwe mijnen te graven, maar geen verwerkingsfabrieken te bouwen die ook radioactief afval kunnen produceren, aldus analisten.

MP verscheepte vorig jaar ongeveer 43.000 ton concentraat naar China voor raffinage. Uit registraties blijkt dat het bedrijf ook fluorideafval uit China heeft verkocht – met verlies – dat door een vorige eigenaar was achtergelaten op de locatie in Californië, waar strenge opslagvoorschriften voor het materiaal gelden.

Myanmar, Vietnam en andere landen verschepen ook concentraat naar China voor raffinage.

Lynas raffineert concentraat in Maleisië dat het in Australië produceert, maar de autoriteiten in Kuala Lumpur zijn van plan om de import volgend jaar te blokkeren, omdat ze vrezen dat de Lynas-fabriek radioactief afval lekt. Het bedrijf wil later dit jaar een vervangende verwerkingsfabriek in Australië openen.

Ja, dit hele groene project is zo destructief dat zelfs derdewereldlanden zoiets hebben van “we kunnen deze troep niet in ons land hebben, het is te giftig.”

China is een groot land en geeft veel minder om het milieu, dus ze doen het en begraven het afval gewoon. Bovendien gebruiken ze zelf niet veel van deze groene rotzooi (behalve de ontploffende doodsaccu’s in hun door steenkool geproduceerde elektrische auto’s, die goedkoper en beter zijn dan die van Elon X), ze exporteren het naar imbecielen in Europa en Amerika (of deden dat) die hun eigen landen vervuilen.

Het bedrijf verkoopt al lange tijd zeldzame aardmetalen in de Verenigde Staten aan het particuliere bedrijf Blue Line om ze te verwerken tot gespecialiseerde materialen.

In 2019 stemden de twee in met de bouw van raffinagefaciliteiten in de buurt van San Antonio, Texas en bespraken ze met ambtenaren van de Trump-administratie hun plannen om “de enige grootschalige producent van gescheiden (zeldzame aardelementen) ter wereld buiten China” te worden, volgens e-mails die door Reuters zijn verkregen.

  Globale opwarming: de aarde wordt groener

Maar die poging, deels gefinancierd door het Pentagon, is sindsdien mislukt, zo vertelden twee bronnen aan Reuters. De redenen voor de mislukking, die nog niet eerder is gemeld, konden niet onmiddellijk worden vastgesteld.

Het hele “groene” project moet geannuleerd worden. Het is gewoon te destructief voor de aarde, en het is te stom duur.

Als mensen elektrische auto’s willen, kunnen ze op de een of andere manier op rails rijden. Ik weet niet hoe dat zou werken, maar er bestaan al trolleys.

(Ik weet het niet, maar ik denk dat je wegen zou kunnen aanleggen met elektrische zenders eronder – hoewel iedereen daar kanker van zou kunnen krijgen).

Het zal nooit een goed idee zijn om lithiumbatterijen te produceren voor iets anders dan kleine consumentenelektronica. Deze windmolens zullen nooit meer elektriciteit produceren dan ze verbruiken tijdens het productieproces. Zonnepanelen zijn belachelijk voor elk ander doel dan om alleen midden in een woestijn te wonen (wat zelden voorkomt).

De “groene agenda” zal de wereld vernietigen. Het zal alles vergiftigen en de planeet onbewoonbaar maken.

Zelfs als de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde echt was – wat maakt het uit? Dit gaat het toch niet tegenhouden, en als het al zou gebeuren, waarom zou dat er dan toe doen? De aarde was op verschillende momenten in de geschiedenis veel warmer.

Gaat dit allemaal over dikke mensen die zich zorgen maken dat ze te zweterig worden?

Oorspronkelijk vertelden ze ons dat de “fossiele brandstoffen” op zouden raken. Dat bleek een totale hoax te zijn.

Het is gewoon allemaal zo’n enorme zwendel. Het is moeilijk te bevatten dat de bevolking zo achterlijk is dat ze hierin meegaat, en echte, levensechte persoonlijke offers brengt voor zo’n overduidelijk bedrog.

Bij de covid-hoax was er tenminste een theoretische dreiging. Deze mensen van de opwarming van de aarde verzinnen ofwel domme bedreigingen die overduidelijk leugens zijn – zoals toen Al Gore zei dat de ijskappen aan het smelten waren (nogmaals, is dit echt een bedreiging? Vraag het maar aan Nederlanders over leven onder zeeniveau) – of ze houden alles heel vaag, zoals “er komen tornado’s aan…”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Radicale droogte veroorzaakt door militaire weerwapensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Wie is verantwoordelijk voor het mislukte tegenoffensief van Oekraïne?
Volgend artikelWaarom zwijgt Westers ‘woke links’ over de kaskrakerfilm over kindersekshandel?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. En; Terwijl wij ons hier in het westen arm sparen om de ongevaarlijke, groen bevorderende CO2 te beperken, worden we in NL met propaganda leugens bestolen van 25 miljard euro, en gaat China gewoon door met 600 nieuwe kolencentrales bouwen…

    Dat zal ons plan om “het klimaat en de wereld te redden” wel lekker gaan helpen, denkjeniet? Dat zooitje landverraders in Den Haag zullen er niet wakker van liggen!

    De mensheid krijgt de ‘leiders” die ze (met al hun geweld) kunnen en willen tolereren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in